Wat voor excuus zou Jolande Sap nu weer hebben om het tapijt niet onder Kunduz uit te trekken?

De politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz is vooral een militaire missie. Dat stelt minister Hans Hillen van Defensie deze week in een interview in Vrij Nederland. In politiek Den Haag werd de missie tot dusver nadrukkelijk als civiel betiteld.(‘Politiemissie Kunduz is vooral militaire missie’ – Volkskrant)

Goed, dat wisten wij al lang en een meerderheid in de Tweede Kamer heeft zich er willens en wetens gewoon mee ingelaten, met dank aan GroenLinks. Het wachten is op de eerste bodybags. Mede mogelijk gemaakt door dit kabinet én GroenLinks.
😥

Reactie van Jolande Sap op GroenLinks website is dat Hillen een blunder begaat door het beestje gewoon bij de naam te noemen. Dat Rutte hem terecht moet wijzen. Nou volgens mij heeft Hillen het gewoon bij het rechte eind en is het Sap die in de war is. Die wil koste wat kost volhouden dat het géén vechtmissie is, want dan staat ze voor lul.

Daarom wil ze nu ook nog extra uitleg boven op de brief die inmiddels door het kabinet aan de Kamer gestuurd is, over hoe deze blunders van Hillen voortaan voorkomen kunnen worden.

Sap maak je niet zo druk, je hebt als GroenLinks gewoon bijgedragen aan een vechtmissie, kom maar terug op aarde, en wen er maar aan. Slaap lekker vanavond.
😥

Update: check de reactie van SP’er van Bommel.

29 gedachten over “Wat voor excuus zou Jolande Sap nu weer hebben om het tapijt niet onder Kunduz uit te trekken?”

 1. Denk dat er andere zaken prioriteit verdienen.

  Het draait allemaal om woorden. Feit is dat het daar nog oorlog is en niet te vergelijken met Nederland.

  Dus laten we elkaar niet voor de gek houden. Wij willen belangrijk gevonden worden in de wereld dan zijn er consequenties aan verbonden.

 2. Ja, Jolande Sap, geen woord meer aan vuil maken, lijkt me… 😐
  Wat Hillen nu verweten wordt, lijkt me zeer wel ingecalculeerd opgezet spel. GroenLinks zegt de steun aan Kunduz niet op, om die andere kiezer niet kwijt te raken.

 3. @2 En om alles wat je schrijft, daarom ga ik er niet over zwijgen. Dit moet aan de kaak gesteld worden, keer op keer. Als je gaat zwijgen, lijkt het alsof je het goedkeurt. Ik niet!
  Sap heeft het over de blunder van Hillen, nee het is de blunder van GroenLinks.

 4. Voor een staatssecretariaatje
  Of een ministers postje
  In Rutte 2 Geeft Sap ieder ideaal wat Groen 😥 Libberaal nog mocht hebben 1,2,3, op …

 5. @3 – Helemaal mee eens, maar Jolande Sap is zo ontzettend uitwisselbaar dat ik haar niet relevant acht voor de Nederlandse politiek, GroenLinks heeft vast nog ergens 400 andere mislukte Halsema-klonen, die allen zo nodig geactiveerd kunnen worden…
  😉

 6. @5 Ben ik helemaal met je eens. Maar het gaat mij niet per se om Sap,heel GroenLinks heeft gesteund. En daar gaat het me om. Niet om Sap. Dat zal me worst wezen. (om maar bij eten en drinken te blijven 😉 )

 7. […]

  En sjawel heur, ze had weer een heel apart designersieraad om heur nek. Gezien op het journaal? Dat hebben die politieke dames tegenwoordig allemaal, juwelen met ”goede’ smaak.
  Echt een klassedame met gevoel voor stijl.

  Wat een ontzettende TUTHOLA.
  Zo, sorry meiden, het most er effe uit.

 8. @7 Lijkt me een heel erg beschaafde formulering… Ik wist ergers uit mijn eerdere posts voortijdig te wissen, dus ik begrijp het sentiment volkomen. :mrgreen:

 9. MadPride Schreef:

  GroenLinks zegt de steun aan Kunduz niet op, om die andere kiezer niet kwijt te raken.

