Koningin wint makkelijk de presidentsverkiezingen van 2011

Het gaat ons niet om de persoon, voor wie wij respect hebben, maar om het ambt. Door die uitspraak illustreert Geert Wilders dat hij niet veel begrijpt van het huidige koningschap. Hij wil het in stand houden maar richt het te gronde. Zelfs zonder meerderheid in het parlement.

Het vak geschiedenis is door opeenvolgende modes en ministers goeddeels verjaagd uit het onderwijs. Het koningschap wordt in veel discussies als een soap besproken. The Family is welkom op Prinsjes- en Koninginnedag, even een fotoshoot met de kleinkinderen op de piste. En dan weer een tijdje dimmen. Geen ruikeluisverhalen uit Mozambique graag.

Deze week kwam de PVV met een uitgewerkt voorstel om de Grondwet zo te veranderen dat de Koning verdwijnt uit de regering en de Raad van State. Hij mag zich niet meer bemoeien met kabinetsformaties. De leden Elissen en Helder hebben hard geblokt in de bibliotheek. Toch leest hun Memorie van Toelichting als een staatsstuk opgesteld door Google.

Zonder meer dan vaag anekdotisch bewijs wordt uitgegaan van de politieke invloed van de koning.(Koningin wint makkelijk de presidentsverkiezingen van 2011 – Opklaringen, Marc Chavannes, NRC)

Lezen! 😀 (en klik ook even op de hele leuke cartoon van Ruben L. Oppenheimer :mrgreen:)

3 gedachten over “Koningin wint makkelijk de presidentsverkiezingen van 2011”

  1. “Het gaat ons niet om de persoon, voor wie wij respect hebben, maar om het ambt. Door die uitspraak illustreert Geert Wilders dat hij niet veel begrijpt van het huidige koningschap.”

    Geert Wilders herhaalt hiermee zijn versleten lidje over de Moslims maar nu gaat het over het Koninklijk Huis. Daar durft hij (nog niet) modder over te gooien zoals in het geval van de moslims.
    In beide gevallen snapt hij geen snar van, maar mag wel met moddergooien op het Islam op het pluche in Den Haag komen liggen.

  2. De oranje’s zitten mij niet in de weg, ik heb er niks mee maar met Berlosconie en Sarkozy, om maar ’n paar presidenten te noemen, al helemaal niet, van dat soort moet ik kotsen, zie ik liever W.A.

Reacties zijn gesloten.