34 gedachten over “Marijnissen sluit Wilders wél uit”

 1. @4 dont mess with ze Jan :mrgreen: , vind het wel meester dat ie zich nadrukkelijk uitspreekt over de PVV.

 2. Toch vind ik het een tactische fout van Timmermans. Oproepen tot één front tegen Wilders wordt uiteraard uitgelegd als een cordon sanitaire, en dat is niet vreemd. Ik vind het daarnaast vooral dom als poltici er van alles aan blijven doen om Wilders zijn slachtofferrol te gunnen met dit soort uitspraken. Timmermans moet gewoon geduld hebben, in formatiebesprekingen wordt vanzelf duidelijk of partijen met de PVV door een deur gaan kunnen. Wilders kan daarnaast prima zijn eigen fouten maken, maar dit soort gekkigheden leiden daar weer van af, en bevestigen voor de kiezers het beeld dat het weer de zoveelste goedkope Wilders-bash is. Inderdaad, dom dom dom.

 3. @ Johnito
  Ben het er niet mee eens. Het heeft met partij idealen te maken en die moet je durven uit te spreken. Dat de PVV daar weer een cordon sanitaire van maakt moet je je niks van aantrekken als partij. Vergelijking; Een klaslokaal zit vol met verschillende leerlingen. Als één daarvan zo nodig de aandacht eist dat het ten koste gaat van de anderen, dan is het zaak dat er orde op zake gesteld wordt. 😡 Dan heeft de meester 2 opties laten gaan, wat evident is aan over je heen laten lopen. En respect verliezen.
  Of gewoon keihard afstand nemen van het ongewenst gedrag.

 4. @ Johnito
  Ben het er niet mee eens. Het heeft met partij idealen te maken en die moet je durven uit te spreken. Dat de PVV daar weer een cordon sanitaire van maakt moet je je niks van aantrekken als partij. Vergelijking; Een klaslokaal zit vol met verschillende leerlingen. Als één daarvan zo nodig de aandacht eist dat het ten koste gaat van de anderen, dan is het zaak dat er orde op zake gesteld wordt. 😡 Dan heeft de meester 2 opties laten gaan, wat evident is aan over je heen laten lopen. En respect verliezen.
  Of gewoon keihard afstand nemen van het ongewenst gedrag…..

 5. Niks mis met een cordon sanitaire. Er moet alleen nog wat meer reclame voor gemaakt worden. 😎

 6. #6. ben het met Johnito eens 😆

  en het zegt ook wat over die partijen dan (wat nog niet bekend was?)

  ben het ook met #10. jvdheuvel eens.

  wat nu?

 7. wel, eigenlijk ga ik voor het cordon dan. kijk naar Be.
  het heeft gewerkt. en het is nog niet zolang geleden dat men het “geschiedenis” kan noemen (onzin volgens velen).

  (off topic, hoe zit het met de rechtszaak? niet meer gevolgd, en nix meer gehoord. ik vind het trouwens wel vreemd dat een “verdachte” allerlei regerings plannetjes kan maken).

 8. Tsjah. Marijnissen sluit Wilders wel uit. Agnes heeft duidelijk geen lijntje met Jan. Dom.

  Inderdaad goed dat hij hier zich over uitspreekt. Maar wat hebben we er nu aan? Waarom zijn al die politici toch zo laat met reageren? Hebben ze al die tijd poep in hun oren en ogen gehad?

  Natuurlijk moet je Wilders uitsluiten. Maar dat had al veel eerder moeten gebeuren wat mij betreft. Nu is het waarschijnlijk juist in Wilders voordeel. De grote martelaar Wilders: Ze maken er een potje van. Nemen het volk niet serieus en nu willen ze ons nog monddood maken ook… Inkoppertje. 😕

 9. #14. laat laat laat?

  met de kennis van nu had Nederland niet in Irak of Afghanistan gezeten.

  achterlopen (of ontkennen is bekend) ofwel strategie van sommigen :mrgreen:

  monddood?