  Welke kiezer is dat dan, toch niet H&I. Nee, GroenLinks doet dit voor zichzelf (het fractiekader, m.n. Peters) en voor Rutte (zie @4). En het valt me op dat de rechtse media telkens als eerste komen met de nieuwtjes over Kunduz en Peters, waarna de rest schoorvoetend maar weinig enthousiast volgt. Het lijkt daar allemaal controversieler te liggen dan bij ‘links’.

 10. Oohhhh, wat erg. word gewoon misselijk van die vrouw.

  Zag haar om 22.00 uur bij het nieuws, ze schiet werkelijk nog geen deuk in een pakje boter. Nou heeft ze de kans om eens flink tekeer te gaan, maar nee hoor, weer een kans gemist.

  Maar wel leuk dat ze Krapuul leest, ze had nu geen designerjuweel , maar van de schrik een bedelbandje van het Kruidvat om heur hals gehangen waardoor fraai decolletee zichtbaar werd want ja, het oog wil ook wat op de buis, , en een blouse van 2,95 van Zeeman, heel mooi, van een soort plastic.

  Nou, ik trap er niet in, en nou kijk ik nooit meer televisie. Ben het zat dat geleuter.

 11. @11 Lijkt me verstandig 8) 😉 pak een goed boek of lees nog wat op Krapuul of nog beter, schrijf een stukkie 🙂

 12. @12: Keira:

  Er is zoveel wat ik nog allemaal moet opschrijven Keira-dear, ben ook bezig aan mijn memoires ( chique he) 🙂
  Nee, geintje, ik wil mezelf niet nog meer binden, ik kom al veel tijd tekort, daarbij doe ik iets goed, of ik doe het niet.

 13. Het Sap is de kan niet waard, denk ik. Heel Nederland schreeuwt om het politieke hoofd van Mariko Peters van de partij van Sap, maar daar trekt Sap zich ook niets van aan. Groen Slinks, op en top.
  Neem aan dat mijn post snel verwijderd zal worden. (gelogged).

 14. Die Sap moet oppositie voorstellen ook nog? Ik schaam kapot me dat ik ooit een keer op die partij heb gestemd. Ze is nog erger dan Halsema. Ik mijd al jaren Groenlinkse kringen evenzeer als dominante Pvda-softies die `k ook ooit eens een stem heb gegund per voordeel van de twijfel.
  Maar ja, wat schiet er over van je oude progresieve idealen, nu ook de `rode’ SP al wat graantjes mee probeert te pikken van de nieuwe tijdsgeest ? Ik moet haast wel extreem links zijn, nu achteraf bekeken, kan niet anders, zelfs zonder toevlucht te hebben gezocht bij `ultralinkse’ kringen die uit zouden zijn op een gewapend conflict met de consumptiebourgeoisie. 😆

 15. @15: Abdul

  Ja, en ze worden ook steeds erger.

  Eerst die Andree van Es, nou, zag je haar van de week statig en deftig gekleed met designerjuwelen naast de dame van oranje zitten?

  Toen Halsema, die donderde ook alles overboord waar links voor staat, en nu dan Sap.
  De volgende? Zal mij benieuwen.

  Voor de liefhebbers even een stukje over de ontstaansgesciedenis van GL, en de vele politieke ontheemden die nog steeds abdoelloos door de straten zwerven omdat ze toen al zagen dat de vertrutting en verburgerlijking gingen toeslaan.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/GroenLinks

 16. Eh *steekt vingertje op zoals in iets willen vragen*, wil toch iets zeggen.
  Heb nu al een paar keer gezien dat er opmerkingen werden gemaakt over de sieraden van de dames in de TK en ook van Van Es, over haar kleding.
  Heren! Worden er wel eens opmerkingen gemaakt over de pakken van mannen? (anders dan die afschuwelijke stropdassen van de PVV, die ze schijnbaar bij dezelfde winkel kopen).
  Nee dus.
  Mag een linkse vrouw geen aandacht aan haar uiterlijk besteden? Mag ze niet blij worden van mooie, goedzittende kleding of een leuk sieraad? Om links te zijn hoeft toch niet te betekenen dat je je wanstaltig kleedt of geen smaak hebt?
  Want dan ben ik van af nu ook links af. 8)

