Feesten in boerka zonder boete

Natuurlijk, de euro staat op springen, de banken gaan er aan en dus heeft de ministerraad van Bruin II niets beters te doen dan vrijdag 16 september ernstig te spreken over het boerkaverbod. Dit strookt met “Nederlandse normen en waarden”, staat hier.

Het integratiebeleid in Nederland gaat als het aan het kabinet ligt op de schop. Onze samenleving en de waarden waarop deze berust, moeten in ons land centraal staan.(..) Donner spreekt van een koerswijziging waarmee het kabinet afstand neemt van het relativisme dat besloten ligt in het model van de multiculturele samenleving.

Het gaat hier om zo’n ernstig probleem dat de redactie van nu.nl op het ogenblik van schrijven niet in staat was een foto van een vrouw met boerka bij het bericht te plaatsen. Toch willen ze dat het de overtreedster 380 euro per keer gaat kosten – als de smeris in staat is vast te stellen wat een boerka is.

“Volgens schattingen zijn er tot 150 ‘fulltime’ boerka- en nikabdraagsters” aldus Telegraf. U begrijpt heel Nederland dreigde hieraan ten onder te gaan dus was krachtdadig ingrijpen van de rechtse vingerlikkers gewenscht.

Maar, het hele ideetje van het meest rechtse kabinet sinds Seyss-Inquart I lijkt al volledig in het water te vallen.

Ze geven het praktisch weg!

Feestkledingbedrijf Feestkleding 365 “elke dag een feestje!” is namelijk een actie begonnen tegen deze beperking van de vrijheid van kledingsuiting:

Voor slechts € 13,95 een boerka of niqaab inclusief factuur waarop duidelijk staat vermeld dat het feestkleding betreft. En krijg je dan toch een boete? De winkel betaalt!

Kijk dat noemen we meedenken.

Feestkleding 365 staat voor ‘elke dag een feestje!’. Maar ook voor ‘ieder zijn eigen feestje’.

Wij verbazen ons er dan ook over dat in een vrij land als Nederland het kabinet wil besluiten tot een verbod op het dragen van een Boerka of Niqab. Laat ieder toch doen wat hij/zij wil. Vrijheid – Blijheid.

Gelukkig wordt er een uitzondering gemaakt voor gezichtsbedekkende kleding voor hulpsinterklazen en voor carnavalskleding. En dus bieden wij vanaf heden Boerka’s & Niqabs aan in ons assortiment. Wij bieden deze producten zonder marge aan zodat iedereen dit bij ons kan bestellen en dragen.

Met de factuur van Feestkleding 365 toon je als het nodig is aan dat het hier om carnavalskleding gaat. Niemand die je wat maakt. O ja, en mocht je de door het kabinet in het vooruitzicht gestelde boete van € 380 euro krijgen, dan betalen wij die voor je!

Feestkleding 365 – Elke dag een feestje. Voor iedereen. (feestkleding365)

Goeie actie van Feestkleding 365.

43 gedachten over “Feesten in boerka zonder boete”

 1. ze verkopen ook pliesiepakken

  kun je thuis alvast oefenen met je partner hoe het is om gearresteerd te worden (“wat zijn wij aan het doen mevrouwtje”), betaling van de boete in natura is dan ook een optie 🙂

 2. Kan er niet een massademonstratie komen met 400.000 mensen in boerka op het Malieveld? Loopt Feestkleding365 in één keer binnen…

 3. eind september 2011 – Feestkledingzaak ziet omzet verzestigvoudigen

  begin oktober 2011 – PVV eist onmiddellijk verbod op feestkleding

  medio oktober 2011 – Rechtbank: “Potsierlijke kapsels vallen onder feestkledingverbod”

  eind oktober 2011 – Kiezers geschokt door zwarte haardos, PVV verliest 42% in peiling

  begin november 2011 – Kabinet trekt voorstel boerkaverbod in

 4. @kaaskop.

