Breinstürm des Tages: PVV’ers

“Er zijn fatsoenlijke PVV’ers”

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij voortaan dagelijks een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

38 gedachten over “Breinstürm des Tages: PVV’ers”

 1. Er is maar een mannelijk lid ( zie betekenis dikke van Dale).
  Hij, de grote blonde Lijder voelt zich ook nogal snel op zijn lid getrapt.
  Iedereen die bij hem wil horen moet een aftreksel zijn van het Grote Lid.
  Slappe hap dus.
  PVV bestaat niet!

 2. Zeer verleidelijk..maar vooruit dan maar.

  De pvv er woont meestal in een huur rijtjeshuis of portiekwoning vooral in een oude volkswijk of woonwagen of gewoon in een flat met senioren.
  De pvv er kijkt dagelijks op televisie de zenders rtl en sbs6 en natuurlijk de TROS wanneer jan smit of muziekfeest bezig is.Ze zijn dol op Gordon,Patricia Paay,Patty Brard en gerard Joling vaak hebben ze op hyves wel deze volkse platte artiesten”als vriend toegevoegd.

  Ze houden van de Hollandse pot zoals boerenkool met worst,peen en uien met spek,en op zondag nasi met een glas bier.
  De armoe pvv er is vaak een man of vrouw met uitkering die shag van goedkoop merk rookt,een hond of meerdere heeft en in wibra/zeeman kleding zon unisex trainingspak van bristol ook rondloopt ..en dan thuis een rokerige sfeer hebben met eiken tafel met smyrnakleed erop en sigaretten draai machientje en de gratis metro/spitskrant.Ook een goedkoop pak namaak gevulde koeken en grote glazen asbak staan erop.
  Hun haar wordt met goedkope merkloze shampoo eens per week gewassen waardoor het er droog en onverzorgd uitziet,ook hebben ze vaak grauwe ogen en wallen,ook het goedkope eten zoals hamburgers en frikandellen van de lidl die ze elke dag bakken in de frituur die je ruikt in hun keukens doet hen erg dik maken,ook zitten hun fleece truien of vesten vaak onder de hondehaar.
  wanneer ze uit bed komen gaan ze eerst koffie zetten de hond uitlaten 7 keer per dag en dan naar huis voor televisie te kijken en de gratis metro/spits te lezen en naar albert verlinde en winston gerstanowich hun eindeloze gebral over Patricia Paaij aan te horen.

  ze hebben vaak geen diploma of voortgezet onderwijs genoten dus werken kunnen ze niet..hun motto: wij kenne toch nie werken we worre nergens aangenome als wij motte komme,die tering buitenlanders krijge alles voormekaar die werke in alle zaken wij worden achtergesteld niet normaal
  Ook zitten ze vaak voor het raam waar een strookje hangt en een paar laven van blokker op de vensterbank plus beeldjes van poesjes en hondjes,zo kijken ze naar de buren die het vaak wel goed hebben en worden ze kwaad op alles wat ze zien,en wat ze niet vertrouwen/jaloezie bellen ze de anonieme tiplijn voor op.

  Er zijn ook wat beter gesitueerde pvvers die hebben en een uitkering plus werkt de vrouw/dochter in de plaatselijke bruine hollandse cafe achter de bar,de mannen of zoon werken vaak bij als tegelzeter of hebben een zolder vol wiet,ondertussen beklagen ze zich rot over buitenlanders die zwartwerken en een auto hebben en niet werkt,waarbij ze zeggen wij moeten werken voor hun??

  De wat oudere Pvver rijd in een elektrische invalidekar die ze aangevraagd hebben omdat dat nog van de ziektewet gratis mag..ze stappen gewoon uit hoor maar dat ding willen ze gewoon hebben omdat die teringbuitenlander ze ook krijgen,,zo zeggen ze
  En omdat de rijkere of beter gestudeerde autochtoon later een flatje koopt of koophuis,blijven de armoedige pv ers in die oude wijk rondhangen en je ziet dat hun tronie vaak met platte mond kwade ogen,kleren onder de hondeharen,man ernaast met slechte tanden en dikke buik en piercings in dan kwaad hun straat uitlopen en denken we voelen er niet thuis?ze komen voor de joods/christlijke waarden op maar ze moeten niks van geloof hebben en zijn voor scheiding van kerk e nstaat en bidden of naar kerken gaan doen ze al helemaal niet,draaikonten zijn het.

