Krapuliteitenalarm

Het is zo ver mensen. Het heeft even geduurd maar ons experiment met krapuul nieuwe stijl gaat vandaag beginnen. Dit bericht wordt komende 2 maanden het enige bericht waarop gereageerd kan worden. Gebruik het om tips te geven. Als je met de redactie of met bezoekers wil kletsen ga dan naar de chat (naam invullen, wachtwoord niet nodig). Als je een reactie wil achterlaten dan schrijf je een bericht. Als je iets nieuws hebt, of een opinie dan schrijf je ook een bericht. Een bericht is een soort reactie met dit verschil dat we minimaal 100 woorden willen zien (max 400), een titel, feiten en onderbouwing, en een link naar het artikel of nieuwsbericht (kan van krapuul zijn maar ook een andere site) waarop je reageert. Je hoeft trouwens niet ergens op te reageren, je kan ook gewoon from scratch je eigen artikel schrijven. Succes!

102 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Goed zo! Een reactie op het krapuliteitenalarm. Kijk dat zouden andere bezoekers die graag iets willen bijdragen nou ook kunnen doen.

 2. Dit is goed hoor, dat er een eilandjes is waar je toch gelijk ouderwets gelijk mag reagerend en op ontwikkelingen wijzen.

  Ik ben er even snel weer tussendoor bezig, daarom nog geen link – wel van op de radio net gehoord dat de Nederlandse Parlement blijft bezuinigingen steunen terwijl algemeen wordt steeds tegen aan gekeken als foute methode bij de huidige stagnatie van de economie.
  Sterker nog – ga ik later proberen het link te vinden – naar een engelstalig artikel waar men beweerde dat bezuinigingen in principe niet verkeerd zijn mits tegelijkertijd met grote stimuleren maatregelen voor de economie mee worden uitgevoerd.

  De muppets sturen ons weer op de verkeerde pad.

  (Volgens de Duitse bronnen het vertrouwen/consumenten index is de laatste tijden van 9,1 op 4,2 gezakt, wat erg laag is en geen goed teken voor de economie)

 3. @ Nexus m. : Nou met link en quote kom je dan toch al ruim boven de 100 woorden, dus ik zou zeggen, als je de link gevonden heb gewoon even Hier bovenstaande met de link en de quote opschrijven.

 4. @Ina, ben ik er van plan om ’s een keertje te doen, wel is mijn tijd gebruikelijk erg versnipperd, maar goed – genoeg excuses – ga ik proberen.

 5. Ik moet zeggen dat ik het zo na een paar dagen aangekeken te hebben, wel prettig vind zonder die reacties onderaan elk bericht.
  Toch zijn er mensen die ik wel al begin te missen. Marc bijvoorbeeld. Nexus en Cornelis Los leven godzijdank nog en ik hoop dat ze af en toe wat willen schrijven. Pyt van der Galiën mag van mij ook best vaker hier schrijven….nou ja: talent genoeg volgens mij.

 6. iedereen kan gewoon overal, maakt niet uit waarop, reageren maar wel graag 100 woorden, argumenten, en feiten. Dat is het enige dat we vragen.

 7. Leefbaar Fascisme Rotterdam

  Naar bronnen uit de Nederlandse Media heeft de ultrarechtse beweging Leefbaar Fascisme Rotterdam hun dierbare Zwarte Piet poppetjes op de lantaarnpalen overal in het stad opgehangen.
  Vervolgens zijn de leden van Leefbaar Fascisme van plan om gekleed in witte gewaden met witte puntvormige mutsen deze poppetjes met brandende houten kruizen in vlammen te steken.

  Om zodanig hun eigen cultuur te mogen behouden.

 8. Indien men met bovenstaande reactie akkoord is ga ik het vervolgens als apart artikel publiceren.

 9. Die zijn er bijna nog niet, maar die vind je op de voorpagina onder het kopje INZENDING.

 10. “Marc bijvoorbeeld.”

  Leeft ook hoor, maar..

  In een passieve stand kijk ik af en toe/ dagelijks hier. Net één van mijn meest dierbaren verloren, dus…

  Las net dat er aanpassingen staan te komen, maar ziet er verder allemaal prima uit.

