Dit kabinet gaat de rit uitzitten

‘Dit kabinet gaat de rit uitzitten’

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij voortaan dagelijks een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

27 gedachten over “Dit kabinet gaat de rit uitzitten”

 1. Zolang Wilders rust in zijn tent houdt en het tuig niet onderling slaags raakt – vrees ik van wel ja.

 2. Het zou heel goed kunnen. Het kabinet gunt de oppositie wat invloed op de punten waar de PVV het niet mee eens is, en houdt de PVV zoet met moslimpesten.

 3. Ik hoop dat dit asociaal bruin I NIET blijft zitten zeg. Hoeveel denken zij dat van straat tot Jan Modaal nog gepikt gaat worden? Ik hoop wel dat stakingskassen goed gevuld zijn.

 4. @3
  Ja maar hoop is iets anders helaas dan een realistische beoordeling van de kansen.
  Wat ik bij @1 buiten beschouwing heb gelaten zijn de ontwikkelingen in de Grote Boze Buitenwereld: mogelijke instorting van de euro, verdere revolutionering van de Arabische wereld etcetera etcetera.
  Bruin mag wel denken dat Nederland een eenzaam eilandje is maar daarom is het nog niet zo.

 5. Dit kabinet gaat de rit niet uitzitten.
  Want er komt een recessie en de schulden crisis zal ontploffen.
  Daar wacht Wilders op.
  En trekt vervolgens de stekker eruit.
  Zodoende haalt hij electoraal gewin.
  Mijn schatting begin 2013.

 6. @6 , Maar dan heeft het kabinet nog de gedogers aan de andere kant ( ik zal ze nimmer meer links noemen ) en de 3 van Den Haag ( Pvd? Glibberaal en Duf’66) zullen Rutte 1 in standhouden om Rutte 2 , met VVD en hun ,maar natuuuuuurlijk zonder SP mogelijk te maken …

 7. Ben absoluut niet positief over het feit dat dit kabinet ontploft, al zou Wilders 50 zetels halen, met wie gaat hij dan regeren?? En wie komt er van die achterlijke gladiolen in de regering, nee die trektr de stekker er echt niet uit.

  Hij blijft gewoon onderbuikgevoelens losmaken totdat Henk en Ingrid een lege beurs hebben en dan is het over met de GW en de PVV.

 8. 7
  Al Bakrastani

  Daar heb je een punt.
  Maar dan zal er een nieuw regeerakkoord moeten komen.
  En ik reken erop dat de PVDA ,dat niet riskeert.
  Als de Euro ploft ( wat ik waarschijnlijk acht ) zullen de Eurofiele partijen bij de volgende verkiezingen weggevaagd worden.
  Dan krijgen we een heel ander politiek landschap.

 9. @9
  De € ploft niet , er zijn verschillende USA staten failliet of zo goed als , de USA is als geheel bijna failliet , maar toch ploft de $ niet .. dat kost de rijken te veel geld ….

 10. 10
  Al Bakrastani

  Let op mijn woorden.
  De Euro gaat ploffen.
  De vergelijking met de VS gaat helemaal mank.
  Ieder land heeft een eigen belasting stelsel en sociale wetgeving.
  In de VS is er EEN beleid.
  Dat is juist de makke van de Euro.

 11. Niet uitzitten.

  Zodra Ingrid & Henk ontdekken dat zij er dankzij het kabinetsbeleid net zo hard op achteruitgaan als hun allochtone buren, zal Wilders weer terugmoeten naar zijn Islam-riedeltje, alleen dan twee keer zo hard. “Islamitische aap” zal daarbij vergeleken nog mild zijn

  Nadat behalve Rutte en een aantal CDA’ers ook diverse ambassadeurs en het bedrijfsleven steeds krachtiger protesteren en eisen dat Wilders zijn toon matigt, besluit hij een aanslag op zichzelf te ensceneren om zijn snel slinkende populariteit op te krikken. Hoewel voor het gebeuren een afgelegen plek wordt uitgezocht, weet een amateurfotograaf die een eind verderop met een telelens nachtfoto’s maakt het gebeuren vast te leggen en stuurt deze naar nieuwssite Krapuul.nl.

  Wanneer één van de “aanslagplegers” wordt herkend als een persoonlijke bekende van Wilders, besluiten een aantal CDA- en VVD-Kamerleden zich niet meer gebonden te voelen aan het regeer- en gedoogakkoord en “op deze manier niet verder te willen”. Bij de daaropvolgende verkiezingen weet de VVD zich nog enigszins te handhaven (27 zetels) maar CDA (11 zetels) en PVV (6 zetels) worden genadeloos afgestraft.

  Met een comfortabele meerderheid van 81 zetels is dan na een formatie van slechts 19 dagen het eerste D66-SP-GL kabinet een feit. Dit kabinet zit de rit overigens wél uit en zal hierna nog drie volgende ritten uitzitten, waarvan twee in samenwerking met de PvdA.

  voor vervolg, zie: Herstructurering Volksvertegenwoordiging 2028

 12. @11 .. De verschillende staten van de USA zijn op economies gebied een end onafhankelijker van elkaar dan je zou denken .. Ik verwacht eerder dat de macht m.b.t. de Euro verder gecentraliseerd word .. , Er is op het ogenblik geen vluchtpunt nu zelfs Goud als Bubble gekenschetst word door de economen dus de powers that be laten noch de USA noch de Eurozone klappen , deze crisis is zuiver opgezet om de zuidelijke staten van Europa te dwingen hun collectieve eigendommen (goedkoop ) te verpatsen , de Grieken hebben olie gevonden , dat moet naar de oliemaatschappijen en niet naar de Griekse staat !! dus ff crisisje creëren en hup de olie is van de oliemaatschappijen ..