  De pvv heeft deze sloebers zonder toekomst als hun kiezers getrokken,een lekker stel he?

 3. Zou je mij even willen vertellen onder welke voorwaarde een xenofoob/racist als “fatsoenlijk” beschouwd kan worden? Want dat zal zeker wereldnieuws worden!! Beloof ik je!

  Graag, ik ben echt nieuwsgierig, hoor. Kweetniet of je het beseft – deze vraagstelling raakt het ware hart van de Nederlandse samenleving.

 4. Zou best kunnen maar maak er maar geen woorden aan vuil. Er is maar 1 PVV-er en die is allerminst fatsoenlijk. Dus als met PVV-ers wordt bedoeld dat volksdeel dat geneigd is die ene PVV-er te steunen in zijn streven alles wat nog een beetje fatsoenlijk was ook onfatsoenlijk te maken dan zijn er geen fatsoenlijke PVV-ers. Die “PVV-ers” die die ene PVV-er vertegenwoordigen in de volksvertegenwoordigingen van het land, provincies en gemeentes, zijn kiezersbedriegers en dus zeker niet fatsoenlijk.

  Maar wat is fatsoenlijk? In elk geval niet iets wat ik heb. In de zin dat fatsoenlijk iets van gezagsgetrouw zijn is zijn “PVV-ers” zeer fatsoenlijk. Dus de vraagstelling is onmogelijk fatsoenlijk te beantwoorden. Zelfs niet onfatsoenlijk te beantwoorden aangezien een onfatsoenlijke beantwoording van deze vraag een onfatsoenlijk antwoord wordt dat zomaar voor fatsoenlijk kan worden gehouden in deze onfatsoenlijke tijden waarin het fatsoen door onfatsoenlijken als ik moet worden uitgedragen.

 5. Ik ken fatsoenlijke mensen die PVV-aanhanger geworden zijn, maar zijn dit dan ook fatsoenlijke PVV-ers?

 6. @9 Dat is een hele mooie! Het zijn ongetwijfeld fatsoenlijke PVV’ers, maar geen fatsoenlijke mensen meer.

  Van Dale heeft er dit over staan:
  =van niet lage, geringe stand – mijn commentaar: nou slaat niet op die ene PVV’er en niet op zijn aanhangers
  =zich houdend aan, ofwel overeenkomstig het fatsoen in verschillende nuances, hetzij mbt. eer en morele normen, hetzij meer mbt. uiterlijke vormen – mijn commentaar: WAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, kennen ze helemaal niet.
  = aan redelijke eisen voldoend – mijn commentaar: nou dat gaat ook niet lukken.

  Kortom, nee er zijn geen fatsoenlijke PVV’ers, de Grote Lijder is niet fatsoenlijk en zijn volgers ook niet.

 7. Ik vind alleen een aan zwakbegaafdheid grenzend gebrek aan intelligentie een mogelijk excuus om met de PVV geassocieerd te zijn of om erop te stemmen. Iedereen met een ook maar enigszins normaal werkend verstand die PVV stemt of ermee samenwerkt is een discriminerend, xenofoob stuk vreten of faciliteert die mensen.

 8. Pas discussie met goede vriend gehad over Krapuul.nl. Had hem in grijs verleden op site gewezen. Hij had hier het een en ander gelezen en concludeerde dat Henk en Ingrid als ‘krapuul’ werden neergezet. Hoop hem duidelijk gemaakt te hebben dat Henk en Ingrid, of ‘de PVV’ers’, juist door Het Krapuul, ofwel de populisten, in hoge mate worden misleid en bang gemaakt. Ik hoop dat de goede vriend beter kennis gaat nemen van Krapuul.nl en er achter komt dat deze site tegenwicht probeert te bieden aan de steeds radicalere groeperingen die in Nederland de sociale cohesie, normen en waarden, fundamentele rechten en vrijheid onder druk zetten, en hoe deze site het leven verrijkt met verwijzingen naar het medialandschap.

 9. Keira Schreef:

  Kortom, nee er zijn geen fatsoenlijke PVV’ers, de Grote Lijder is niet fatsoenlijk en zijn volgers ook niet.

  #11 ook helemaal mee eens.

 10. Kevin, bedankt voor het schetsen van een wel zeer plastisch beeld.

  Om even op de vraag terug te komen:
  Een fatsoenlijke PVV’er is een contradictio in terminis.

