Verdubbeling overheidstekort 2015

Prinsjesdag weer lek:

De Nederlandse economie groeit volgend jaar met slechts 1 procent, waar in juni nog werd uitgegaan van 1,75 procent. De werkloosheid is hoger dan verwacht: 4,25 procent. Vier maanden geleden werd uitgegaan van 4 procent. (Trouw)

Hoe dat komt durft niemand aan Mark Rutte te vragen, bang dat hij zichzelf weer voor gek zet.

3 gedachten over “Verdubbeling overheidstekort 2015”

 1. Advies aan Mark Rutte.
  Gewoon doorgaan met neo liberaal denken.
  Gewoon extra bezuinigen.
  Nog minder besteedbaar inkomen voor minima.
  Dat doen ze in Griekenland ook.
  Met een geweldige uitwerking voor de economie.

 2. RUTTE JE MOET DE POEN GAAN HALEN WAAR HET LIGT…..

  Beste Oppositie,
  Vannacht heb ik getwittert met alle bij onze volksgezondheid betrokken Kamerleden over een andere mogelijkheid dan PGB afschaf om echte besparingen in de zorg te realiseren.
  Meestal hebben Rutte of elke andere dienstdoende premier bij tegenvoorstellen van de oppositie het argument dat de gaten die hierdoor geslagen worden in de begroting door andere posten gedekt moeten worden.
  Onderstaand verhaal(zelf meegemaakt) moet ik wel even aan jullie kwijt en kan ook een aanzienlijke besparing opleveren..
  In April 1994 heb ik een zwaar ongeval gehad waardoor ik op dit moment 13 September 2011 nog steeds een grote zorgvraag en daarnaast ook nog een PGB heb.
  Toen ik na 11 jaar procederen tegen de autoverzekeraar van mijn tegenparij van de rechter gelijk kreeg en daarmee de mogelijkheid kreeg om eventuele schadeposten te declareren was ik heeel blij. Tijdens de schadevaststelling heb ik ook mijn toemalig Ziekenfonds gebeld of zij interesse hadden om ook hun schade te verhalen. Ik had bijna 2 jaar in het ziekenhuis doorgebracht waarvan 7 maanden inwonend en de rest revaliderend per taxi.
  Maar het ziekenfonds wilde niet declareren want alles viel toch in een volksverzekering. Ook het GAK had op dezelfde argumentatie geen belangstelling of zin om de mogelijkheid om meerkosten ontstaan door dit ongevalte verhalen op deze schadeverzekering…
  Toen inderdaad de schade berekent werd kreeg ik dus alleen het verschil betaald van mijn WAOuitkering tot 100% ,werd er geld afgetrokken omdat mijn vrouw destijds ook bij mij in dienst was vanuit mijn PGB uitkering en verder werd er helemaal niet meer over de echte ziekenhuiskosten gepraat maar wel de kosten van tv huur en reiskosten partners voor bezoek toen ik in het zienhuis lag….
  Destijds heb ik ruw geschat toch wel 500.000 tot 600.000 gulden aan ziekenhuis en behandelkosten gemaakt. Daarnaast en heb ook al die tijd 70 % van mijn laatst verdiende geschatte loon van het GAK ontvangen en ook een Pgb vanaf 1996 dus we praten over vele miljoenen.
  Omgerekend naar de jaarlijkse ongevalslachtoffers praat je m.i. over vele miljarden schade wat de schadeverzekeraars nu al jarenlang niet hoeven te betalen omdat de volksverzekeringen (u en mijn centjes) de schade ontstaan aan de gezondheid van de verkeersslachtoffers gewoon betalen zonder dit terug te claimen.
  Hopelijk gaat de gezamenlijke oppositie hier actie op ondernemen.
  De tegenstribbel argumentatie van de VVD dat de “hardwerkende Nederlander” dan geen auto meer kan rijden wegens de wellicht superhoge verzekeringspremies is gemakkelijk te tackelen omdat er dan ook minder wegen aangelegd moeten worden wat ook weer besparingen opleverd.

Reacties zijn gesloten.