‘Anti-terrorismewetten voegen niets toe’

Van alle wetten die na de aanslagen van 11 september 2001 zijn ingesteld in het kader van terrorisme- en criminaliteitsbestrijding, is de toegevoegde waarde nog niet aangetoond. Toch is er van die wetten nog geen een geschrapt. Dat zegt Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College bescherming persoonsgegevens (CBP).

Volgens Kohnstamm is er nog steeds geen overtuigend bewijs dat bijvoorbeeld de bewaarplicht voor bel- en internetgegevens heeft bijgedragen aan de bestrijding van terrorisme. (‘Anti-terrorismewetten voegen niets toe’ – Volkskrant)

Nou het zal tijd worden dat iemand aan die onnodige repressiemiddelen gaat tornen. Het is allemaal angst en fauwekul en laten we maar weer gewoon gaan doen. Zeker in Nederland. Natuurlijk dit kabinet en de AIVD vinden het wel lekker, lekker interessant doen, KEIHARDE maatregelen tegen niks nemen is hartstikke makkelijk. Maar laten we gewoon ook hier eens naar de feiten kijken en zien dat het CBP helemaal gelijk heeft. Is moeilijk voor dit kabinet, dat graag zomaar wat ‘feiten’ verzint en als ‘de waarheid’ rondstrooit, maar iemand moet het doen. CBP, ga door met rammelen!

3 gedachten over “‘Anti-terrorismewetten voegen niets toe’”

 1. ‘Anti-terrorismewetten voegen niets toe’

  Tuurlijk, want er is geen terrorisme behalve de verzonnen verhalen.
  Maar, maar, let op – ze geven allemaal veel meer macht in handen van de machthebbers en de schaduwstaat.
  Daar zijn ze voor in het leven opgeroepen.

  Beste Keira, wist je dat een journalist per toeval afgelopen week ontdekt had dat op reeks grensovergangen in Nederland alweer camera’s waren geplaatst. Niemand wist waar dienden ze voor. De journalist heeft vragen gesteld en het bleek dat ze in het geniep door de overheid geplaatst zijn binnen het kader van een onaangekondigd (oftewel geheimgehouden) piloot-project voor bewaking van de Nederlandse grenzen.

  Zover over de overheid dat we zouden moeten vertrouwen en die stiekem van de burgers maatregelen neemt die blijkbaar met Europese verdragen stroken.

  Hoe moet ik ze vertrouwen dan?

 2. Wij hebben sinds 2 jaar camera’s in het stationsgebied dankzij de NCTb, betaald door henzelf en ProRail (maar ook de politie leest ze uit). Niemand weet iets over noodzaak en effect, of wat er met de gegevens gebeurt, want dat was ‘classified’. De gemeenteraad is altijd fel tegen cameratoezicht geweest, maar deze waren gratis (ex onderhoudskosten!) dus toen vonden ze het raar staan om tegen te zijn.
  Dat zal wel op meer plekken het geval zijn, want in sommige steden heeft een burgemeester die bevoegdheid.

 3. Het voorbeeld dat ik gaf is door Duitse pers aangehaald als voorbeeld vab ondemocratisch bestuur.
  In een democratie gebeuren zulke dingen niet.
  Alleen onder totalitaire regimes als de DDR bijvoorbeeld.
  Voeg de databanken en allerlei soorten gegevensbanken dat ze hebben neergelegd en krijgt een onmiskenbaar beeld van de Totalitaire Staat. Nu weet ik waar George Orwell het over had.

Reacties zijn gesloten.