Duits mail-lek onthult Wilders’ nauwe banden met extreem-rechts

Vlnr: Stadtkewitz, Geert, Stefan Herre, 15.7.10 in Den Haag

In de serieuze Duitse Frankfurter Rundschau vandaag (14 september) een lang artikel, dat gebaseerd is op kennelijk uitgelekte mails van 2005 tot heden, van PI-chef Stefan Herre;

Als die anti-islamische Gemeinde Deutschlands am 3. September zur Jahreshauptversammlung nach Berlin lud, richteten sich alle Augen auf den Chefideologen Geert Wilders. Gegen 13.50 Uhr betrat der hochgewachsene Holländer unter Gejohle den Festsaal des Maritim-Hotels, gefolgt von einem Tross Gleichgesinnter.

Ganz hinten in der Reihe lief ein ebenso schlanker und ebenso gut gebräunter Mann. Ohne viel Aufhebens nahm er in der ersten Reihe Platz, schwieg und beklatschte sein Idol. Die wenigsten im Saal beachteten den sportlichen Mittvierziger. Dabei hätte Stefan Herre durchaus größere Aufmerksamkeit verdient.

PI, voluit “Politically Incorrect”, is de Duitstalige massa-haatblog met ongeveer 60.000 hits per dag, waarover we op Krapuul herhaaldelijk hebben geschreven. PI was en is het vehikel voor Wilders’ poging om in Duitsland een filiaal van de PVV te stichten (‘Die Freiheit’ van Stadtkewitz).

En, zoals we hier al vermoedden, laat Wilders zich gebruiken, om aan PI’s systematische samenwerking met bruin en racistisch tuig, een schijn van fatsoen te geven.

Wanneer gaat een Nederlandse onderzoeksjournalist nu eindelijk eens Wilders aanspreken op zijn stiekeme samenwerking met  racisten en fascisten in Europa en Amerika?

 

21 gedachten over “Duits mail-lek onthult Wilders’ nauwe banden met extreem-rechts”

 1. “Wanneer gaat een Nederlandse onderzoeksjournalist nu eindelijk eens Wilders aanspreken op zijn stiekeme samenwerking met racisten en fascisten in Europa en Amerika?”

  Iedere journalist kan onderzoeken wat hij/zij wil, maar op het moment dat de resultaten gebruikt worden om Wilders op aan te spreken, blijkt dat onderzoek een brodelwerkje te zijn.

  Waar hebben we dat vaker gezien?

 2. Ja, Jaap, we leven voorlopig in een feitenvijandig klimaat.
  Jaap stb Schreef:

  Iedere journalist kan onderzoeken wat hij/zij wil, maar op het moment dat de resultaten gebruikt worden om Wilders op aan te spreken, blijkt dat onderzoek een brodelwerkje te zijn.

  Maar feiten zijn koppige dingen! :mrgreen:

 3. Jahoor, misschien kunnen we hier wat geld verzamelen om ballen voor onze onderzoekjournalisten te gaan kopen? 🙂

 4. En, trouwens, behalve onderzoeksjournalisten, zijn er natuurlijk in de eerste plaats de gewone parlementsleden, die Rutte, Opstelten, enz. zouden moeten bestoken met vragen over de capriolen van de eerste, en hopelijk laatste, maffia in het parlementsgebouw.

 5. Weinig verbazing merk ik. Ik wil weten of er verbanden met Geert in die gehackte mails van Breivik staan…Hoor je helemaal niets over.

 6. Lieve help, ik heb die site van Herre net even bekeken.
  Hoeiboei en Opinio (inmiddels exit) zijn onschuldige schoolkrantjes daartegenover 😯

 7. Het artikel is op zich zeer verontrustend, laat daar geen twijfel over bestaan, maar echt veel nieuws wordt hier over Wilders (en de banden die hij ongetwijfeld onderhoudt) niet gezegd…

 8. Graag harde bewijzen voor het zogenaamde feit, dat de partij DIE FREIHEIT van René Stadtkewitz c.q. de website PI “bruin en racistisch tuig” zijn!!!
  Sinds wanneer is de islam een ras??

 9. E.J. Bron Schreef:

  Sinds wanneer is de islam een ras??

  In 2004 zijn op Europees nivo de definities voor racisme gelijkgetrokken en is “ras” (mede omdat de term in biologisch opzicht geen vaste betekenis heeft) vervangen door “afkomst, etniciteit of nationaliteit”, waarbij tevens telt of een specifieke groep qua afkomst, etniciteit of nationaliteit wordt bedoeld (ook al wordt er voor de vorm een ander etiketje opgeplakt).

