Onenigheid binnen kabinet over opvolging Tjeenk Willink in Raad van State

Binnen het kabinet bestaat verschil van mening over de opvolging van vicepresident Tjeenk Willink van de Raad van State, het hoogste adviesorgaan van het kabinet. NRC Handelsblad schrijft vanmiddag dat Mark Rutte en koningin Beatrix in tegenstelling tot Maxime Verhagen voor een open procedure zijn. Hierin zouden ook controversiële en inhoudelijk sterke kandidaten zoals oud-minister Ernst Hirsch Ballin een kans maken.

Vice-premier Verhagen is gekant tegen een benoeming van Hirsch Ballin, mede omdat deze hem heeft tegengewerkt bij de kabinetsformatie vorig jaar. (Onenigheid binnen kabinet over opvolging Tjeenk Willink in Raad van State – NRC)

Ja, het gaat helemaal niet om de juiste man/vrouw op de juiste plaats, maar veel meer om vriendjes die goed terecht moeten komen. Hè, Maxime?
😥

Eerlijk moet ik toegeven dat ik Hirsch Ballin altijd een enge CDA-creep vond, maar zoals hij zich heeft opgesteld rond de kabinetsformatie met de gedogert PVV, ook op het congres, vorig jaar, heb ik toch waardering voor hem gekregen. Het is misschien toch iemand met een ruggengraat. Wel apart in het CDA.
Houding Verhagen laat ook zien wat een misselijke rancuneuze figuur het is. Maar ja, hadden we anders verwacht van deze rat?
😥

2 gedachten over “Onenigheid binnen kabinet over opvolging Tjeenk Willink in Raad van State”

  1. Ik heb wel interesse om die functie te vervullen.
    Het grote voordeel van mijn kaditatuur is dat er dan weer een werkeloze minder is.
    PS, heb wel een ruggegraat , maar heeft veel geleden onder het vorige werk.

  2. Ik stem”sowieso voor Theo.

    “Ja, het gaat helemaal niet om de juiste man/vrouw op de juiste plaats, maar veel meer om vriendjes die goed terecht moeten komen. Hè, Maxime?”

    Daarom vaak mijn stelling dat we eigenlijk niet veel van Italië verschillen, met hun traditionele cultuur.

Reacties zijn gesloten.