  Foei toch 😉
  Is dat een gevalletje van: Wenn du zum Polizisten gehst nimm die Peitsch mit!?
  ;-D

 5. Ik vraag me af of een boerka met carnaval nou juist wél of helemaal niet kan.
  Iemand een idee?
  Drie dagen lang is dan immers alles grappig voor mensen die de rest van het jaar goed weten te verbergen dat ze ook maar enig gevoel voor humor hebben.

 6. Denk er sterk over om er een te bestellen. Heb toch zo de neiging om er in rond te gaan lopen! 👿

 7. Het lijkt me ook erg handig als je net een zware ingreep bij de tandarts of kaakchirurg hebt gehad en je hele gezicht hangt nog scheef van de verdoving of er missen tijdelijk enkele belangrijke gebitsonderdelen. Of je hebt net een haartransplantatie, neuscorrectie of flapoorverkleining achter de rug… lekker je niqaab over je hoofd, niemand die ziet wat er met je aan de hand is en als mensen er iets van zeggen, doe je of het bedoeld is als ludiek protest.
  Maar ik had die neiging dus ook al. 😆

  .
  *denkt nog even door*

  …of als je in de tuin moet zitten met heel veel muggen, of je glazen oog ligt bij de reparateur, of je bent zó verkouden dat je stukjes papieren zakdoek in je neusgaten moest proppen tegen het leeglopen, of je bent een lens kwijt en hebt alleen maar een totaal belachelijke bril als reserve, of je hebt gewoon ontzettend last van blozen, of er staat iemand buiten te filmen terwijl je haar niet goed zit, of of of of of…

  Bij nader inzien, doe er maar meteen een stuk of zes. 😛

 8. imkers zijn nu ook de klos…

  tip voor boerkadraagster (dragers…): neem een bijenvolk
  goed voor de natuur en je hebt een alibi
  wel altijd bij je dragen die bijtjes

 9. heb verdomme opeens zin om een rancuneuze geblondeerde venlo-e-nees bij een uiterst aggressief bijenvolkje te plaatsten. zonder boerka natuurlijk….

 10. @8 dat je als vrouw zo licht denkt over het dragen van een boerka. Realiseer je nou eens dat 150 vrouwen die zich alleen op straat mogen vertonen in een doeken gevangenis er 150 te veel zijn. Denk je eens in dat er iets of iemand is die zo iets van je vraagt. Dit kan je als vrouw toch niet verdedigen als een recht?!

 11. @13 ‘Die zich alleen op straat mogen vertonen in een doeken gevangenis?’ Heb jij van alle 150 een verklaring dat ze dit gedwongen doen?

  Mijn vrijheid is juist dat als vrouwen een boerka of een niqaab willen dragen ze dat mogen van mij. Helaas staat die vrijheid ook toe dat te zware mensen te korte broeken en te hoge shirts mogen dragen.

  Laten we toch even normaal doen! Waarom denk je dat er zoveel jonge meiden een niqaab gaan dragen? Als puber droeg ik ook alles wat ouderen/anderen schokte. Hoe meer er verboden wordt, hoe meer het gedragen wordt.

  Daarbij, wanneer worden er eens acties ondernomen tegen de belachelijke regel van de zwaar christelijken dat meisjes alleen maar rokken mogen dragen? Ook in de winter, op de fiets. Dat zwaar christelijke vrouwen alleen maar in lange rokken en zo’n achterlijk regenjack mogen lopen, als ze een bepaalde leeftijd hebben, dan moeten ze altijd in het zwart. Niemand hoor je daarover, is ook onderdrukken van de gemeente. Of zouden die vrouwen daar echt zelf voor kiezen? Ja ze zeggen van wel.
  Maar er zijn wel meer vrouwen aan ‘bevrijding’ toe, dan die 150 boerkadragers. Waar ik zo nijdig om wordt is dat het aleen maar moslims pesten is. het meten met twee maten,

  En ja, ik denk er serieus aan om zo’n ding aan te schaffen! Waarom? Omdat ik het gezeik vindt,

  Als er een parlementariër met zulk achterlijk haar mag lopen die zijn bek iedere keer gewoon een douw geeft en iedereen beledigt. keer op keer, en dat valt allemaal onder vrijheid van meningsuiting.
  Dan mag een boerka ook. Dat afschaffen gaat niet werken, dan sluit je de vrouwen die hem gedwongen dragen permanent op in hun huis.

