17 gedachten over “Schokkend Nieuws: Telegraaf publiceert wel eens iets wat niet klopt!”

 1. Bedankt voor de tip zal zeker kijken.

  Maar inderdaad niet echt schokkend nieuws. Een krant van dit kaliber vindt zich natuurlijk ook veel te goed voor de waarheid.

 2. Natuurlijk is waarheid slechts een concept. Iedereen vormt zich een eigen beeld van dit concept. Alleen als die waarheid zich niet op feiten baseert, maar slechts op uiterst dubieuze bronnen, ja….dan leidt dit tot een vergaande devaluatie van het concept. Er rest ons dan enkel nog gebakken lucht….iets waar we uiteindelijk relatief weinig mee bereiken.

 3. Misschien niet schokkend, maar wel goed dat het nou eens een keer aan de kaak wordt gesteld. Onbegrijpelijk dat een ranzig vod als de Telegraaf nog een zweem van onpartijdigheid durft op te houden.

 4. Mediahistoricus Mariëtte Wolf, die in 2009 een boek schreef over het 100-jarig bestaan van De Telegraaf Schreef:

  stelt dat de krant de afgelopen jaren haar koers heeft verlegd. ‘De krant laat zich aan waarheidsvinding weinig gelegen liggen, met veronachtzaming van de journalistieke mores.’

  Dus Vroeger deed de Telegraaf wél aan waarheidsvinding ?? wanneer ?? 1935?? 1940/45 ??? de enige tijd dat de Telegraaf aan waarheid deed was 1945 tot 1949 , tijdens hun verschijningsverbod …

 5. De waarheid wordt hogelijk overschat, nee de eigen mening is veel beter. Ik zeg:

  “the truth is dead, long live my truth”.
  😉

 6. MarV Schreef:

  De waarheid wordt hogelijk overschat, nee de eigen mening is veel beter. Ik zeg:
  “the truth is dead, long live my truth”.

  probeer deze eens :” Truth is a symptom of the disease called ethics “

 7. “Truth is a symptom of the disease called ethics” Fantastisch, maar het interesseert mij veel meer wat er tegen de Telegraaf gedaan kan worden, behalve kankeren. Ik kan niet zomaar knakkers die een Telegraag-vodje in een brievenbus gooien molesteren, ik ben wel democraat, maar wat kan ik doen?
  Informatie die niet alleen de Telegraaf berichtgeving bevestigd verspreiden… Ahhhhh, zal wel werken in de grachtengordel van Amsterdam.. zucht… Dan nog liever de Lidl of Aldi-actiefolder.

 8. Wat de Telegraaf doet, is inspelen op gevoelens onder het volk om meer kranten te verkopen. Precies wat GeenStijl doet, en Geert Wilders en Rita Verdonk. Eerst kijken wat populaire standpunten zijn, om die dan vervolgens met de nodige overdrijving uit te venten. Dus vóór lekker hard scheuren op de snelweg, tegen alles wat ook maar zijdelings met de Islam te maken heeft, tegen ‘de linkse kerk’ en vóór een keiharde aanpak van zwakkeren in de maatschappij. Zoals dit smerige stuk, waarin Marc Burema stelt dat psychisch gestoorde zwervers worden beloond voor hun wangedrag. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/08/hilversum_geeft_lastige_zwerve.html De ik eerst-cultuur geeft de hufters de wind in de zeilen. En het is goed dat daar met argumenten en feiten aandacht aan wordt besteed.

 9. De leugen regeert [reGeert nu volgens de telegraaf je eige graf krant] en de waarheid crepeert. Is al sinds 1956 dé impact van de leugen op mijn leven. Was toen pas negen jaar oud maar werd al verantwoordelijk gesteld voor het feit dat bij ons thuis dagblad De Waarheid werd gelezen. Vanaf toen is het nooit meer goed gekomen tussen mij en de leugens die gepropageerd worden. Maar wie ben ik in me uppie tegen zo’n overweldigende overmacht van leugens die welbewust en opzettelijk met het doel de waarheid geen kans te geven door die graaf je eige graf krant in de main stream media worden bijgedragen als was het een bijdrage in een zuivere opinievorming.

