10 gedachten over “Boerka, hoe van een marginaal verschijnsel een mediacircus wordt gemaakt”

 1. Gezichtsbedekkende kleding als de boerka past niet in Nederland. ‘Het staat haaks op de wijze waarop wij in de publieke ruimte met elkaar omgaan: herkenbaar en aanspreekbaar.’ Volgens minister Piet Hein Donner.

  Waarom worden mensen die verdacht worden van een misdaad dan nog wel afgebeeld met een zwart balkje over hun ogen, moeten die ook niet herkenbaar zijn?
  Of leven we nu in een land waarin de Staat bepaald wie wel en wie geen recht heeft op privacy in de publieke ruimte. En dat 37 jaar na 1984, Orwell krijgt nog wel gelijk.

 2. Oeps…. 2011 – 1984 is natuurlijk 27 (en ik mijn kinderen maar voorhouden dat je vroeger nog leerde hoofdrekenen op school)

 3. Jaap stb Schreef:

  Waarom worden mensen die verdacht worden van een misdaad dan nog wel afgebeeld met een zwart balkje over hun ogen, moeten die ook niet herkenbaar zijn?

  Ik durf in het buitenland niet eens meer zonder zo’n streepje voor m’n ogen rond te lopen. Doodsbang dat ik herkent zal worden als Nederlander.
  Overigens kun ben je in Frankrijk goedkoper af met een boerka. ZIe http://is.gd/Qf7zc4

 4. Ik hoorde van een meissie die hoofddoekje draagt,dat wanneer ze het niet meer wegens verbod kan opdoen,gaat ze voor zichzelf een winkel beginnen met hoofddoek ontwerpen die eruitzien als Nonnnen kappen,zodat toch het haar bedekt is en eruitziet als een non inde joods christelijke traditie…dan kan niemand het verbieden..wel handig hoor en ze komen in diverse kleuren ook erg slim van dat meissie

 5. @5 Prima geïntegreerd! Nederlandse koopmansgeest ten top, ziet een gat in de markt en springt er in! 🙂

 6. @ Keira:
  ja echt he? en ze vertelde me dat ze ook modellen zoals het zeeuwsch meisje gaat maken voor de wat romantische avonden,ze heeft zoveel ideeen,ze vertelde me ook dat er zelfs katholieke meiden ernaar gevraagd heben want de non/moslima kap is universeel en niet te verbieden.
  En ik denk dat niemand het waagt om die non/moslima kap gebaseerd op de joods/christelijke/katholieke waarden verbied..ook de zeeuwsche kap al dan met of zonder spiegeltjes durft men niet te verbieden want dat IS echte Hollandsche glorie dus en handig voor de non/moslima

 7. Henk: ” Fijn zeg, dat Boerka verbod” . Ingrid: ” Nou Henk, inderdaad” . Henk: ” Wij gaan dankzij deze gedoog coalitie weliswaar minder verdienen en krijgen de zorg van oma niet meer vergoed…” Ingrid: ” …en moeten langer door blijven werken en er komen niet meer agenten op straat” Henk: ” Maar dat hebben we graag over voor het Boerka verbod”. ” Ingrid: ” Zeg Henk…” Henk: “Ja, Ingrid?” Ingrid:” Hoe ziet zo’n boerka er eigenlijk uit in het echt?”

 8. Door het burka verbod komen de Arabieren niet langer shoppen in Parijs. Ze gaan met z’n allen naar Londen. Je zal zien dat op Schiphol met inbegrip van de aankomst- en vertrekhal het burka verbod niet zal gelden want we willen wel graag aan passagiers die in transit zijn blijven verdienen.

Reacties zijn gesloten.