 11. er zal ooit wel eens ergens een fatsoenlijke nazi geweest zijn, maar dat was geen echte nazi

  het antwoord is dus nee

 12. Jaap stb Schreef:

  Ik ken fatsoenlijke mensen die PVV-aanhanger geworden zijn, maar zijn dit dan ook fatsoenlijke PVV-ers?

  Ik kon een heel nette man die moordenaar werd .. Is hij nu een nette moordenaar ??? ( zou niet weten of hij het mes waarmee hij zijn ex neerstook netjes heeft afgewassen )

 13. Allemaal zo streng 😕 Begrijpelijk, maar toch…
  Niet iedere Mitläufer is, zo heeft de geschiedenis ons geleerd, meteen ook een potentiële dader. Onder de kiezers van Wilders zullen er best fatsoenlijke mensen te vinden zijn. Vergeet niet, dat populisme niet primair de holbewoner aanspreekt, maar juist de ogenschijnlijk “normale”, gedesillusioneerde burger. En wat dan te denken van een situatie bij eventuele volgende verkiezingen, waarbij de “bekeerde” ex-PVV toch maar eens bij de SP gaat kijken? Is deze ex-PVV-er voorgoed verloren? Een “Untermensch” wellicht?
  😐

 14. MadPride Schreef:

  En wat dan te denken van een situatie bij eventuele volgende verkiezingen, waarbij de “bekeerde” ex-PVV toch maar eens bij de SP gaat kijken?

  En dan bij de daaropvolgende verkiezingen weer achter de opeenvolgende populist aanrent?

  Is dit beestje dan veranderd?

 15. @18 – Misschien niet, maar de vraag is eerder: moet je hem/haar afschrijven? Dat lijkt me namelijk wel de gevaarlijke consequentie van enkele statements in deze draad…

 16. @19 Iedereen kan nog gered worden als hij/zij dat zelf wil. Is iedereen die nu op de PVV heeft gestemd dan ook gelijk echt helemaal afgeschreven? Nee, voor mij niet. Maar zolang ze zelf niet tot inkeer komen en zich fatsoenlijk gaan gedragen, zijn ze voor mij zeer onfatsoenlijk en mogen ze voor wat mij betreft conform wat Jan Jaap van der Wal zei: ‘Niet meer meedoen!’ http://www.krapuul.nl/shrtnws/40420/waar-zijn-de-moedige-volwassenen/

 17. is populist niet gewoon een contaminatie van populair en list?

  is iemand die zich 2+ keer aan dezelfde steen stoot niet de spreekwoordelijke ezel?

  is de kans niet vrij groot dat zelfs de meest verstokte PVVer die uitsluitend de Telegraaf of de Volkskrant leest al meerdere keren het gevoel heeft gehad dat de PVV een belofte niet nakomt?

  is de gevaarlijke consequentie van een keuze voor de PVV niet dat iedereen die “linksig” of moslim is automatisch wordt afgeschreven? gelet op de laatste verkiezingsuitslag en het bekende taartpuntje kom ik dan toch al gauw aan minstens de helft van de burgers in dit land

  is de conclusie dan niet gerechtvaardigd dat PVVers ezels zijn die minstens de helft van dit burgers van dit land hebben afgeschreven en die doordat zij een list niet als zodanig onderkennen de rest van de samenleving tot last zijn?

 18. De PVV is niet fatsoenlijk, maar ik wel fatsoenlijke mensen die erop stemmen. Maar dat zijn misleidde mensen.

  Maar iedereen kan weten dat ze niet fatsoenlijk zijn. Dus als je erop stemt, kan je het jezelf later wel kwalijk nemen, dat je je niet eerst verdiept hebt in de ideologie.

  De secretaresse van Hitler heeft zichzelf lang voorgehouden dat ze het allemaal niet had kunnen weten. Tot ze langs het standbeeld liep van Sophie Scholl.. Die was net zo oud als haar in die tijd en die wist het wel.

 19. @17 .. Het is de NU die telt , een PVV aanhanger die zijn verstand (terug) krijgt en weer als een mens gaat funtioneren is wat mij betreft gewoon weer een mens.

