Óók PVV: lijsten aanleggen van verraders

Helaas achter een betaaldeur ergens maar Etty had vorige week of zo een stuk in de NRC, citaatje;

‘(…) Dit verziekt klimaat waarin onafhankelijke journalistiek stelselmatig verdacht wordt gemaakt en journalisten worden bedreigd іѕ primair geschapen door de PVV. (…) Wel weet ik dat op internet lijsten circuleren van „landverraders” en „potentiële landverraders”, vooral journalisten, die bijvoorbeeld worden beschuldigd van het verwerpen van eigen cultureel erfgoed, cultuurmarxisme οf sympathie voor Europa, immigratie en islam. Kamerlid Bosma (PVV) pleit ervoor mensen die onder deze noemer geschaard kunnen worden, en van wie hij ook lijsten heeft laten aanleggen, uit hun functies іn de media, de rechterlijke macht, het onderwijs et cetera te verwijderen. En dat werkt. Niet vergeten mag worden dat Nieuwsuur de extremistische agitators op hun wenken bediende met de verwijdering van Clairy Polak als presentator. (…) Het doet allemaal niet af aan de weerzinwekkende oneerlijkheid, de valse beschuldigingen en de intimidatie waaraan journalisten blootstaan die hun onafhankelijkheid hooghouden.

Nou kan je denken: wat is die Etty weer paranoia maar als iemand paranoia overkomt wil het niet zeggen dat er niks van klopt van wat er beweerd wordt.
En toevallig weet ik dat dit klopt. PVV’ers (voorzover die bestaan) hebben iets met lijsten van verraders. Zo maakte ik bijvoorbeeld vorige week toevallig dit screenshotje van een twiet van extremist Ehsan Jami, tot voor kort persoonlijk koffiehaler van PVV-kamerlid Hero Brinkman.

En wat ze dan met die lijstjes gaan doen? Ik denk inleveren bij het beheer van artikel7.nu of zo, die brainstormen dan altijd weer over de diverse manieren waarop verraders geëlimineerd kunnen worden. U ziet aan alles wordt gedacht bij de PVV.

13 gedachten over “Óók PVV: lijsten aanleggen van verraders”

 1. Ik vind dat sowieso een prachtige tweet aangezien vermoedelijk “niet iedere” boerkadraagster kostwinner zal zijn & dan “automatisch” iemand anders de boete betaalt…
  😉

 2. Wat zou die lieve schat van een Ehsan Jami toch in vredesnaam bedoelen met een ‘cultuurverrader’? En wat zou de boete zijn op dit cultuurverraad? Vijf avonden verplicht Twents volksdansen? Een verplichte cursus Fries?

 3. Wat voor verrader-lijstjes zouden ze bij de PVV allemaal bijhouden naast ”cultuurverraders”?
  Wanneer ben je een landverrader volgens de PVV?
  (Op vakantie in het Arabische (foei) Hurghada? Neuh, daar ligt het strand toch vol met Henk & Ingrids die een last-minute hebben geboekt)
  Op welk lijstje staan Krapuul en haar bezoekers, iemand een idee?

 4. Farah Schreef:

  Op welk lijstje staan Krapuul en haar bezoekers, iemand een idee?

  Toen de PVV nog “Groep Wilders” heette, was er al een enthousiaste copy/paste-ploeg die hele dossiers bijhield wie er allemaal negatiever dan gemiddeld over Wilders postte, inclusief “weetjes” (doorgaans onbevestigde roddels) waar je ze op kon (of een keer flink zou moeten) pakken.

  Stukjes van die dossiers gingen dan vervolgens in extreemrechtse kringen rond in nieuwsbrieven (“Tien gevaarlijkste Nederlanders”), maar ook de latere PVV-fractie + medewerkers putten er wel eens uit (ik heb al eens een Kamerlid betrapt die -onder een extreem valse naam, maar vergeten een onbekend IP te gebruiken- op een forum iets uit mijn dossier citeerde. Inderdaad, over mij hebben ze er ook zo’n dossier, een van de eerste zelfs.)

