Gefeliciteerd Henk en Ingrid

Ja hoor, jullie beginnen het voor elkaar te krijgen, langzamerhand begint Nederland in het buitenland even achterlijk en bekrompen bekend te staan als jullie al binnen Nederland. In Polen is inmiddels doorgedrongen hoe een deel van de bevolking en politici hier over hen praat.

Er is een anti-Poolse campagne ontketend in Nederland’, schrijft de Poolse tabloid Fakt deze maand. ‘Waarom willen ze geen Polen in het Koninkrijk der Tulpen?’, kopt kwaliteitskrant Gazeta Wyborcza. ‘Onze landgenoten zijn uitgegroeid tot een favoriete zondebok voor de xenofoben’, meldt weekblad Polityka.

 

Er hoeft maar iets negatiefs over Polen in de Nederlandse media te verschijnen, bijvoorbeeld over Polen die hier ‘onze wateren leegvissen’, en de media duizend kilometer oostwaards schrijven er ook over. ‘Er gaat geen dag voorbij of in Nederland geven ze informatie over de Poolse immigranten. Meestal in een negatieve context’, meldde Polskie Radio.

Ga zo door, en binnenkort zijn we de xenofobe risee van Europa.

8 gedachten over “Gefeliciteerd Henk en Ingrid”

 1. Kan je nagaan hoe de PVV en de aanhangers ons land na hard werken kapot maken,wie kwam toch op het idee om een miljoen wat laaggeschoolde voor galg en rad opgegroeide asociale gootjeslui seriues te nemen in de politiek en er nog naar propaganderen
  Moet Nederland gezien worden als het land van de schorriemorrie,geen enkel land in de wereld wil de laaggeschoolden/achterbuurt vunzen als voorbeeld voor hun land geven.

  Amerika gaat toch ook niet de ghettobewoners als voorbeeld voor de Amerikaanse samenleving geven?
  Of Groot Brittanie gaat toch ook niet de Eastenders bewoners als voorbeeld voor het land geven?

  Maar in Nederland doen ze het wel…De schorrem en asocialen bepalen ons regeerbeleid en onze zichtgeving in de wereld lekker hoor

 2. Is de oorzaak hierachter niet gewoon de onzekerheid? Zou een zondebok bestaan als er geen zonden zouden zijn? Men wil afschuiven omdat men geen oplossingen kent. Zijn het niet de moslims, dan zijn het wel andere immigranten. Zolang ze maar van buitenaf komen, en de schuld niet binnenin gezocht wordt.

 3. binnenkort zijn we de xenofobe risee van Europa.

  Binnenkort? Dit illustreert nu juist dat het allang zo ver is.

 4. Wanneer gaat de media nou eens schrijven over Henk en Ingrid ??? Ik werk in Haarlem-Oost (en daar zijn heeeeeeleboel Henkjes en Ingridjes) en kan u garanderen dat zij een slag erger zijn dan alles en nog wat waar zij graag over kankeren. Polen, Moslims, Turken….. noem het maar op, ik heb ze liever als buren dan Henk en Ingrid.

  Voor de gein zouden de PVV-stemmers (die niet in dat soort buurten wonen) een keer langs moeten komen. Kijken of ze dan nog kunnen klagen over “hunnie” …….

 5. Cengizzz Schreef:

  Wanneer gaat de media nou eens schrijven over Henk en Ingrid ??

  Nog niet gauw want men is vast gaan zitten in z’n eigen (zuiver) etnisch reflex.
  Het is met grote moeite dat je d’r af kan komen.

Reacties zijn gesloten.