CU wil haatzaaien op internet strafbaar maken

Huh? dacht ik toen ik dit las. Dat is toch al zo?

Maar nee hoor, CU wil dat specifiek foute opmerkingen over joden, Israël en de Holocaust strafbaar worden gemaakt. Moslims bashen mag gewoon nog, net als linkse of sociale mensen.
Daar word ik dus zo pislink van.
Is de beste brave CU-broeder wel eens op de sites geweest waar extreem-rechts zich uitleeft over moslims en linkse mensen? Denk het niet.
Daarbij, haatzaaien op internet is volgens mij al strafbaar, haatzaaien in het algemeen, anders was Geert Wilders nooit voor de rechter gekomen. Maar helaas Geert Wilders zijn opjutterij is geen haatzaaien, hebben duffe rechters bepaald. Dus die kan gewoon doorgaan met moslims en linkse mensen jennen en schofferen, binnen en buiten het parlement.
😥

CU wil haatzaaien op internet strafbaar maken – Volkskrant

43 gedachten over “CU wil haatzaaien op internet strafbaar maken”

 1. Ik mag dan niet langer het bestaansrecht van de Zionistische entiteit ontkennen .. dat is wat deze Christen-Zionist wil … Had vast een opa die een Jood verraden heeft en is nu bezig met de Neder-Christenlijke vorm van “Wiedergütmachung ” .. Of bij een van de propaganda avonden van Wiesje de Lange geweest …

 2. wat is die Voordewind toch een slechte parlementariër

  zijn definitie van haatzaaien is nog steeds zodanig ruim dat mensen die de genocide op moslims in Srebrenica bagetelliseren ook vervolgd zouden kunnen worden

  dat is natuurlijk niet de bedoeling…

  is het normaal dat ik een intens gevoel van haat voel opborrelen tegen dergelijke christenen met hun selectieve naastenliefde?

  CU FU

 3. Ach, dat haatzaaien ook altijd. Dat is sinds een recente uitspraak van de rechter toch definitief tot lege letter gedegradeerd (niet dat ik dat toejuich, overigens). Een goed ingevulde en echt toegepaste wet in die richting (en dus niet zo’n eenzijdige “Spielerei” als deze), zou niet slecht (geweest) zijn. En verder is zoiets als Holocaust-ontkennen een heel erg moeilijke business. Als je nou eenmaal aanhanger bent van een van de historici, die de Holocaust ontkent, hoe moet jij dan weten, dat zijn geweldig klinkende redenering fout is. Een al te strikt willen uitvoeren van een verbod op Holocaust-ontkennen, betekent volgens mij namelijk ook, dat we één specifieke lezing van de geschiedenis in ons wetboek dienen vast te leggen…
  😐

 4. Niet alleen CU maar ook andere joods-gristelijkfundamentalistische kringen, met name de Zio’s, juichen straf op `haatzaaierij’ toe, zwartzielige lieden, vertegenwoordigd door CIDI, CJO, de in NL geïmplementeerde Israëlische Likoedsekte plus http://www.joodswelzijn.nl/ dat fors subsidie krijgt overigens, terwijl in andere welzijnsorganisaties tot op het bot is gesneden. (met dank van de zio aan Hoogervorst, acht jaar terug of zo)

  Tja, beetje kritiek op dergelijke onfrisse paraktijken wordt dan al gauw `gore haatzaaierij’ genoemd, gisteren nog blijkens ziohuistrol Klaas in een topic over Israël dat excuses dient aan te bieden aan Turkije maar zich daar uiteraard te goed voor voelt. Het is wel spijtig dat veel mensen bang zijn voor dergelijke ondebuikse aantijgingen van zio’s en zich dan terugtrerkken. Want dergelijke verknipte rechtsradicale elementen die Palestijnen niks maar dan ook niks gunnen, en fatsoenlijke Nederlanders hun deshumaniseringsstrategie jegens Palestijnen willen opdringen, hebben qua menselijk benul geen poot om op te staan.

