Breinstürm des Tages: Gerd Leers

‘Gerd Leers is een idealist’

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij voortaan dagelijks een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

 

 

 

9 gedachten over “Breinstürm des Tages: Gerd Leers”

 1. Aangezien idealisme een zeer breed uit te leggen term is, valt wellicht ook van Leers te zeggen, dat hij een idealist is. Dat de man bijvoorbeeld als burgemeester het ideaal had, om zelf zo veel mogelijk, zo lang mogelijk en zo irritant mogelijk in de schijnwerpers te staan, staat voor mij buiten kijf. Het zijn niet mijn soort idealen, maar wellicht zijn het desondanks toch ook idealen…
  😐

 2. Zijn ideaal is om als pensionado te leven als god in Limburg.
  Hij is nu net 60 geworden, dus nog even deze rit uitzitten en dan kan hij het mbv zijn wachtgeldregeling uithouden tot zijn pensioen. Soms moet je realist zijn om je idealen te kunnen bereiken.

 3. Gerd Leers is een burgemeester in oorlogstijd. Met het verschil dat die functionarissen in 1940-’45 door de gebeurtenissen werden overvallen en er naar eer en geweten het beste van probeerden te maken – wat meestal faliekant mislukte. Leers maakte zichzelf welbewust onderdeel van de gedoogconstructie en kon, als hij het PVV-programma had gelezen, precies weten wat er van hem zou worden gevraagd. Hij haalt de geschiedenis in een zeer negatieve voetnoot.

 4. Schoikkend hoe deze man veranderd is sinds hij minster is.
  Als burgemeester had hij alles wat een goed bestuurder nodig heeft. Op tijd spierballen, empathie, redelijkheid en menselijkheid.
  Die eigenschappen zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.
  Zou het dan toch zo zijn dat macht corrupt maakt?

 5. Zag pas een stukje Gerd Leers op TV, vraag me niet welk programma. Daarin verdedigde hij zijn verandering, van burgemeester die vecht voor asielzoekers tot minister die ze zondermeer uitzet. Dat was omdat hij nu een andere functie had en hij nu niet kon doen wat hij als burgemeester had gedaan. Hij had zich nu aan andere regels te houden en mocht geen precedenten scheppen.
  Wat ik daar hoorde was angst, angst voor Geert en co.
  Mijn reactie was er een van 😥

Reacties zijn gesloten.