PVV’er Dion Graus mishandelde vrouw wel degelijk

PVV’er Dion Graus is in 2003 ten onrechte niet vervolgd door het OM, volgens een ambtsbericht van de Maastrichtse hoofdofficier J. Penn-te Strake, staat in het NRC te lezen.

Volgens het ambtsbericht was te bewijzen dat Graus op 13 oktober 2003 tijdens een etentje bij zijn vader verbaal agressief was geweest tegen zijn vrouw en dat hij haar ter plekke gedurende een minuut de keel dichtkneep. Nadat Graus haar had losgelaten dreigde hij “een vuurwapen tussen de wenkbrauwen te zetten.”De vader van Dion Graus bevestigde tegenover de politie “dat zijn zoon zijn vrouw inderdaad diverse malen bedreigd, mishandeld en de keel dichtgeknepen had.

Op 24 oktober 2002 mishandelde Graus zijn vrouw thuis. De politie kwam er aan te pas en later constateerden artsen in het ziekenhuis in Heerlen verwondingen bij de vrouw.

In 2007 diende de vrouw alsnog een klacht in tegen het sepot van de zaak, maar zoveel tijd na dato vond het OM het niet meer correct alsnog te vervolgen:

“Nu klaagster reeds in 2003 in kennis is gesteld van het sepot (..) en eerst nu besluit om tot het indienen van een klacht over te gaan, acht ik een vervolging in strijd met het bij beklaagde (..) opgewekte vertrouwen.”

De zwaarste beschuldigingen – de aangiften van mishandeling, bedreiging en stalking – kon Graus destijds pareren met het feit dat ze waren geseponeerd.

Ten onrechte, naar nu blijkt dus. Deze man maakt dus deel uit van ‘het soort respectabele partij dat Duitsland nodig heeft’ zoals Wilders in Berlijn nog heeft staan verkondigen.

Update: telegraf, die normaal niet de beroerdste zijn wanneer er “ophef” (zo noemen ze dat dan altijd) ontstaat vanwege een politicus, hebben tot middernacht gewacht met publikatie. Kennelijk hebben die gewacht op wederhoor met Den Lijder, die meldt: “Ik geloof hem en de Brandpunt-uitzending van vanavond verandert daar helemaal niets aan”.

35 gedachten over “PVV’er Dion Graus mishandelde vrouw wel degelijk”

 1. Maja, hij is nu wel heel lief voor de marmotjes en kippetjes en andere dieren geweest met al die animalcops, dus hij zal er wel weer mee wegkomen.
  Enge lui, bah.

 2. @1 Nou ik vraag me als dierenliefhebber wel eens af wáárom Graus zo gedreven is om lief te zijn voor dieren. Is het boetedoening of is het iets anders? 8)

 3. Gelukkig droeg zijn vrouw geen hoofddoek. Gezichtsbedekkende kleding had hem immers een groot deel van zijn plezier ontnomen. Overigens blijkt volgens Graus uit wetenschappelijk onderzoek dat vrouwenmishandeling vaak begint met dierenmishandeling. Hij kan het weten.

 4. @2: Keira :

  Ja, vreemd, ik begrijp dat ook niet, net zomin als waarom Hitler geen vlees at en dol op zijn hondje was.

  Beetje off topic misschien, maar de partij voor de dieren doet het geloof ik helemaal niet zo gek, of vergis ik me? Ook op andere terreinen kiezen ze / kiest ze (?) toch vaak sociaal, zoiets zakmaarzegge.

