De PVV lost geen problemen op: de PVV veroorzaakt problemen

Volk&VaderlandDe discriminerende ideeën van de PVV zijn meestal weinig verheffend, maar soms zijn ze gewoon ronduit stuitend. Om over de stompzinnigheid nog maar te zwijgen.

Welk ander doel dan treiteren en pesterij is gediend met een “tot belangrijke inzet van coalitie onderhandelingen maken” van een hoofddoekjesverbod in Almere en Den Haag?

Het door Geert Wilders voorgestelde verbod geldt alleen voor islamitische religieuze symbolen, niet voor christelijke of joodse symbolen, zoals keppeltjes. “Die horen bij de Nederlandse cultuur”, aldus PVV’er Geert Wilders.

PVV’er Geert Wilders vergeet erbij te vermelden dat de Joden pas bij de Nederlandse cultuur hoorden, nadat het Nederlandse volk zich kapot leerde schamen over het feit dat het Nederlanse volk massaal de andere kant opkeek toen er meer dan honderdduizend van deze Nederlandse Joden op de trein naar Polen werden geladen. Daarvoor hoorden deze Nederlandse Joden helemaal niet bij het Nederlandse volk.

Wat is er mis met onze hoofddoekdragende landgenotes? Welk probleem wordt er met zo’n hoofddoekverbod opgelost?

Misschien wordt het eens tijd dat de Nederlanders zich gaan afvragen welke problemen de PVV aan het creëren is.

77 gedachten over “De PVV lost geen problemen op: de PVV veroorzaakt problemen”

 1. Antwoord: Geen enkel probleem.

  Er komt alleen weer een probleem bij: de PVV gaat onze wet zo aanpassen dat moslims discrimineren wel mag.

 2. @1 De PVV wil dat, of dat gaat lukken is een ander verhaal. Een grondwetswijziging is niet zomaar eventjes gedaan.

 3. @2: Er wordt nu serieus gedacht over een PVV in de regering. Dus de kans is aanwezig als peilingen kloppen en partijen aanschuiven de PVV hun denkbeelden kan gaan omzetten in daden.

 4. @3 ZS

  Ik ben er niet bang voor dat ze hun zin krijgen en dat art. 1 GW vervangen wordt. Het moet dan aangenomen door zowel de 2e als de 1e kamer. Ik denk ook dat de partijen die in zee willen met de PVV niet akkoord zullen gaan als dat een van de punten is voor een coalitieakkoord.

 5. Het is een breekpunt of zoiets, zei de Roon net bij Nova. Volgens de VVD een bewuste actie van de PVV om niet aan de coalitie in Almere te hoeven deelnemen, aangezien dit breekpunt 5 dagen voor de verkiezingen opeens naar voren komt.

 6. @5 art. 1 GW een breekpunt 😯 ? Dat is landelijke politiek heeft niks met gemeenteraad te maken.

 7. @4: Dat mag ik hopen van niet. Maar ik denk dat er genoeg mensen zijn die hier anders over denken. De verkiezignen zullen het uitwijzen. Tot die tijd hoop ik dat veel slapende honden wakker worden. Er moet worden voorkomen dat PVV gaat regeren. Ik ben bang dat een rechtse coalitie met PVV een zeer slechte combinatie is voor ons land.

 8. Volgens mij staat er dat Joden pas bij de Nederlandse cultuur hoorden nadat we ons schaamden voor de jodenvervolging in de 2e wereld oorlog. Als je kijkt naar de link die bij je plaatje hoort zie je dat Joden voornamelijk vervolgd werden en tot de onderste laag van de bevolking behoorde in Nederland.

 9. PVV’er Geert Wilders vergeet erbij te vermelden dat de Joden pas bij de Nederlandse cultuur hoorden, nadat het Nederlandse volk zich kapot leerde schamen over het feit dat het Nederlanse volk massaal de andere kant opkeek toen er meer dan honderdduizend van deze Nederlandse Joden op de trein naar Polen werden geladen. Daarvoor hoorden deze Nederlandse Joden helemaal niet bij het Nederlandse volk.

  Ik ben het eens met deze passage. Nederlanders hebben ingestampt gekregen dat we onze foute hebben gemaakt in de geschiedenis. Wat de PVV naar mijn mening nu doet is inspreken op de mensen die vinden dat Nederland niet fout was of dat het Nederland niet aan te rekenen was( lees het bericht over SS’ers aan het oostfront). Ik zie parallellen met de foute periode. Ook nu zetten we mensen weg als minderwaardig, hun cultuur hoort niet in Nederland en we kijken ernaar. 😡

 10. Joden in Nederland
  In Nederland wonen tussen de 30.000 en 40.000 joden. Ongeveer een kwart van hen heeft de Israëlische nationaliteit, de rest is Nederlander. Vóór de oorlog was de joodse gemeenschap in Nederland aanzienlijk groter en bestond zij uit ongeveer 140.000 zielen. Ruim 100.000 van hen hebben de Duitse bezetting niet overleefd. Vóór de oorlog was Amsterdam het centrum van joods Nederland. De grote jodenbuurt was gelegen rond de Nieuwmarkt en het Waterlooplein. Daar woonden veel joodse arbeidersgezinnen in te kleine woningen. De buurt stond vooral bekend om zijn levendige markten.