 13. 13
  Al Bakrastani

  Een vs van Europa zit er niet in.
  Is gewoon politiek onhaalbaar.
  Zou politieke zelfmoord zijn.

 14. Wordt tijd dat dit kabinet morgen op het malieveld rond 12 u 19-09-2011 een motie van wantrouwen, opzouten, opflikkeren, opsodemieteren ,wegwezen uitgereikt krijgt van alle door de Ruttegang dubbelgepenetreerde minima en losers die alle sociaal belangrijke menselijkheid kwijtraakt

 15. Dit kabinet gaat inderdaad de rit uitzitten: omdat ze het best wel aardig doen in deze bare crisistijden en omdat links en rechts zien dat er bezuinigd moet worden, dat er iets op het pensioenfront moet gebeuren, dat er iets gedaan moet worden aan de exploderende kosten voor de zorg, de integratie van migranten, etc. Eigenlijk een best wel daadkrachtig kabinet.

 16. 13
  Al Bakrastani

  een stukje op een dubieuze site.
  Welke uw mening onderschrijft en mijn mening tegen spreekt.

  Site : xander nieuws
  Artikel is genaamd , Europese denktank : politieke unie in 2015 en laat banken betalen voor de crisis

 17. Klaas Schreef:

  Dit kabinet gaat inderdaad de rit uitzitten: omdat ze het best wel aardig doen in deze bare crisistijden en omdat links en rechts zien dat er bezuinigd moet worden, dat er iets op het pensioenfront moet gebeuren, dat er iets gedaan moet worden aan de exploderende kosten voor de zorg, de integratie van migranten, etc. Eigenlijk een best wel daadkrachtig kabinet.

  Tja als je je laat wijsmaken dat er een crisis is , kan je je ook laten wijsmaken dat dit kabinet het leuk doet —

 18. @19: Geen crisis? Een nieuw inzicht dat het kabinet alleen maar net doet alsof? Daar zullen weinig economen, Grieken, Italianen, Ieren, Portugezen, Spanjaarden, Amerikanen, etc het mee eens zijn. Of je hebt natuurlijk een andere definitie van crisis en je vindt de huidgie situatie een gezellige wanorde.

 19. nogsteedslinks Schreef:

  Ben absoluut niet positief over het feit dat dit kabinet ontploft, al zou Wilders 50 zetels halen, met wie gaat hij dan regeren?? En wie komt er van die achterlijke gladiolen in de regering, nee die trektr de stekker er echt niet uit.
  Hij blijft gewoon onderbuikgevoelens losmaken totdat Henk en Ingrid een lege beurs hebben en dan is het over met de GW en de PVV.

  Het is dan helemaal niet over, want GW gaat gewoon naar het buitenland verhuizen om van zijn enorme fortuin te gaan genieten. Jammer dan voor Henk en Ingrid en iedereen dat hem wil goedpraten. Komt de volgende volksmenner want dat is wat de mensen en salonliberalen willen.

 20. Klaas Schreef:

  Dit kabinet gaat inderdaad de rit uitzitten: omdat ze het best wel aardig doen in deze bare crisistijden en omdat links en rechts zien dat er bezuinigd moet worden, dat er iets op het pensioenfront moet gebeuren, dat er iets gedaan moet worden aan de exploderende kosten voor de zorg, de integratie van migranten, etc. Eigenlijk een best wel daadkrachtig kabinet.

  Als je xenofoob ben, is het inderdaad de beste kabinet tot nu toe in de geschiedenis van Nederland.

 21. Balkenende heeft ook geen enkele van zijn vier kabinetten uitgezeten en in het geval van de coalitie CDA-VVD-LPF was dat ook wel begrijpelijk, maar eerlijk gezegd gaf ik CDA-PvdA-GristenUnie meer kans op een stabiel kabinet dan dit rare gedoe Verhagen-Tutte-Blondfohn. Na het kabinet met de LPF oogt het huidige kabinet het meest instabiel. Ik vind dit kabinet dan ook iets voor de gokkantoren, maar aangezien ik geen gokker ben zou ik er niet op in durven zetten. Voor hetzelfde geld halen ze het wel. Waar ik wel zeker van ben is dat dit het laatste kabinet met Geert is, zijn tienjarig gedoogrijk (zoals in Denemarken) zal het geen tien jaar uithouden.

 22. @26 Toch is het een leuk gegeven dat dit kabinet een minderheidskabinet is en daadwerkelijk voor allerlei voorstellen gaat shoppen bij de opositie. Als je het over gedoogsteun hebt, ook de opositie doet hier aan mee. Ik vind het wel een frisse wind na al die dichtgetimmerde regeerakkoorden.

Reacties zijn gesloten.