 5. Je kunt soms voor idiote dilemma’s komen te staan.
  Is de (theoretische) moordenaar van Hitler in ’33 een held of een moordenaar? En als die gozer 11 jaar had gewacht, dus in ’44 Hitler om zeep had gebracht?
  Het ontkennen van de Holocaust moet dat strafbaar zijn?
  Enige tijd geleden zei de Iraanse president Ahmadinejad dat ALS het “westen” blijft ontkennen dat het hele gesodemieter in het MO voor het overgrote deel te wijten is aan de smerige manier waarop eeuwenlang de Joden zijn behandeld DAN zal de holocaust ook wel niet waar zijn.
  Opgetogen buitelden de westerse regeringen over elkaar heen zo blij waren ze dat het zoveelste bewijs van de misdadigheid van Ahmadinejad wéér geleverd was, want hij ontkende de Holocaust.
  Korter geleden zei diezelfde president tijdens een conferentie dat het met het bloedvergieten afgelopen moest zijn in de regio.
  Juichend verliet het grootste deel van de conferentie de zaal om lekker ergens een borrel te kunnen drinken, want wéér had Ahmadinejad iets gezegd waardoor ze zich betrapt voelden.
  Bin Laden heeft gezegd dat zolang er geen oplossing komt voor de Israëlisch/Palestijnse kwestie, de VS aanslagen kan verwachten. Hij zei niet dat het van zijn kant kwam. Gewoon in het algemeen.
  Die smeerlap toch die Bin Laden! Hij zegt iets logisch wat iedereen kan snappen, maar ja, dat was juist z’n fout. Iedereen kan het snappen.
  Onlangs is de val van de Berlijnse Muur herdacht.
  De val die de vrijheid van de Duitsers en later ook de landen die lid waren van de USSR inluidde.
  In Israël staat al jaren op Palestijns gebied een muur waarachter de Palestijnen opgesloten zitten.
  Hoe lang zal het nog duren voordat we de eerste herdenking van de val van díe muur meemaken?

  Het ontkennen van de Holocaust moet strafbaar zijn.
  Zal er ooit een moment komen dat het ONTKENNEN van het recht op teruggave van het land aan de Palestijnen strafbaar wordt gesteld?
  Het land dat de Palestijnen hebben moeten afstaan omdat de Joden slachtoffer waren van de Holocaust die begaan is door mensen afkomstig van onze superieure Christelijke beschaving en cultuur.
  Het land overigens dat de Joden 3300 jaar geleden met hetzelfde geweld hebben ingenomen van de voorouders van de Palestijnen en die ook praktisch werden uitgeroeid.

 6. Zoo man..Die wilders heeft werkelijk het hele kabinet en het land nu in handen!
  We zijn verloren mensen we zijn nu tweede israel..het is over Nederland is er niet meer

  Het is over er is geen Nederland meer.Het spel links/rechts democratie is uit..

 7. De zio tentakels hebben het hele Nederland in hun greep,onze regering inclusief de ministers.
  Er worden nieuwe wetten opgelegd,buslijnen,enzovoort.

 8. Ja maar achter de schermen dit steunen en wellicht verzonnen,henk en ingrid moeten blijvend slapen he?

 9. Qoute:
  “Maar nee hoor, CU wil dat specifiek foute opmerkingen over joden, Israël en de Holocaust strafbaar worden gemaakt.”

  Ik weet niet hoe ver de CU met haar gristelijke voeten zweeft boven de maatschappij, maar wat betreft twijfelen aan de Joodse holocoast is in Nederland, de rest van Europa, australie en Canada verboden op straffe van gevangenisstraf. En dat is al jaren zo. Tientallen wetenschappers zijn hun academische titel kwijt geraakt, omdat zij er een andere visie opna houden over de Joodse holocoast. Vele academici zitten daarvoor opgesloten.
  Voor de gristenen van het CU en de SGP is alles wat met Gods volk te maken heeft heiligschennis en dient gestraft te worden. Volgens mij zouden ze gerust het liefst middeleeuwse lijfstraffen invoeren om Gods volk te zuiveren van de laster van Godeloze heidenen.