  Portugese joden
  De geschiedenis van de Amsterdamse joden begon met de komst van de Portugees-joodse handelaren eind zestiende eeuw. Dit waren joden die uit Spanje en Portugal waren verdreven en die toestemming kregen van het stadsbestuur om zich in Amsterdam te vestigen. Zij handelden vooral in suiker, koffie, hout en tabak uit Brazilië en diamant en katoen uit Indië. De groei en bloei van Amsterdam in de zeventiende eeuw als centrum van de wereldhandel is voor een niet onaanzienlijk deel aan deze groep handelaren te danken geweest. Zij werden Portugese joden genoemd omdat het Portugees hun voertaal was.

  Joden uit Midden- en Oost-Europa
  Vanaf 1630 kwamen er ook joden uit Midden- en Oost-Europa naar Amsterdam. Deze zogeheten Hoog-duitse joden spraken Jiddisj en waren op de vlucht voor oorlogsgeweld en vervolgingen in Duitsland en Polen. In de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden heerste relatieve godsdienstvrijheid. Joden waren in Amsterdam een getolereerde, maar ook gediscrimineerde minderheid. Pas halverwege de zeventiende eeuw mochten joden een synagoge bouwen die vanaf de straat zichtbaar was. In 1670 werd begonnen met de bouw van de Portugese synagoge op het huidige Mr. Visserplein en met de bouw van de Grote Sjoel van de Hoog-duitse gemeente op het huidige Jonas Daniël Meijerplein. Deze laatste synagoge, waar sinds 1987 het Joods Historisch Museum is gevestigd, werd in 1671 geopend. De Portugese ‘Snoge’, die nog steeds in gebruik is als synagoge, werd in 1675 voltooid.

  Vestiging buiten Amsterdam
  In de achttiende eeuw vestigden joden zich in verschillende plaatsen buiten Amsterdam. Zo ontstond naast Mokum – een Jiddisj woord dat ‘plaats’ betekent en waar Amsterdam mee werd bedoeld – een mediene, Jiddisj voor ‘omgeving’ of ‘platteland’. Tot de mediene werden alle joodse gemeenschappen buiten de hoofdstad werden. Als gevolg van de Franse Revolutie kregen de joden in Nederland aan het eind van de achttiende eeuw, in 1796, gelijke burgerrechten. Nu mochten zij zich overal in het land vrij vestigen. Amsterdam bleef echter het centrum van joods Nederland. Bij het begin van de Tweede Wereldoorlog was ongeveer 10 procent van de Amsterdamse bevolking joods. Tijdens de bezetting veranderde de Amsterdamse jodenbuurt voor het eerst in zijn bestaan voor korte tijd in een echt getto, omgeven door hekken en prikkeldraad. Na de oorlog was de buurt een open wond in de stad.

  Het is afhankelijk welke site je bekijkt.

  Een keppeltje stoort me niet, een figuur in een tent met een kijkluik wel!

 11. @Cor Dar,

  “Een keppeltje stoort me niet, een figuur in een tent met een kijkluik wel!”

  Maar het gaat hier niet om Burqa’s, maar om hoofddoeken, simpel figuur!!!
  Jij doet aan onnodige uitvergroting van zaken, wat typisch is voor mensen die eigenlijk geen argumenten voorhanden hebben… 🙄

 12. Dit ‘simpele’ figuur stapt uit deze “discussie” want dit ‘simpele’ figuur heeft er geen behoefte aan om naar beneden te kijken om te zien wie er praat.

  Ik had niet gezien dat Franky R al eerder een bericht hier geplaatst had met zijn argumenten.

 13. Ook is de kop boven het artikel verkeerd. Dit zou moeten zijn: De PVV lost geen problemen op: de PVV is de benoemer van de problemen van heel veel Nederlanders.

 14. Con Dar heeft gelijk, Joden maken al honderden jaren deel uit van de geschiedenis van Nederland.
  Bovendien is de christelijke Bijbel grotendeels gebaseerd op de Joodse Tora.
  Dus er staat een hoop onzin in dit artikel.

 15. @ Con Dar, u bent een titellezer, bewijst!

  wat is uw bron van uw bericht 14. Doel van het bericht is geen Jodenbash, vind het ook niks toevoegen. Zoals ook uw plaatje over Joden omstreeks 1550.

  Volgens mij hebben verschillende mensen al angegeven wat de essentie was van het bericht, ik heb het nog eens gehighlight op 12. Prima vergelijking, wat mij betreft. Alleen andere tijd, andere bevolkingsgroep.

 16. Onzin natuurlijk …. Ga eens kijken naar compatibiliteit van culturen. Hoe is de integratie van de Joden in de samenleving verlopen? Zie je in de straten groepen Joden een toevallige voorbijganger in elkaar meppen.
  Details details, maar ondertussen gaat het om de compatibiliteit. Lees de link eens en kijk dan weer eens naar je eigen maatschappij.

  http://www.snopes.com/politics/soapbox/lamm.asp

 17. @ Danny verklaar je met compatibiliteit van culturen. Want daarmee impliceer je iets. Je gaat dan namelijk uit dat de ene cultuur hoger is dan de andere.

