Wanneer stoppen we eens met de subsidie voor de betaalde voetbalclubs?

Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft 400.000 euro schade opgelopen tijdens de huldiging van Ajax in mei.

Het Van Gogh Museum liet eerder al weten een schadepost te hebben van 75.000 euro door de huldiging van het voetbalelftal op het Museumplein op zondag 15 mei. (Vier ton schade Stedelijk bij huldiging Ajax – Nu.nl)

Afgelopen week het geintje met de Feijenoordsupporters. Wanneer stoppen we als maatschappij nu eens met de subsidie voor de voetbaclubs? Ze hebben wel miljoenen voor over-het-paard-getilde-jochies die (zouden) kunnen voetballen, maar de supporters slopen en vernielen en kosten aan bewaking de maatschappij gigantische bedragen. Van mij, als simpele belastingbetaler, mogen de clubs dat zelf gaan betalen, al dan niet samen met de supporters. Ik vind het Godgeklaagd dat kunst en cultuur het zelf maar uit mogen gaan zoeken, geen subsidie meer; maar schreeuwende, slopende hooligans worden nog wel door mij gesubsidieerd! Ik wil dat niet meer! Ik wil dat dát stopt. Nu!

10 gedachten over “Wanneer stoppen we eens met de subsidie voor de betaalde voetbalclubs?”

 1. Misschien een leuk idee om bij je belastingaangifte aan te kunnen geven waar jij vind dat het geld naartoe moet. En daar dan een alternatieve miljoenennota van maken. Eens kijken waar dan het meeste geld naartoe gaat. Op een of andere manier heb ik niet het idee dat het erg lijkt op de nota van dinsdag. Ach ja , democratie…

 2. Ach die hetze tegen het voetbal ook altijd. Ze mogen er van mij best (veel) meer werk van maken, dat de malloten, die vernielingen aanrichten steviger gestraft worden en mee mogen betalen aan de door hen aangerichte schade. Maar de groep, die vernielingen e.d. aanricht blijft een minderheid en we willen er toch geen gewoonte van maken, de meerderheid te straffen voor de wandaden van de minderheid?
  😕

 3. Ik weet niet hoe groot de schade was die ze van de week in Rotterdam hebben aangericht, maar die van het wanbeleid door het bestuur van Feyenoord ligt in elk geval minstens een factor 10 hoger.

 4. @3 Maar dat is een ander verhaal. :mrgreen:
  Laten ze nou maar eerst uit categorie 1 komen, dan is “alles vergeven en vergeten”, lijkt me…
  En als ze dat niet lukt, is het sowieso afgelopen met de club…

 5. Ik zie liever dat ze boos blijven, en daarmee bewijzen dat hen gaat om de inspraak die hen was toegezegd. Ze hebben hun woede vnl. gekoeld op de eigendommen van het bestuur, dus ze waren tenminste niet zo berserk als de doorsnee hooligan.

 6. Als Henk en Ingrid niet voor “mijn “cultuur hoeven te betalen , waarom ik dan wel voor “hun “voetbal , waar ik al vanaf de jaren 70 een pesthekel aan heb …

 7. @6 + @7 – Ja maar, als je dat tot het uiterste doordrijft, betaal je uiteindelijk verdacht weinig belasting, maar heb je ook geen land meer. (meer over het principe, dan over het voetbal). 😉

 8. Keira, ik ben het helemaal met je eens !!!

  “Vervuiler betaald” om maar in de woorden te blijven van alco-pvv Hero Drinkman………..

Reacties zijn gesloten.