10 gedachten over “Maxime Verhagen: woordgebruik Geert Wilders kan niet, maar heeft geen gevolgen voor samenwerking”

 1. Zo kennen we het gehele CDA al minstens dertig jaar. De totale eliminatie van die partij bij de volgende verkiezingen zou de democratie in Nederland goed doen.

 2. Als het gevolgen zou hebben voor de samenwerking heeft het ook gevolgen voor de positie van Verhagen. Wie gaat er nu de poten onder zijn eigen stoel afzagen.

 3. “Voor het CDA heeft het optreden van Wilders geen gevolgen voor de samenwerking in de gedoogcoalitie, waarbij de PVV steun geeft aan het minderheidskabinet. „Dat staat er helemaal los van”, aldus Buma

  Dit is simpel: gebrek aan integriteit.

  Oftewel met twee maten meten.

 4. Ach, ik vond het eigenlijk wel gewaagd van Verhagen. Hij spreekt immers wel enige afkeuring uit – zonder daar natuurlijk consequenties aan te verbinden. Misschien een eerste stap? 😉

 5. Ach, we vonden het toch leuk dat Marijnissen de kamer voorzitter toeblafte ‘effe dimmen he?’ Een rebel in Den Haag, zo werd hij gezien. Zijn ‘flapdrop’ tegen Koenders vonden we stiekem ook erg leuk. Met het ‘doe even normaal man’ pakt Wilders als nieuwe Haagse rebel de traditie weer op. Lachen toch? Of is het nu anders omdat hij rechts is?

 6. Incidenteel tegenover structureel … het latere huilie huilie van Wilders dat zijn clubje xenofobische rascisten Xenofoob en Rascistisch werden genoemd vond ik wel leuk zielig …

 7. @7 en 8: Mee eens, het kan inderdaad wel wat minder structueel. Toch denk ik dat Marijnissen er makkelijker mee weg was gekomen. De verontwaardiging wordt ook gemaakt, om meer stokken te hebben om Wilders mee te slaan. Want zeg nou zelf: ‘doe toch normaal man’ is een heel gebruikelijke (zelfs typisch Nederlandse) uitdrukking. Als de bewuste PVV’er bedoelde dat de werkelijke bedoeling van de uitspraken van Erdogan als een Islamitisch aapje uit de mouw kwam is dat toch wat anders dan dat de PVV’er Erdogan een Islamitische aap genoemd zou hebben. Als je dat om tacktische redenen niet wilt zien is de uitspraak ‘doe toch normaal’ op zijn plaats.

 8. Klaas Schreef:

  Ach, we vonden het toch leuk dat Marijnissen de kamer voorzitter toeblafte ‘effe dimmen he?’ Een rebel in Den Haag, zo werd hij gezien. Zijn ‘flapdrop’ tegen Koenders vonden we stiekem ook erg leuk. Met het ‘doe even normaal man’ pakt Wilders als nieuwe Haagse rebel de traditie weer op. Lachen toch? Of is het nu anders omdat hij rechts is?

  Het is omdat iedereen van Wilders weet dat het een hufter is met een smerige xenofobe agenda. Van een willekeurig rechts politicus zou het waarschijnlijk ook niet zo’n ophef hebben gegeven, maar wel van iemand die er een carrière van heeft gemaakt bevolkingsgroepen en andere politici te beschimpen.

Reacties zijn gesloten.