‘Al is religie soms ergerlijk, ze verdient bescherming’

Of het nu gaat om joden en moslims die binnenkort wellicht niet meer ritueel mogen slachten of een pastoor die het verboden is zijn kerkklok in alle vroegte te luiden, gelovigen hebben steeds vaker de indruk in het verdomhoekje van de maatschappij terecht te komen. Dat is een slechte zaak.

Deze opvatting hoorde de Kamercommissie voor binnenlandse zaken gisteren in uiteenlopende bewoordingen aan zich voorbij komen. De commissie hield een hoorzitting waarin ze werd geïnformeerd over de scheiding tussen kerk en staat door verschillende religiedeskundigen, juristen en gelovigen. (‘Al is religie soms ergerlijk, ze verdient bescherming’ – Trouw)

2 gedachten over “‘Al is religie soms ergerlijk, ze verdient bescherming’”

 1. Haha, heerlijke onzin. Slechte meningen vallen onder vrijheid van meningsuiting, niet meer, niet minder. Geen speciale regels, rechten en belastingkortingen voor de goedgelovigen en naïevelingen onder ons.

 2. Het probleem zit ‘m niet zozeer in de religies zelf maar in de mensen die haar belijden.
  Als Wilders zegt dat hij geen probleem heeft met moslims maar met hun verderfelijke fascistische ideologie kan iedereen op z’n vingers natellen dat hij zit te kletsen. (En, geheel op z’n Wilderiaans, beschuldigd hij mensen van datgene waar hij zelf schuldig aan is.)
  Immers een religie is mensenwerk. Zonder mensen geen religie, net als zonder mensen er ook geen God bestaat (en met mensen trouwens ook niet)
  Wat Wilders en z’n volgelingen doen is zogenaamd bepaalde eigenschappen/kenmerken van een religie te falsificeren en vervolgens zeggen dat mensen die zo hun geloof belijden slecht zijn. En aangezien moslims nu eenmaal allemaal de Islam als religie hebben zijn ze slecht. Z’n stompzinnigheid is heel gemakkelijk aan te tonen als je zou zeggen: “Ik heb niks tegen negers, maar wel tegen hun zwarte huid want het is bekend dat negers zich meer inlaten met criminaliteit en dat komt door hun zwarte huid want ze komen uit Afrika en daar leven ze nog in primitieve omstandigheden en is hun cultuur ver achter bij die van ons.”
  Het lijkt te kloppen, maar het slaat nergens op.
  Het debat met mensen die zoiets aanhangen (en die zijn er inderdaad, daadwerkelijk) gaat dan als volgt:
  Je stelt dat het onzin is dat mensen crimineler zijn door hun zwarte huid.
  Antwoord: “O, nee? Je wilt toch niet beweren dat negers veel vaker crimineel zijn? Je wilt toch niet ontkennen dat ze uit Afrika komen waar ze nog in primitieve hutten wonen en ze voor hun eten nauwelijks hoeven te werken en dat ze daarom zo lui zijn? ”
  De lijst is eindeloos lang te rekken omdat je in feite bepaalde beweringen inderdaad niet kunt ontkennen, maar wel de conclusie die getrokken wordt, maar die dan domweg wordt weggewuifd met dat je de waarheid niet wil zien.

  Op precies dezelfde manier schermen religieuzen met hun geloof.
  De wereld ziet er slecht uit. En dat komt omdat mensen niet meer in God geloven. En iedereen die dat ontkent ziet niet dat God ons allemaal helpt als we maar doen wat God ons heeft geleerd.

  Als we inderdaad zouden doen wat in de Bijbel staat dan zou in ieder geval 15% van de mensen, homo’s dus om zeep zijn gebracht.
  40 à 50% idem dito wegens overspel. (Of is dat een te lage schatting?)
  Verder zouden we als uitverkoren van God in alle vrijheid mensen die niet in God geloven dan wel niet uitverkoren zijn gewoon van have, goed en land mogen beroven en hen zelfs mogen uitroeien.
  Het overgrote deel van de gelovigen houdt zich slechts alleen wat het laatste betreft aan de Bijbel.
  Moslims hoeden zich ook al lang niet meer strikt aan de Koran. Ze houden zich meestal wel aan Soera 109 wat vrijheid van godsdienst inhoud en Soera 8 waarin bepaald wordt dat je alleen mensen mag doden die je aanvallen of je van je land willen beroven.

  Het zoveelste bewijs voor veel Christenen, Joden en Wilders dat ze slechte mensen zijn en dat God dat ook vindt want anders zou hij immers de moslims ook wel hebben uitverkoren en dan hadden ze ook gewoon mogen moorden en roven zoals Christen en Joden dat geheel volgens de Bijbel mogen doen.

Reacties zijn gesloten.