  Kortom, ik vind het gezeik en het maakt me ongelooflijk kwaad! 😡

 12. Keira Schreef:

  Dat afschaffen gaat niet werken, dan sluit je de vrouwen die hem gedwongen dragen permanent op in hun huis.

  10 met een griffel.
  Inderdaad schiet je er niks mee op. Voor zover er vrouwen zijn die al met de pest in het lijf zo’n ding moeten dragen, straf je ze ook nog eens éxtra door ze a.h.w. huisarrest te geven.

  Ik heb overigens een paar jaar geleden op de VK-opiniepagina beloofd dat ik een boerka-bedrijfje ga beginnen als zo’n ding ooit verboden wordt. ‘k Weet zeker dat je er goud-geld mee zou gaan verdienen. Nu is me verdorie weer iemand voor!!!
  ‘k Vraag me overigens af of hij dan klandizie in Amsterdam zou krijgen.
  Die politie-chef heeft gezegd dat hij geen boetes gaat innen als het om boerka’s gaat.

 13. Klaas Schreef:

  Dit kan je als vrouw toch niet verdedigen als een recht?!

  Hoe wil je dat dan noemen?

  Noem je het een “recht van vrouwen” als een geblondeerde leerling van Adolf Hitler eist van die vrouwen ook als ze geen boerka dragen maar ander hem onwelgevallige kleding die uit te doen en volgens zijn kledingvoorschriften zich op straat te vertonen?
  Tot 1938 mochten vrouwen (in Duitsland althans) geen broeken dragen. Marlene Dietrich was de eerste die ermee in het openbaar verscheen. Schande! Uit dat ding!
  Nog wat langer geleden droegen alleen hoeren een onderbroek. Ook als je ongesteld was mocht je soms zo’n ding dragen.
  Nu zie je heel vaak vrouwen met een onderbroek zónder dat ze hoer zijn. Sterker nog, het komt veel vaker voor dan je denkt. Maar ja, niemand controleert het meer. Ik heb trouwens eens een vrouw gezien die haar onderbroek binnenste buiten droeg. Dat daar niemand op let!

 14. En jullie kunnen allemaal lachen maar ik heb net wel 2 stuks besteld! GEWELDIG!!!
  Heerlijke humor! Het verhaal ansich is al verschrikkelijk zat! Ik ben “geschokt” door dit “broddelwerk” !!! 😛

 15. Piet-Ahmet Schreef:

  En jullie kunnen allemaal lachen maar ik heb net wel 2 stuks besteld! GEWELDIG!!!
  Heerlijke humor! Het verhaal an sich is al verschrikkelijk zot! Ik ben “geschokt” door dit “broddelwerk” !!!

  Je bent wat vroeg. De regeling gaat pas in in 2013.

 16. Damn….. weer veel te spontaan geweest!!! 😛
  Maakt niet uit… dragen we (mijn vrouw en ik) het wel aankomende carnaval in Venlo! lol…..
  Heb net even de reacties op de site van Telegraf gelezen….
  Ik heb nooit geweten dat er zovele 1-cellingen rondlopen in Nederland! God must love crazy people… he made lots of them!

