Breinstürm des Tages: Henk en Ingrid zouden op Job Cohen moeten stemmen

PVV’ers die weten wat goed voor hen is zouden op Job Cohen moeten stemmen

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij voortaan dagelijks een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

11 gedachten over “Breinstürm des Tages: Henk en Ingrid zouden op Job Cohen moeten stemmen”

 1. Van de Bruine regen in de uitverkopende drup ??? Laat de PvdA ( en G-Libberaal ) nu astjeblieft doorgaan met afsterven zodat er weer echt linkse politiek gevoerd kan worden … Salon-socialisme heeft geen nut voor mensen met huizen zonder Salon ..

 2. Ik zeg SP. Kan eindelijk een ander het proberen en veel standpunten komen volgens mij overeen.

 3. #Al Bakrastani: Is je stelling dat alleen arbeiders links mogen zijn? Er zijn nou eenmaal ook mensen die royaal meer dan modaal verdienen en toch idealen hebben. Dat hoger opgeleiden dan vervolgens dan weer veel te vertellen krijgen in een partij is onontkoombaar..

 4. Lex Schreef:

  #Al Bakrastani: Is je stelling dat alleen arbeiders links mogen zijn? Er zijn nou eenmaal ook mensen die royaal meer dan modaal verdienen en toch idealen hebben. Dat hoger opgeleiden dan vervolgens dan weer veel te vertellen krijgen in een partij is onontkoombaar..

  O Ja , die paar Linkse bovenmodalen mogen best op een Linkse partij stemmen , Dus niet op de PvdA … Of op de “accessoire” partij voor mensen die met hun stem hun laatste linkse spiercel in hun hart willen afkopen “Groen 😥 😥 “””‘ Links “”””..

 5. Maar even los van alle retoriek, Al B, denk je niet dat het beter is voor Henk en Ingrid als ze PvdA stemmen i.p.v. PVV? Qua opkomen voor eigen belang?

 6. @5 Ik weet het niet , met de PVV gaat de boel wel lekker snel naar de afgrond vanwaaruit nieuwe opbouw mogelijk is , de PvdA rekt en strekt eindeloos waardoor de teloorgang minder opvalt en de mensen minder opvalt wat het Kapitaal uitvreet … PVV is de kikker in het hete water gooien , PvdA is het water opwarmen terwijl de kikker er in rondzwemt , de tweede kikker sterft zonder ooit door te hebben dat hij gekookt word , de Eerste springt er weer uit …
  De Sociaal Democratie heeft haar kans gehad en heeft die door verraad aan haar idealen ( Hoezeer ik er ook de pest aan heb als Marx gelijk heeft , hij heeft het in ” Kritiek op het program van Gotha ” precies zo voorspeld ) verpest … Tijd voor echt Links ….

 7. Het zit hem niet eens zo in Henk en Ingrid. De zaak ligt bij de SP. Jan Marijnissen was de populist die het Europees parlement als een geldverslindend elitefestijn heeft neer gezet. Terwijl het Europees Parlement naar verhouding tamelijk zuinig is en weinig ambtenaren in dienst heeft. Bovendien zijn de gemaakte regels altijd ruim genoeg gekozen dan een regering altijd daar binnen hun eigen beleid kunnen maken. Als Nederland regels opgelegd krijgt vindt de SP dat verschrikkelijk, als Griekenland ze krijgt opgelegd dan is de SP muisstil. Solidariteit houdt bij de SP bij de landsgrenzen op?

  Jan Marijnissen was degene die riep dat oma geen goede zorg krijgt en niemand daar om maalt. Ziekenhuisdirecteuren verdienen topsalarissen en de managers lopen de verpleegsters in de weg. Meer handen aan het bed! Nou SP, er is geen enkele partij die minder handen aan het bed wilt hoor. Ziekenhuizen willen zelf geen overheidsinstellingen zijn waar politici constant in hun beleid loopt te roeren. Een ziekenhuisdirecteur bepaalt zelf wel hoeveel managers hij nodig acht. De overheid heeft niet de macht ze te dwingen tot ontslag van managers, ze kan enkel suggesties doen en wat bijsturen op langere termijn.

