Henk Bleker heeft grote minachting voor natuur en bezorgde Nederlanders

Wat moet je er over zeggen, over die bezuinigingen? Toen ik vier jaar geleden over natuur ging schrijven was er nog geen vuiltje aan de lucht. Biologen en andere wetenschappers, natuurbeheerders en allerlei verenigingen waren volop aan het knutselen, frutselen, schoffelen, maaien, monitoren, meten en onderzoeken.

Allemaal, in zekere zin, in het kader van het grote project, het verbinden en vergroten van natuurgebieden, waar al vijftien jaar consistent aan gewerkt werd. Omdat het besef leek doorgedrongen dat er zoiets bestaat als voedselketens, dat het voortbestaan van de ene soort verband houdt met de andere soort. En dat het ook voor mensen beter was dat onze rivieren geen open riolen waren met dode vissen. (‘Henk Bleker maakt van natuurbeschermers mallotige, zwaar gesubsidieerde padvinders’ – Volkskrant)

Ik zag van de week Henk stotterend uitleggen dat hij de toon van het debat bij de Algemene Beschouwingen en dan met name van Wilders niet begreep. Dat hij het erg vond en zeker wist dat de achterban van het CDA het niet zou waarderen.
Dan heb ik nieuws voor Henk, voor mij is Henk net zo onbeschoft bezig met de natuur in Nederland als dat Wilders tekeer gaat over ‘zijn’ onderwerpen.

Henk gelooft er heilig in dat natuur het zelf maar moet redden tegenwoordig, vroeger was dat anders bij Henk.
😥
Natuur heeft de mens niet nodig en al die rare beestjes zien maar. Kost alleen maar geld en dat kunnen we beter in mega-stallen steken waar we dieren uitbuiten en er alles mee doen wat, voor mij, God verboden heeft.

18 gedachten over “Henk Bleker heeft grote minachting voor natuur en bezorgde Nederlanders”

 1. Het gaat juist beter met de natuur dan ooit! Die duizenden km2 die bestemd waren voor ‘natuur’ waar miljoenen euro’s subsidie naartoe gingen en waar uiteindelijk nooit wat mee is gedaan, wordt nu weer verkocht aan particulieren/boeren.

 2. @2 Die het dan straks weer voor subsidiegeld terugverkopen aan de staat, net zoals slimme Henk dat heeft gedaan.

 3. Ja, toen particulieren nog gesubsidieerd werden door het verkopen van land. Maar de staat koopt geen ‘natuurgrond’ meer bij, laat staan dat ze er subsidie voor geven.
  Pas als de milieufreaks weer aan de macht komen.
  Maar zo raar is het niet dat hij er gebruik van gemaakt heeft terwijl hij er tegen was.
  Stel: jij vindt dat de ID-kaart gewoon geld moet kosten, maar je kunt hem gratis ophalen, dan ga jij er toch ook niet voor betalen?

 4. Dus als de milieufreaks weer aan de macht komen staat het jou en anderen vrij om de staat cq mij op te lichten omdat er gelegenheid wordt gegeven?
  Vind je dat zelf geen kromme redenering?
  Als ik met mijn tas open loop, geef ik daarmee toch geen toestemming om mijn geld te roven?
  Ik vind je een zielig figuur met weinig sociaal denkvermogen. Lijkt me dat je beter naar een site kunt gaan waar je lekker onder soortgenoten bent. Waar het ieder lekker voor zijn eigen is.
  O en dat is geen vrijblijvend advies!

 5. Linksiskut Schreef:

  Pas als de milieufreaks weer aan de macht komen.

  Wie bedoel je?? Noem eens man & paard! Iets emotioneel onbehouwen úitbrallen kunnen we allemáál wel! En wat zou er mis mee zijn als milieubewuste mensen mochten meespreken in bestuur voor Natuurbeheer?

 6. @5: Wat jij nu allemaal zegt slaat helemaal nergens op. Bleker maakte gewoon rechtmatig gebruik van een regeling die toen gold. So what? En oplichterij? Waar is van oplichterij sprake volgens jou?
  Ik maak zelf wel uit waar ik op reageer en waarop niet.

  @6: ‘milieubewust bezig zijn’? Als dat maar het enige was.. Het kost een paar honderdmiljoen euro, en goede landbouwgrond wordt zomaar omgezet in grond en bovendien heeft het kabinet de afgelopen jaren zomaar grond aangekocht zonder erbij na te denken hoeveel er om gezet kan worden in natuur.
  Dat jij zomaar alles aanneemt wat je hoort is jou keuze, maar ik niet.

 7. Haha, nou volgens mij ben ik bij dit onderwerp niet echt in strijd met regels..
  Of voel je je gekwetst doordat iemand een andere mening heeft?

 8. @9 Nee hoor in tegenstelling tot jou ben ik niet gekwetst als iemand een andere mening heeft. Maar inhoudelijk draag je niets bij, dus ben je een trol.

 9. Zo is het. Ik draag ook nooit wat inhoudelijks bij, dus ik ben ook een trol, maar dan wel een aardige trol.
  En nare trollen moeten weg, aardige trollen mogen blijven.

 10. Als ik gekwetst ben als iemand een andere mening had, reageerde ik niet op deze site, of ben je zo dom dat je dat niet snapt? Ik geniet hier gewoon van. Jij zit waarschijnlijk op de site met wat verzuilde socialisten en criminelen (of allochtonen, ’t is maar net hoe je ze noemt) waar je zelf ook ergens tussen zit.. tsja en dat je niet tegen een andere mening kunt, maakt je waarschijnlijk erg ongelukkig.

 11. Linksiskut Schreef:

  Jij zit waarschijnlijk op de site met wat verzuilde socialisten en criminelen (of allochtonen, ‘t is maar net hoe je ze noemt)

  Daar komt de rascistische aap uit de fascistische mouw …

 12. krapuul is ongekend populair onder diverse bewindslieden

  twee zijn er al geïdentificeerd

  Uri Rosenthal reageert onder het pseudoniem Likoed Nederland

  Henk Bleker noemt zichzelf Linksiskut (foei Henk, laat Maxime en Camiel er niet achter komen!)

  @14

  Henk, ik wens je een fijn weekend. Terwijl de rest van Nederland geniet van het laatste stukje zomer ga jij lekker trollen met wat zogenaamde verzuilde socialisten en criminelen, geniet er van! En doe de groeten aan Clara 1 t/m 10.

 13. @16, Ja dankjewel, heerlijk, weekend.
  Nee, ik hou liever zoveel mogelijk afstand van jullie wat betreft vriendschap.

 14. @18

  Wie heeft het over vriendschap?

  De gedachte aan Clara 1 en haar vele zwart wit gevlekte zusjes roept vast gevoelens van vriendschap en innig samenzijn bij je op :-p

Reacties zijn gesloten.