 5. ach, Dion mag ook deze keer van Geert zelf onderzoeken of er iets aan de hand is, vervolgens volgt er een wij van WC eend verklaring en daarmee is de kous af

  zijn ex zal wel een latente moslima zijn geweest en zijn gedrag valt dus gewoon onder non-verbale islamkritiek

  Henk & Ingrid zien dit natuurlijk als een linkse lastercampagne tegen Geert c.s.

  dat uitgerekend NRC met dit nieuws komt is weer een bevestiging voor Martin Bosma dat de troste liberaal conservatieve krant is afgegleden tot een bolwerk van cultuurrelativerend marxisme

  gelet op de huidige goudprijs was Dion een visionair door zijn ex al in 2003 in goud te veranderen…

  zou Joyce ook wel eens klappies krijgen van de laatste ridder van Limburg als ze niet op tijd op hem inzoomt?

  ik begrijp werkelijk niet hoe een redelijk denkend mens op een dergelijke partij kan stemmen

  in het kader van de door de PVV voorgestelde minimumstraffen wil ik voorstellen dat een ieder die op de PVV stemt zijn burgerrechten voor minimaal vijf jaar verliest, daarna inburgeringsexamen en bij een onvoldoende deportatie of sterilisatie

 6. we kunnen de animalcops beter omscholen tot speciale politie eenheden om criminele PVVers op te sporen

  gaat alleen niet werken omdat de PVV een enorme aantrekkingskracht heeft op de kleinburgerlijke machtswellustelingen die graag bij de pliesie of AIVD solliciteren

 7. Ik vraag mij nog steeds af, waarom de NL-overheid, met deze zwangerevrouwenslaandedierenliefhebber, voorop, maar vooral naast PvdD, notabene, nooit geen kontakt heeft gezocht met de Dierenambulance of de Dierenbescherming. Deze twee organisaties, beschikken over zo’n enorm netwerk, dat een melding ‘voor/ over’ omgezet wordt in actie ‘tot’, terwijl de dierenarts bezig is, staat er koffie klaar.. Waarom was het ego van Dion belangrijker, dan het kijken naar reeds bestaande faciliteiten?

 8. @8, Marcy, je geeft het antwoord al zelf. Het ego van Dion was belangrijker dan echt dieren helpen. Weinig mensen kunnen echt onbaatzuchtig zijn. En Dion Graus is er daar zeker geen van.Die vindt zichzelf veeeeeeeeeel te belangrijk!
  😥

 9. Kijk dit vind ik weer zon typische verdachtmaking richting Wilders en de inmiddels 68 hardwerkende PVV-bestuurders.
  Als bekend moeten moslims hun vrouwen slaan als ze zich ongehoorzaam gedragen. Dat moeten ze volgens hun ideologie.
  Die regels hebben ze overigens gewoon uit de Bijbel gekopieerd, want ze zijn te lui om zelf iets te bedenken.
  In Nederland is geen mens zo gek om volgens de regels van een oud boek, of dat nu Bijbel of Koran is, zijn vrouw in elkaar te slaan.
  Zoiets regel je gewoon zelf. Je laat je dat niet voorschrijven.
  Denk je dat als ik (ik ben links) mn vrouw in elkaar slaag even in de Bijbel of Koran ga kijken of dat wel mag en kan?
  Ik kijk wel uit!
  De vrouwen van Dion Graus waren duidelijk ongehoorzaam geweest. Wat er zich heeft voorgevallen maakt niet zo veel uit, maar alleen al het simpele feit dat ze pas jaren later aangifte hebben gedaan, bewijst weer eens de invloed van de linkse elite en de moslims.
  Het is gewoon aanstellerij geweest van dat wijf.
  Het is maar goed dat Graus een nieuwe vriendin heeft. Die is wel gehoorzaam. Vast en zeker.
  Ik heb mn vrouw dit stukje laten lezen en vervolgens een beste dreun verkocht en gewaarschuwd dat als ze het waagt om aangifte te doen ik haar een pistool tussen de ogen zal zetten.

 10. Henk Veldman Schreef:

  Ik heb mn vrouw dit stukje laten lezen en vervolgens een beste dreun verkocht en gewaarschuwd dat als ze het waagt om aangifte te doen ik haar een pistool tussen de ogen zal zetten.

  Ik benijd je, want hier is het net andersom.

  Zou dat hele dierengedoe, net zoals de zorg en AOW dan toch een afleidingsmanoeuvre zijn om het echte thema te verdoezelen. Ik begin het echt te geloven.

