Job Cohen: Angst in PvdA door Breivik

Het bloedbad dat de Noor Anders Breivik in juli aanrichtte op een jeugdkamp van de regerende Arbeiderspartij op het eiland Utoya, heeft angst veroorzaakt binnen de PvdA. Dat zegt partijleider Job Cohen donderdag in een interview met Trouw. (‘Angst in de PvdA’ – Telegraaf)

Cohen spreekt terecht in Trouw over de angst die linkse mensen hebben. Het klimaat van ophitsing en geschiedenisvervalsing is er een waar je als links of sociaal mens niet blij van wordt. Als de domme horde klakkeloos overneemt dat Hitler ook links was, want dat zegt Martin Bosma; buitenlanders, allemaal de schuld van links, want zegt Wilders; de huidige problemen, allemaal de schuld van links, want zeggen Wilders en Rutte. Terwijl rechts eindeloos aan de macht is geweest en door de lekkere vrije marktwerking er gewoon een bende van heeft gemaakt.

Maar wel een tip voor de PvdA, kom eens wat meer naar buiten met dit soort verhalen. Herhalen, herhalen, herhalen, voor degenen die nog wel een werkende breincel hebben en nog te bereiken zijn.

Job Cohen: Angst in PvdA door Breivik – Trouw

21 gedachten over “Job Cohen: Angst in PvdA door Breivik”

 1. Job Cohen heeft gelijk , als hij zegt links krijgt overal de schuld van.
  Maar om nu te zeggen , angst die linkse mensen hebben, is schromelijk overdreven.
  Het geeft mij het gevoel van, slachtoffertje spelen, zielig doen.
  En daar heb ik een hekel aan.

 2. Nou, ik vind dat het best eens genoemd mag worden. Links is als doelwit gemarkeerd door Rutte en Wilders. Wilders zweept de massa’s wel op en strooit gretig desinformatie rond.

  Het een keer noemen vind ik geen slachtoffertje spelen.
  Wat Geert Wilders doet, eindeloos onder de aandacht brengen dat hij zo vreselijk bedreigd wordt (terwijl er nul komma nul mensen zijn opgepakt voor de bedreigingen aan hem), dat is slachtoffergedrag dat hij doet om aan de nodige aandacht te blijven komen.
  Overigens denk ik dat als de namen en adressen van schrijvers zoals wij bekend zouden zijn, wij ook wel beveiligd zouden mogen worden.

 3. Keira Schreef:

  Overigens denk ik dat als de namen en adressen van schrijvers zoals wij bekend zouden zijn, wij ook wel beveiligd zouden mogen worden.

  Ja, maar dat is omdat wij tenminste ook ècht zeggen waar het op staat met die bruine zooi van het afgelopen jaar, itt de zogenaamde oppositie.

 4. @ Theo Gerris:

  Wat geeft jou het inzicht en de wijsheid om te bepalen hoe iemand zich voelt? Vliegen bijvoorbeel: misschien wel het meest veilig transportmiddel ter wereld, en toch staan sommige mensen doodsangsten uit als ze in een vliegtuig zitten. Is dat ook schromelijk overdreven? Ook slachtoffer spelen?

  Of een dreiging nu ingebeeld is of reëel, de angst gevoelens kunnen hetzelfde zijn! Bovendien heeft de actie van Breivik aangetoond dat er weldegelijk gevaar is voor geweld uit de rechtse hoek, en misschien zelfs andere zieke geesten op het zelfde idee gebracht! God mag weten wat ons nog boven het hoofd hangt.

 5. @4 ‘Bovendien heeft de actie van Breivik aangetoond dat er weldegelijk gevaar is voor geweld uit de rechtse hoek, en misschien zelfs andere zieke geesten op het zelfde idee gebracht! God mag weten wat ons nog boven het hoofd hangt.’

  Precies, het is geen opmerking die nergens op slaat. Als Wilders en co vinden dat ze gedemoniseerd worden en dat ze gevaar lopen, dan mag links zich na deze massale slachtpartij zeker onveilig voelen.

 6. @: Keira

  Het is inderdaad volkomen begrijpelijk als Job Cohen over de angst voor rechts spreekt. Het lijkt me daarnaast ook zeker zinvol om het mechanisme van ”vrezen voor” of sterker ” angst hebben voor” te bespreken en zodoende ook weerbaarder te worden binnen en buiten de politiek voor de ( nog wel, maar wie weet.. ) verbale aanvallen.
  Misschien gaat de oppositie zich dan ook meer durven verzetten tegen het geweld.

