Albayrak bedreigd: bedreigers zijn zielige wezens.

Vampire5Oud-staatssecretaris Nebahat Albayrak (Vreemdelingenzaken) wordt ernstig bedreigd. “De bedreigingen zouden zowel uit extreemrechtse als extreemlinkse kringen kunnen komen, aldus de Telegraaf.

Bedreigd worden is natuurlijk vreselijk, maar van de bedreigingszaken die ik de laatste paar jaar zo’n beetje heb gezien is mijn stellige indruk dat deze “bedreigingen” zijn uitgevoerd door mensen die niet helemaal jofel in het leven staan, die eigenlijk een beetje zielig zijn. En, belangrijker, die geen daadwerkelijke bedreiging hebben gevormd voor wie dan ook.

Daarnaast worden regelmatig aangiftes gedaan van “bedreigingen” die niet als zodanig zijn bedoeld, en, zoals onlangs in het geval van “de Wilders pop”, zelfs van “bedreigingen” die niet alleen niet zijn bedoeld als bedreiging, maar waarvan na zorgvuldige bestudering van het incident ook nog eens wordt vastgesteld dat het eigenlijk onmogelijk is dat de “bedreigde” zich überhaupt bedreigd kan hebben gevoeld. Zie onder andere het artikeltje “Waarom voelde Wilders zich bedreigd?” elders op deze site.

De schimmige en onvolledige berichtgeving over dit soort zaken maakt het er niet overzichtelijker op; de politici worden “bedreigd” en wij moeten maar aannemen dat het werkelijk zo is en dat het heel erg is, maar als je dieper op de zaak ingaat blijkt er feitelijk weinig bedreigends aan de hand te zijn.

25 gedachten over “Albayrak bedreigd: bedreigers zijn zielige wezens.”

 1. een “klik” cultuur.

  waarschijnlijk overgehouden uit de jeugd.

  eerst beschermd de moeder en daarna komt de rechter er aan te pas.

  nadenken over eigen gedrag is uit den boze.

  het syndroom van calimero.

 2. voor de goede orde, ik heb het niet over “Albayrak”.

  bedoel eigelijk de allochtoon met “eigen volk eerst”
  de Stichtings leider.

 3. verder verbaast het mij ook dat al die aangiften van de Leider, de Allochtoon, “geaccepteerd ” worden en serieus genomen.
  dat het hem mogelijk is dat te doen.

  een burger krijgt normaal gesproken te horen. “wij kunnen nu niets doen (politie) er moet eerst iets gebeuren.

 4. Ik snap best dat ze het serieus nemen. Maar in het geval van bijvoorbeeld die “Wilders pop” had volgens mij het OM best tegen Wilders kunnen zeggen: hier doen we niks mee want het is duidelijk geen bedreiging.

 5. Inderdaad bedreigers zijn zielige mensen. In de eerste plaats natuurlijk omdat je nooit iemand anders met geweld jouw mening op mag leggen. In de tweede plaats zijn het in de praktijk vaak zeer gefrustreerde personen die nergens in deze maatschappij aansluiting vinden. Mensen die niet alles op een rijtje hebben in hun bovenkamer. Als burger kun je op allerlei manieren bedreigd worden maar kan de Politie vaak niet veel uithalen omdat er gebrek aan bewijs is. Als je een hoogwaardigheidsbekleder bent krijg je bij een poeptaart of een dreigbrief gelijk beveiliging terwijl er nog niet eens bewezen is dat het om een echte bedreiging gaat. Bovendien gaan politici er ook gelijk mee naar de media. Het lijkt wel of je tegenwoordig als politici er pas bijhoort als je bedreigd bent. Wat is er mis mee dit eerst grondig te onderzoeken alvorens er mee naar buiten te komen? Of is dit gewoon een hype geworden?

 6. En nu is het tijd dat mensen zich niet meer laten leiden door angst. Dat mensen gaan stemmen op partijen met een visie voor een beter Nederland en niet op populisten en onderbuiksprekers. Dat er weer naar feiten wordt gekeken i.p.v. onze samenleving op de kop te laten zetten door excessen en uitwassen.

 7. inderdaad

  en

  quote
  Als je een hoogwaardigheidsbekleder bent krijg je bij een poeptaart of een dreigbrief gelijk beveiliging terwijl er nog niet eens bewezen is dat het om een echte bedreiging gaat. Bovendien gaan politici er ook gelijk mee naar de media. Het lijkt wel of je tegenwoordig als politici er pas bijhoort als je bedreigd bent. Wat is er mis mee dit eerst grondig te onderzoeken alvorens er mee naar buiten te komen? Of is dit gewoon een hype geworden?
  unquote

  een beetje onderzoek en terughoudendheid lijkt wel gewenst. en een hype is het.

