Voetballisering van de samenleving eist zware tol

Vers van de pers; schuimbekkende horden Feyenoordsupporters krijgen toestemming voor een “mars van de onvrede”, vernielen tien auto’s, slopen een voorgevel, verwonden een beveiligingsmedewerker en bestormen vervolgens met honderden tegelijk  het Maasgebouw waar de directie en het bestuur van Feyenoord zit. Slechts met getrokken vuurwapens kan de hermandad de aanval afweren en er zijn enkele ME-charges nodig om de voetbalterroristen over te halen terug te keren naar hun tokkiebankstel en SBS6. Slechts 2 voetbalterroristen zijn opgepakt. Donner weet ervan.

12 gedachten over “Voetballisering van de samenleving eist zware tol”

 1. Feyenoord supporters zijn dan ook een vak apart. Je zou verwachten dat ze tevreden zouden zijn nu juist hun cluppie het goed doet. De ontevredenheid is totaal niet te begrijpen gezien de 1e plaats op de lijst. Het zijn meestal doorgesnoven mafkezen die het stadion onveilig maken waardoor je als verantwoordelijke ouder geen kinderen mee wil nemen naar een stadion.

 2. NU.nl:
  Volgens de woordvoerster had de politie geen signalen ontvangen dat de demonstratie uit de hand zou lopen.

  Niet te geloven…

 3. Tja, als we het over bezuinigingen hebben, dan zou hier wel eens naar gekeken mogen worden, Wat kost dat voetbal ons ieder jaar weer aan belastingcenten? Omdat er een aantal vinden dat het de stammenoorlogen uit het verleden vervangt. Laten we dat dan ook maar echt doen. Zij die willen vechten, laat ze samenkomen op een weiland of ontmanteld industrieterrein (waar ze geenkwaad kunnen en niemand last van ze heeft), de laatste die overeind blijft heeft gewonnen.

 4. Nou toen het bij hoek van holland ook zo erg was en een politie agent terecht schoot stond het hele land op zijn kop,iedereen riep weg met Aboutaleb weg met die Marokkaanse burgemeester,het was een Hollands feest en er was niks aan de hand enzzzzzzz.Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds over geouwehoerd over die rellen en die dooie hooloigan

  Nu heeft de burgemeester Aboutaleb wat terughoudender gereageerd vanwege de PVV aanhanger/voetbalhooligan en nu is het weeeeeeeeer niet goed?

  Tja de vervelende pvv er/hooligan draait steeds met zijn/haar kont

 5. 4
  Keira

  De oplossing om ze op terrein het uit te laten vechten is geen goede oplossing.
  Dan stijgt de zorgverzekering volgend jaar weer.
  Betalen we het toch.

 6. Je ziet ook welke soort mensen voetbal afgoden,en hun huizen en tuinen straten met vlaggetjes versieren en met een groot plasma scherm buiten en barbecue plus kratten bier dan dat volkse voetbal gaan kijken..ook de plaatselijke bruine volkskroegen met scherm zie je de typen die daar van houden..en tja als de PVV deze mensies nu als stemvee voert kan je als burgemeester en dan marokkaanse ook nog niet teveel druk uitoefenenen he? stel je voor komen er straks weer aftreed teken petities voor Aboutaleb in de Telegraaf met chocoladeletters

 7. De berichtgeving over de bestorming van het Maasgebouw spreekt over 50 mensen, die “door het lint” zouden zijn gegaan, wat op 1000 ontevreden mensen helaas niet eens zo’n slechte “score” lijkt. Ik kan me “vreedzame” demonstraties herinneren, waar ongeveer eenzelfde percentage “door het lint” ging. Desondanks blijft soort gedrag zeker afkeurenswaardig, overigens.
  Maar het meest bizarre aan dit hele verhaal vind ik toch wel de berichtgeving over de politie. Zoals het hierboven ook staat: “slechts met getrokken vuurwapens” kon men de zaak bedwingen. Ik neem aan dat de 50 hooligans heel gevaarlijk zijn/waren, maar het trekken van het vuurwapen ligt ook altijd wel “een beetje” aan de mores van het desbetreffende politiekorps. En andere berichtgeving doet vermoeden, dat de politie van Rotterdam wellicht ook wel erg snel het wapen trekt…

 8. @8: Mee eens dat het om een percentage ging dat ontspoorde. En als ik zo de nieuwsfoto’s bekijk kan ik me zelfs nog wel voorstellen dat er wapens getrokken werden.
  En het was walgelijk, zoals Aboutaleb het uitdrukte. Maar waar draaide de onvrede nu eigenlijk om, bij de andere 95% van de demonstranten? Niet om de prestaties van het voetbalteam, en zelfs niet omdat ze geen nieuw stadion kado krijgen, maar om het wanbeleid van het bestuur: http://www.fr12.nl/nieuws/15794–wijmakenonszorgen-mars-georganiseerd-door-supporters.html. Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar daar hebben de supporters toch wel een punt.

 9. Belachelijk gewoon hoe veel belastinggeld verkwist wordt om de openbare orde bij voetbalwedstrijden te handhaven en om de tekorten van het financieel wanbeleid van clubs aan tezuiveren.

  Rechtse hobby…

 10. @9 Natuurlijk was de situatie dreigend, maar het klinkt in de media wel meteen veel dreigender als de politie “het wapen trekt”, terwijl de politie Rotterdam e.o. wellicht ook wat snel naar het wapen grijpt. Die relativering probeerde ik aan te brengen…

Reacties zijn gesloten.