Donner: wie is Breivik?

Asjemenou?

De aanslagen van Anders Behring Breivik in Noorwegen zijn niet terug te voeren op opvattingen die breder in de samenleving heersen. Van een terroristische beweging die zich keert tegen de islam en tegen links, is geen sprake, ook niet in Nederland. Aldus minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) in een brief (PDF alert) in antwoord op kamervragen van Tofik Dibi (GroenIets). Donner heeft geinformeerd bij de geheime dienst en die houden momenteel geen trainingskampen of safehouses vol rechtse terroristen in de gaten en Breivik is door niemand beinvloed. Breivik heeft geen 1500 pagina’s geschreven over waar hij zijn ideeën vandaan heeft en die hebben niks met islamhaat en haat tegen linksen te maken en dat hij 70 jonge socialisten heeft afgeknald is ook toeval. Ook hebben Donner en de geheime dienst niemand gezien (op internet bijvoorbeeld) die Breivik wel een toffe peer vinden. Kortom: niets aan de hand.

25 gedachten over “Donner: wie is Breivik?”

 1. Maarten van Rossem zei het gisteren ook al in zijn lezeing, dat rechts-extremisten als Breivik niet alleen gek zijn maar blijkbaar ook allemaal analfabeet en helemaal nooit iets gelezen of gehoord kunnen hebben.

 2. Kijk maar eens maar sites als Hoeiboei en HVV, daar zijn genoeg potentiele Breiviks. Ik vind het zorgwekkend dat de AIVD deze mensen niet eens op hun radar heeft.

 3. de AIVD zal dergelijke lieden nog eerder bewapenen dan opsporen

  we barsten hier wel van de jihadisten…

  wat een schijtland

 4. “GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi wil graag een Kamerdebat over de aanslagen, maar hield dit verzoek vorige week aan tot het kabinet met een brief zou komen. De PVV liet al weten niet aan dit debat mee te doen.”

  Wie het debat ontwijkt heeft mogelijk boter op het hoofd?

 5. Het antwoord van Donner, die ongetwijfeld na interne coördinatie tot stand is gekomen, lijkt heel veel op de reactie van de man die keek naar het giraf en reageerde: “Zo’n beest bestaat gewoon niet!”

 6. @8

  het niet debatteren is wel een consequente gedragslijn, nu wordt het echter vooraf al uitgesproken

  bij menig werkgever zou dat als werkweigering aangemerkt worden…

  waarom krijgen ze een volledige “vergoeding” als ieder kamerlid terwijl ze alleen maar met boze, nee woedende, gezichten als decorstukken dienen?

  als de PVV nou gewoon helemaal uit het theedrinkcircuit voor de linkse elite dat men de parlementaire democratie pleegt te noemen stapt en de vrijwillig van wachtgeld afziende voormalige fractieleden zich gewoon beperken tot het versturen van een tweet hier of daar, kunnen we dan weer overgaan tot de orde van de dag en de problemen van dit land echt aanpakken?

  zo maar een idee…

 7. “Op verzoek van Geert Wilders heeft de onafhankelijke onderzoekscommissie Graus-Lucassen-Sharpe een 6 pagina’s tellend rapport overhandigd waaruit blijkt dat eventuele aanslagen door extreemrechts allemaal de schuld zijn van de PvdA. De PVV-voorman toonde zich tevreden en noemde het onderzoek ‘grondig en doordacht’.”

 8. Agree to disagree. Ik geloof echt dat het kabinet zich ook heeft afgevraagd of er ook Breiviks zouden kunnen zijn in Nederland. Maar dat zou schoppen zijn tegen de schenen van de PVV. We gaan tot de orde van de dag en zwijgen er verder over.

 9. Had dan de vraag gesteld: Zijn er nog meer Mohammed B. ’s dan had je tenminste nog een debat gehad gesteund door PVV, VVD en CDA.

 10. Zolang je niemand kapot schiet ben je geen breivikje en als je dat wel doet ben je een verwarde persoon. Daarom hebben wij in NL ook niks wat lijkt op een breivikje.

 11. Wat je niet leest, kan je ook niet weten en soms is het beter om niet alles te weten. Anders kan je later niets ontkennen.

 12. Volgens mij zeggen Wilders en zijn bende wat Donner en zijn bende vinden maar wat laatstgenoemden toch nog net te ordinair zouden vinden om te zeggen – daar hebben ze het PVV-voetvolk voor.
  En dat losse PVV-sympathisanten Kunduzmissietje gaan spelen bijvoorbeeld bij een Rode-Valkenkamp, tja – waar gehakt wordt vallen spaanders.

 13. Ja logisch.Donner wordt gedoogt en met verkeerde uitspraken snel uit de regering gedroogt..hij kijkt wle link uit om Breivik te onderzoeken komt ie bij de gedoger uit en diens geldschieters dus

 14. Zo reken maar van jet dat de gedoger de kamerleden flink in de tang heeft hoor met welke middelen??? in ieder geval ze zijn doodsbang

 15. Donnerwetter! Deze minister woont, zoals wij dat in onze familie plachten te zeggen, in LaLa-Land. Net zoals het gros van onze ministers als het om een kritische blik of commentaar op rechts gaat.

  Als Geert Wilders een dezer dagen eens vol op de rem gaat, dan zit deze regering van likkers en slijmers er zo dicht op dat het hoofd er tot de schouders in zit!

 16. Een naïeve Dibi, een naiëve Donner, andermaal bewijs voor een naïef Nederland…
  (kan er weinig anders van maken…) 😐

 17. MadPride Schreef:

  Een naïeve Dibi, een naiëve Donner, andermaal bewijs voor een naïef Nederland…
  (kan er weinig anders van maken…)

  Ik vind naïef vééél te aardig en lief klinken.

 18. Mee eens, dat deze discussie er wel moet komen, maar geldt die transparantie niet voor rechts én voor links? Hoe werden mensen als Volkert van der G. beinvloed? En zijn er ook geen enge extreem linkse clubjes? Ook links moet leren zelfkritisch te zijn. Waarom is mijnheer Graus, die privé flink in de fout gaat erger dan mevrouw Peters, die professioneel een meer dan fraaie uitglijder maakt?

 19. Lodewijk Schreef:

  Mee eens, dat deze discussie er wel moet komen, maar geldt die transparantie niet voor rechts én voor links? Hoe werden mensen als Volkert van der G. beinvloed? En zijn er ook geen enge extreem linkse clubjes? Ook links moet leren zelfkritisch te zijn. Waarom is mijnheer Graus, die privé flink in de fout gaat erger dan mevrouw Peters, die professioneel een meer dan fraaie uitglijder maakt?

  Tot dusver is er in heel Europa nog geen linksextremist opgetreden die doelbewust een heel jongerenkamp uitmoordde met onderbouwing van `Notwendigkeit ‘ in een 1500 pagina’s tellend manifest.
  Ware dat het geval geweest, was thans in Nederland vooral, elke linkse andersdenkende een potentieel
  gevaar met alle zware repressie van dien.

  En Graus met mevrouw Peters vergelijken is hetzelfde als een sadist vergelijken met een naïeve brokkenmaakster die lering heeft getrokken en eerlijk uitkomt voor een onregelmatigheid.

  Tot slot, het geval Volkert v.d G is al uittentreure uitgemolken. Lees de rapporten. Hij was zelfs een lone wolf die nauwelijks iets met een linkse `ideologie’ had te maken.

Reacties zijn gesloten.