 8. Bedreigingen aan het adres van Albayrak zijn net zo verwerpelijk als de bedreigingen aan Wilders.

  Helaas heeft Albayrak hordes allochtonen uit achterlijke oorden dit land binnengeloodst. Wilders kan de troep op ruimen straks.

 9. @ Erik u blijft wel dromen he? Maar dat mag. Dus Wilders gaat mensen die inmiddels Nederlanders zijn terugsturen? Dat is wat ik begrijp uit uw woorden.Ik kan er naast zitten, maar u mag mij uitleggen hoe?

 10. #12. Sjef

  dat kan Erik niet uitleggen.

  want Wilders de indo, de allochtoon, kan hun natte droom, ook niet waarmaken.

  dat bralt maar wat.

 11. @13 Daar kan ik dus niet tegen. Van alles roepen en als je antwoord vraagt, blijft het angstvallig stil. Maar verder niet van belang.

  Ik begrijp al niet hoe @10 van de bedreiging van Albayrak, naar Wilders springt. Om vervolgens te beginnen met allochtonen die de Leider wel even gaat opruimen.

 12. @14. Sjef

  het zal de nieuwe politiek zijn.

  men bralt wat, liefst een oneliner

  en dat wordt dan de regering, later? en beter 😎

  verder vergeet #10. ook nog de autochtonen die Wilders opruimt.

  Nederland leeg, voor alle Nederlanders. ook voor de allochtoon, de gekleurde Indo.

  wat een gebeuren langzamerhand, ehm . het wordt inderdaad tijd het niet over de man te hebben. maar dan zit ik wel verkeerd nu. hier bij krapuul.

  CU later

 13. De grootste bedreigers zijn de criminelen van AFA. Die bedreigen momenteel veel mensen die op de lijst staan voor TON of PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zelfs mensen die een handtekening geplaatst hebben om een partij deel te kunnen laten nemen worden in een aantal gevallen bedreigd. Hoe ik dit weet ? Rechtstreeks van de politie.

 14. U noemt de AFA criminelen. Kunt u dat bewijzen? Als het criminelen waren waren ze al lang opgepakt door diezelfde politie waarvan u beweert dat het uw bron is.

 15. Wat een flauwe reactie. Natuurlijk kan ik dat niet bewijzen. Niemand kan dat via internet bewijzen. Ik weet echter dat ze de Wet Openbaarheid Bestuur aangegrepen hebben om de handtekeninglijsten voor steun aan TON op te vragen. Met, neem dat van me aan, geen ander doel dan mensen te belasteren.

 16. Volgens de logica van Sjef ben je pas crimineel als je opgepakt bent. Er lopen geen boeven vrij rond volgens Sjef. Tsss……

 17. @20: Maar goed dat we een grondwet hebben. Er zijn bewijzen nodig om iemand te beschuldigen. Dat weet de Politie ook.

 18. @ 20 Liera u zegt dat het criminelen zijn, dat zijn niet mijn woorden. Zolang u daar geen bewijs voor heeft, is het verstandig dat niet te zeggen. U heeft me ook niet horen zeggen dat er geen criminelen rondlopen, dus dat moet u me ook niet in de mond leggen.

  Als het criminelen waren, waren ze allang opgepakt net zoals de hells angels voor deelname aan een criminele organisatie.

 19. Wat een klets, zeg. Er is geen een Hell’s Angel opgepakt en veroordeeld, dat weet je toch. Maar de AFA opereert, hoe laf wil je het hebben, op een manier dat je ze bijna nooit écht kunt pakken. Anonieme bedreigingen, bah, het lafste soort volk dat er is.
  Hadden ze maar het lef om gewoon aan te bellen en hun beledigingen te uiten. Maar nee, anonieme pesterijen, dat is hun specialiteit.
  Morgen gaat Rita Verdonk in een café pilsjes tappen. Door bedreigingen zijn er ook 10 man politie paraat.
  Maar dan komen ze niet opdagen. Want bedreigingen zijn er om mensen geestelijk kapot te maken.
  Dat jij het voor dit soort tuig opneemt, zeg, dat geeft me te denken over jouw allooi.

 20. @ 23 Heeft u het proces tegen de Hells Angels gemist? Opgepakt, weliswaar niet veroordeeld. Maar dat lag meer aan een procedurele fout van de officier. Albayrak wordt ook bedreigd, wat dat betreft neem ik het niet op voor geen enkele bedreiger. Herman van Veen, Peter R. , Paul Wilders en ga zo maar door. Bedreigen is een nationale sport geworden.

  Om terug te komen op de AFA u bent goed geïnformeerd over het doen en laten van de AFA. :mrgreen:

 21. Zeker ben ik goed geïnformeerd hieromtrent. Wat ook typisch is voor dit soort gasten: ’s nachts affiches van een partij als TON met hakenkruizen bekladden.
  En dan naar huis lopen en denken dat je een heldendaad verricht hebt. Nee, de AFA, het zijn sneue lutsers.

Reacties zijn gesloten.