Waarom PVV in de regering als je het CDA al hebt?

IVKCCAUKGF7KCAUCP0DECAT6K47ACABUCNISCANO88OICA7VEL9OCAMUFS72CABLRB3SCAM4YRWQCA3P7C86CAIMSRQNCATZMVR5CAWE9AN5CAFR7L3ICAXVPLXJCA5WDDQOCAJYPB49CAWC8M6MCAWLJ0M2

Het CDA sluit bij de eventuele vorming van een coalitie geen enkele democratische partij uit. Maar volgens CDA-leider Jan Peter Balkenende zal het „verre van gemakkelijk” zijn om met de PVV van Geert Wilders samen te werken. (Telegraaf)

Paar opmerkingen.

1 Sinds wanneer is de PVV een “democratische partij”? De PVV is helemaal geen partij, de PVV is een stichting met 1 lid, de heer en meester Geert Wilders. Zoiets lijkt niet eens op een democratische partij.

2 Het is volkomen onnodig om op de PVV te stemmen aangezien het CDA de allerbelangrijkste hoofdpunten van de PVV al heeft overgenomen; het verplichte Wilhelmus bij het inburgeringsexamen en het hijsen van de vlag bij openbare gebouwen. Daarnaast heeft het CDA keiharde maatregelen afgekondigd tegen superschokkende problemen waar Nederland onder zucht zoals daar zijn; het “probleem” van de Marokkaanse (let op het woordje Marokkaanse) importbruiden.

3 Van Agt (“we buigen niet naar links en we buigen niet naar rechts”) roept het CDA op om niet met de PVV te regeren. Hij stelt voor om zulke hogen eisen aan de PVV te stellen dat dat onmogelijk is. Misschien dat het CDA een afwijkend standpunt kan innemen voor wat betreft de kerstboom-materie; dan hebben we alle belangrijke onderwerpen in dit land wel gecoverd.

8 gedachten over “Waarom PVV in de regering als je het CDA al hebt?”

 1. Wat me dan opvalt,… De PVV heeft dus kennelijk 2 jaar de tijd genomen om onzinnige wetsvoorstellen te verzinnen en daarmee Nederland te kapen. En nu dreigen ze andere partijen. Vraag me af hoe het zal gaan tijdens zo’n coalitie. PVV: “Wij droppen de kopvoddentaks inruil voor de AOW” 😥

 2. De PVV heeft inderdaad maar één lid: demagoog wilders. Het CDA heeft meer leden en spreekt dus ook met meer tongen.

 3. #4. Nakkal. inderdaad, u heeft gelijk en dan ook nog een leider van een Stichting die als verdachte bij de Rechter moet komen. Nederland “klein Italië”?

  verder heeft het CDA niemand nodig. die zoekt altijd wat “opvulling” om te blijven zitten waar ze zitten.

  en dat nog met JP ook als lijsttrekker. ik las vandaag:

  “integer, een rots in de branding.”

  😥 😥 😥

 4. Onzinnig stukje. Het CDA zit in een kabinet dat verantwoordelijk is voor het generaal pardon en een enorme massa-immigratie. Met Verdonk als minister ging het de goede kant uit. Het CDA past zich aan aan de coalitiepartner. De PVV is wel degelijk nodig om het CDA op koers te houden.
  Nederland is vol, overvol zelfs.

 5. #7. Sjef

  quote
  Als Nederland vol is, is verhuizen misschien een overweegbare optie.
  unquote

  inderdaad Erik, de dorpen lopen leeg.

  Nederland is vol vind ik altijd zo’n leuk argument.

  ik woon in Istanbul en 18 miljoen inwoners hier (legaal en illigaal ook natuurlijk).

  Nederland vol? was vorig jaar nog in Nederland, wat een leegheid, nix, geen beweging waar dan ook, buiten de randstad natuurlijk).

  tuurlijk gaan mensen weg die het “volle Nederland” gezeik beu zijn

Reacties zijn gesloten.