 11. Op Elsevier zijn de reageerders er inmiddels uit: het is een complot om de aandacht van Mariko Peters af te leiden! Want geseponeerd = onschuldig, dus niet meer zeuren en al helemáál niet posten dat Graus moet aftreden als het toch waar blijkt te zijn want dan krijg je minpunten!

  *note to self: ff iets maken dat ik niet meer op Elsevier kan kijken want het maakt nogal moedeloos*

 12. De telegraaf heeft een nieuwe strategie…..GEEN WOORD over Dion…men vindt cup D voor Barbie belangrijker…..het blijft het partijblaadje van de PVV, nog net zo bruin als vroeger!

 13. misschien brengt de Televaag het “nieuws” liever op maandagochtend

  eerst de “zegetocht” in Berlijn, nu weer het verleden van Dion, wanneer komt de PVV weer eens “positief” in het nieuws? LPF 2.0 🙂

 14. kaaskop Schreef:

  misschien brengt de Televaag het “nieuws” liever op maandagochtend
  eerst de “zegetocht” in Berlijn, nu weer het verleden van Dion, wanneer komt de PVV weer eens “positief” in het nieuws? LPF 2.0

  Ik vind nu juist dat ze eindelijk positief in het nieuws komen.

 15. Lucas Schreef:

  Gelukkig droeg zijn vrouw geen hoofddoek. Gezichtsbedekkende kleding had hem immers een groot deel van zijn plezier ontnomen. Overigens blijkt volgens Graus uit wetenschappelijk onderzoek dat vrouwenmishandeling vaak begint met dierenmishandeling. Hij kan het weten.

  wat heeft een hoofddoek in Godsnaam met “gezichtsbedekkende ” kleding te maken ??? Goedkoop scoren of was dit gewoon een ondoordachte stomme opmerking ???

 16. Keira Schreef:

  Is het boetedoening of is het iets anders?

  Het is boetedoening, denk ik.
  Als handelsreiziger in hormoonpreparaten voor megastallen, deed Graus volgens mij hetzelfde als wat de Vlaamse “Hormoon-maffia” deed: Veel grotere hoeveelheden hormonen en antibiotica dan toegestaan, afleveren aan afzonderlijke bedrijven. Daarom reed Graus rond in een auto met dierenarts-symbool (want dierenartsen mogen grotere hoeveelheden medicamenten vervoeren dan handelsreizigers) en daarom werd hij ontslagen, omdat hij had opgegeven, dat hij bij bedrijven was geweest waar hij niet was geweest. Waarom? Omdat hij zodoende kon laten schijnen, dat hij legale hoeveelheden medicamenten had rondgebracht aan bedrijven. Terwijl hij de preparaten voor, zeg 5 bedrijven, had afgeleverd aan 1 of 2.
  Dat is allemaal nooit onderzocht. Voorzover ik weet. Het kan dus toeval zijn, dat Graus illegaal rondreed in een auto met dierenarts-teken en dat hij loog over het aantal bedrijven dat hij van gevaarlijke en dier-onvriendelijke preparaten voorzag. Maar het is op z’n minst een aanwijzing.
  De Zuid-Nederlandse hormonen-maffia werkte nauw samen met de Vlaamse. Een dierenarts-inspecteur van de Belgisch-Vlaamse vee-inspectie (FAVV), Karel van Noppen, die zich verzette tegen de vergiftiging van het vlees, werd in 1995 vermoord in opdracht van een veeboer. In 2002 werden opdrachtgever en uitvoerders tot zware straffen veroordeeld. Intussen zijn zij op 1 na weer vrij. Wiki: http://nl.wikipedia.org/wiki/Moord_op_Karel_Van_Noppen
  Dat is het milieu waarin Dion Graus opereerde als distributeur van antibiotica en hormonen.
  Graus verdedigt nog steeds de megastallen. Wat toch erg onlogisch is voor een dierenliefhebber.
  Daarnaar gevraagd, zegt hij, dat “de fractie dat onderwerp aan een ander heeft toebedeeld”. Of, legt hij dan uit, dat de PVV niet tegen de massale dierenmishandeling annex aantasting van de volksgezondheid kan ingaan, omdat “anders de Nederlandse grootschalige vleesproductie het zou afleggen tegen het buitenland”. (Graus voor de televisie in mei 2011).
  Ik denk dus, dat het heel goed mogelijk is, dat Graus vuile handen heeft in de vee-hormonen-wereld.
  Dat zou kunnen verklaren, waarom hij steeds weer probeert, diertjes te redden.
  En jeugdvriend Wilders uit Venlo speelt het spelletje mee, want Dion is een vaste steun tegen pogingen van lieden in de fractie van de PVV die nog niet helemaal aan Geert verkocht zijn, om onder het groeiende racisme van de Blonde Leider uit te komen.

