‘PVV eiste einde fiscaal voordeel groen beleggen’

Dat zegt bestuursvoorzitter Peter Blom van de Triodos Bank in een interview met Trouw.

“Het gedoogakkoord meldt het halveren van deze stimulans voor groene investeringen als een bezuiniging van 120 miljoen euro, maar daar klopt niets van, aldus Blom.”

“Het is gewoon aangetoond in onderzoeken dat de regeling de overheid niets kost. Het genereert zoveel economische activiteit dat alles wat je aan belastingvoordeel uitgeeft, via de winstbelasting op bedrijven weer terugkomt. Dat wordt door CDA en VVD ook niet bestreden. Er is mij meerdere keren bevestigd dat de enige reden voor het schrappen was omdat de PVV er om ideologische redenen vanaf wilde.”

Heel fijn, dus ook ons milieubeleid wordt ondergescheten met de bruine bagger van de PVV.

4 gedachten over “‘PVV eiste einde fiscaal voordeel groen beleggen’”

 1. De PVV houdt liever zakkenvullers bij staatsbanken in het zadel. Of gewoon miljarden van Henk & Ingrid naar de “Griekse elite” en roeptoeteren dat je het er niet mee eens bent.

  Terwijl duurzame energie en voedselvoorziening allang geen subsidieslurpende hobby voor mannen met geitenwollen sokken meer is blijven de PVVers liever afhankelijk van woestijnvolken en geïmporteerde groenten en fruit.

  Hopelijk mist de NL economie de boot niet want anders kunnen wij over 10 jaar aankloppen bij de EU voor steun.

  PVV bedankt!

 2. Ach ja, kijk van dit bericht al niet meer op. Ik heb de PVV tot heden nog nooit kunnen betrappen op een zinnig idee . . .

 3. Tja, de totale ontkenning van een noodzaak om onze toekomstige energievoorziening veilig te stellen, dus de noodzaak om alternatieve technieken te ontwikkelen, getuigt weer van het volstrekte ontbreken van een realistische wereldvisie bij de PVV.

  Maar ook dat is natuurlijk geen verrassing. Een langetermijn visie hebben ze nog nooit echt laten zien.

 4. Als dit verhaal waar is krijgen we waarschijnlijk meer maatregelen opgelegd waarvan de verantwoordelijke partij en de motivatie is weggemoffeld. Het is niet duidelijk wie je hierop kunt aanspreken. Iemand heeft niet willen uitkomen voor deze maatregel. Dit is een onwenselijk aspect van het gedogen, het is achterbaks. En Rutte heeft dit laten gebeuren, zijn handelen is dus ook achterbaks.

Reacties zijn gesloten.