 10. hé hé, of Blair of Balkenende (of JdHScheffer en consorten)

  rare off topic vraag.

  aan de andere kant, in Nederland maakt men zich doorlopend druk om de hoogte van de uitkering van de “echte” Nederlander.

  oei. RL – en ik was weg.

 11. @15: ik vind het laat ja. Wilders heeft al veels te lang het hoogste woord gevoerd. aangezien hij met niemand in debat ging waren er zat andere manieren om hem aan te pakken en het volk daarmee te laten zien dat dit Nederland niet is. Vooral van een partij als de SP zou je dat kunnen verwachten. Die zijn altijd zo van het posters en stickers drukken en leuzen bedenken. Ik vond het allemaal nogal slappe hap. Komen de verkiezingen eraan en dan ineens met zijn allen tegen Wilders. Dan heb ik ook geen zin meer om op hun te stemmen. Ik durft te wedden dat het verhaal heel anders geweest was als er een man was opgestaan die wat Wilders doet tegen Joden had gedaan. Maar dat mag je dan weer niet zeggen…

 12. @16 Wij vergeven het deze keer 😆
  @ 14 tis jammer Jan kon echt vastbijten aan zijn ideaal ,had durf om de opkomende Wilders wél de mond te snoeren.

 13. @19: zo lang is Jan nog niet weg Sjef. Kan me niet echt herinneren dat Jan de man hier heel actief mee bezig was. Waren onze politici nou zo arrogant dat ze dachten dat dit wel zou overwaaien of dat wij de maatschappij toch wel weer op het oude vertrouwde gaan stemmen? Of waren ze doofstom? Wat dat aangaat zou je PVV stemmers bijna gaan begrijpen. 😥

 14. @23: Dat ene voorbeeld ken ik wel ja. Sorry ik ben niet te overtuigen. Ik ben diep teleurgesteld geraakt in de politiek vooral door het uitblijven van tegengas tegen Wilders.

 15. @24 Wat betreft zijn we gelijken, Maar D’66 was er ook en je moets ze credits geven. Nu de PvdA weer terug is, wordt het moeilijk voor de linksmensch 😛

 16. @25: nou vooruit Pechtold krijgt een punt. Een hele zuinige punt. :mrgreen: Maar verder is het inderdaad erg moeilijk kiezen. Ben er nog niet uit hoor… 👿

 17. @ 26 wel cool dat je je durft uit te spreken tegen de PVV, anti-racisme, anti-discrim respect. power 😆 😆 😛

 18. Ach weet je, ik ben gewoon van het slag dat vindt dat, voor wat het waard is, het volk uiteindelijk in het stemhokje beslist wie er uitgesloten dienen te worden van de formatie. Uiteraard heb ik een voorkeur voor een coalitie. Ik ga niet zeggen welke, maar ik doe in ieder geval wat ik kan om de PVV te ontmaskeren, en hoop daarnaast stiekem dat de PvdD, GL en SP ieder 30 zetels, de Piraten Partij 28, en de Partij Voor de Villa’s en Rita Verdomd ieder 1, gewoon voor de lol 😎 😎 😎

  Oeps heb ik nou iets verklapt over mijn voorkeur 😈

 19. @ johnito, niks mis mee. stemmen op voorkeur is uitgesloten. je moet een strateeg zijn wil je fatsoenlijk stemmen. 😯 De kleine partijen die wat mij betreft wat toevoegen (PvdD, GL en SP) dar zal ik niet op stemmen in het belang….zeg maar :mrgreen:

 20. hallo allemaal.
  Allereerst Johnito, ik hoop echt dat die drie partijen alledrie 30 zetels krijgen! Zou een mooie ruk naar links zijn..eindelijk.
  Aan iedereen: agnes kant heeft al heeeeel lang geleden, en al heeeeel vaak gezegd dat ze nooit met wilders gaat regeren.
  Aan

 21. teleurgesteld in de politiek? wel nog het minst door de SP.

  die sjoemelde niet met Amerika en waren mordicus tegen Nederlandse interventie in Irak en “hulp”, zeg OORLOG, in Afghanistan.

  D66, excuus, die hebben ook een ritsel verleden. Pechtold is anders? de tijd zal het leren.

Reacties zijn gesloten.