  “De islam” is weliswaar geen ras, maar als met “moslims” in een bepaalde context bijvoorbeeld “Turken en Marokkanen” wordt bedoeld, kunnen uitlatingen over moslims in juridisch opzicht wel degelijk racistisch zijn.

 10. DarkSkywise Schreef:

  “De islam” is weliswaar geen ras, maar als met “moslims” in een bepaalde context bijvoorbeeld “Turken en Marokkanen” wordt bedoeld, kunnen uitlatingen over moslims in juridisch opzicht wel degelijk racistisch zijn.

  Zo is het precies. Vandaar ook dat je Joden als “ras” kunt aanmerken, waardoor Hitler kans zag om ze op basis van “ras” te vervolgen. Dat was voor hem de enige mogelijkheid om ze te vervolgen omdat hij ze niet op basis van godsdienst kon vervolgen. Duitsland kende vrijheid van godsdienst en Hitler zou de grootste problemen krijgen met de “kerk” zou hij dat proberen, al was die kerk zelf medeschuldig aan de (eeuwenlange) Jodenvervolging.
  Vandaar ook dat Wilders zegt dat moslims geen geloof hebben, maar een “ideologie”.
  Op grond van een “ideologie” kon je wel mensen achter de vodden zitten.
  Weinig mensen hebben er problemen mee om bijvoorbeeld fascisten te vervolgen althans hen het leven zuur te maken.
  Vandaar ook dat Wilders meent moslims te kunnen vervolgen op basis van hun “verderfelijke fascistische ideologie”

  Nu iets wat mogelijk verbazing zal wekken.
  Op grond van Wilders eigen “ideologie” kun je zondermeer stellen dat de grootste groep mensen in Nederland die zich gediscrimineerd voelt en ook daadwerkelijk worden gediscrimineerd de aanhangers van Wilders zijn.
  Immers er zijn maar 30.000 Joden in Nederland. Ze worden praktisch niet gediscrimineerd, zeker niet waar het om uitsluiten van bepaalde functies gaat of in hun woon/werkomgeving. Wel soms zoals ook kleurlingen wel eens worden gediscrimineerd. Wel zijn er een aantal onder hen die steeds maar weer jammeren dat ze worden gediscrimineerd om méér te bereiken dan waar ze “recht” op hebben.
  27% van de moslims is daadwerkelijk ooit in hun leven op grond van hun geloof gediscrimineerd. Dat zijn er dus 270.000 ongeveer.
  100% van hen worden gediscrimineerd door 100% van de Wildersaanhangers (1½ miljoen) plus een klein deel van de VVD-er en CDA-ers en extreem(rechts)

  100% van de Wildersaanhang, dus 1½ miljoen mensen, voelt zich achteruit gesteld, geschoffeerd en vernederd door 80% van de bevolking op grond van hun ideologie. Een ideologie die in tegenstelling tot de Islam wel degelijk verwantschap heeft met het fascisme.
  Daarmee kun je zondermeer vaststellen dat de Wilders-aanhang veruit de meest gediscrimineerde bevolkingsgroep is die ooit heeft bestaan.
  Immers er zijn bij lange na niet 1½ miljoen Joden in Nederland (geweest) Het aantal moslims is nog geen miljoen en worden maar door een klein deel van de bevolking gediscrimineerd en het aantal kleurlingen is weliswaar 3 miljoen maar ook die worden slechts door een minderheid gediscrimineerd.

  Misschien wordt het tijd om voor de PVV-stemmers een actiegroep op te richten, of in ieder geval wat meer aandacht te besteden aan het lijden van dit onderdrukte volksdeel.

 11. @4 Henk ga ze nog een beetje op een idee brengen ook!!!!!! 😆

  (gaat niet gebeuren, want dan moeten ze van de bank, achter hun flatscreen vandaan komen en daar worden ze heeeeeeeeel erg moe van :grin:)

 12. Henk Veldman schreef:
  “100% van hen worden gediscrimineerd door 100% van de Wildersaanhangers (1½ miljoen) plus een klein deel van de VVD-er en CDA-ers en extreem(rechts)”

  Ook aanhangers van partijen zoals de PVDA, Groen Iets en SP hebben er een handje van. Weliswaar minder. Aan de andere kan zijn er ook VVD-ers en CDA-ers die niets van discriminatie tegen moslims moeten hebben. Een Hans Dijkstal van de VVD is vele malen beter op dat gebied dan een Femke Halsema van Groen Links.

  Henk Veldman schreef:
  “Zo is het precies. Vandaar ook dat je Joden als “ras” kunt aanmerken, waardoor Hitler kans zag om ze op basis van “ras” te vervolgen.”