  Luidruchtige Krapuul-medewerkers en -bezoekers zullen dus ongetwijfeld ergens in een lijst “tot zwijgen te brengen internetters” staan, maar eigenlijk is dat gewoon een geuzentitel. 😎
  *zwaait naar de copy/paste-brigade… wil het nog een beetje lukken, jongens?* 😈

 5. Wat Fritsma wil is niet nieuw. Dat weten we allemaal wel.
  Sterker nog. 1978 jaar geleden is men er mee begonnen. Toen kon je 3 tientjes vangen voor het aangeven van een Jood. Judas deed dat dus d.m.v. een kus. 30 zilverlingen kreeg hij er voor.
  Zo’n 70 jaar geleden kon je voor het aangeven van een Jood 3 knaken krijgen. Veel minder dus.
  Had ongetwijfeld te maken met de beurscrisis van 1929.
  Ik vraag me af wat we nu kunnen krijgen voor het aangeven van moslims en met degenen die met hen heulen.
  Ik zal Wilders even vragen wel bedrag hij in gedachten heeft.
  We hebben nu weer te maken met een beurscrisis. Onze aandelen zijn inmiddels al weer bijna gehalveerd in waarde. En als ik Rutte hoor zullen onze inkomens behoorlijk gekort worden.
  Vooral m’n vrouw werk veel met moslims. Ik ken een stel journalisten. Ook wat raadsleden van linkse partijen. 2 zitten in Brussel.
  We hebben ook nog 17 moslim-familieleden.
  Eén van hen is een schoondochter van ons.

  Ik heb zo het idee dat als Wilders en Fritsma hun zin krijgen dat we het nog best goed zullen krijgen de komende jaren.

 6. DarkSkywise Schreef:

  (ik heb al eens een Kamerlid betrapt die -onder een extreem valse naam, maar vergeten een onbekend IP te gebruiken- op een forum iets uit mijn dossier citeerde. Inderdaad, over mij hebben ze er ook zo’n dossier, een van de eerste zelfs.

  Is mij ook een keer overkomen.
  Ik heb het best wel spannend gevonden. Wie maakt het mee dat tijdens z’n leven al een biografie over hem/haar wordt geschreven?

 7. Aangezien de AIVD rechts als absoluut ongevaarlijk ziet ( Je ligt immers niet met gevaarlijke mensen aan het strand , kom niet bij ze over de vloer en zit al zeker niet met ze op de schietclub ) zal die graag hun lijstjes met hun rechtse vriendjes delen , desnoods om voor ontkenbaarheid te zorgen via een gemeenschappelijke vriend / collega van de AIVDr in Israël …

 8. @8 Zo kun je het inderdaad ook zien. 😆

  Aardig detail is overigens dat weinig mensen (behalve de politie die na zo’n “nieuwsbrief” altijd wat vaker kwam langsrijden om te checken of alle ramen en deuren er nog inzaten) serieus geloofden dat er door PVV-vrijwilligers en -medewerkers zulke dossiers werden bijgehouden (“kom nou, we zitten hier niet in de DDR”) totdat Robert Jensen er herrie over begon te maken: http://frontpage.fok.nl/nieuws/404702/jensen-wilders-houdt-dossier-bij.html

  En toen was het opeens “Hee, dat zei jij een paar jaar geleden toch ook al? Schan-dá-lig! Stasi-praktijken! Foei!! Boeee!!1!11”

  *doet nog meer zwaaien omdat de copy/pasters daar schijtnijdig van worden* *zwaai zwaai zwaai* 😛

 9. @3 Fries, Gronings en Twents zijn ook niet toegestaan. Alleen echt Brabants en Limburgs althans de versies van de Brabo’s en Limbo’s zijn toegestaan. Want echte Limburgers spreken ook een taaltje dat Geert niet begrijpt 😉 (Kijk maar eens op het woordje van Jolanda Sap ;))

  Dus wat een paar mensen cultuur vinden is toegestaan, wat de rest vind niet. ;). Zelfs niet in Limburg en Brabant waar de normale Brabander en Limburger de kerk uitgejaagd worden door super conservatieve priesters die elke dag om 5:30 de klok willen luiden ;).

 10. Al Bakrastani Schreef:

  Aangezien de AIVD rechts als absoluut ongevaarlijk ziet ( Je ligt immers niet met gevaarlijke mensen aan het strand , kom niet bij ze over de vloer en zit al zeker niet met ze op de schietclub ) zal die graag hun lijstjes met hun rechtse vriendjes delen , desnoods om voor ontkenbaarheid te zorgen via een gemeenschappelijke vriend / collega van de AIVD in Israël …

  O, maar ik weet zeker dat CIDI en Likoed met medewerking van de AIVD lijstjes bijhouden van Israël-critici en Palestijnenknuffelaars. En die uiteraard communicerende vaten vormen met de PVV-dossiers van Nederlandse persona non grata.

Reacties zijn gesloten.