NSB Handelsblad

PVV-Kamerlid Martin Bosma heeft via Kamervragen aan de minister zijn zorgen geuit over „SP-financier” Derk Sauer, die 9 procent van de aandelen in NRC Media bezit. ‘Acht u de kans aanwezig dat NRC Handelsblad nog verder links georiënteerd raakt, bijvoorbeeld doordat NRC-journalisten in het gevlei willen komen bij hun radicaal-linkse eigenaar?’, wilde Martin weten.

Goeie vraag!

Het linksdraaiende journaille schamperde onmiddellijk dat Sauer voor ‘slechts’ 9 procent aandeelhouder is, maar laten we wel wezen: van de Nederlandse bevolking is maar 5 procent moslim – en toch wonen we met z’n allen in Saoedi-Arabië aan de Noordzee. Dus zo gek was de vraag van Malle Martin nog niet.

Even lesje journalistiek van Rob Wijnberg, nrc.next. Even feiten nagaan, zou toch dagelijks werk van een journalist moeten zijn?

4 gedachten over “NSB Handelsblad”

 1. ook handig voor de minister. Vraag 2 hoeft ze niet meer te beantwoorden.(2.) Was u ervan op de hoogte dat SP-financier Derk Sauer maar liefst 9 procent van NRC Handelsblad in bezit blijkt te hebben?)

  De sneer dat feiten checken – duidelijk geen linkse hobby is geldt dus ook voor rechts (NRC) http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/01/pvv-stelt-kamervragen-over-rol-sauer-nrc-media/ – publicatiedatum 1 september en extreem-rechts ( Bosma zelf.)

  Wel tof dat i.e.g. 1 journalist wel even die 2 telefoontjes heeft gepleegd.

 2. 1) Is de minister ervan op de hoogte, dat Israel Beteinu meer dan 15% bezit van de aandelen in de Stichting en de BV PVV? En dat een onbekend groot aandeel afkomstig is van duistere Amerikaanse financiers?
  3.) Acht u de kans aanwezig dat de PVV nog verder genocide georiënteerd raakt, bijvoorbeeld doordat PVV-functionarissen in het gevlei willen komen bij hun radicaal-rechtse eigenaren?
  4.) Deelt u de mening dat U als minister dient toe te zien op een scheiding tussen eigendom en vrije meningsuiting bij politieke partijen?
  5.) Deelt u een gevoel van verlies dat de eens zo trotse open democratie is verworden tot een buitenlands gefinancierde onderneming, eigenaar van 1 persoon, die een lofzang brengt op de benepenheid, angst voor Europese samenwerking, wantrouwen tegen alles wat van “Arabieren” komt, alles goedkeurt wat Israel doet, de kunstsubsidies met gemene argumenten bestrijdt en die, zonder een enkele uitzondering, alleen maar extreem-rechtse ideeën heeft?

  Ik heb niks wezenlijks veranders aan de tekst van de vragen van de auteur van Mein Krampf.
  Look: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/01/pvv-stelt-kamervragen-over-rol-sauer-nrc-media/

Reacties zijn gesloten.