 10. jvdheuvel Schreef:

  Hou aub rekening met onze anti OFF TOPIC joden/israel gelul regel. Zie REGELS.

  In ieder geval is het dit keer zeker niet “Off Topic”
  Je kunt toch moeilijk een discussie over de Holocaust hebben zonder er de Joden bij te betrekken.

 11. Kevin ff dimmen, in principe zijn we het met elkaar eens. Zou zo jammer als daartoe getrainde zionisten ook hier tweespalt zouden kunnen bewerkstelligen, want dat is waar het op glibberige wijze op uit is!
  En geloof me, ik heb ze fora tegen elkaar op zien zetten die nu niet meer voor geen meter lopen, dankzij buitengewoon geraffineerde en daarvoor opgeleide zio-inflitranten. Dat laten we toch niet toe hier?

 12. Henk Veldman Schreef:

  Het ontkennen van de Holocaust moet strafbaar zijn.

  Je mening is verdedigbaar, maar ik begrijp je argumentatie niet helemaal, uitgaande van de zeer unieke positie van de holocaustontkenning in de rechtspraak. (Wikipedia: “In Nederland heeft de Hoge Raad in 1995 (in de zaak tegen Siegfried Verbeke) bepaald dat Holocaustontkenning valt onder het discriminatieverbod en dus strafbaar is volgens de artikelen 137c en 137e van het Wetboek van Strafrecht.” (http://tinyurl.com/5wh5jhc)). En bepaalde/de meeste/alle (?) andere dingen, die je noemt, zullen, helaas, nooit die unieke juridische status krijgen.

  In het licht gezien van de al bestaande wetgeving en jurisprudentie tav Holocaust-ontkenning is het plan van de CU wel zo ontzettend voor de Bühne, dat het verdacht veel op schmieren begint te lijken…

 13. @ Henk Veldman:
  Sorry jvd Heuvel en Abdul, maar klinkt toch wel als censuur ten behoeve van degenen die we niet mogen benoemen,of dat nu is vanwege infiltranten of het reglement van krapuul.nl..maakt dan niet uit in ieder geval hebben zij dan wel weer hun zin eigenlijk heel raar als je het zo bekijkt ik frons nu met mijn wenkbrauwen en ben sceptisch maarja

 14. Kevin Schreef:

  maar klinkt toch wel als censuur

  Censuur op een particuliere site bestaat niet. Een beheerder heeft wettelijk het recht om regels op te leggen, zolang die regels niet tegen de wet zijn: als duidelijk in het regelement van een site staat dat er niet over konijnen mag worden gepraat, mag hij gebruikers weren die desondanks toch over hun Flappie beginnen, maar hij mag geen gebruikers weigeren omdat ze katholiek zijn, lesbisch, Pakistaans of één been hebben – tenzij ze alsnog over die verdomde konijnen gaan zeuren.

 15. Er is NIETS zo belangrijk dan de TOTALE vrijheid van meningsuiting!! Zo vind ik bijvoordeel dat politieke partijen met geloof als grondslag verboden moeten worden!!