 17. Overigens bestellen hoeft niet. Je kunt er makkelijk zelf een maken van een overbodig koepelkampeertentje.

 18. kaaskop Schreef:

  (“wat zijn wij aan het doen mevrouwtje”), betaling van de boete in natura is dan ook een optie

  Klink inderdaad net iets anders als je thuis met je vriendin aan het oefenen ben en op dit moment geeb broek draagt…… 🙂

 19. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/2911822/2011/09/16/Donner-Boerka-past-niet-in-Nederland.dhtml

  het staat er echt, het dragen van een boerka vergelijken met drugsgebruik…

  Donner is echt van de pot gerukt

  nu is al eens gebleken dat Mark en Jan Kees niet kunnen rekenen maar Donner heeft kennelijk ook zitten slapen bij de wiskundelessen

  als er in dit land ca 150 boerkadraagsters zijn en volgens hem 98% van de islamitische vrouwen zonder lopen dan hebben we dus welgeteld 7.500 islamitische vrouwen in ons land

  tussen de statistieken van Donner en de tsunami’s van Wilders ligt een wereld van verschil

  als ik dezelfde methode hanteer dan extrapoleer ik het kindermisbruik door katholieken in dit land en vervolgens concludeer ik dat achter elke boom een pedo staat, het begint met een stickie!

  wel fijn dat zo’n gelovige CDAer op statistische gronden gaat bepalen hoe andere mensen hun geloof moeten belijden

 20. http://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/09/16/X079.htm

  Hoewel het kabinet zich bewust is dat de gelaatsbedekkende kleding ook met een beroep op godsdienstige overtuiging wordt gerechtvaardigd, wijst de praktijk uit dat gelaatsbedekkende kleding niet verbonden is met de islam, maar veeleer samenhangt met culturele, regionale tradities. Wat daar ook van zij, het kabinet acht een beperking van de godsdienstvrijheid in deze, indien daar sprake van is, nodig en gerechtvaardigd in het belang van de bescherming van het karakter en de goede gewoonten van het openbaar leven in Nederland.

 21. @ Witte duif:
  Dan gewoon ook in je beha of string door de stad lopen,of als travestiet naar je solicitatie gaan en waneer je niet word aangenomen kan GEERT niet zeggen tja wie zich kleed wat niet zorgt voor een baan geen uitkering.hahahaha want travestieten op botenparades in string hoort bij nederland zei Mark Trutte dussssss

 22. kaaskop Schreef:

  als ik dezelfde methode hanteer dan extrapoleer ik het kindermisbruik door katholieken in dit land en vervolgens concludeer ik dat achter elke boom een pedo staat, het begint met een stickie!

  In ieder geval is het aantal pedo’s vele malen groter dan boerkadraagsters. En het begint bij hen niet met een sticky maar een pikkie.

 23. Keira Schreef:

  Maar er zijn wel meer vrouwen aan ‘bevrijding’ toe, dan die 150 boerkadragers. Waar ik zo nijdig om wordt is dat het aleen maar moslims pesten is. het meten met twee maten

  @14 Je bent het er in iedergeval mee eens dat boerkadraagsters ‘bevrijd’ zouden moeten worden. Ik ben het met je eens dat als je de maatregel alleen neemt om moslims te pesten je het verkeerde motief hebt. Ook ben ik het met je eens dat ook in christelijike kringen vrouwen onderdrukt worden. Daar is dus ook discussie over, zie de discussies over de SGP.

 24. Het dragen van een Boerka is arbeidsbeperkend. Ook zal het makkelijker zijn blauwe plekken te verbergen.Het zegt ook dat vrouwen sexobjecten zijn. En stamt mogelijk uit de tijd dat je inderdaad als vrouw niet veilig in het openbare leven kon verkeren zonder verkracht te worden.
  Verkrachting is je eigen schuld, dus wordt je ervoor gestraft.(de dood)
  Vroeger zag je weinig hoofddoekjes, behalve als er krulspelden onder zaten en ter bescherming haardracht weersomstandigheden.
  Nu zie je kinderen geheel bedekt en met hoofddoek.
  Zwemmen gym sport is vaak verboden.. of beperkt, daar begint het al mee.. de vrijheidsbeperking!

