Marijnissen: discriminerende standpunten PVV maken samenwerking met SP onmogelijk

Duidelijke taal van Marijnissen: “De heer Wilders discrimineert systematisch. Dat vinden wij zo ernstig, dat we nooit en te nimmer met zo’n opvatting kunnen leven in één coalitie. Wilders heeft zich gediskwalificeerd voor regeringsdeelname omdat hij systematisch discrimineert.” (SP)

15 gedachten over “Marijnissen: discriminerende standpunten PVV maken samenwerking met SP onmogelijk”

 1. Het moest er een keer van komen dan Jan zich weer prominenter ging bezighouden met de partij. Agnes is soms nog wat flets. Ze zou wat meer uitgesprokener mogen zijn.

 2. Ja het is niet echt goed kortgesloten binnen de SP, over hoe ze met PVV moeten omgaan. Kant legt de nadruk op het “Villa aspect” van de PVV terwijl Marijnissen gewoon zegt wat er echt fout is aan de PVV.

 3. Als Marijnissen consequent is sluit hij GroenLinks en PvdA ook uit. Deze partijen willen allochtonen en vrouwen voorrang geven voor sommige vacatures. En dat is volgens mij ook discriminatie.

 4. Marijnissen heeft een stap terug gedaan om gezondheidsredenen.

  #4, Erik, leuke combi die je maakt. “allochtonen en vrouwen”

  vertel 😎

 5. @info:
  – PvdA: Allochtonen voorrang geven in top van politie
  – GroenLinks: Vrouwen-quote voor topfuncties
  – PvdA en GroenLinks: In gemeente Amsterdam hogere functies alleen nog voor allochtonen.

  Er zijn vele voorbeelden.

 6. @ Erik,
  Als Blanke mannen positief worden gediscrimineerd dan noemen we dat netwerken. Geloof me, heel veel topposities gaan niet naar de beste kandidaat.

  Mensen nemen doorgaans iemand aan die op hun lijkt en aangezien de meeste machtsposities worden bekleed door Blanke heteromannen zijn vrouwen, minderheden en openlijke Holebi’s per definitie in het nadeel. Positieve discriminatie is een druppel op de gloeiende plaat maar met genoeg druppels koelen de vooroordelen nog een beetje af en krijgen meer mensen een kans die niet met een gouden of zilveren lepel in de mond zijn geboren.

 7. Sofia van der Linde Schreef:

  Als Blanke mannen positief worden gediscrimineerd dan noemen we dat netwerken. Geloof me, heel veel topposities gaan niet naar de beste kandidaat.

  Geloof me, De mensen die werkelijk topposities weggeven zijn over het algemeen kleurenblind. Daar komt niet al teveel discriminatie voor. Ook al netwerkend is er weinig discriminatie, dat komt toch echt meer voor in de minder ontwikkelde milieu’s.

 8. #@ GJ,
  Ik kwam dit onderwerp toevallig tegen als link bij een nieuwer artikel.

  Mensen in werkelijke topposities zijn niet kleurenblind en al helemaal niet klassenblind. Het idee dat mensen puur op rationale gronden worden aangenomen klopt niet.

  Hoeveel procent van alle topposities wordt door vrouwen bekleed? Komt dat ook maar enigszins in de buurt van de ongeveer 51% die vrouwen uitmaken van de bevolking? Nee dus. Voor minderheden geldt hetzelfde hoe hoger je komt hoe minder er zijn. Veel minder dan het deel dat ze van de bevolking uitmaken. Factoren als armoede en nog achterlopende opleidingsniveau zijn het gevolg van langdurige discriminatie die diep ingesleten is in de cultuur.

  ———————–

  Hebben andere linkse partijen onderhand dezelfde principiële uitspraken gedaan over de PVV?

 9. Sofia van der Linde Schreef:

  #@ GJ,
  (…)
  Hebben andere linkse partijen onderhand dezelfde principiële uitspraken gedaan over de PVV?

  Het CDA heeft altijd één principe en dat is dat ze in principe niemand uitsluiten als dat hen aan de macht kan helpen. Men weet dat dan ook nog altijd te brengen als een schitterend voorbeeld van morele ruimdenkendheid waar andere partijen nog een puntje aan zouden kunnen zuigen.

 10. Sofia van der Linde Schreef:

  Voor minderheden geldt hetzelfde hoe hoger je komt hoe minder er zijn. Veel minder dan het deel dat ze van de bevolking uitmaken. Factoren als armoede en nog achterlopende opleidingsniveau zijn het gevolg van langdurige discriminatie die diep ingesleten is in de cultuur.

  Correct. Ik stel hierbij altijd de vraag – wanneer heeft Nederland een minister vanuit een minderheid gehad?

  Armoede en achterlopende opleidingsniveau beschouw ik tegenwoordig als armzalige excuus. De discriminatie en xenofobie zijn de factoren die diep ingesleten in de cultuur zijn.

 11. Het is een vicieuze cirkel: mensen komen in een achterstandssituatie binnen, hebben minder kansen dan ontstaat het vooroordeel dat iedereen uit die groep wel achterlijk zal zijn en dan wordt het nog moeilijker om uit die situatie te komen.

  Japanse expats hebben niet zo veel last van xenofobie en discriminatie omdat zij hier rijk binnenkomen en er een baan voor hun klaar staat. Als ze hier al lange tijd blijven dan gaan hun kinderen naar een goede school. Op zijn ergst worden ze voor Chinees aangezien maar tegen die groep bestaan niet zoveel echt erge vooroordelen meer.

  Er is dus een wisselwerking tussen achterstand en vooroordelen.

  Kom je binnen als iemand die rotwerk doet/gaat doen dan beschouwd men je als inferieur en kom je hier hoogwaardig werk doen dan valt de xenofobie wat sneller weg. Groepen vluchtelingen die relatief hoger zijn opgeleid en uit hogere klassen komen worden ook sneller gerespecteerd. Ze kunnen namelijke sneller een redelijke baan krijgen en zich beter uitdrukken ook ze slechts een taxi besturen. Zie het verschil in reputatie tussen Iraniërs enerzijds en vluchtelingen uit bijvoorbeeld Somalië anderzijds.

 12. Tja, maar daar komt de jaloezie op dat ze meer hebben bereikt en eventueel meer vermogen en welvaart hebben, want dat zijn k*tbuitenlanders, toch?

Reacties zijn gesloten.