Schippers heeft gewoon schijt aan huisartsen

De geplande bezuiniging op huisartsen gaat meer kosten dan die oplevert. Dat schrijft de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) in een open brief aan minister Schippers van VWS. Dat meldt de NOS.

Volgens de voorzitter van de LHV, Steven van Eijck, komt de bezuiniging van 132 miljoen neer op 20.000 euro per huisarts. In de brief (pdf) waarschuwt hij dat huisartsen daardoor meer patiënten naar het ziekenhuis zullen doorsturen.

In een reactie laat minister Schippers weten dat er geen sprake is van een bezuiniging en dat huisartsen niet sneller moeten doorverwijzen naar duurdere zorg. “Iedereen moet bijdragen aan het beperken van de groei van de zorgkosten, ook de huisartsen. Die hebben de afgelopen jaren hun budgetten overschreden, dat halen we terug.” (Artsen: bezuiniging werkt averechts – NRC)

Huisartsen gaan 6 oktober in de RAI een bijeenkomst houden om te protesteren tegen dit beleid.

Het is toch te erg voor woorden. Dit kabinet laat iedereen met geld met rust, maar degenen die zich kapot werken worden aan alle kanten gepakt. Daar vallen voor mij ook huisartsen onder.
Het is om te
😥

4 gedachten over “Schippers heeft gewoon schijt aan huisartsen”

 1. Symptoom bestrijding, een beetje meer vertrouwen in deze edele beroepsgroep zou al wonderen doen.

  Een huisarts moet nu geloof ik 4 a-viertjes verantwoording volschrijven als hij iemand een penciline kuurtje van 80 euro voorschrijft of iets dergelijks, dat wordt dan door een LOI arts bij de verzekeraar tot op de letter nauwkeurig nagekeken en als je een beetje pech hebt nog 3 x afgewezen.

 2. In de Nieuwe Zorgmarkt (Big Booming Business) van deze regering willen verzekeraars en financiële investeerders hun winsten alvast voor de komende jaren volledig verzekeren.
  Behandelaren zitten normaliter in de weg van deze werkwijze want ze hebben vooral de belangen van de gewone mensen voor ogen, komt daarom nu hard aanval op de huisartsen.

  De rest volgt.

 3. @# 2 inderdaad de maffia zou er zijn vingers bij aflikken, bij deze skim operatie in de zorg.
  Neem bv ook de 850 mi extra voor de 12.000 vp, dat is nu al voorzichtig teruggedraaid naar 8500 zag ik op de website van actiz want er gaat ook een deel van het geld in opleidingen en kwaliteit, er zijn brancheverenigingen die verkopen ook opleidingen en beheren gaandeweg ook nog het kwaliteitsregister?!?!? Dus dan ben je straks verpleegkundige geworden dankzij deze investering en dan kan je je halve maandsalaris wegbrengen aan de verplichte bij- en nascholing omdat anders je license weer ingetrokken wordt. Zo wordt het hele circus lekker duur en in stand gehouden.

  Zouden dan intussen wel de 36 uurs luiers en pyamadagen afgeschaft zijn en de wachtlijsten in de thuiszorg weggewerkt? Ik heb zo’n vaag vermoeden.

 4. #3, het idee van de organisatoren van de Zorgmarkt nu is om zoveel mogelijk opleidingscentra, instituutjes, enz, oerwoud van te laten ontstaan want dat bevordert de concurrentie. Aan het eind, maakt niet uit de gemaakte kosten, zullen de mega-grote spelers/verzekeraars bepalen met wie ze willen samenwerken.
  Lekker niet-goedkoop maar zeker in het voordeel van aantal van tevoren bepaalde financiers/verzekeraars.

  We zullen allemaal samen de steeds hoger worden premies gaan ophoesten.

Reacties zijn gesloten.