  Het gekke is dat voor de tweede wereldoorlog men anders tegen aan keek tegen het begrip “ras”. Het was vrijwel normaal en maatschappelijk geaccepteerd dat men vond dat bepaalde rassen intellectueel en moreel beter waren. Tegenwoordig houdt men alleen in nazikringen stevig vast aan dit gedachtegoed. Vroeger uiten de meest “verlichte” en “intellectuele geesten” dit soort ideeen. Voltaire, Karl Marx, Nietschze, Darwin etc zouden tegenwoordig allemaal vervolgd worden voor rassendiscriminatie.
  Men dacht in die tijd door de Joden als rascisme aan te merken dat bepaalde rassen zoals Joden zo “verderfelijk” waren dat de enige oplossing om van ze af te komen hun uit de samenleving te
  verwijderen. Tegenwoordig kijken we anders tegen het begrip ras, omdat we ervan overtuigd zijn dat eigenschappen zoals intellectuele vermogens en morele waarden niet toe te schrijven zijn aan bepaalde rassen, maar aan sociaal-economische omstandigheden. Daardoor heeft het geen zin als fascist en ben je kansloos om de samenleving achter je bedenkelijke ideeen te krijgen door tegen rassen aan te schoppen. Makelijker is het om de schuld aan de “ideologie” toe te schrijven die bevolkingsgroepen volgen. Want gauw zullen mensen geneigd zijn dat je er voor kan kiezen om die “ideologie” al dan niet te volgen of niet en heb je maar zelf de ellende over je afgeroepen door vast te houden aan die “ideologie”.

 13. Gozer Schreef:

  Ook aanhangers van partijen zoals de PVDA, Groen Iets en SP hebben er een handje van. Weliswaar minder. Aan de andere kan zijn er ook VVD-ers en CDA-ers die niets van discriminatie tegen moslims moeten hebben. Een Hans Dijkstal van de VVD is vele malen beter op dat gebied dan een Femke Halsema van Groen Links.

  Hans Dijkstal hoorde niet bij de VVD. Prima vent.
  Alle linkse partijen hebben de neiging om religies min of meer te discrimineren. Bij Femke Halsema zat meer de vrouwenemancipatie-gedachte achter haar reacties t.a.v. moslima’s.
  Wat ze zich echter niet realiseert is dat praktisch alles wat in de Koran m.b.t. tot de houding t.o. vrouwen staat gewoon gejat is uit de Bijbel. Ook bijvoorbeeld de hoofddoekjes-kwestie
  Voor zowel het Jodendom en Christendom als de Islam is “onderdrukking” van de vrouw helemaal niet de bedoeling. Het is beschermend bedoeld. Dat vrouwen dat vaak als “onderdrukkend”ervaren (vroeger nauwelijks overigens) ligt voor de hand.
  Je kunt het een beetje zien zoals jij als man naar vrouwen kijkt. Je ziet ze het liefst zo sexy en opwindend mogelijk, maar je hebt dat liever niet van je vrouw, kinderen en kleinkinderen. En dat je ze het niet verbiedt heeft slechts te maken met je eigen overlevingsdrang. Je weet dat ze je wurgen als je ook maar één opmerking in die richting maakt.
  Overigens komen de vrouwen in de Bijbel er heel wat bekaaider af dan in de Koran.
  Voorbeeldje: Zou het scheppingsverhaal in de Koran zijn verteld, zou Eva nooit aan appeltjesroof zijn toegekomen. Adam zou haar onmiddellijk tot de orde hebben geroepen.
  En het is maar hoe je het bekijkt. Door die diefstal is er een enorme economie tot bloei gekomen waar vele miljoenen mensen hun brood in verdienen, namelijk de kledingindustrie of Eva is de oorzaak geweest dat wij mannen ons blauw betalen omdat vrouwlief wéér niks heeft om aan te trekken, terwijl je dat als man nu juist helemaal niet als een bezwaar ziet. Tenminste wat mij betreft hoeven vrouwen geen kleren aan.
  Gevechten kun je verliezen als een vrouw stiekem je haren knipt (Samson). Incest is niet strafbaar als je beweert dat je dochters je dronken hebben gevoerd. (Lot)

 14. @18 Gozer.
  Voor de volledigheid. Ik ben het verder helemaal eens met je wat betreft “rassen”.

 15. E.J. Bron Schreef:

  Graag harde bewijzen voor het zogenaamde feit, dat de partij DIE FREIHEIT van René Stadtkewitz c.q. de website PI “bruin en racistisch tuig” zijn!!!
  Sinds wanneer is de islam een ras??

  Ik vraag me af of deze tekst: http://is.gd/3JNDNm van Wilders is of dat Wilders zelf de jatter is.

Reacties zijn gesloten.