 16. Aangezien alle politieke partijen linksom of rechtsom op het geloof in een gemeenschappelijke mythe gebaseerd zijn, zouden we dan alle politieke partijen moeten afschaffen…
  “Wait”, DAT is best een goed idee!
  😉

 17. @27 Nee, maar dat “gemeenschappelijk ergens in geloven” is meestal wel een hardnekkig bestanddeel van iedere politieke partij…

 18. dré oudman Schreef:

  Er is NIETS zo belangrijk dan de TOTALE vrijheid van meningsuiting!! Zo vind ik bijvoordeel dat politieke partijen met geloof als grondslag verboden moeten worden!!

  zo vind ik dat mensen die anderen hun recht op een partij stichten willen ontzeggen , op wat voor gronden dan ook uit hun nek lullen als ze het beweren dat er voor hun ” NIETS zo belangrijk is als de TOTALE vrijheid van meningsuiting “

 19. jvdheuvel Schreef:

  Als men nou wat meer zou doneren kon ik tenminste mijn eigen partij oprichten. Die is niet gebaseerd op mythen en sagen.

  Wat is er GEEN mythe of Sage ??? Realiteit is groter dan ons waarnemingsvermogen aan kan …..

 20. MadPride Schreef:

  Je mening is verdedigbaar, maar ik begrijp je argumentatie niet helemaal, uitgaande van de zeer unieke positie van de holocaustontkenning in de rechtspraak. (Wikipedia: “In Nederland heeft de Hoge Raad in 1995 (in de zaak tegen Siegfried Verbeke) bepaald dat Holocaustontkenning valt onder het discriminatieverbod en dus strafbaar is volgens de artikelen 137c en 137e van het Wetboek van Strafrecht.” (http://tinyurl.com/5wh5jhc)). En bepaalde/de meeste/alle (?) andere dingen, die je noemt, zullen, helaas, nooit die unieke juridische status krijgen.

  H-ontkenning heeft geen unieke positie, het valt gewoon onder 137 c&e.

  Toen Rutte* in 2009 de vrijheid van meningsuiting wilde verruimen kwam het ter sprake, en liet Balkenende zich stellig uit over de huidige strafbaarheid ervan. P&P schreef toen:
  “Hier komt nog bij dat de opmerkingen van Balkenende over het ‘niet voor niets strafbaar gesteld’ zijn van de Holocaust niet erg sterk overkomen. De wetgever heeft nooit uitdrukkelijk bepaald dat het ontkennen van de Holocaust een strafbaar feit is. Dit is anders in een land als Duitsland, waar op grond van artikel 130 lid 3 Strafgesetzbuch de Auschwitzlüge met een gevangenisstraf van ten hoogste vijf (!) jaren bestraft kan worden. Ook het (kwantitatief) bagatelliseren van de jodenvervolging kan bij onze Oosterburen een veroordeling opleveren. Hoe zit dat in Nederland? Zoals gezegd bestaat er geen specifiek op de Holocaust toegesneden wetsartikel. In het verleden is daar wel voor gepleit, onder meer – als ik het me goed herinner – door de Anne Frank Stichting. De ChristenUnie roert zich nog steeds op dit terrein. Ondanks het ontbreken van een specifieke strafbaarstelling zijn er in het verleden wel negationisten veroordeeld. Siegfried Verbeke, een Belgische nazi-sympathisant, werd voor de strafrechter gesleept wegens het ontkennen van de concentratiekampen en zijn veroordeling bleef tot aan de Hoge Raad in stand. Verbeke had echter nogal felle taal gebruikt en de hele geschiedenis van de Holocaust als ‘zwendel’ afgedaan. Daarmee had hij zich beledigend uitgelaten over een groep mensen in de zin van artikel 137c Sr. Of met deze uitspraak ook het in zakelijke bewoordingen ontkennen van de Holocaust onder dat artikel valt, staat niet voor 100% vast. Over die vraag hoefde de Hoge Raad zich niet uit te laten.”

  * By the way: het was eigenlijk een voorstel van Nicolai, maar Rutte hing weer eens de onhandige souffleur uit. Iedereen viel destijds – 2 jr. geleden nog maar – over hem heen en bekritiseerde zijn verbale capaciteiten. Een of andere spin-wonderdokter heeft hem gerestyled, maar de inhoud is hetzelfde gebleven.