  Oh, vriendelijk verzoek aan Jeroen. Scripts zuigen harige kokosnoten. ;-P

 11. oh het user post script. Nou dat is een keurig script hoor niks mis mee.

 12. Er moet wel wat extra’s geprogrammeerd worden aan dat script maar dat is geregeld en betalen we ook wel weer uit eigen zak.

 13. Ik was het nog vergeten te zeggen, maar ik hoop Marc dat je af en toe ook een stuk gaat schrijven. En Harry Dillema, mooi je hier te zien.

 14. Het is nu nog even behelpen maar het wordt echt veel makkelijker en de drempel wordt veel lager.

 15. “Wat voor script heb je t over?”

  Ugh..werkelijk? Fop-Anarchist, jij. Tssk.

  Ik bedoelde, uiteraard, die in mijn ‘palemoon’ browser; Noscript i.c.m. domeinnaam.

  @Ina/ Ralph, dank. Kanker en géén 30. Kom ik op terug, met een ‘kanker-op-stuk’. :-/

 16. Sorry voor late reactie Jeroen, had enkele andere dingen aan mijn hoofd. Teruglezende kan ik het me prima voorstellen dat je niet helemaal begreep waar ik op doelde. Oeps…

  Normaliter kon ik krapuul lezen en evt. reageren, zonder javascript (i.c.m. Nocript addon) in mijn browser te activeren. Als ik dat nu doe, kom ik op een witte/ lege pagina terecht. Ik weet de reden hiervoor niet, maar jammer is het ergens wel. Ik ben 1 v/d weinigen die liever geen scripts toestaat, namelijk. Iets met veiligheid & internet.

  Is allemaal niet zo erg, hoor. Viel me gewoon op en dacht dat ik het maar even ter sprake zou moeten brengen. Mede omdat je eerder (hele tijd terug) al eens aangaf dat ook jij liever geen actieve scripts hebt.

 17. Bedankt, goede zaak omdat in mijn eigen visie een blog zonder mogelijkheid tot reactie tegenwoordig is een halve blog.

  Voorts gisteren heb ik een stuk als reactie op een stuk van Ina opgestuurd waarop onder BREKEND! stond mijn commentaar over de openlijke toegeving van Bosma (PVV) dat er in Nederland op dit moment een burgeroorlog gaande is waar PVV een wezenlijk onderdeel van vormt.

  Is die sarcasme te sterk op gepubliceerd te worden?

  Uiteindelijk is het de PVV die toegeeft dat ze naar hun mening in een degelijke burgeroorlog verwikkeld zijn.

 18. Ach, kijk was ik het bijna vergeten – er zou een eis van de redactie zijn om paar woorden over de auteur te mogen vermelden.
  Hierna volgt wat je naast of onder mijn naam kan plaatsen die mij het meest karakteriseert:

  nexus m. : – I can’t change your mind, but I can expose you to the truth –

 19. Dank je voor je reactie Ina. Heb ik gisteren voor mijn reactie op je artikel de pagina gebruikt diezodra je op de link ” Reageer op dit artikel, of schrijf je eigen artikel, klik HIER om dat te doen” verschijnt.

  Geschreven, daarop heb ik het met op het knopje “submit post” drukken verstuurd.
  Geen probleem, indien vandaag wat tijd overblijft, zal ik het weer proberen aan te bieden.

 20. Het bericht over moslims stemmen op de Kuzu/Öztürk-partij verdient bij nader inzien een cijfermatige onderbouwing. In 2012 waren er ongeveer 227.000 Turks-Nederlandse stemgerechtigden. Bij een volgende verkiezing zullen dat er meer zijn, maar niet veel meer. Van die 227.000 ging zo’n 40 procent stemmen. Dan blijven over 90.800 stemmen. Van alle Turken geeft volgens een enquête van Demet TV 1/3 aan op Kuzu/Öztürk te stemmen. Dat geeft een stemmenaantal van ruim 30.000. De kiesdeler in 2012 lag iets boven de 62.000. Met andere woorden, dan moeten Kuzu/Öztürk voor 1 zetel nog eens 30.000 stemmen krijgen van niet-Turken. Dat is hoogst onwaarschijnlijk.

