Kabinet wil alleen maar onderwijs voor ‘excellente’ kinderen

Betere leraren, sterkere aansluiting op de arbeidsmarkt en optimale benutting van talent. Aan ambitie ontbreekt het niet in de onderwijsparagraaf van de Miljoenennota.

Begroting past bij rechts karakter
“Geen gezeur, aan de bak en hard werken om Nederland weer in de topvijf te brengen”, zo vat financieel deskundige Bé Keizer de kabinetsplannen samen, in opdracht van de VOS/ABB, de vereniging van openbare en algemeen toegankelijke scholen. Een filosofie met een keerzijde, aldus Keizer. “In zo’n benadering past het inderdaad niet om stil te staan bij kinderen die wellicht iets minder getalenteerd zijn, problemen hebben om mee te komen, geen stimulerende thuissituatie hebben of vanuit een andere cultuur komen. In die zin is het echt een begroting die past bij het karakter van het rechtse kabinet van VVD en CDA, gedoogd door de PVV. Waarvan akte!” (Kritiek onderwijsorganisaties op Miljoenennota: zwakke leerling niet gebaat bij talentenjacht -NRC)

Tja, hoe kun je van egoïstische, egocentrische mensen iets anders verwachten?
😥

4 gedachten over “Kabinet wil alleen maar onderwijs voor ‘excellente’ kinderen”

  1. Net zoals bij andere bekende gevallen valt de xenofoob altijd door de maand: “..of vanuit een andere cultuur komen.’ gelijk geciteerd met ” …minder getalenteerd zijn, problemen hebben… ‘ Zeer suggestief aangevoerd.

    Rechts is altijd de bron van racisme en xenofobie in Nederland geweest en nu ook.

  2. “Geen gezeur, aan de bak en hard werken om Nederland weer in de topvijf te brengen”

    Dat is het erge: de leerlingen die wel mee kunnen worden klaargestoomd voor het managerschap – afgezien van die malle topvijf, wat moet je met dergelijke “intellectuelen”?

Reacties zijn gesloten.