 21. @32 – Je hebt gelijk, mijn formulering was incorrect, de H-O heeft geen unieke “juridische” positie, maar wel een unieke positie in het publieke en politieke discours…
  😉

 22. MadPride Schreef:

  En bepaalde/de meeste/alle (?) andere dingen, die je noemt, zullen, helaas, nooit die unieke juridische status krijgen.

  In het licht gezien van de al bestaande wetgeving en jurisprudentie tav Holocaust-ontkenning is het plan van de CU wel zo ontzettend voor de Bühne, dat het verdacht veel op schmieren begint te lijken…

  Beide punten mee eens.

  In feite is die hele uitzondering over strafbaarstelling onzin.
  Iedereen die de Holocaust ontkent is mesjokke.
  Maar het nare ervan is dat elke keer dat dat gebeurt winst oplevert voor Israël. (Ik heb het nu dus niet speciefiek over de Joden)
  Israël is bepaald niet fris bezig met de Palestijnen en het wordt steeds erger.
  Hoe het mogelijk is dat bijvoorbeeld een Turks schipdat geheel openlijk hulpgoederen zendt naar Gaza vanuit de lucht bezocht wordt door Israëlische militairen en als die op het dek zijn geland schieten ze 9 ongewapende bemanningsleden neer omdat ze zich bedreigd zouden voelen. Er komt een onderzoek, aanvankelijk door Israël zelf die uiteraard zegt dat het allemaal netjes volgens de regels is gebeurd.
  Een onderzoek door VN zegt ongeveer hetzelfde behalve dat er buitensporig geweld is gepleegd.
  Hoe krijg je het voor elkaar!!!!!
  Maar reken er maar op dat als het een actie was geweest vanuit Gaza, desnoods Turkey of Egypte die dus een Israëlisch schip wil onderzoeken en vervolgens een stel Joodse bemanningsleden om zeep brengt dan kun je er vrij zeker van zijn dat de wraakactie door Israël honderden doden zouden hebben gekost en had de halve wereld geapplaudisseerd. En degenen die er tegen zouden hebben geprotesteerd zouden onmiddellijk antisemieten worden genoemd.

  Hoe afschuwelijk het in feite ook is, Israël/de Joden hebben hun “succes” te danken aan de oorlog. Een succes die je ze in feite ook wel gunt al hebben de Joden nooit het recht gehad op het land, ook al hebben ze die gekregen van God.
  Als God echt een beetje begaan was met z’n uitverkorenen had hij dan maar een apart land voor hun moeten schapen. Dat moet een fluitje van een cent zijn geweest, immers hij heeft de hele wereld in 6 dagen geschapen dus kan het hooguit een half uurtje werk zijn geweest.
  De Joden waren al 100 jaar om zeer begrijpelijke en legitieme redenen bezig geweest een eigen thuisland te verwerven. Veel wilden Palestina heroveren, het land dat ze 2000 jaar geleden ontvlucht zijn. Terecht is hen dat verboden en veel Joden waren het daar ook mee eens. Zij vonden ook dat ze geen recht hadden op Palestina.
  Maar de geschiedenis heeft zich herhaald.
  Toen Mozes vluchtte met z’n volk uit Egypte beweerde hij dat God hem had gezegd dat ze het land wat nu Israël heet te veroveren en de bevolking uit te roeien. Er mocht zelfs geen vrede worden gesloten met de oorspronkelijke bevolking. Ook toen weigerde een deel van het volk om aan die slachtpartij mee te doen.
  Voor straf moesten de Joden toen 40 jaar in de woestijn blijven in plaats van de 40 dagen die volgens die toen geldende dienstregeling er voor stond.
  Het heeft iets langer dan 40 jaar geduurd voordat de Joden hun zin kregen om het land wseer te heroveren. En ook nu verdommen ze het om vrede te sluiten.