 21. In antwoord op “picketty schopt tegen linkse heilige huisjes”.

  Het kortste antwoord is dat Picketty helemaal niets doet behalve statistieken en gegevens verzamelen. Dit is het werk van elke archivaris. Niets meer niets minder.

  De betere antwoord ligt bij Plato en zijn onderzoekers:

  “If we accept a shadow of truth we will enjoy a shadow of freedom. But if we fight for absolute truth we will win absolute freedom”

  http://www.firstrebuttal.com/2014/11/21/forget-orwell-and-rand-weve-gone-to-full-on-plato/

 22. Even heel duidelijk maken dat mijn kritiek is strikt op Piketty gericht die net als Miley Cyrus de waan van de dag is zonder veel kunst erbij te kunnen brengen.

  Even een melding: deze week is zeer belangrijk in Europees verband. Op aankomende woensdag moet de nieuwe Eropese Commisie uiteindelijk de plannen voor het stimuleringspakket voor de komende jaren bekend maken. Het is niet te gelovenz zeg – maar het is zover, de Duitsers zijn van hun strenge eisen even afgestapt.
  DE dag erop worden de concrete voorstellen van de twee bekende economen, een Duitser en een Fransman bekend gemaakt in verband met de stimuleringspakket.
  De week erop, dinsdag geloof ik, wordt allemaal gedebatteerd en gestemd erop.

  Succes. De economie is op dit moment erg slecht aan toe.

 23. Ina, jij ben een schat. Voel ik me zeer schuldig dat ik je belast heb om dit werk te doen. Bedankt!

 24. Dank, Ralph. Los van het meer dan walgelijk gedoe rondom Onno Hoes, kon ik het getoonde (zeer wel mogelijk zelfs strafbare) wangedrag van die neanderthaler Jan Roos (Powned) niet laten liggen. Zou eigenlijk eens een aantal vrouwelijke familieleden van Roos (en de rest van de redactie van Powned) op “moeten” zoeken, met draaiende camera, om exact hetzelfde bij hen te doen. Maar goed, dan zou ik mij verlagen tot eenzelfde niveau. En dat vertik ik.

 25. Meer inzendingen graag de redactie werkt zich een slag in de rondte en deze site is momenteel echt maar bijzaak.

 26. In mijn stuk van vandaag over burgemeester Hoes met als eerste zin “Kijk Onne Hoes,…..”: Onne moet natuurlijk Onno zijn. Waarvoor excuus.

 27. Geen stommiteit, hoor. Jet stuk is boordevol terechte emoties doch iemand moet het allemaal opgeschreven hebben omdat er in ons land mogen alleen en enkel officieel geluiden uit die streng goedgekeurd zijn door de plaatselijke maffia van machthebbers en pas daarna worden door de hoerenmedia gepubliceerd.

  De betaalde hoerenmedia regeren in Nederland met de restjes die worden op hun op het grond gegooid door de welgezinde elitaire maffia structuren.

 28. Ralph heeft nog nooit, werkelijk nooit, een beste zin geschreven. Hoe komen jullie daar toch bij? ;-p

  Ok, serieus nu…Jeroen, bij dat open-podium ding voor berichten….zou het handig zijn om een standaardlijstje met mogelijke HTML-code te plaatsen waar nu die afbeelding staat om (enkel) een link te maken?

  Wil hem wel maken, maar zal echt eerst mijn kennis over HTML moeten opvijzelen. En dat gaat nog wel even een klein beetje veel heel, héél erg lang duren. Tijd/ zin is lastig, zeg maar.

  Zelf ken ik de meer simpele wel, maar a href’jes etc, niet zozeer (meer). En ik heb zo het donkerbruin vermoeden dat ik hierin niet de enige ben. Kan mogelijk helpen tot plaatsen van meer artikelen van diverse auteurs. Denk ik.

 29. ik heb volgende week 2 weken vrij dan zal ik eens het een en ander gaan veranderen.