 17. @ 20, ik weet het bijna wel zeker, niets van wat er over de PVV wordt gezegd ontgaat ze, des te opmerkelijker is dat men het dit keer ongemoeid laat, terwijl ik de inhoud van de minimaal 600 reacties van te voren kan bedenken.
  Het is ook raar dat de core business van de PVV is het in diskrediet brengen van mensen en het roepen om hun aftreden. Doe je dat echter andersom bij een PVV-er dan heet het demoniseren. 90% van de achterban weet nog niet wat het betekent, maar ze zijn het er wel mee eens….Geert heeft het namelijk gezegd

 18. Wat een geweldige site is dit. Link stond nota bene (si certo) in het reclameblaadje De Telegraaf (dat blaadje met rondom al de reclame-uitingen als nieuwsfeitjes al die gratis links naar boulevardblaadjes als The Sun of Mailonline et cetera, wat gelet op hun publiek natuurlijk heel slim is). Overigens snap ik werkelijk niet dat iemand hier, met deze site bij de hand, nog de behoefte voelt af en toe bij bij een Elsevier te koekeloeren, zoals hiervoor werd opgemerkt. Het kenmerk van een ideologie is immers dat men meningen die strijdig zijn aan de eigen opvatting als niet bestaand beschouwd. En als je bij het godsdienstig blaadje Elsevier je mengt onder de discipelen van de PVV-ideologie, dan kun je als vanzelf geen ander geluid verwachten dan de verheerlijking van de Flexa Blonde Leider en zijn apostelen. Geen verrassing dus. Laat hun daar bij Elsevier dus vooral met elkander bijeenkomen en te samen de wekelijkse liturgie vieren en in eerbied in hun gedachten bij hun grote Flexa Blonde Leider te raden gaan en hem met elkaar te verheerlijken, tot zegen van hun allen, tot zegen van hun Leider zelve, van apostel Graus, hun beminnelijke dieren, hun lastige vrouwen, hun tafelservetten, en al wat van hun is of volgens hen hun toebehoort . Amen.

 19. Maar toch, wat was de aanleiding, hoe krijg je Dion zo gek.

  Stemde zijn ex-vrouw Links?
  Had ze net de goudvis door de WC gespoeld??
  Maakte ze een opmerking over de CO2 productie van (de stal van) Dion?
  Vond ze dat het (politieke) klimaat achteruit ging (door de invloed van de PVV)??
  Maakte ze het bekend dat ze zwanger was van Martin Bosma??

  Best wel intrigerend.

 20. misschien is het gewoon een kwestie van smaak

  Regilio Tuur valt op blauwe ogen

  Dion Graus op blauwe lippen

  eng volk

 21. kaaskop Schreef:

  misschien is het gewoon een kwestie van smaak
  Regilio Tuur valt op blauwe ogen
  Dion Graus op blauwe lippen
  eng volk

  🙂

 22. @24 Misschien zei ze gewoon dat hij ongelijk had. Of dat ze Geert een nare man vond, of nog erger dat Geert ongelijk had. Of dat ze het jammer vond dat ze zwanger was van een kleine, lelijke kabouter?
  Of ze zei op het juiste moment niets over hoe geweldig hij was, die Joyce die hij nu heeft kan dat wel, heb ik in een TV programma gezien. Heeft Graus zeker naar de school van Martin Gaus gestuurd, ze weet wat het baasje wil.
  😥

 23. Het domste is nog dat deze Dion Graus zelf ook wel had kunnen raden dat geweldsdelicten vroeg of laat toch uitlekken als je Tweede Kamerlid wordt. Hij kon zelf ook wel raden dat dit zijn partij zou schaden.

