CERN: Als dat maar goed gaat…..

Bij een wetenschappelijke proef in CERN bij Genève is een deeltje, een neutrino, sneller gegaan dan het licht. De onderzoekers van de internationale deeltjesversneller zijn verbijsterd, omdat ze dachten dat dat niet kon.

Volgens de relativiteitstheorie van Albert Einstein kan niets sneller gaan dan het licht. Als het tegendeel wordt bewezen, betekent het dat de wetenschap de fundamentele natuurwetten moet herzien.

CERN

Als dat maar goed gaat…..

29 gedachten over “CERN: Als dat maar goed gaat…..”

 1. Nu ja, er ZIT een gat in of de Relativiteitstheorie of de Quantumtheorie, ze kunnen niet beiden 100% waar zijn, dat is al vele decennia lang een probleem.

 2. Jaren geleden is al voorspeld dat er mogelijk snellere deeltjes zouden bestaan.
  Da’s ook logisch. Iedereen probeert altijd beter en sneller te zijn dan een ander. Gewoon een kwestie van trainen.
  Nu lopen we de 100 meter in 10 seconden. Wat denk je hoe hard we zullen lopen over een miljard jaar?

 3. En zo blijkt het tijdreizen wel degelijk mogelijk.
  Bah, moet ik mijn dekmantel alsnog prijsgeven.

 4. Ik seg altijd maar dat alles mogelijk is wat ondenkbaar is. Daar zou Einstein het met me eens zijn . Ik vind het belachelijk dat we als mensheid een lichtsnelheid hebben vastgesteld en dan denken dat daarbuiten niks anders sneller kan. Maar ja als mensheid zijn we nu eenmaal goed in schouderklopjes geven.

  En volgens mij is de relativiteitstheorie een relatief. Einstein heeft nooit gezegd dat het een zekerheid is. Zwaartekracht is een constante die bewezen is, maar ook die blijft relatief. Interessant wordt het pas als men donkere materie en donkere energie kan begrijpen. Uit pulsars kun je afleiden dat licht af te buigen is.

 5. de leugens van Wilders gaan sneller dan het licht

  Dion Graus geeft klappen sneller dan zijn eigen schaduw

  de eerste de beste Limburgers zijn dus al in staat om de relativiteitstheorie onderuit te halen

  Einstein, doe eens normaal man!

 6. @11 De lichtsnelheid is een absoluut, vastliggende snelheid. Daar verander je weinig aan. Of iets sneller dan het licht kan gaan, zoals hier lijkt te worden aangetoond, is daar ook niet in strijd mee. De altijd voor waar aangenomen stelling van Einstein, dat niets sneller dan het licht kan gaan, geldt als fundament van de speciale relativiteitstheorie. Als de CERN resultaten kloppen, dan kunnen belangrijke aspecten van Einstein’s theorie “het raam uit”. En dat is om de in #2 genoemde reden helemaal zo slecht nog niet, hoewel dit nieuws menig theoretisch natuurkundige enorme hoofdpijn zal weten te bezorgen (en om die reden – de gezondheid van vakgenoten – nog lang ontkend zal worden).
  Dit relativeert alles weer een beetje… (en ja, dat is een grapje).
  (Disclaimer: Ben overigens geen natuurkundige, niets wat in deze post staat zal vermoedelijk kloppen)
  😐

 7. Lex Schreef:

  idd, Wilders heeft de gemiddelde denksnelheid vertraagd, nu lijkt alles sneller te gaan..

  Bravo! 🙂 🙂 🙂

 8. Bij de CERN zouden ze snelheid van de lichtverplaatsing onder zijn aanhanger moeten meten. Goed voor de wetenschap. Dan komen ze heel veel deeltjes tegen die zeker amper bewegen.

 9. Ooit eens een versje op geschreven:

  Relativiteit.

  De geest bereikt bijna het licht
  bij zijnsmassa in evenwicht
  met deeltjes die niet zijn ontwricht
  door wat de tijd heeft aangericht.

 10. Dat gaat geld kosten. Een wonderschone taak voor Bromsnor is hier weggelegd! Rijbewijs inleveren en een hoge boete! Wat denkt die nutrino wel!

