“12000 extra banen zorg” kost 22500 banen

Het kabinet goochelt 900 miljoen weg bij het PGB om als ware Hans Klokken 12000 nieuwe baantjes voor de zorg te toveren. Dit hebben ze nodig als wisselgeld voor Geert. Deze 12000 nieuwe baantjes in de zorg zijn helaas veel duurder dan de PGB baantjes waarop nu zo stoer bezuinigd wordt. Resultaat: minder handjes in de zorg. Kijk zelf maar. Rechts Nederland likt hier zijn vingers bij af.

3 gedachten over ““12000 extra banen zorg” kost 22500 banen”

 1. “12000 extra banen zorg” kost 22500 banen”

  Dat noem ik nou typische rechtse hobby’s. De populistische benadering van het probleem is laten zien dat je wat gaat doen aan het probleem door halve waarheden te vertellen met populaire uitspraken. Zeg bijvoorbeeld dat het aantal mensen in je stad dat afhankelijk van een bijstandsuitkering voor de helft is gedaald. Maar zeg er niet bij dat die bijstandsgerechtigden te werk zijn gesteld bij zogenaamde gebsubsidieerde “tewerkstellingsbedrijven” en nu de Gemeente juist meer kosten heeft doordat zij indirect niet alleen een bijstandssuitkering betaalt, maar ook nog eens het “tewerkstellingsbedrijf”. Het ergste is dat de werkloze aanzienlijk minder tijd heeft om te solliciteren en een vermelding op zijn CV van zo’n “tewerkstellingsbedrijf” niet echt positief wordt bevonden door de werkgever en dat de “werkloze” aan het eind nog niets heeft. Tenzij hij of zij op eigen kracht het gelukt is om aan een job te geraken. Maar dan spreek je van “ondanks” en niet van “dankzij”, want voor de kandidaten die het op eigen kracht lukt slaan zulke parasitaire bedrijven zich wel op de borst alszijnde hun verdienste.
  Maar Henk en Ingrid denken niet zo ver en vinden dat een werkloze desnoods “met behoud van uitkering” maar “zich moet inzetten voor de gemeenschap”. Het lijkt erop dat regeringen steeds meer populisticher worden en hun best doen om Henk & Ingrid een goed gevoel te bezorgen- ook al kost het juist meer dan het oplevert. Maar ja een overheid die steeds haar best best blijft doen om brallende Henk & Ingrid naar de zin te maken die glijdt vroeg of laat naar een achterlijk dieptepunt.

 2. Er vallen inderdaad nogal wat vraagtekens te zetten bij het covenant en al zal dit rekenwerk een beetje uit de losse pols zijn vind ik het zorgwekkend dat grote vakorganisaties en oppositie hier zo positief over zijn.
  Ik zag in één van de reacties van Rob dat zijn PGB zorgverleners niet bij een grote instelling willen gaan werken, jullie willen niet weten hoe vaak ik dat soort reacties de afgelopen maanden heb gehoord, ongekend.

  En één van de vraagtekens, Rutte beweert dat alle budgethouders die hun budget verliezen door deze zelfde instellingen en gemeenten gaan worden opgevangen, dus de huidige cliënten van de zorginstellingen krijgen er per saldo geen zorgverleners bij, ze krijgen er medecliënten bij en dat terwijl deze instellingen aantoonbaar 30% duurder zijn dan PGB zorgaanbieders. Vreemd dat hier vanuit de vakorganisaties / oppositie niks mee gedaan wordt, mag je alleen maar uit concluderen dat ze het allemaal best vinden en helemaal niet zo op dat PGB zaten te wachten.

  Chronisch Zieken en gehandicapten de maatschappij uit en terug de instelling in, wat een hopeloze nachtmerrie voor velen. Je zal je kind maar weg moeten brengen, wat mij betreft is ieder geval 1 teveel en totaal zinloos.

  Staat ons in de toekomst nog het drama ‘begeleiding’ te wachten, deze functie wordt uit de awbz wet getoverd naar de wmo wet en vele gemeenten worden vrijgelaten in de uitvoering en zeggen nu al deze verplichting niet te erkennen.

 3. deze regering doet alles om de mensen alles af te pakken wat het leven nog een beetje plezierig maakt mensen die gehandicapt zijn en hun leven zelfstandig kunnen leiden door een pgb moeten dat voortaan zelf maar betalen daar heeft het kabinet geen begrip voor er zit ook nog een christelijke partij bij ze willen weer dat we net als vroeger weer kruipen voor de baas en weer voor een fooi aan het werk gaan zelf korten ze op hun salaris is er niet bij wachtgeld regelingen gaan gewoon door als we allemaal moeten inleveren dan geld dat ook voor hen zelf zij kunnen hun leventje door blijven leven ook van ons belastingsgeld donner houdt zijn riante aftrek van zijn hypotheek van een miljoen en zo gaan we maar door geef eens het goede voorbeeld lever zelf eens iets in .

Reacties zijn gesloten.