Henk Kamp, het pensioenakkoord en de bezuinigingen

De twee grootste bonden binnen de FNV – FNV Bondgenoten en AbvaKabo – gaan niet akkoord met het in juni gesloten pensioenakkoord. Zij willen niet meer onderhandelen over het huidige akkoord. Maar wat gaat er dan nu gebeuren?

Volgens het ministerie zijn dit een paar ‘losse eindjes’, die nog aan elkaar geknoopt moeten worden. Wat betreft Kamp moet dat zo snel mogelijk gebeuren. Het pensioenakkoord kan niet heel lang op zich laten wachten, want Kamp moet zijn bezuinigingsdoelstellingen halen. De inzet van Kamp is dan ook nog steeds om zo snel mogelijk de onderhandelingen over het pensioenakkoord af te ronden, ook na wat er afgelopen nacht is gebeurd. De handtekening van Agnes Jongerius staat immers nog steeds onder het akkoord. Dat twee bonden zich hiertegen verzetten is ‘een gegeven’, aldus de woordvoerder. (Geen overeenstemming pensioenakkoord: wat nu? – Volkskrant)

Het gaat Kamp dus helemaal niet om een goed akkoord! Hij wil alleen maar zijn doelstellingen halen!
😥

Zoals ik in Trouw lees, zijn het geen losse eindjes, maar hele wezenlijke dingen waar nog niets over geregeld is.

Daarom wil Vermeij ook weten hoe Kamp moties van haar en de ChristenUnie uitvoert en lagere inkomens met vaak zwaardere beroepen straks met de hogere AOW-leeftijd toch nog de kans geeft met vroegpensioen te gaan. Daarbij moet de minister volgens de PvdA ook over de brug komen met een structurele regeling voor oudere werklozen en arbeidsongeschikten die met hun uitkering in problemen kunnen komen door verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 66 jaar in 2020. (PvdA wil uitleg Kamp in Kamer over pensioenen – Trouw)

Maar ja dat zal Kamp allemaal een worst wezen, die wordt na dit kabinet gewoon commissaris ergens of krijgt wachtgeld of wordt weer minister (wat alle Goden bij elkaar toch mogen verhoeden).

Update: Kamp gaat akkoord met de eisen van de vakbonden. WTF.

5 gedachten over “Henk Kamp, het pensioenakkoord en de bezuinigingen”

 1. Ik vrees, dat Kamp echt wel andere plannen heeft. Die lijkt zeer wel in staat om een paleisrevolutie binnen de VVD te starten.
  En voor de rest, ten aanzien van het pensioenakkoord: de legendarische Amerikaanse comedy “Soap” had zo’n geweldige catch phrase – “Confused? You won’t be, after this week’s episode of…Soap” en het pendant “These questions—and many others—will be answered in the next episode of…Soap.” Dit kabinet en de hele Nederlandse politiek beginnen steeds meer op een beduidend minder grappig variant van deze sitcom te lijken…
  😉

 2. Kamp doet alsof het zijn eigen centen zijn, en die stomme schapen van het FNV-bestuur en de leden, idem dito.

  Hee sufferds, wakker worden!

  Het is jullie eigen geld hoor waarmee nu gespeculeerd mag gaan worden!

  Nou niet gaan zeuren als de beleggingen op de beurs niks meer waard blijken te zijn he als je met pensioen gaat, lees anders maar eens hoe het in de VS is geregeld met deze prachtige gouden eieren op de beurs belegd voor ”later”.

  Kan me voorstellen dat het geldcasino graag die honderden miljarden wil hebben, en je bent nog verplicht om mee te doen ook, wordt gewoon van je salaris afgehaald, en jij maar denken dat je er nog wat van terugkrijgt,

  ow ow ow, wat een stom volk.
  Maar goed dat ik er ben om ze te waarschuwen, net op tijd 🙂

Reacties zijn gesloten.