 11. Ik bedenk opeens, moet gouwleider Geert in samenspraak met obergefreiter Martin hier geen kamervragen over gaan stellen? Tenslotte hebben we al overlast genoeg van minaretten, Burka’s en niet te vergeten iedereen met een andere tint! Komen daar die criminele Neutrino’s ook nog eens bij met hun onverantwoorde rijgedrag! Uit welk 3e wereldland komen die Neutrino’s eigenlijk? Dat wordt straks een tsunami van Neutrino’s! Kom op Geert en Martin stel paal en perk aan dit gedoe, oom Ivo zal jullie graag terzijde staan!

 12. Geert heeft het te druk met zijn eigen website

  hoe krijgt hij die foto van Erdogan weg?

  waar gehackt wordt vallen spaanders 🙂

 13. [b]Een bol gevuld met licht krijgt massa[/b]

  Het meest voorkomende massaloze deeltje dat we kennen is het foton, het lichtdeeltje. Stel je laat een wolk fotonen met samen een hoeveelheid energie van duizend miljard (1015) kilowattuur in een massaloze, volmaakt spiegelende bol heen en weer kaatsen. Wat voor proefje je ook verzint, bij elke meting lijkt het alsof de inhoud van de volmaakt spiegelende bol een massa heeft van ongeveer veertig gram.

 14. [ onderwerp ]

  Goh, zou leuk zijn als het waar is. Gaan we van een lineaire naar een cyclische tijd (s) beleving.
  Oudere culturen hadden dat al bedacht, verleden heden en toekomst vinden tegelijk plaats. Ook in India zijne er veel religies nog op gebaseerd zoals bijvoorbeeld sommige boeddhistische stromingen.

  Ook mensen in een psychose beweren dat soms te ervarenen letterlijk te kunnen zien. Misschien is het zo, dat hersenen dan afgestemd zijn op andere mogelijkheden tot ervaren,

  http://www.rhegie.com/artikelendolendoordetijd.htm

  [waar alles wat is, reeds eerder was en ook altijd zal zijn. Alles komt zoals het in de loop van de dingen besloten ligt, en alles zal ook weer verdwijnen als de tijd daarvoor gekomen is. In het hindoeïstisch India, waar de cyclische tijdsopvatting diepgeworteld is, is dan ook geen geschiedbeschrijving ontstaan zoals in het Westen, maar heeft men geschriften die eeuwige wijsheid bevatten, en die spreken over het ‘zijn’ van de dingen. ]

 15. LeRoiDanse Schreef:

  maar heeft men geschriften die eeuwige wijsheid bevatten, en die spreken over het ‘zijn’ van de dingen. ]

  Goed nieuws, wordt er misschien weer aandacht besteed aan 19e eeuwse metafysische romantici als Blake, Tennyson en Wadsworth, die (avant snaartheorie) het hadden over de kosmische puls waarvan het ondermaanse is doortrokken en die alles aandrijft. Kwam natuurlijk ook door de absinth waarvan Arthur Rimbaud zei dat al na twee glazen de werkelijkheid achter de zichtbare realiteit op schrikbarende wijze wordt geopenbaard aan degene die zijn geest ervoor heeft geopend na loutering van slecht karma.

 16. @26: Abdul:

  Ja, die strings, wat doen we daar mee, nee nee, 🙂 Vreemd dat niemand er iets over zei totnogtoe, zou zomaar allemaal waar kunnen zijn.

  Heb 1 keer absinth gedronken, de echte, volgens recept van mijn overgrootmoeder, en ik werd pardoes een vliegende bezemsteelheks.

 17. @25 @26 @27 Het valt niet aan te nemen, dat dergelijke gedachten deel zullen uitmaken van een wellicht noodzakelijke nieuwe theorie, hoe romantisch ze ook mogen zijn. Met deze onderzoeksresultaten gooit men immers – als ze kloppen – niet meteen alles overboord, om spontaan bij het Hindoeïsme uit te komen, maar men zal veeleer proberen de bestaande theorieën recht te buigen, zodat deze gegevens weer gewoon kloppen…
  😐

Reacties zijn gesloten.