 20. Deze brainstorm is geen vraag maar per definitie een onfatsoenlijke stelling, een catch 22 voor de stormtroepen …..

 21. Kevin #6, leuke schets, open podium waard. Ook hebben ze vaak tattoo’s, Ingrids & Anita’s op de schouder of onderrrug, (of héél erg, op borsten) en wisselen ze onderling pornofilmpjes uit. Ze staan meestal deurwaarder-rood vanwege lening voor platbeeld-tv, Marktplaats-BMW , of gokschulden dankzij krasloten of internetcasino.
  Ze bestonden al voordat ze Wilders als vleesgeworden fetish kozen. Toen kon jer er nog om lachen en een biertje mee drinken. Toen hadden ze nog humor namelijk. Bij de PVV moeten dezulken humor en levenslust inleveren. Helaas zijn het nu derhalve zure piskijkers geworden en gaat het voor het `amusement’ naar Limburg met Carnaval om zich te laten begeesteren door de Zwarte Leer van de geblondeerde Prins der Duisternis uit Venlo.

 22. Ja klopt van die tattoos,en vooral van die boze gezichten kwaad kijkend op straat gefrustreerd nergens bijhorend,ze vinden het vervelend dat ze wanneer zij in de stad in een winkelgebied lopen niet dezelfde typen als hun lopen,maar goedgeklede mensen zonder hond,en blije gezichten en een portemonnee met geld en tasjes van het shoppen.daarom voelen zij zich ontheemd..het heeft te maken dat asocialen/laagopgeleiden/schorriemorrie te lang in hun eigen omgeving en dingen hebben mogen nietsnutten,terwijl de leefstijl van anderen verder gaat ook opleidingen en toekomstperspectief,en die PVVers bleven/blijven in dat sfeertje van vloeken honden uitlaten tatoeages zetten schelden op de regering allochtonen haten en die smerige laagwaardige aso levenstijl van generatie op generatie doorgeven dat zij juist de minderheid(logisch) zijn.niemand wil toch bij dit soort mensen horen of wonen?het is een achtergesteld zwikkie asocialen met een dom/naief gedachtegoed en geen opvoeding genoten of uit goede milleus afkomstige lieden die maar blijven rotzooien en waar de gemeentes geen raad mee weten dan ze in die volkswijken te laten,helaas heeft de PVV deze groep die niemand liever in zijnhaar kiesgebied wil uitgekookt getriggerd.

  Deze mensen leren niets ze moeten eigenlijk gedwongen worden om netjes te worden,de vooruitgaande maatschappij te accepteren en normen en waarden te leren,en dat tatouages en honden uitlaten en fleece jacks met hondenhaar erop dragen en heel de dag televisie kijken hun eigen fout is,en niet van allochtonen of van links.
  Normaliter hadden deze vunzen niet eens inspraak nergens,ze werden door de maatschappij uitgekotst,nu denken ze dat zij met hun walgelijke levenstijl/gedachtegoed wel goed bezig zijn..en dat is voorliegen van wilders om deze slechtlevende asocialen met walgelijk leven in hun vicieuze cirkel te laten die eigenlijk geholpen zouden moeten worden

  Zo zouden rtl en sbs geen gordon of gerard joling shows moeten uitzenden,en hondenbezit aan banden worden gedaan.ook op scholen intensieve begeleiding van de aso dat tatouages en ordinair gedrag verkeerd is,en dat je medeburgers haten facistisch is en dat niet thuishoort in een welvarend westers beschaafd land

 23. @ Abdul Alhazred:
  ik weet niet hoe het open podium werkt,ik heb hier bij de intergatienota ook een heel goed stuk over de pvv er geschreven..mag wel op podium hoor als je het wilt doen

 24. Kevin Schreef:

  op scholen intensieve begeleiding van de aso dat tatouages en ordinair gedrag verkeerd is

  Daar zou inderdaad wel eens een deel van de oplossing kunnen liggen. Het vak maatschappijleer indringend uitbreiden en meer empathie en realiteitszin bijbrengen.
  Maar dat geld niet alleen voor PVV stemmers.
  Niet alle PVV stemmers zijn slecht. Wel onwetend, bang en onzeker. En dit wordt inderdaad versterkt door de media, die angst en asociaal gedrag verkopen.

 25. @ Salonsocialist:
  Klopt maar de basis die deze pvv ers meekrijgen van de pvv is dat zij hun medeburgers moeten haten,en dat hun medeburgers terroristen zijn.
  Wanneer mensen op de pvv stemmen/aanhangen geeft dat zo aan dat zij dus instemmen en hetzelfde gedachtegoed hebben van facistisch denken en dat is zowiezo ontoelaatbaar in een westers beschaafd land….kun je nagaan dat er uberhaupt een beweging in de regering is met het promoten en als basis ideologie het haten van je buren,medemensen en dat je buren e nmedemensen de schuld van jou problemen zijn…betekent dat wilders eigenlijk de mensen opstookt om haat te voelen en het nog legaal te maken via stemgedrag..Wat wilders doet is de Henk en Ingrid steeds verder de stront in trappen plus dat zij ook nog haatgevoelens kweken voor allochtonen/moslims die eigenlijk hun medemensen en buren en landgenoten zijn onder DEZELFDE vlag in een westers land?

