Bezuinigingen en PVV zorgen voor kloof met allochtonen

De regering Rutte draagt niet bij aan het overbruggen van de kloof tussen autochtonen en allochtonen. Door haar bezuinigingsbeleid en de druk van de PVV wordt de kloof alleen maar groter. Een succesvol integratiebeleid lijkt verder weg dan ooit.

In de visie van de regering Rutte is de kloof tussen autochtonen en allochtonen in de afgelopen decennia sterk gegroeid. Dat zou het resultaat zijn van het oude integratiebeleid dat er primair op was gericht om migranten cultureel van de rest van de Nederlanders te isoleren. Vooral in de visie van de Partij van de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders vormen islamitische immigranten in Europa een bedreiging voor de vrijheid.

Aangekondigde migratiebeleid is onethisch
De regering wil de komst stimuleren van migranten die de Nederlandse kenniseconomie kunnen versterken. Tegelijkertijd wil ze de migratie van mensen met weinig perspectief beperken. Ze wil dus wel adoptiekinderen of it-specialisten toelaten, maar geen arme, laaggeschoolde niet-westerse migranten en al helemaal niet als ze ook nog eens moslim zijn. Het staat er niet expliciet, maar dat is wel de strekking van het aangekondigde migratiebeleid. Nog afgezien van het moreel-ethische aspect kun je je afvragen of een dergelijk beleid zinvol is. (Leo Lucassen – Trouw)

5 gedachten over “Bezuinigingen en PVV zorgen voor kloof met allochtonen”

 1. Maar dit is toch de crux van de huidige Nederlandse politiek.
  Dit pas nu dit ontdekt? Wilders zit al jaren aan een tafel met Mark en Maxim, toch.

 2. Hoezo kloof met alochtonen,moet nog groter worden.
  grenzen gewoon weer sluiten.Ook geen adoptie kinderen meer binnen halen nederland stikt van kinderen in pleeg gezinnen,instellingen,Adoptie nederlandse kinderen bevorderen.

 3. Zeg drinkeltje, als ze dan voor het sluiten van de grenzen jou even aan de andere kant zetten scheelt dat weer een asociaal. Want jouw afkeer van allochtonen haalt het vast niet bij mijn afkeer van jouw soort.

 4. dinkeltje Schreef:

  Hoezo kloof met alochtonen,moet nog groter worden.
  grenzen gewoon weer sluiten.Ook geen adoptie kinderen meer binnen halen nederland stikt van kinderen in pleeg gezinnen,instellingen,Adoptie nederlandse kinderen bevorderen.

  Racistische en xenofobe autochtonen moeten buiten dunkt me, pvv-uitschot naar Nova-Zembla,
  is Lebensraum genoeg en komen ze geen mohammedanen tegen.

Reacties zijn gesloten.