 24. Haha! Even op Elseviel.nl het PVV-geluid beluisterd. Daar kraaien ze al weer van ‘linkse media’ met hun hetze. KRO Brandpunt en het NRC is dus vanaf nu ook al ‘links’. Dat lijkt mij een typisch geval van in paniek zomaar wat om zich heen slaan. Ze demoniseren ons weer! Hahaha. Nee hoor, nooit eens onder ogen zien van waar de PVV werkeklijk uit bestaat: farizeeërs.

 25. @29 Ja, wist je dat nog niet? Het is een complot vanwege Mariko Peters! Niet Graus moet opstappen, maar Peters, al is ze nergens voor aangeklaagd of veroordeeld, wist iedereen van haar relatie, heeft ze slechts één onhandig paraafje gezet en zou iedereen van de ambassade dezelfde beoordeling hebben gegeven. En Fatima Elatik moet ook opstappen en alle andere GL + PvdA-criminelen, want die zijn veel erger!

  (Terwijl we over die laatsten nog zo’n mooi stukje hadden op Krapuul waaruit bleek dat het meeste daarvan nog best wel meeviel en ik het behoorlijk knap vind dat iemand in 2007 een ambtsbericht schreef om in 2011 de aandacht af te leiden. Jomanda, eat your heart out! :mrgreen: )

 26. Wilders bllijft achter Graus staan, vanwege het formeel sepot. Verdenking of bewijs van vrouwenmishandeling levert geen smet op op het blazoen van PVV. Maar wat met het blazoen van Rutte? Zou Rutte zich nooit eens afvragen of de samenwerking met de PVV uiteindelijk een pluspunt is voor zijn politieke carriere of een ommissie. Kan Rutte zich verschuilen achter het sepot en het feit dat Wilders niet officieel in het kabinet zit, zonder dat het zijn geloofwaardigheid aantast?

 27. Wat me (weer) opvalt is de onnadenkende onbezonnen reacties van de meeste krapulers.
  Het is niet Dion Graus die de grootste fouten heeft gemaakt, maar het OM!
  Die had veel alerter moeten reageren.
  Maar mogelijk is het OM corrupt.
  Ze zagen wel in dat dat mens die zich “echtgenote” durfde te noemen van Graus, zelf helemaal niet koosjer was.
  Ik weet zeker dat als Bram Moscovich de zaak onder handen had dan ongeveer het volgende in de rechtszaal zich zou hebben afgespeeld.
  Bram zou zeggen:
  “Geachte Leden van de rechtbank. Ik wil u namens mijn cliént het volgende voorleggen:
  1. Waarom heeft de echtgenote van mijn cliënt de heer Graus, zich dusdanig gedragen door uitspraken te doen over een hypotheek terwijl ze wist dat haar man, die bekend staat als een zeer weldenkend en uiterst integere persoonlijkheid een heel andere mening toegedaan was en, geachte leden van de rechtbank, zij zelf geheel ondoordacht heeft gehandeld doordat ze, terwijl ze wist dat ze zwanger was, toch haar man heeft aangezet tot geweld.
  2. Gelet op het voorgaande overwegen mijn cliënt en ik een klacht in te dienen tegen de voormalige echtgenote van mijn cliënt, wegens het mishandelen, dan wel op onverantwoord handelen van “mevrouw” omdat zij een onschuldig nog ongeboren kind onnodig in gevaar heeft gebracht en sterker nog, vermoedelijk dit kind als buffer of bumper heeft gebruikt om te voorkomen dat ze zelf beschadigd zou raken. Bedenk dat het gaat om het kind van hem, mijn cliënt de heer Graus! Zij heeft gesleeld met het leven van het kind van haar toen nog echtgenote! Een schande, dames en Heren. Schande!
  Deze vrouw hoort in de gevangenis thuis!
  Mijn cliënt wil echter wel clement zijn over het feit dat hij enige kneuzingen heeft opgelopen toen hij het schaambeen van z’n toenmalige vrouw raakte omdat hij wel enigszins begrip heeft voor het feit dat toen ze inzag in welk gevaar ze haar ongeboren kind had gebracht in paniek is geraakt en dus een beweging kán hebben gemaakt, (hoewel opzet niet geheel uit te sluiten is) waardoor de vuist van mijn cliënt mogelijk en ik zeg met nadruk “mogelijk…!” in aanraking is gekomen met de harde delen van “mevrouw”, maar dat een ander voorwerp zoals een mes of een plank niet geheel uit te sluiten is. “