 7. Reactie op allen.
  Ik had deze reacties verwacht.
  Ik voel mij totaal niet bedreigd, en schrijf onder echte naam.
  Overal lopen er gekken rond .
  Van rechtse en linkse signatuur.
  Ik ben van mening dat zo een uitspraak de linkse zaak niet helpt.

 8. Er lopen gekken rond. Maar ik moet de eerste linkse website in NL nog tegenkomen waar over afrekenen met rechtse mensen wordt gebabbeld, en andersom ken ik er diverse. Het is heel gewoon en valt niet eens op. Ik ben er overigens niet bang voor maar ik kan me voorstellen dat er mensen zich ongemakkelijk bij voelen.

 9. Toch eigenlijk wel zielig voor de PvdA , hebben ze zo hun best gedaan hun Linkse verleden te verraden , vernietigen , verneuken en te vergeten worden ze door Rechts toch nog als Links gezien ….

 10. Al Bakrastani Schreef:

  Toch eigenlijk wel zielig voor de PvdA , hebben ze zo hun best gedaan hun Linkse verleden te verraden , vernietigen , verneuken en te vergeten worden ze door Rechts toch nog als Links gezien ….

  Ja, maar de kabinetten Van Agt- Wiegel waren ook links hè, volgens de huidige standaarden.

 11. Rechts uitschot dat popelt om een Breivik te doen loopt hier ongetwijfeld ook rond, alleen al omdat de AIVD traditioneel `gecontroleerd’ wordt door commissies van hoofdzakelijk CDA-VVD die geheimhoudingsplicht hebben. Jaar of wat geleden mocht de SP er na veel gedoe ook bij. Maar die zal nu vast wel ingewisseld zijn voor de PVV.
  M.a.w. AIVD, voorheen BVD, is nog altijd gefocust op links `gevaar’ : krakers, vrijdenkers, milieu-activisten en pacifisten, ook hoogst gevaarlijk. 🙂 Inlichtingendiensten hebben traditioneel een blinde vlek plus een bord voor hun kop ten aanzien van rechtsextremisme, maar misschien dicteert een geheime agenda ook wel een softe aanpak van doorgeschoten rechtspopulistisch rapaille, tenslotte is het een geheime dienst. En werkte die nauw samen met het repressie-apparaat Gladio: http://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Gladio
  dat communistisch en anti-imperialistisch denken als vijandelijk zag en in de kiem probeerde te smoren.

  Feit is dat er een groot verschil is tussen wat de Dienst ter linkerzijde in de gaten houdt en wat er speelt bij rechtse elementen: Zo was vorige week in het nieuws dat de politie nauwelijks weet heeft van wapenvergunningen bij schietclubs, (per definitie rechtse bolwerken) omdat het administratieve verwerkingssysteem het niet kon bijbenen. Vreemd! Dat vind ik vij eng, eerlijk gezegd!
  Want bij een beetje demo van links worden tegenwoordig wel al snel vreedzame mensen gearresteerd omdat spandoekstokken als wápen worden gezien en moeten worden ingeleverd, om maar iets te noemen.

 12. Zolang Wilders van de Nederlandse rechter z’n gang mag blijven gaan met achterbaks haat te stoken, moeten we als “links” (of, gewoon: als fatsoenlijke mensen) onze eigen bescherming organiseren.
  Een Breivik die onbeschermde kinderen als Freiwild neerschiet, mag hier nooit gebeuren.
  Van het Rutte-kabinet valt niks te verwachten op dit vlak.
  Daarom moet de democratie met alle middelen worden verdedigd.
  Bosma zal het met me eens zijn. De Kadt en Goedhart deden in 1940 niet anders.
  This has been the Godwin of the Day.
  Sleep well.

 13. 11
  Jan uit Helmond

  U hoeft voor mij niet bang te zijn.
  Doe geen vlieg kwaad.
  Wat ik wil zeggen, angst is een slechte raadgever.
  Dan kunt u straks niet meer in de auto stappen, want er kan iets gebeuren.
  Leef u leven , zonder angst, want met angst hebt u geen leven meer.

 14. Theo Gerris Schreef:

  11
  Jan uit Helmond

  U hoeft voor mij niet bang te zijn.
  Doe geen vlieg kwaad.
  Wat ik wil zeggen, angst is een slechte raadgever.
  Dan kunt u straks niet meer in de auto stappen, want er kan iets gebeuren.
  Leef u leven , zonder angst, want met angst hebt u geen leven meer.

  Leuk gezegd . . . helaas is niet iedereen even dapper als u . . .