  Nee, we moeten niet proberen ze weer uit dat land te krijgen. Om de dooie dood niet. Dat kan niet meer en dat moet ook niet. Maar de echte slachtoffers van NA de WOII zijn de Palestijnen en ook de miljoenen in de regio, zoals de Syriërs, Iraniërs, Irakezen, Libanezen enz.
  Zij zijn de echte slachtoffers momenteel. Niet de Joden/Israël (meer).
  Er wordt geen haat gezaaid jegens Israël/de Joden. Die is er al. Om heel begrijpelijke redenen.
  Viezerikjes als Wilders wakkeren die haat aan.
  We moeten er voor zorgen dat dat wel degelijk strafbaar gesteld wordt. Al is het alleen maar in het belang van Israël zelf al heeft Israël momenteel alle belang er bij dat ze gehaat wordt.

 23. jvdheuvel Schreef:

  Als men nou wat meer zou doneren kon ik tenminste mijn eigen partij oprichten. Die is niet gebaseerd op mythen en sagen.

  Ik heb een tip voor je die gegarandeerd succesvol is.
  Zoals je weet zie je normaal als je een donatie doet aan een goed doel o.i.d. nooit een cent terug. Je stort het geld en dan ben je het kwijt.
  Jij beloof echter je donateurs dat ze altijd 30% terugkrijgen van hetgeen ze gestort hebben.
  Bovendien is de donatie belastingvrij. Jij geeft niks op aan de belasting dus alles komt ten goede aan het goede doel.
  Vervolgens leg je de goede gevers uit dat ze nog meer terug kunnen krijgen door hetgeen wat ze van jou hebben teruggekregen, opnieuw op jou rekening te storten. Daar krijgen ze nogmaals 30% van terug.
  M.a.w. als iemand € 100,- doneert, stort jij € 30,- terug.
  Die € 30,- schenken ze vervolgens weer aan jou.
  Daarvan krijgen ze weer van jou 30% dus € 9,- terug.
  Totaal hebben ze dus van jou al € 39,- terug gekregen wat 39% van die oorspronkelijke € 100,- is.
  Zo kun je doorgaan tot ze ongeveer 43% hebben teruggekregen.
  Bij hogere bedragen kan hetgeen ze terug krijgen wel oplopen tot 50 à 60% van het oorspronkelijke bedrag.
  Tel uit je winst!

 24. jvdheuvel Schreef:

  Goeie tip

  Ik vergat er nog bij te vermelden dat je er natuurlijk wel bij moet zeggen dat dat geld die ze terugkrijgen te danken is aan het feit dat niks aan de belasting opgeeft. Want zo zien ze dat je verantwoordt met het geschonken geld omgaat en doordat je dat geld weer gebruikt om het hen te schenken en niet in de eigen zak te steken kun je helemaal niet meer kapot.

  (Eh, ….. m’n tip is wel goed maar ik doe het niets voor niks natuurlijk. Ik heb nog wat ruimte beschikbaar op m’n bankrekening waar je eventueel gebruik van kunt maken. Mocht hij te vol raken moet je me even mailen.)

 25. @ Henk Veldman:

  Al is het alleen maar in het belang van Israël zelf al heeft Israël momenteel alle belang er bij dat ze gehaat wordt.

  Dat is waar, ik laat me niet meer verleiden me kwaad te maken om vervolgens anti-zionistische commentaren te geven wat weer uigelegd kan worden als haatzaaien.
  Dat zou precies passen in het straatje van Herzl, Balfour en Rothschild en vandaag de dag wilders en cs. Vóór de eerste wereldoorlog al hadden die eersten bekonkeld dat het anti-semitisme moest worden opgepord, aangewakkerd want er was geen jood die vrijwillig naar Palestina wou. De joden hebben dus de holocaust aan hun eigen volk te danken, daar moeten dan de Palestijnen en idd alle moslims voor bloeden.
  En dat is god’s uitverkoren volk?

Reacties zijn gesloten.