  Dat geldt het zelfde voor de ex-overheidsbedrijven. Die wilden zelf ook niet meer zo verder gaan. En Brussel stimuleerde dat er meer markt moest komen. Want in heel Europa zijn het de staatsbedrijven die het minst mee kunnen in de concurrentieslag. Wim Kok had dat des tijds al goed gezien en met de partij de nek uitgestoken. Vanaf dat punt kon de SP het tegenoverstelde proclameren ook al is dat een inmiddels visioen dat niet meer van deze tijd is. Helaas is van uit het bedrijfsleven veel te weinig dank betuigt aan Wim Kok (ja de VVD kreeg ze). Daardoor stond de PvdA na afloop van de privatisering in de kou.

  Het is de SP telkens met de trand van ‘ze hebben het op ons geld uit’ of ‘ze letten niet meer op de gewone man’. En altijd beweren dat ze bij de PvdA niet meer sociaal zijn, net zo lang dat de onderlaag het is gaan geloven. Ook al is ieder beleid secuur overwogen wat de druk op de samenleving zou kunnen zijn. Dát kunstje van betichten heeft Geert Wilders netjes overgenomen. Kom altijd met redenen waaruit blijkt dat de gewone burger bestolen en daarna vergeten wordt. Goed gedaan SP! En hoe krijgen we nu nog de ontevreden gemaakte geest in de fles meneer Jan Marijnissen? Want van regeren weet de SP geen kont van en de PvdA gaat dus niet in een coalitie met de partij die PvdA beleid op de schop gaat zetten. Dat zie je nu aan het CDA, die moeten nu hun eigen jarenlang opgebouwde zorgplan afbreken onder de druk van VVD en PVV.

  P.S. wanneer krijgen we de geleende pan tomatensoep terug?

 8. @ Al Bakrastani:
  Jij bent het voorbeeld van de kloof tussen links conservatieven en links progressieven. Precies het doemscenario wat Anders Breivik beschreef. Als jij figuurlijk kotst op Groen Links en de PvdA liever opgegeten wilt zien worden, dan kom je dus uit bij een coalitie van SP-CDA-PVV. Met die houding als die van jou zal de PvdA altijd kiezen voor GL, D66 en VVD en nooit naar SP omkijken.

 9. 9
  Kaaskijker

  Ik ben het eens met Al Bakrastani.
  De PVDA heeft de weg van het neo- liberale denken ingeslagen.
  Mensen moeten mee, als ze kunnen of niet.
  Met alle gevolgen voor de onderkant van de samenleving.
  Het neo liberale denken houdt geen rekening met de grootste fout van de mens.
  Die fout is HEBZUCHT.
  Neo liberaal denken kan werken, als het sterk in toom wordt gehouden door socialisme.

 10. Kaaskijker Schreef:

  @ Al Bakrastani:
  Jij bent het voorbeeld van de kloof tussen links conservatieven en links progressieven. Precies het doemscenario wat Anders Breivik beschreef. Als jij figuurlijk kotst op Groen Links en de PvdA liever opgegeten wilt zien worden, dan kom je dus uit bij een coalitie van SP-CDA-PVV. Met die houding als die van jou zal de PvdA altijd kiezen voor GL, D66 en VVD en nooit naar SP omkijken.

  Wat een nonsense , een coalitie SP-CDA-PVV zou een vorm van verraad wezen aan alles waar de SP voor staat … nog erger dan toegeven aan de Neo-liberalen van de PvdA en G-Libberaal .., Het is tijd voor de PvdA en G-libberaal om toe te geven en de SP om haar poot stijf te houden .. Liever onregeerbaar dan weer fout geregeerd … De PvdA wenst alleen met een tamme SP samen te werken en zoniet , dan liever met CDA en VVD .. …
  en @5 , ik denk dat het qua eindresultaat weinig verschil maakt of Henk en Ingrid op een zijspan ter linkerzijde of ter rechterzijde van de CDA-VVD combi stemt , de rechterzijde heeft helemaal geen rem , de linkerzijde amperan … Misschien is een sociale instorting het enige wat de mensen tot inzicht kan brengen , laat rechts die dan maar veroorzaken zonder assistentie van PvdA of G-libberaal

Reacties zijn gesloten.