 28. DarkSkywise Schreef:

  En niet te vergeten: “Graus dreigde in 2002 met helicopter baby te ontvoeren”
  http://content1d.omroep.nl/a6ade6e1461b38bf7477b303bfb97f2e/4e64ccd2/kro/brandpunt/Graus04.pdf

  Ja, wacht even, maar iedereen kan wel nagaan dat dat onzin is .
  1. Hij heeft niets eens een helikopter.
  2. Het kind was nog niet eens geboren!

  Zo zie je maar weer dat een heel onnozele uitspraak zonder enige bedoelingen zoals Graus dat had gedaan, wordt opgeblazen alsof hij z’n ongeboren kind zou willen ontvoeren omdat z’n vrouw en hij niet uitkwamen hoe de besteding van het geld omtrent het huis moest plaatsvinden, terwijl uit alles is gebleken dat juist hij alles prima in de gaten heeft gehad omdat pas in 2008 hij aan z’n verplichting tot betalen moest voldoen. Iets wat z’n vrouw niet doorhad.

 29. Jacqueline Wouters Schreef:

  Henk Veltman ik heb zelf zoiets mee gemaakt alhoewel ik was dan niet zwanger! De politie schermt altijd met weinig bewijs en zo gaan de asso’s die dat wel degelijk doen vrijuit ! De politie is gewoon te lui dat ze een aangifte opnemen! Ik heb er zelf nog 3 liggen tegen dezelfde persoon! Nooit iets mee gedaan. Dat terwijl hij de politie zelfs aangevallen heeft en zijn roes moest uitslapen op het bureau!

  Hoewel ik het grotendeels met je eens ben, wil ik voor dat kleine deeltje waar ik het niet mee eens ben wel een toelichting geven.
  (Terzijde: ik heb jarenlang mijn redactiekantoor gedeeld met die van de wijkpolitie)
  Het probleem is niet zozeer of jij gelijk hebt, maar of dat bewijsbaar is bij een rechtbank.
  Stel dat ik je een hengst voor je kop geef. Tientallen mensen zijn er getuige van geweest. Maar die tientallen vonden ook dat je die verdiend had. Je hebt ondanks al je getuigen dus niemand die je bewering/aanklacht steunen. Al die getuigen waren net zulke misselijke etterbakken als ik toen ik je in elkaar sloeg en dan is het voor een rechter én politieagent praktisch onmogelijk om er een zaak van te maken. Omdat de politie in de regel prima weet wat de regels zijn, besparen ze zich de moeite.
  Overigens kan ik je wel verzekeren als je een paar keer er op aandringt dat hermandad t.a.t. verplicht is om proces verbaal op te maken.
  Ik heb overigens ook eens meegemaakt dat ik nota bene m’n verwondingen kon laten zien, maar dat die politieagent vond dat ik me niet zo moest aanstellen. Toen was ik 18 jaar en dus al een grote vent. Degene die me mepte en zelfs half wurgde was m’n “baas” die vond dat ik te weinig verdiende voor hem (Ik was toen boulevardfotograaf, maar ik zat op een plaats waar maar weinig mensen kwamen en wou bij wijze van spreken wel gratis het doen, zo verveelde ik me. )

Reacties zijn gesloten.