4 gedachten over “Piet Hein piepelt PVV”

 1. Heb inderdaad doorgeklikt naar ‘niemand’ op geenstijl waar het artikel van Robin te Slaa te vinden is. Bizar hoe iemand aan het einde van het artikel een aantal kenmerken van het fascisme noemt en dan doodleuk de conclusie trekt dat de PVV aan geen enkele van die kenmerken voldoet…

  Misschien moet Robin zijn eigen tekst nog eens zorgvuldig nalezen.

 2. @1 ‘Misschien moet Robin zijn eigen tekst nog eens zorgvuldig nalezen.’

  Ja eh daar ga je wel wat vragen van iemand op GeenStijl he? ‘zorgvuldig nalezen’ 8) ttssssssssss

 3. Lex Schreef:

  Bizar hoe iemand (…) een aantal kenmerken van het fascisme noemt en dan doodleuk de conclusie trekt dat de PVV aan geen enkele van die kenmerken voldoet…

  Daarvoor heeft’ie een blinde vlek…

  Het kenmerk van een fascist is immers dat hij zichzelf bóven anderen geplaatst wenst te zien, hij is beter dan een ander en kan of wil andere mensen niet als gelijkwaardig zien.

  Staat in de Nederlandse grondwet geschreven dat een ieder voor de wet gelijk is, de fascist spreekt dat tegen en zou die grondwet op dat punt nog het liefst vandaag herschreven willen zien.

  Karakterologisch hebben fascisten gemeen dat ze er enorme moeite mee hebben hun zelfbeeld als positief te ervaren. Klaarblijkelijk voelen ze zich in het diepst van hu ziel (onbewust dus) afgewezen of niet geaccepteerd hetgeen resulteert in onzekerheid over eigenwaarde.

  Willen ze dat (bewust of onbewust bestaande) negatief gevoel van eigenwaarde opgewaardeerd zien tot positief, dan blijkt dat ze de mogelijkheid missen dat zelfstandig af te kunnen: de middelen die een gezond mens heeft ontwikkeld tijdens de eerste jaren van zijn leven ontberen zij. De fascist heeft een ander mens (maar liever nog een groep andere mensen want dat werkt uiteraard sterker) nodig om zich tegen af te zetten.

  Door deze groep mensen alles aan te smeren wat in de ogen van de onzekere fascist als negatief kan worden ervaren stijgen ze zelf -naar ze menen- bóven die groep uit als zijnde ‘goed’ en kunnen ze weer verder met een wat positiever zelfbeeld; ze zijn nu immers ‘beter’ dan een ander hetgeen hun nog eens een aantal extra privileges geeft naar ze vol overtuiging menen. (Bijvoorbeeld bepalen wie er wél dan niet voor Nederlanderschap in aanmerking komt en erger).

  Logisch dus dat een partij als de PVV intens sterke volgelingen heeft immers zonder een partij die hen bevestigt in hun (waan) ideeën zijn ze weer terug bij af en stellen ze -volgens zichzelf- niks voor, sterker nog, lopen ze de kans zichzelf gevoelsmatig te verliezen in het niets…

  Echt positief wordt hun zelfbeeld nooit, het heeft voortdurend ‘voeding’ nodig en dat verklaart waarom er door de loop der eeuwen heen altijd fascisten zijn geweest en zullen blijven.

  Dat ze in Nederland en elders in de westerse wereld uitgerekend drie generaties na WOII weer in opkomst zijn is uiteraard een gevolg van het feit van ‘vergeten’ en uitsterven van de groep die het aan den lijve heeft meegemaakt. Niet voor niks mag je in een discussie met hen de laatste wereldoorlog niet noemen, het woord ‘Godwin’ is daarvoor speciaal uitgevonden, want ze weten maar al te goed dat ze volgelingen zijn van ‘die-zwarte-generatie’.

 4. Henk Middelzee Schreef:

  kenmerk van een fascist is immers dat hij zichzelf bóven anderen geplaatst wenst te zien, hij is beter dan een ander en kan of wil andere mensen niet als gelijkwaardig zien.

  Daardoor kan hij niet participeren in een geestelijk stabiele omgeving en vervalt hij in inteeltgedrag & voortplanting waardoor de soort nog meer degenereert.

  Wilders, de haatpruik, is verworden tot vleesgeworden onmacht. Waartoe zulks fysiek kan leiden, leest zich af aan de dikke, slepende tong, de vetafzetting op zijn jukbeen en de spasmen in zijn gezwollen kakement, de letargisch geuite woorden, die diep vanuit zijn door stropdas met boord omspannen krop worden opgerispt, hetgeen fysionomisch iets zeer ongunstigs doet bevroeden. Hier laat ik het eerst maar bij.

Reacties zijn gesloten.