  En dat gaat maar door en er is maar één antwoord op en dat is een gewelddadig antwoord. Dat is mijn conclusie na het 55 jaar te hebben aangezien. De door onder meer deze graaf je eige graf krant voor waarheid verspreidde leugens beginnen op steeds grotere bevolkinggroepen een existentiële impact te krijgen. In mijn persoonlijke beleving van het verspreiden van leugens moest ik constateren dat op een gegeven moment mijn uitkering werd gestopt doordat de uitkeringsinstantie geïnfecteerd bleek met die verspreidde leugens aangaande de eerlijkheid van uitkeringsgerechtigden. Van mij werd in dit één van de vele ontelbare gevallen met een omgekeerde bewijslast geëist die verspreidde leugen te ontkrachten. Wat een onmogelijke en ook onrechtmatige chicanerende opzet van die uitkeringsinstantie die nog verder werd uitgewerkt met het veinzen van tegenbewijzen niet te hebben ontvangen.

  Na een jaar was ik het zat en sneuvelden er op een goede zondagochtend 46 grote ruiten van het stadhuis. De schade van 30.000,- euro wordt geprobeerd op mijn bijstandje te verhalen. Je kan je afvragen hoe stompzinnig ze bezig willen zijn. Ze hebben mij 2,5 jaar zonder inkomsten laten zitten voor er weer werd overgegaan tot uitkeren maar dan met een 10% loonbeslag. Geen Rechtbank en ook geen advocaat die er nou eens werk van maakt om de bewijzen bij de leugens te vragen.

  Nee erger nog, er wordt nauwgezet op toegezien dat er, al was het nog maar in een klokkeluiderstatus, dat je met jouw waarheid nergens gehoor vindt. Tot zover mijn persoonlijke onderzoek naar de impact van de door deze graaf je eige graf krant verspreidde leugens.

  Wie zo naïef is te denken dat dit een op zich zelf staand gevalletje is en dat het zo’n vaart niet loopt moest toch maar eens nagaan hoe deze graaf je eige graf krant zijn nieuws zelf genereert. Hoe zijn leugens het erop volgende nieuws veroorzaakt. En hoe daarmee weer de main stream opinion wordt gemanipuleerd.

 10. Zit net die documentaire te bekijken, hoe de Telegraaf in opdracht die fotograaf De Deugd gewoon financieel kapot heeft gemaakt.
  De Telegraaf, de krant van Fout Nederland, 65 jaar na dato nog steeds.

 11. @11
  Heb het ook gezien en zou bijna mijn tv het raam uit gooien van verontwaardiging. Ik had al geen hoge pet op van die krant, maar wist niet dat het zulke harteloze schoften zijn.

 12. @11: En de ‘hitman’ in kwestie heet Martijn Koolhoven. De naam kwam me onmiddellijk bekend voor: hij heeft anderhalf jaar geleden een artikel over onze vrijplaats afgescheiden wat van absurditeiten aan elkaar hing, precies op het moment dat de gemeente verlegen zat om dat soort indianenverhalen. Als je zijn naam googelt krijg je vrij snel een aardig beeld van wat hij zoal heeft uitgespookt. Hopelijk wordt het nu algemeen bekend wat voor type dit is, bij mensen die het allemaal nog wat uitmaakt.

 13. Zo erggg en die koolhoven en die vriend van die hij heeft met dat sex ondergoed voor meiden dan?saphh kan je nagaan wat een vieze lui,ook die had toen cinflict met ander slipjes en buustkleedjes ontwerpster toen wegens plagiaat ofzo?

 14. Sjuul van Dissel Schreef:

  Is al sinds 1956 dé impact van de leugen op mijn leven. Was toen pas negen jaar oud maar werd al verantwoordelijk gesteld voor het feit dat bij ons thuis dagblad De Waarheid werd gelezen. Vanaf toen is het nooit meer goed gekomen tussen mij en de leugens die gepropageerd worden.

  Dat was in de periode dat ik de Telegraaf bezorgde.
  Maar ik deed dat heel handig.
  Ik ging heel vroeg op pad, meestal in het donker en schoof dan heel heimelijk die krant in iemands brievenbus.
  Ik wist wel dat het niet netjes was wat ik deed, maar ja, ik had geld nodig om m’n studie te bekostigen en dan doe je wel eens rare dingen.

Reacties zijn gesloten.