  Een boerka dragen met carnaval is al eens verboden..
  Het was spot drijven met de Godsdienst..Nonnenkostuums mochten wel, omdat dit onder ludiek en humor valt..

 25. FeeX Schreef:

  Het dragen van een Boerka is arbeidsbeperkend. Ook zal het makkelijker zijn blauwe plekken te verbergen.Het zegt ook dat vrouwen sexobjecten zijn. En stamt mogelijk uit de tijd dat je inderdaad als vrouw niet veilig in het openbare leven kon verkeren zonder verkracht te worden.
  Verkrachting is je eigen schuld, dus wordt je ervoor gestraft.(de dood)
  Vroeger zag je weinig hoofddoekjes, behalve als er krulspelden onder zaten en ter bescherming haardracht weersomstandigheden.
  Nu zie je kinderen geheel bedekt en met hoofddoek.
  Zwemmen gym sport is vaak verboden.. of beperkt, daar begint het al mee.. de vrijheidsbeperking!
  Een boerka dragen met carnaval is al eens verboden..
  Het was spot drijven met de Godsdienst..Nonnenkostuums mochten wel, omdat dit onder ludiek en humor valt..

  Raar toch … Ik ken veel Moslima’s en weet uit ervaring dat de hoofddoekmeisjes-vrouwen van tegenwoordig veel bewuster en geëmancipeerder zijn dan de hoofddoekloze meisjes / vrouwen van 30 jaar geleden … Maar ik praat dan ook met ze iets wat u waarschijnlijk liever niet doet ( of met zo’n schril krities Nederlands betweterstemmetje “meisje weet je wel dat ……..”

 26. Een boerka kan mi om 2 redenen gedragen worden: het kan een verplichting zijn, we hebben het dan over onderdrukking van vrouwen, of vrouwen dragen het om een statement te maken waarmee ze zich zichtbaar distantieren van alles waar westerse democratieen voor staan.
  In het eerste geval denk ik dat er een taak bij ons ligt om deze vrouwen te bevrijden, in het laatste geval: waarom ben je hier eigenlijk?
  Een boerka roept altijd een gevoel van afkeer op bij iedereen die ermee geconfronteerd wordt.
  Een hoofdoekje heeft natuurlijk niets te maken met een boerka.

 27. Klaas Schreef:

  Een boerka kan mi om 2 redenen gedragen worden

  Je vergeet de (waarschijnlijk) grootste groep: vrouwen die een boerka dragen omdat ze oprecht vinden dat het bij hun levensovertuiging hoort.

  Zowel voor de groep die wordt gedwongen een boerka te dragen als voor de groep die het doet om een statement te maken, bestaan er al wetten. Het verbod is dus typisch bedoeld voor de “middengroep” die juist heel goed zou kunnen emanciperen tot een boerkaloos leven en nu wordt gedwongen tot huisarrest of de hakken in het zand te zetten.

  Iemand die nl voorzichtig overweegt een traditie aan de kant te zetten, maar wordt gedwongen voordat ze er klaar voor is, zal zelden zeggen “komt goed uit, dat was ik misschien zelf ook al van plan”, maar “ik maak zelf wel uit wanneer ik iets vind”. Zo zitten mensen nou eenmaal in elkaar.

  En in plaats van die groep te stimuleren, worden ze nu onder druk gezet, wat gewoon NIET werkt. Je zou haast denken dat iemand (Wilders?) helemaal niet *wil* dat die vrouwen emanciperen maar dat ze juist door het verbod gaan dwarsliggen zodat hij kan zeggen “zie je wel?”

  Een boerka roept altijd een gevoel van afkeer op bij iedereen die ermee geconfronteerd wordt.