 30. Reactie op Waar zijn nu al die Roemenen?.

  De focus in mijn stuk over een golf immigranten lag op immigranten van buiten de EU; het ging niet over MOE-landers. In een reactie (oktober 15th, 2013 at 7:04 pm) heb ik verduidelijkt waarvoor ik vrees: Als de huidige officiële politiek van fort Europa gehandhaafd blijft, zal de stroom immigranten via het illegale circuit steeds groeien. Dat zal bijvoorbeeld leiden tot nog meer slaven, een verschijnsel waarover Krapuul ook heeft bericht.’

 31. Geen probleem hoor !!

  Blij dat je m’ook niet snapt. 😉

  Ben ik dus niet de enige.

 32. Nou LRD.

  Oppakken, beboeten, berechten.

  Als dat niet lukt terug op school plaatsen. Basisschool wel te verstaan.

  Stemrecht afnemen gaat niet, voortplantingsrecht afnemen gaat ook niet,
  en waar jij mee aankomt is helemaal uit den boze.

 33. Hier nog ééntje dan.

  Ralph van der Geest dient vanaf vandaag de onbetwiste KONING van de Godwin genoemt te worden. We moeten hem nog wel huldigen. Ik geniet iedere dag weer van zijn stukken.

  Wellicht is het een idee om een Godwin vereniging op te richten die tot doel heeft alles maar dan ook alles in dit land te verGodwinnen. En dat meen ik nog serieus ook.

  Dit schrijvende, luister ik naar :

  http://youtu.be/8mGBaXPlri8

 34. Nou ja zeg ! Een spelfout !! Genoemd te worden natuurlijk. Met een d !

  Ik als grammar Nazi kan dat niet over mijn kant laten gaan. Ook niet als ik de schuldige ben in deze. Bah !

 35. Even ander topic – had ik zeker enige tijd geleden een mail van crapuul binnen gekregen over een warming-up of vergadering, zoiets. Helaas heb ik het afgelopen weekend tevergeefs in mijn computer gezocht – het is op onverklaarbare wijze uit mijn computer verdwenen. Bij deze mijn excuses dat ik er geen gevolg aan heb kunnen geven, wel houd ik me aanbevolen voor de toekomst.
  Heb ik zeker zin in om de kritische mensen van Crapuul te ontmoeten.

 36. Wat mooi! Vandaag weer een bijdrage van LRD en een hele goede! Fijn je weer te zien man!

 37. Dank Jeroen.

  Je inspanningen voerden van een anti-Wilders blog tot de leidende website voor niet-dogmatisch (niet-partijgebonden) links. Chapeau.

 38. Ha Jeroen,

  Ik begrijp dat je ermee ophoudt. Hopelijk niet voorgoed, maar hoe het ook zij: ik ben blij dat je deze website hebt opgezet en dat ik hem anderhalf jaar geleden heb gevonden.

  Bedankt!

  Jan

 39. Ik zal jullie missen guys maar sommige dingen zijn gewoon zoals ze zijn. Tisnieaanders zeggen wij hier in Brabant. Jullie horen nog van mij alleen niet meer hier. Ik hoop dat ik binnenkort weer op de site durf te lezen en dat ik dan de neiging om me ermee te bemoeien kan onderdrukken. Ina zal het uitstekend regelen hier daar ben ik van overtuigd. Dat hebben we tijdens mijn maand durende internetloze periode duidelijk kunnen zien. Verder als er vragen zijn kan men altijd contact met mij opnemen. Het domein op Ina’s naam zetten gaat nog even duren heb het nu even te druk maar ik bevestig hier dat het domein op haar naam komt, dat is wel juridisch bewijs dat het domein vanaf nu eigendom is van Ina. Verder hoop ik dat Laurent terug komt om met Ina aan deze site te werken en ik laat het verder met rust. Peace brothers.

 40. Als jullie nu gaan linken naar rifapenblog dan zien jullie me hier nooit meer terug. Ik hoop dat het gewoon een achterlijke fout is en geen bewuste keuze.

 41. Helemaal eens met Jeroen. Je linkt gewoon niet naar haatblogs en zelfs met linken naar de gelijkeschakelde media vind ik het vaak al problematisch genoeg.