 17. Keira Schreef:

  Eh *steekt vingertje op zoals in iets willen vragen*, wil toch iets zeggen.
  Heb nu al een paar keer gezien dat er opmerkingen werden gemaakt over de sieraden van de dames in de TK en ook van Van Es, over haar kleding.
  Heren! Worden er wel eens opmerkingen gemaakt over de pakken van mannen? (anders dan die afschuwelijke stropdassen van de PVV, die ze schijnbaar bij dezelfde winkel kopen).
  Nee dus.
  Mag een linkse vrouw geen aandacht aan haar uiterlijk besteden? Mag ze niet blij worden van mooie, goedzittende kleding of een leuk sieraad? Om links te zijn hoeft toch niet te betekenen dat je je wanstaltig kleedt of geen smaak hebt?
  Want dan ben ik van af nu ook links af.

  Natuurlijk mag ze dat , maar in het zelfde designergoed lopen als de tutholaas van de VVD ?? alleen bloesjes van 300€ ??? ( of meer ) dat is weer het andere uiterste .. En dan vooral dat hoedjesgedoe .. dat is geen mode , maar een uiting geven aan het lidmaatschap van “ons soort mensen ” en “ons soort mensen “staat linea recta tegenover “links “en “gelijk “

 18. Wat heeft Jolande Sap nou toe tevoegen? Het is heel makkelijk iemand an publiek neer te sabelen. Ga nou eerst zelf maar eens iets presteren.

  Wat betreft Hillen: zeer bijzondere man en in mijn ogen niet geschikt voor de post defensie.
  We moeten het er maar mee doen, we hebben immers er zelf voor gekozen 😉

  Succes! Rob

 19. @18: Keira:

  [Mag een linkse vrouw geen aandacht aan haar uiterlijk besteden? Mag ze niet blij worden van mooie, goedzittende kleding of een leuk sieraad? Om links te zijn hoeft toch niet te betekenen dat je je wanstaltig kleedt of geen smaak hebt?]

  Nee, dat mag niet. Linkse vrouwen horen in roze, veel te grote tuinbroeken te lopen op wandelschoenen , of , eventueel bij slecht weer, in een overall en laarzen.
  En een linkse vrouw mag dus ook NOOIT en te NIMMER blij worden van mooie kleding, dat is bedenkelijk en RECHTS.

  Ik vind serieus dat die kostbare sieraden, en designerpakjes- en hoedjes van soms wel zo’n 5000 euro per onderdeel, en dan ook nog wie heeft de mooiste en soms de grootste en de langste en de hoogste en de meest aparte kledingstukken en aanhangels, wel degelijk iets willen zeggen over de sociale status die men heeft. Het is het totale plaatje, heb je Andree van Es gezien? Zoiets, dat bedoel ik, dat onderscheid in gewone kleding en dat hele dure spul. Die van het CDA en de PvdA zijn ermee begonnen, de echt rijke mensen geven er geen moer om namelijk.,
  Wat dat betreft zie ik liever die meiden van de SP. Ik zie Renske Leijten nog niet zo snel als een tuthola rondparaderen.

  Eigenlijk heel erg ordinair, maar dat weten ze niet. Omhooggevallen dorpse truttebollen die ineens veel geld verdienen en niets meer willen weten van hun afkomst, zij zijn immers niet meer ”gewoon” .

  Het was vroeger in La Court van Le Roi zelfs verplicht, ik moest direct kunnen zien aan kleding, gebruikte stoffen, op welke stoel men zat , hoeden en pruiken, gedragen sieraden en dergelijke, van welke adel men was.

  Op prinsjesdag kan je weer genieten van al die blije dames 🙂 en die malle heren.

 20. Rob Schreef:

  Wat heeft Jolande Sap nou toe tevoegen? Het is heel makkelijk iemand an publiek neer te sabelen. Ga nou eerst zelf maar eens iets presteren.
  Wat betreft Hillen: zeer bijzondere man en in mijn ogen niet geschikt voor de post defensie.
  We moeten het er maar mee doen, we hebben immers er zelf voor gekozen
  Succes! Rob

  Jij misschien, ik niet, en met mij bijna de helft van de kiezers niet.