  Dus wanneer een mens stemt/kiest voor pvv dan is deze persoon werkelijk fout bezig en zou geholpen moeten worden door instanties om de ogen te openen met wat zij plachten te steunen

 26. Als AIVD en andere landsbelangende instanties en de Koningin plus de rechten van de mens het toelaat dat wilders deze beweging openlijk kan bedrijven en mensen erop laat stemmen,betekent dat eigenlijk staatsterrorisme..en wanneer opzettelijk een man/beweging mensen aantrekt om facistische haat jegens medeburgers te kweken hoort landsbelang in te grijpen en dat is nu nog steeds niet gebeurt

 27. Dat mensen bang zijn en onwetend is niet leuk en deze zouden geholpen moeten worden,dat Landbelang/veiligheidsdiensten en andere mensenrechten instanties oogluikend toestaan dat wilders deze beweging openlijk bezigt en die wanhopige mensen lokt met vuile haat propaganda had eigenlijk in dit land met een duistere 1940 achtergrond en een Anne Frankhuis en diverse oorlogsmonumenten niet gemogen het is een schande dat Nederland dit toelaat nu al bijna drie jaar.

  En mensen die op wilders stemmen moeten verplicht documentatie over de tweede wereld oorlog les gegeven worden en er moet met diverse instanties afspraken gemaakt worden om deze mensen opvoeding en te geven en leren dat haat tegen je medeburgers in je eigen land die dezelfde vlag varen,dat dat verboden en mensonterend is,en dat je als weldenkend levend westers mens toch niet zulk vuile ideologie moet aanhangen…Wilders weet wat hij doet hij is de schuldige hieraan,die mensen weten niet beter denk ik of wel mar dan is verplichte afkicken van zulke gedachten verplicht lijkt me

 28. Kevin Schreef:

  Deze mensen leren niets ze moeten eigenlijk gedwongen worden om netjes te worden,

  Wat ook opvallend is, is de neiging van Ingrid’s & Anita’s om steeds maar weer op foute mannen te vallen, zo’n lul die hen uitscheldt en slaat. Soms gewoon op straat, laats zag ik weer zo’n achterlijk stel, zij janken hij vloeken en haar een mep geven toen ze in zijn auto werd geduwd.
  Zulke vrouwen willen geen nette, aardige mannen, want dat vinden ze doetjes.
  En hun dochters worden precies net zo, vaak al zwanger met achttien, alleenstaande moeder met negentien en op hun dertigste al een sloof vanwege reeksen agressieve Johnnies die hen afgelikt en mishandeld hebben.
  Geen wonder dat zulke mensen voor een foute Meester kiezen, een opper sadomaschist om slachtofferschap uit te venten en te implementeren in hun primaire driftleven.
  In dat instinctieve slachtofferbewustzijn worden huisdieren, veelal honden en katten object van een obsessieve affectie die ze voor een menselijk wezen niet meer kunnen opbrengen. Geen wonder dat Graus daarop inhaakt door voor `dierenpolitie’ te zorgen.
  Helaas zijn het wel deze lieden die, als ze op vakantie gaan naar een reetveterbestemming, hun hondje aan een boom binden als ze even geen geld hebben voor het dierenpension, en hun kittens verzuipen als ze de dierenarts niet kunnen betalen.
  Er is hoop: als kiezer moeten ze naar een stemlokaal en dat doen ze niet graag, zeker niet als het regent, en meestal zijn ze hun oproep al kwijt voordat ze mogen stemmen, weg bij het oud papier, tussen de aanmaningen, als ze hun pasoort al kunnen vinden op verkiezingsdag.

 29. De PVV’er: als het een bejaarde betreft, tsja, die kan ik het niet kwalijk nemen dat ze niet meer van de wereld gezien hebben. De overige PVV’ers: zielige dorpelingen.

 30. katja Schreef:

  Deze brainstorm is geen vraag maar per definitie een onfatsoenlijke stelling, een catch 22 voor de stormtroepen …..

  Inderdaad, Katja, dit stelling is een catch 22.

Reacties zijn gesloten.