 42. Fout is hersteld nog voordat ik dit gelezen had. Uiteraard. Ogenblik van onoplettendheid bij auteur en eerste redacteur.

 43. Nou gelukkig dan maar. Dit krapuliteitenalarm werkt trouwens ook erg ruk zeg wist niet dat het zo erg was. Hoe heb ik jullie ooit in deze toestand kunnen achterlaten. Ik stem voor een betere oplossing en dan help ik ook mee indien gewenscht.

 44. Vandaag heb ik geen tijd om iets te schrijven maar gelukkig nog wel even tijd om te zeggen dat ik met buitengewoon veel interesse en plezier Rob Bloemkolk’s ‘First learn how to smile…’ http://www.krapuul.nl/economie-blog/2073234/first-learn-how-to-smile/ heb gelezen. Ik kende Rob Bloemkolk net, ik weet niet of hij ooit vaker al iets voor Krapuul heeft geschreven maar dit artikel vond ik zeer de moeite waard. Als dit zijn eerste stuk was, dan van harte welkom Rob en bedankt! Hoop vaker iets van je te lezen!

 45. misschien iets om aandacht aan te geven: niet mijn land (dat vluchtelingen de deur wijst en juicht als mensen verdrinken)https://www.facebook.com/pages/Niet-mijn-land/1001411946616814?fref=ts
  moet minstens zoveel likes gaan krijgen als nederland mijn vaderland

 46. Pingback: Wilders’ verzet | Krapuul

 47. Wat een prachtig verhaal van Liz Hagemann over haar ervaringen op het Centraal Station bij Refugees Welcome!
  Mijn vrouw en ik komen helpen!

 48. Chapeau voor het durven vertellen en laten zien wat de MSM strikt proberen te verzwijgen natuurlijk tegen aanbetaling.

  http://www.krapuul.nl/politiek-blog/fascisme-en-neo-nazisme/2529346/zo-gaan-bezorgde-burgers-te-werk/

  Wat mij het meest opvalt is dat de politiemensen in burger helemaal niets tegen dit extreem-rechts geweld van de knokploegen doen.
  Eerst aanvraag indienen hoeveel politiemensen en medewerkers aanwezig waren en vervolgens vragen aan de politieleiding en burgemeester stellen waarom ze de hele tijd tegenover extreem-rechts inactief zijn gebleven?

 49. Wil mij iemand aub helpen begrijpen waarom mijn laatste inzending van gisteren ( overigens reeds twee maal door mij verzonden) niet gepubliceerd wordt?
  Wat mankeert eraan?
  Uitleg zou mij goed kunnen helpen.
  Groet,
  Nexus

 50. Hier het bonus omdat mijn inzending werd niet gepubliceerd, seksuele aanrandingen zijn inderdaad een gevoelig onderwerp op het moment dat “onze mensen” ter sprake worden gebracht:

  – Wat hoor je indien je een fascist doorprikt?
  – Pvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv…..

  Fijn en succesvol dag verder.

 51. Heel erg dom van mij dat ik het in de dagelijkse drukte het over het hoofd heb gezien. Moet ik meer tijd nemen om door te lezen. Bedankt.

 52. De Fransen hebben een bekend uitspraak – dat elke politiek berust o.a. op een geheime agenda.
  Wltrrrr stelt aantal terechte, nijpende vragen over de huidige neoliberale politiek realiteit van Nederland.

  “Waarom worden journalisten geweigerd en burgers die zich niet kunnen gedragen en beheersen niet? Of waarom wordt een burger die vrouwen toeschreeuwt dat ze verkracht kunnen worden omdat ze het wat hem betreft verdienen niet gearresteerd en de vrouwen tegen wie dat geroepen wordt wel? Waarom worden deze vrouwen door (mannelijke) trendwatchers, bekende Nederlanders en media-iconen tegen betaling weggezet als NSB’ers en te lelijk om verkracht te worden? Wat is de bijdrage aan de discussie over maatschappelijke onderwerpen door te roepen dat je liever AIDS dan moslim hebt of niks tegen zwarten hebt zolang ze maar werken? Waarom is men bang voor een waardige, intelligente, fatsoenlijke persoon met een mening en wordt een schuimbekkende bullebak die straalbezopen alles en iedereen in elkaar wil slaan in bescherming genomen?”

