Dibi krijgt zijn Noorwegendebat niet – wat een verrassing

Mja, wat maakt het ook uit? Iedereen die wel eens (vooral) de commentaren op van die fijne rechtse websites leest weet toch wel dat de Breiviksympathisanten onder ons zijn. Daar heb ik geen debat met omzichtig geformuleerde bedenkingen en bezwaren van de oppositie, achterbakse uitvluchten van de regeringspartijen of hufterige antwoorden van de PVV voor nodig.

13 gedachten over “Dibi krijgt zijn Noorwegendebat niet – wat een verrassing”

 1. Ach , Volgens mij was dit toch alleen maar bedoeld om de Accessoire “Linksen ” van Groen “links” te kunnen laten zeggen “Zie je wel “onze Partij “heeft geprobeerd maar de rest was tegen … Om daarna weer lekker te gaan Golfen met hun VVD vriendjes…

 2. Goh, dat is inderdaad een verrassing. Dibi heeft het juiste willen doen, maar het IMHO volkomen verkeerd aangepakt. Waar kennen we dat van? 😉

 3. #2

  Begrijp het niet , wat is IMHO?

  Hij heeft zijn media debat over over 1 fatwa/denk zelf verder in de VK gekregen’; bv. ene hoogleraar Pinto die in aanloop van de 2009 verkiezingen daar nogal actief voor de PVV/VVD aan het acquitisieten/ werven was , moest ook weer zo nodig .., wat nou weer …deze keer afgaan .:P

 4. Ik of ik/en mijn internet verbinding hebben weer een sarrig probleem met de smilies die ik leuk vind, lukt weer neer , try out :mrgreen:

 5. Ik vind het wel een goede zet van Tofik Dibi. Hij laat mooi zien hoe CDA/VVD wegkijken uit angst hun grote baas voor het hoofd te stoten.

 6. Walter Schreef:

  Ik vind het wel een goede zet van Tofik Dibi. Hij laat mooi zien hoe CDA/VVD wegkijken uit angst hun grote baas voor het hoofd te stoten.

  Gewoon een symbolische actie van “die andere gedoogpartij ” Tofik is laag genoeg op de totempaal om geen kans te maken op een kabinetspositie in Rutte 2 en Sap en de andere Halsemaniaken hebben zo Rutte niet in verlegenheid gebracht ….

 7. Al Bakrastani Schreef:

  Walter Schreef:
  Ik vind het wel een goede zet van Tofik Dibi. Hij laat mooi zien hoe CDA/VVD wegkijken uit angst hun grote baas voor het hoofd te stoten.
  Gewoon een symbolische actie van “die andere gedoogpartij ” Tofik is laag genoeg op de totempaal om geen kans te maken op een kabinetspositie in Rutte 2 en Sap en de andere Halsemaniaken hebben zo Rutte niet in verlegenheid gebracht ….

  Laag op de totempaal? Nummer twee op de lijst, en mijn verwachting is dat hij binnen een jaar Sap opvolgt als partijleider.

 8. Natuurlijk komt dat debat er niet. Binnen onze rechtsstaat hoeft een verdachte, ook een verdachte van misdaden tegen de mensheid, wat Wilders en Breivik gewoon zijn, niet mee te werken aan zijn eigen veroordeling. Omdat de CDA-VVD knuppels de strapatsen van Wilders en zijn PVV goedkeuren komen dit soort debatten er nooit!!

 9. Inderdaad, als Dibi wel degelijk bewijzen kon dat Breivik gewoon een linkse activist is en dat Links zijn de oorzaak van zijn daad is, had Dibi allang uren aan debat tijd gekregen ondersteund door meermalen op teevee voor commentaar moeten verschijnen.

  Jammer voor Tofik.

 10. Walter Schreef:

  Laag op de totempaal? Nummer twee op de lijst, en mijn verwachting is dat hij binnen een jaar Sap opvolgt als partijleider.

  Yep . laag op de totempaal , als hij al fractievoorzitter word is dat omdat Sap een ministerpostje krijgt in Rutte 2 en hij natuurlijk te “loyaliteitsgehandicapt “is voor zelfs een staatssecretariaatje …

 11. Walter schreef:
  “Ik vind het wel een goede zet van Tofik Dibi. Hij laat mooi zien hoe CDA/VVD wegkijken uit angst hun grote baas voor het hoofd te stoten.”

  Het is wel een goede zet, maar ik denk dat het eerder stom toeval dan een tactvolle zet is van Dibi. De tegenstanders van xenofobie zouden opgelucht moeten zijn dat er geen gehoor is gegeven aan de uilskuiken van een Dibi. Ik geloof eerlijk gezegd niet dat het een debat zou geweest waar op basis van gelijkwaardig van moslims en autochtone experts de laster en haatretoriek van de PVV weerleggen of in welke mate het denken van de PVV tot de daad van Breivik heeft geleid op wetenschappelijke wijze kunnen aantonen.
  De tegenstanders van het debat hadden het debat naar hun hand kunnen zetten en juist de islamofobie in de maatschappij kunnen verstrekken. Tofik Dibi lijkt mij zowiezo niet de juiste kandidaat om met behulp van het debat “de redelijken” in de maatschappij bij elkaar te brengen.
  Hoogstwaarschijnlijk zou het debat zo zijn uitgepakt dat Dibi met een slap flutverhaal mee zou aankomen en zo de riedels van xenofobie zou hebben bevestigd zonder te kijken naar wat er waar van is. Waar het op neer komt is dat Tofik de xenofobie bevestigd, maar dat hij en sommige moslims wel “goede” zijn. Dus de vooroordelen zou hij naar mijn mening toch niet hebben door geprikt, maar enkele de xenofobisten in het gelijk hebben gesteld met een sausje van slap verzoenende taal. Toen ik hem zag het verbod op ritueel slachten zag verdedigen, wist ik al wat voor vlees we in de kuip hadden. Het kwam er op neer dat hij als moslim voor het ritueel slachten was, maar als partijlid tegen het ritueel slachten was. Wispelturiger kan je niet wezen. Zelfs de PVDA-allochtonen stemden zowel als partijlid als zowel vanuit hun religiueze opvatting tegen het verbod op ritueel slachten.
  En van zijn collega’s van Groen iets zou hij ook niet rekenen op genuanceerde tegengeluiden. Bovendien past Tofik Dibi op om zijn carriere op het spel te zetten om zich al te kritisch op te stellen.

Reacties zijn gesloten.