Grote paniek bij Maxime Verhagen over CPB

Telegraaf maakt melding van een (vanzelfsprekend “vertrouwelijke“) brief van een hoge ambtenaar van minister van economische zaken Maxime Verhagen (CDA) aan Coen Teulings (PvdA), directeur van het CPB.  Het CPB levert partijdig broddelwerk af, aldus Maxime, knoeiwerk, PvdA-shit, het CPB is een communistisch fossiel dat kapot moet. Een vieze vuile smerige linkse hobby.

Coen Teulings denkt nog met weemoed terug aan die tijd, lang geleden. Vorig jaar oktober om precies te zijn. Toen Maxime Verhagen samen met de koningin op bezoek was bij Coen Teulings, vanwege 65e verjaardagsfeestje van het CPB. “Het Centraal Plan Bureau is een voorbeeld voor andere landen” zei Maxime. De analyses van het CPB zijn van grote kwaliteit, zei Maxime, “ze behoeden ons voor beleid dat goed uitpakt op korte termijn, maar desastreus kan zijn op de langere termijn”.

Ja vroeger, toen Maxime nog speeches hield over het CPB die er niet om logen;

Daarom ben ik blij dat Voorzitter Herman van Rompuy morgen in de Europese Raad in Brussel zal voorstellen dat elke Europese lidstaat een eigen CPB gaat oprichten. Nederland is in die zin met het CPB zijn tijd dus al 65 jaar vooruit. En daar mogen we trots op zijn!

Ja vorige jaar, toen toen alles nog koek en ei was, in de relatie CPB/Kabinet:

Het CPB heeft er voor gezorgd dat de plannen van dit kabinet stevig zijn onderbouwd.

Lees Maxime’s speech hier en hier een artikeltje met fotootje van Teuling, Verhagen en de Keuningin.

13 gedachten over “Grote paniek bij Maxime Verhagen over CPB”

 1. “En daar mogen we trots op zijn!”…….zolang ze ons NIET tegenspreken, want daar worden we meteen boos over!

  Rechtse Credo: “Tegenspraak mag niet!”

 2. Wilders heeft al te vaak gezegd dat iets wat hem niet uitkomt “broddelwerk van een linkse subsidieslurpende instelling” is, dus nu mag een van zijn trekpoppen het zeggen.

 3. Door de onafhankelijkheid van allerlei instituten (rechters, CPB etc) in Frage te stellen politiseren ze er op los de coalitiepartners. Het lijkt wel een extreemlinks kabinet. Ze willen 18 miljard bezuinigen door alleen maar zogenaamde linkse hobby’s aan te pakken (waar dan zelfs Defensie toe behoort) en voor de rest wordt een botte kaasschaf gehanteerd. Bot omdat veel van die zogenaamde bezuinigingen boterzacht, zo zacht als boter die al drie maanden in de zon heeft gelegen. Maar ja er mag niet aan die 18 miljard getoornd worden. Al is die 18 miljard een mirage.

 4. Het blijft maar doorgaan, maar waarom paniek bij Verhagen??? Of het moet zijn dat hij het “verantwoordelijke” lek is , owwww als dat eens waar mocht zijn gna gna.

 5. Is allemaal wel consistent.. Als het KNMI zegt dat CO2 uitstoot niet goed is, dan moet het KNMI maar worden afgeschaft en als CPB cijfers publiceert die niet uitkomen, dan is daar dus van alle mis. Doorzichtige strategie: alles wat je niet uitkomt, dat maak je verdacht..

 6. CPB: `vertrouwelijke brief’? Goh, wat is er nog openbaar & transparant? Alles wat over Griekenland gaat is geheim. Info over `politie’ missie Afghanië: bedekt. Cijfers over koopkracht komende jaren: alles supergeheim. Bah, persoonlijk word ik alleen om deze reden al misselijk van dit kabinet. Weten wij veel wat er nog meer onder de pet wordt gehouden? Democratie kun je dit allang niet meer noemen. Democratuur! Een sub rosa kleptocratie.

 7. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat Verhagen een vertrouwelijke brief openbaar maakt om zijn zaak te forceren, na die van Klink tijdens de kabinetsformatie.

 8. en niet te vergeten zijn gemanipuleer dat tot de val van laatste kabinet Balkende heeft geleid. Was ook een brief aan de NAVO die hij niet had moeten schrijven/lekken.

 9. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner en mevrouw Verhagen zijn al meer dan tien jaar zeer goede vriendinnen. Het is dus niet meer dan logisch dat Verhagen het CPB,, ongeacht de inhoud, op zijn nummer zet. Gewoon een vriendendienst. Inmiddels is de ruzie met het CPB bijgelegd. Er was wel overleg geweest met Volksgezondheid, alleen dat mag de burger natuurlijk van de pers niet weten. En mevrouw van Zanten heeft ook al last van Alzheimer en weet niet meer wat ze op het Malieveld gezegd heeft.

  http://tinyurl.com/3bx23rd

Reacties zijn gesloten.