Neonazi-meisje (16) moet voor straf dagboek Anne Frank lezen

Een rechter heeft een meisje van zestien met neonazisympathieën veroordeeld tot het lezen van het dagboek van Anne Frank. De Duitse tiener moet ook een betoog schrijven over het bekende werk en twintig uur gemeenschapsdienst verrichten.

Ze kreeg de straf omdat ze 33 verkiezingsborden van ‘Die Linke’ overschilderd had met hakenkruisen en het symbool van de Waffen-SS. (Neonazi-meisje (16) moet voor straf dagboek Anne Frank lezen – Parool)

Zo, die jongedame kan aan het werk. Prima straf en misschien leert ze er nog wat van. Rechts zal het wel een watjesstraf vinden, of vinden dat er helemaal geen straf gegeven had moeten worden; want het is maar een mening van het kind.
Maar ik vind het een verstandige rechter. Hier steekt ze meer van op dan een jeugdgevangenis of alleen een boete en/of gemeenschapsdienst.

(Zou voor Geert en Martin ook wel eens zoiets willen, misschien leren ze dan nog iets over de geschiedenis).

8 gedachten over “Neonazi-meisje (16) moet voor straf dagboek Anne Frank lezen”

 1. Hoe controleren ze eigenlijk of zo’n muts dat boek ook werkelijk leest. Als ze dat net zo grondig doen als bij mij vroeger op de middelbare school dan vind ik dit een flutstraf.

 2. jvdheuvel Schreef:

  Hoe controleren ze eigenlijk of zo’n muts dat boek ook werkelijk leest. Als ze dat net zo grondig doen als bij mij vroeger op de middelbare school dan vind ik dit een flutstraf.

  Het boek wordt achteraf onderzocht of haar vingerafdrukken op elke pagina te vinden zijn en het lezen vindt plaats op het politiebureau.

  Natuurlijk aan het eind wordt een 90-vragen toets over het boek afgelegd.

 3. Op middelbare scholen zou “Mein Kampf” tot de verplichte boeken moeten behoren.
  Mensen zouden zich dan namelijk meer bewust zijn hoe sommige mensen denken vanuit een bepaalde achtergrond en idee.
  Toen Hitler het boek schreef kon niemand overzien waar het toe zou leiden. Nu kunnen we aardig inschatten hoe bepaalde zieleroerselen een wereld helemaal kapot kunnen maken.
  Ik heb jaren geleden het boek gelezen, omdat we ‘m wilde uitgeven. (We hadden ‘m zelfs laten vertalen; ƒ960,- heeft het gekost)
  Juist omdat ik toen al voorzag dat lieden als Wilders wel degelijk nog steeds hun kans proberen te grijpen.
  Toen ik Wilders voor de 2e keer hoorde praten, kwamen bij mij onmiddellijk die herinneringen aan “Mein Kampf” naar boven. Zelfs de hoontoon van Hitler was af en toe te horen.
  Er is echter wel een kenmerkend verschil tussen Hitler en Wilders.
  Hitler zei dat als je in Duitsland kwam te wonen was je zelfs als putjesschepper hoger en beter dan de koning van het land waar je vandaan komt.
  Bij Wilders zul je altijd minderwaardig en lager zijn dan hijzelf en degenen die hem liefhebben als je hier in Nederland wil komen wonen.

 4. Ik vind het een goed begin, maar er is meer nodig. Maar hier verschijnt eerdaags een blog over, dus nu hou ik even mijn kop.

 5. Henk Veldman Schreef:

  Hitler zei dat als je in Duitsland kwam te wonen was je zelfs als putjesschepper hoger en beter dan de koning van het land waar je vandaan komt.
  Bij Wilders zul je altijd minderwaardig en lager zijn dan hijzelf en degenen die hem liefhebben als je hier in Nederland wil komen wonen.

  Chapeau Henk, want ik heb tot nu hard naar de verschillen tussen Hitler en Wilders gezocht en ik heb ze ondanks alle moeite nooit kunnen vinden, maar nu heb je me geholpen!

 6. salonsocialist Schreef:

  Ik vind het een goed begin, maar er is meer nodig. Maar hier verschijnt eerdaags een blog over, dus nu hou ik even mijn kop.

  ”t Is weer fraai. De boel een beetje lekker zitten te maken! 😛

Reacties zijn gesloten.