  Spreek voor jezelf please. Bovendien is die afkeer aangeleerd (niemand heeft een aangeboren afkeer voor arabische klederdrachten), dus die kun je ook weer afleren. 😉

 28. @ Al Bakrastani:
  Hoe kan jij daarover oordelen??
  Hoe ik praat?met wie ik omga?Wat ik denk?
  Moslimman wellicht?
  Ik weet wel Moslima’s te noemen die bij afdoen hoofddoek serieus in de problemen kwamen.
  Eigen familie ook nog..
  Of na de vakantie niet meer op school kwamen.
  De interne druk en controle op deze dames is vrij groot.
  Niet voor niets dat blijf van mijn lijf huizen zoveel bange Moslima’s huisvest.

  Boerka
  Wil jij zeggen dat er in Iran vóór ayatollah de Boerka verplicht was?
  Of dat de kledingpolitie niet toeziet op juiste dracht?
  Vrije keuze??

 29. wat kan mij het nou schelen wat voor kleding iemand draag

  mensen met zichtbare tattoo’s realiseren zich ook heel goed dat dat “arbeidsbeperkend” werkt

  vrouwen in leggings met crocs idem

  mannen met lang haar, onderzorgde baarden en heavy metal t-shirts idem

  goths idem

  Volendammer kledingdracht idem

  etc

  wat iemand bezielt om bepaalde kleding aan te treken? I don’t know and I don’t care

  niet iedereen wil in een bepaald keurslijf leven en sommige mensen zullen zich daar tegen iedere prijs tegen verzetten

  misschien maar goed ook, onze samenleving heeft meer te danken aan dergelijke “vrije” geesten dan de meeste mensen durven toe te geven

 30. @ Kaaskop,dus mag jij voor hun uitkering werken?
  Niet klagen dat alles duurder wordt zo..
  Ik zie dagelijks vrouwen die cultureel passief/ depressief zijn gemaakt.
  Mn Somalische vrouwen zijn verminkt, ook in geest.
  Ook in Nl blijft het vaak en lang hangen.
  Ik werk met vele nationaliteiten uit Islamlanden.
  Het blijft een mannencultuur, uiteraard.
  Om zelfstandig te worden heb je toestemming familie nodig.
  Dat vind ik anders dan zelf kiezen voor je eigen verminking.

  http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=10&t=18216

 31. @37 Als een vrouw werkelijk zelf, in alle vrijheid, kiest voor het dragen van een boerka zou ik zeggen: ga je gang, iedereen z’n eigen eigenaardigheden. Ik betwijfel echter of deze keuze in vrijheid gemaakt wordt.DarkSkywise Schreef:

  Je vergeet de (waarschijnlijk) grootste groep: vrouwen die een boerka dragen omdat ze oprecht vinden dat het bij hun levensovertuiging hoort

  Ik kan jou ook vragen: hoe weet je dat? Heb je alle (ca. 150?) vrouwen hiernaar gevraagd? Zie ook de reactie van @38
  FeeX Schreef:

  De interne druk en controle op deze dames is vrij groot.
  Niet voor niets dat blijf van mijn lijf huizen zoveel bange Moslima’s huisvest.

 32. @40

  net als iedere belastingbetaler werk ik voor zo veel uitkeringen

  ik krijg niet de indruk dat de boerkadraagsters zulke enorme uitvreetsters zijn

  de Rutte c.s. kunnen zich er beter op richten hoe we de werkgelegenheid in dit land op peil houden i.p.v. symboolpolitiek om een fascistoïde gedoogpartij een beetje koest te houden

 33. Keira Schreef:

  Denk er sterk over om er een te bestellen. Heb toch zo de neiging om er in rond te gaan lopen!

  Maak er zelf maar een dan. Ze hebben er 50 verkocht en zijn er nu mee gestopt. Ze hebben geen onuitputtelijke oorlogskas voor die boetes, het is maar een klein bedrijfje.

Reacties zijn gesloten.