 21. Toch wel lachen over die kleding. Ik hoor niemand over hoe duur de pakken of de overhemden van de heren zouden zijn. Zijn volgens mij ook bijna allemaal maatpakken en geen C&A’tjes. Maar die hebben voor een zelfgekozen ‘uniform’ gekozen, met niet zoveel variatie zonder dat het potsierlijk wordt.
  Wordt dus toch onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen.
  Dat wilde ik alleen maar even zeggen. 🙂

 22. Rob Schreef:

  Wat heeft Jolande Sap nou toe tevoegen? Het is heel makkelijk iemand an publiek neer te sabelen. Ga nou eerst zelf maar eens iets presteren.

  Wat betreft Hillen: zeer bijzondere man en in mijn ogen niet geschikt voor de post defensie.
  We moeten het er maar mee doen, we hebben immers er zelf voor gekozen

  Succes! Rob

  Ik heb die man niet gekozen! Die is via gekonkel en achterkamertjespolitiek op die stoel gekomen, net als dat hele vieze incompetente kabinet.
  Er hebben iets minder dan de helft van de kiezer NIET voor hem en dit kabinet gekozen, om concreet te zijn, volgens mij precies één zetel!

 23. Keira Schreef:

  Ik heb die man niet gekozen! Die is via gekonkel en achterkamertjespolitiek op die stoel gekomen, net als dat hele vieze incompetente kabinet.
  Er hebben iets minder dan de helft van de kiezer NIET voor hem en dit kabinet gekozen, om concreet te zijn, volgens mij precies één zetel!

  Idem dito.

 24. Keira Schreef:

  Toch wel lachen over die kleding. Ik hoor niemand over hoe duur de pakken of de overhemden van de heren zouden zijn. Zijn volgens mij ook bijna allemaal maatpakken en geen C&A’tjes. Maar die hebben voor een zelfgekozen ‘uniform’ gekozen, met niet zoveel variatie zonder dat het potsierlijk wordt.
  Wordt dus toch onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen.
  Dat wilde ik alleen maar even zeggen.

  Keira, bij deze een opmerking over de kleding van de heren. Beter gezegd, een uitspraak van Tofik Dibi over kleding. Deze gaf in een interview zn voorkeur voor luxe en met name voor Prada. Ook ik schaamde me (o.a.) bij deze uitspraak dat ik ooit op deze partij heb gestemd (al is mijn irritatie al begonnen bij de stoerdoenerij van Femme Fatale Halsema). Links is niet links meer. Ik vraag me af of links in Nederland wel ooit links is geweest zoals bv links in Turkije waar ik mee bekend was/ben.

 25. kaaskop Schreef:

  Tofik haalt waarschijnlijk van die neppe Prada’s in Beverwijk

  Dat zou best wel es kunnen kaaskop. Je kunt Tofik wel uit de achterstandsbuurt halen, maar hoe haal je de achterstandsbuurt uit Tofik ? Serieus, dit zegt ook wel wat voor de politiek in Nederland anno 2011. Had je ooit een oprechte, intelligente Mohammed Rabbae, of je het nou eens was met hem of niet, nu moet je het doen met Tofik Dibi, Nebahat Albayrak, Ahmed Marcouch etc. Ik loop zo nu en dan een bekend marokkaans kamerlid (zeer oprecht, echt links en begaan) tegen het lijf in Amsterdam, en ik had het genoegen om te informeren naar de allochtone mede kamerleden waar ik bepaalde twijfels bij had. Als mede-allochtoon ben je daar toch benieuwd naar. Nou, je broekt zakt er spontaan van af. Het bleek zelfs een tikkeltje erger te zijn. Ijdeltuiterij ten top. Ik denk vanwege een Calimero-complex.

 26. @23: Keira:

  [..]

  [Toch wel lachen over die kleding. Ik hoor niemand over hoe duur de pakken of de overhemden van de heren zouden zijn. ]

  Nee, maar dat komt ook nog wel 😉 , maar dit draadje ging over freule Sap..

Reacties zijn gesloten.