The land of the free

De teller van het aantal Amerikanen dat onder de armoedegrens leeft is afgelopen jaar naar een recordhoogte gestegen. Volgens de U.S. Census Bureau, dat belast is met volkstellingen, behelst het aantal nu 46 miljoen mensen.

Het percentage van inwoners van de VS dat in armoede leeft steeg voor het derde opeenvolgende jaar naar 15,1 procent. (Nog nooit leefden zoveel Amerikanen onder de armoedegrens – NRC)

5 gedachten over “The land of the free”

 1. ‘Free’ om anderen uit te knijpen en je niets van iemand anders’ problemen aan hoeven te trekken, inderdaad.

 2. @2 Je bedoelt dat het daar erger is om onder de armoedegrens te zitten? Oftewel dat je dan gewoon echt niks hebt?

 3. De armoedegrens in de VS is een nergens meer door onderbouwd bedrag omdat het aantal armen tijdens Bush jr. dusdanig was toegenomen dat de armoede alleen nog maar kon worden teruggedrongen door de armoedegrens kunstmatig te verlagen. (“Zie je wel, nu valt het opeens weer hartstikke mee!”)

  Als je daar onder de grens zit heb je dus inderdaad écht niks en minstens 20 miljoen mensen die officieel net boven de grens zitten, zitten er in feite nog steeds onder.

 4. In BELGIË noemt men bijstand (en onderstand op de staatskoloniën van Holland)
  LEEFLOON:
  genoeg om niet te sterven en te weinig om van te leven……………………….
  Maar heb geduld, met BRUIN-1 en het waarachtige nazidom van de auteur van Het Blonde Boekje (ze gedogen elkaar wederzijd, heen en weer en visa versa…) duurt het niet lang meer, dat ook leefloon een feit is. Maar eerst zal er een wetsvoorstel ingediend worden om de ernstig chronisch zieken te ruimen, zoals ene zekere a.h. in het BRUIN-0- verleden deed middels ‘gas(t)lokaliteiten’……

Reacties zijn gesloten.