  Het antwoord van de terechte vragen over de neergang van de Nederlandse rechtsstaat waarbij xenofobe relschoppers en terroristen worden openlijk door de staat gestund oftewel niet aangepakt is te vinden in de geheime agenda van de neoliberalen die ooit Wilders/PVV hebben gelanceerd.

 53. Gisteren heb ik mijn artikeltje ‘Misdaad entertainen met P.R. de Vries”nopgestuurd.
  Het betreft mijn eigen mening over de ontwikkeling van onze land.
  Is er een probleem ermee?

  Groetjes, nexus.

 54. Beste redactie van Krapuul,

  Het stukje met aanhef EEN BRXITEER AAN HET WOORD LATEN heb ik toen kompleet met het link onderaan voor publicatie opgestuurd. Op een of andere manier heeft men vergeten om de frame van het filmpje van youtube bij de publicatie erbij te doen – terwijl het een van de beste uitleggen is hoe Brexit ontstaan is en waar ultrarechts zijn aanhang vindt.

  Om u in de gelegenheid te stellen om de door mij gestuurde artikel in zijn volledigheid te doen publiceren stuur ik u hierbij opnieuw het link voor het missende onderdeel van de publicatie:

  https://www.youtube.com/watch?v=XDdLxTXBaAY

  Dan kunt alsnog het artikel kompleet maken

 55. Zorgwet pure, oplichting, enige, die” verdienen, zijn, verzekeringen ( 50, miljard ) uitkering, veelal, Nul) DIT, IS, OPLICHTING!!! naar, mijn, Beschijden, mening.

 56. Heb ik geprobeerd net het CHAT-knopje om een vraag te stellen, blijkt niet te werken. D’r komt een software regel tevoorschijn ipv een chatbox waar je iets zou kunnen invullen. Foute boel.

  Daarom hier bij de krapuliteiten alarm mijn vraag teven reactie – Hoewel ik begrijp dat Krapuul.nl bezig is een bepaalde eigen politieke correctheidslijn in het leven te roepen, denk ik nog steeds dat uiteenlopende kritieke verhalen veel beter de sociale vooruitgang dienen. Bij deze meen ik vooral progressieve, antiracistische, antixenofobe verhalen. In deze lijn wou ik meedelen dat ik het een teleurstelling vind dat ik recentelijk tot twee keer toe een redelijk goede artikel heb ingediend over het afluisteren van Trump die uiteindelijk door Krapuul niet gepubliceerd werd. natuurlijk is het uw goede recht doch helpt dit de waarheidsbevinding niet. Omdat in de regel in ons land kritiek wordt systematisch onderdrukt tenzij politiek correct.

  Het probleem Trump-Obama is in wezen helemaal niet zo zwart-wit zoals een heleboel mensen het zouden willen voorstellen. We praten in deze situatie over de inwendige kenmerken van een hele systeem waarbij verschillende benaderingen mogelijk zijn.

 57. Beste nexus, je artikelen zijn welkom, maar samenzweringstheorieën zijn dat niet. Die verdwijnen bij ons rechtstreeks in de prullenbak. We hebben echt geen zin de Dagelijkse Standaard van links te worden.

  Kritiek op Obama? Prima. Schrijf maar een artikel over de wijze waarop hij de drone-oorlog in het MO heeft opgevoerd. Plaatsen we echt wel. Complotonzin – en dan ook nog met een link naar een bekende rechtse hoaxsite – kun je blijven insturen totdat je een ons weegt: plaatsen doen we het niet.

 58. Dank je voor je reactie Pyt. Het bevat belangrijke aanwijzingen voor mij.
  Complotonzin vermijd ik zeer bewust al jaren. Zal ik rekening houden met de links ook.

  Ergens schreef ik terug op de gebruikelijke verwijt voor complottheorieen dat er de hedendaagse complottheorieen zijn de onthullende publicaties van Wikileaks morgen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.