 15. Abdul Alhazred Schreef:

  Zo was vorige week in het nieuws dat de politie nauwelijks weet heeft van wapenvergunningen bij schietclubs, (per definitie rechtse bolwerken) omdat het administratieve verwerkingssysteem het niet kon bijbenen. Vreemd! Dat vind ik vij eng, eerlijk gezegd!
  Want bij een beetje demo van links worden tegenwoordig wel al snel vreedzame mensen gearresteerd omdat spandoekstokken als wápen worden gezien en moeten worden ingeleverd, om maar iets te noemen

  Heb je groot gelijk! Kijk eens naar het feit dat Erwin Lensink voor een waxinelichtje voorval voor 1 jaar vastgezet wordt ende poiitie ( die de burgers hoort te beschermen en niet de doden bij mogelijke arrestaties) geen systeem heeft om de wapens van de schietclubs bij te houden?????
  De criminele inlichtingen diensten hebben in een eerder stadium geweigerd om de wapens bij extreem-rechts te onderzoeken.
  Dat wil in gewone taal zeggen dat de politie en haar leiding zijn, in mijn ogen, medeplichtig aan de massamoord van Tristan van de V.

  Eigenlijk ik verdenk ze dat ze spijt hebben dat Breivik in Noorwegen en niet in Nederland toesloeg.

  De angst voor Breiviks aanhang, vooral in de aanwezigheid van Wilders in de regering, binnen links Nederland is rechtvaardig precies op zijn plaats!!

 16. nexus m. Schreef:

  De angst voor Breiviks aanhang, vooral in de aanwezigheid van Wilders in de regering, binnen links Nederland is rechtvaardig precies op zijn plaats!!

  Dat is het zeker! En het is wenselijk dat progressief Nederland daarop moet anticiperen door zich te organiseren tegen naderende repressie van het reactionair rijksapparaat dat middels Opstelten nu zelfs meisjes aanmoedigt hun vrienden te verraden! http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2011/09_september/06/binnenland/meisje-moet-meer-tippen-over-vriend.xml
  Pure Nazi en NSB-methode!
  Als zg. `links’ (te zien als bevolkingsdeel van vreedzame vrije kritische geesten), niks doet, moet het een Breivikachtig incident vrezen bedoeld in de hoop dat `links’ in NL leert haar plaats te weten, maar ook in de hoop dat `links’ ook schietwapens gaat aanschaffen ter zelfverdediging zodat gemelijke rechtse elementen daarover kunnen jijbakken in de trant van: `Kèk, hunnie zijn net zo erg’.

 17. Abdul Alhazred Schreef:

  Opstelten nu zelfs meisjes aanmoedigt hun vrienden te verraden!

  Mijns inziens Opstelten, Teeven & Co zijn hard bezig de repressieve apparaat van DDR in alle opzichten te kopiëren. Het is angstaanjagend en tot voor kort had ik het niet voor mogelijk gehouden, maar sinds de deelname van Wilders in de regering valt van alles te verwachten.

 18. nexus m. Schreef:

  Mijns inziens Opstelten, Teeven & Co zijn hard bezig de repressieve apparaat van DDR in alle opzichten te kopiëren

  Is het niet interessant om te zien hoe wij tegenwoordig de DDR als voorbeeld van repressie nemen , maar dat rechtse repressie zoals in Spanje , Griekenland , Portugal, Midden Amerika of het thuisland van onze toekomstige koningin , Argentinië , welke in de meeste gevallen vééél gewelddadiger was ( in tegenstelling tot El Salvador heb ik vanuit de DDR nooit verhalen over snijbranders als martelinstrument gehoord ) bijna nooit meer genoemd worden .. ???

 19. Al Bakrastani Schreef:

  nexus m. Schreef:
  Mijns inziens Opstelten, Teeven & Co zijn hard bezig de repressieve apparaat van DDR in alle opzichten te kopiëren
  Is het niet interessant om te zien hoe wij tegenwoordig de DDR als voorbeeld van repressie nemen , maar dat rechtse repressie zoals in Spanje , Griekenland , Portugal, Midden Amerika of het thuisland van onze toekomstige koningin , Argentinië , welke in de meeste gevallen vééél gewelddadiger was ( in tegenstelling tot El Salvador heb ik vanuit de DDR nooit verhalen over snijbranders als martelinstrument gehoord ) bijna nooit meer genoemd worden .. ???

  Heb je gelijk want ik heb gelezen dat bij de laatste demonstraties van studerenden in Chili (helemaal door onze MSM verzwegen) zijn er weer iets van 850 mensen opgepakt- weer helemaal in Pinochet stijl.

Reacties zijn gesloten.