Henk Kamp komt met xenofoob symboolwetsvoorstel

Dat is het laatste plannetje van minister Henk Kamp: als ouders buiten de EU wonen krijgen ze geen kinderbijslag meer. Dit levert het enorme bedrag van 3 tot 6 miljoen euro per jaar op – dat is een zesde tot een derde van een duizendste van die te bezuinigen 18 mijard – dus een financiële reden kan dit niet hebben.

Hier staat de huidige regeling van kinderbijslag vermeld, en daar zie je dat het al helemaal niet zo voor de hand ligt dat je kinderbijslag krijgt als je in het buitenland woont. Je moet namelijk wel nog in Nederland werken, wil je ervoor in aanmerking komen, op de volgende uitzonderingen na :

 • U werkt tijdelijk buiten Nederland en u heeft een detacheringsverklaring.
 • U werkt als Nederlander in het buitenland in dienst van een Nederlandse overheidsinstelling.
 • U werkt in het internationale transport in dienst van een in Nederland gevestigde onderneming. U vervoert zelf personen of goederen buiten Nederland.

Wat heeft het afschaffen van kinderbijslag voor die paar mensen die in het buitenland wonen en daar nu wel recht op hebben dus eigenlijk voor zin?

De enige reden die ik kan bedenken is dat Henk en Ingrid dan zullen denken dat het eindelijk eens afgelopen is met al die Turkse en Marokkaanse profiteurs die volgens hen als miljonairs leven van onze kinderbijslag in hun eigen land, waar het godverdomme nog beter weer is ook.

10 gedachten over “Henk Kamp komt met xenofoob symboolwetsvoorstel”

 1. In de kleine lettertjes staat dat Nederland eerst nog een aantal verdragen moet aanpassen in samenspraak met de betrokken landen.
  Met andere woorden: dat wordt niks.
  Maar het houdt de gedoogpartner happy, en daar gaat het kennelijk om.

 2. Ik zeg: terug naar de oorspronkelijke kinderbijslagregeling van 1941. Dat zal de gedoogpartner vast aanspreken.

 3. Symboolpolitiek van de bovenste plank, beetje vergelijkbaar met het een afschaffing van de AOW voor het Koninklijk huis, brengt niks op maar scoort wel!

 4. Djong Schreef:

  Ik zeg: terug naar de oorspronkelijke kinderbijslagregeling van 1941. Dat zal de gedoogpartner vast aanspreken.

  En liever dit dokument in Duits opstellen -de officiële staatstaal van toen.

 5. Laten we de kinderbijslag voor Limburgers afschaffen, de PVV is daar oververtegenwoordigd en Limburgers zijn oververtegenwoordigd bij de PVV, een fokpremie op dommigheid is niet gewenst 🙂

 6. Dit wordt iid niets en was ook niets. Maak niet uit, als Henk en Ingrid maar het gevoel hebben dat ze serieus “genomen” worden……..

 7. @6: Cengizz

  Nou. ” neem” jij er maar een paar, ik lust ze niet 😉
  blurgh, je zal toch ..enzovoorts, zeg.

 8. IK HOUD VAN NEDERLAND, HET CABINET DAAREN TEGEN SCHIJNBAAR NIET. DE TOEKOMST VAN NEDERLAND WIE ZAL HET ZEGGEN . BEDANKT HEREN VOOR HET KAPOT MAKEN .

Reacties zijn gesloten.