  Joden werden zelf in elkaar gemept door knokploegen, dat is door de NSDAP in de Wiemarrepubliek overgenomen van Italiaanse fascisten.

  Over het inelkaar meppen van toevallige voorbijgangers, heb je cijfers die aantonen dat het in de moderne samenleving voornamelijk van een bepaalde bevolkingsgroep komt? Die wil ik dan eens inzien al het wel zo is.

 18. @Con Darr. U stapt uit de discussie? U heeft helemaal geen discussie gevoerd, dus dan kunt u er ook niet uitstappen. Om even (misschien tevergeefs) uw communicatieprobleem uiteen te zetten: dit artikel gaat over het FEIT dat de Joden pas NA de 2e WO ECHT geïntegreerd waren. U stelt dat de Joden al sinds mensenheugnis in NL vertoeven: dat is ook zo. Maar ze zijn tot de ommekeer in de vorige eeuw altijd als minderwaardig bestempeld.

  Snap u hem nu?

  Tot ziens op Krapuul en een fijne dag,
  Peter.

 19. @23 Is het dan alleen om het hoofddoek, of mag een keppel of kruisjes wel? 🙄
  Wilt u het verbieden omdat u tegen een hoofddoek bent, of op basis van scheiding van geloof en staat?

 20. @Harry Jansen:
  U heeft dan ook de keuze om niet bij die mevrouw aan de balie te gaan staan. En mag ik u vragen waarom u dat niet wilt? Bent u bang voor deze vrouwen?
  En even vooropgesteld: een burka is ook niet toegestaan. Het gaat hier om hoofddoekjes.

 21. @ Harry Jansen

  Wat mij betreft moet er een eenzijdig overheidsbeleid zijn, je kan niet het ene geloof volledig uitsluiten en de andere volledige vrijheid geven. De overheid is er om mensen gelijkwaardig te behandelen.

 22. En om het nou nog completer te maken: Het christenlijk geloof is gebaseerd op het Joodse geloof en de Islam is gebaseerd op het Christenlijke en Joodse geloof beide.
  Dus zo’n wereldvreemde godsdienst is dat helemaal niet.
  Wanneer dringt het nu eindelijk eens door dat Wilders alleen maar uit is op macht. In 2001 vertelde hij dat hij de Islam helmaal geen probleem vond. Hij heeft het steedsover ‘wij’, als hij de PVV bedoelt. De PVV bestaat uit ‘Wilders’ en een Stichting (waarvan Brinkman de secretaris is. Het is toch volksverlakkerij, om daarmee de indruk te wekken dat hij een grote partij vertegenwoordigt?
  Dat veel mensen op hem stemmen is een ander verhaal, daar gaat het nu niet over Zelfs de PVV-fractie in de tweede kamer, daarvan is Wilders echt het enige PVV-lid. De anderen niet. Ze zitten er namens de PVV.Dat Wilders het scherp speelt valt niet te ontkennen.Dat alle PVV-stemmers het prima vinden dat
  Wilders alleen opereert zonder echte partijachterban geeft echt te denken over hoe deze stemmers echt over democratie denken.Democratie gaat niet zonder
  samenwerking met anderen. Wilders wil dat eigenlijk niet.Hij discussieert niet, hij dicteert en dat allemaal in zijn eentje. Knap gevaarlij dus. Maar ach,mocht hij de grootste partij worden met 30 zetels, dan nog is dat 1/5 van het totale aantal.
  Hij zal moeten inbinden.Landeljk heb ik hem nog niet over hoofddoekjes gehoord en daar moet hij ook niet meer mee aankomen.Maar het proces tegen hem is toch alleen maar uitgesteld en niet afgeschaft? Elk nieuw bewijs tegen hem zal gebruikt moeten worden.

 23. Als PVV wint, dan zijn zij gekozen door het volk!!
  Dat heet democratie!!!!
  Zij staan in Almere al op nr. 1, dit is niet voor niks!!!!
  Er is zelfs geen gelijke behandeling in Nederland.
  Nederlanders moeten korte mouwen dragen in de verzorging, anders ga je maar weg (geen onderhandelingen)! Moslima’s maken bezwaar tegen de korte mouwen en krijgen dan na onderhandeling een fikse vergoeding.
  Wel hoofddoek en geen kruisje???
  Niks daarvan:wel kruisje en geen hoofddoek!
  Ik plijt daarom voor de terugkeer van een STERK NEDERLAND!
  U ook? of liever later en daarna de rest van je leven hoofddoekjes dragen en/of gestenigd en/of gemarteld worden en niks te vertellen hebben?
  NU nog UW keuze!

 24. of liever later en daarna de rest van je leven hoofddoekjes dragen en/of gestenigd en/of gemarteld worden en niks te vertellen hebben?

  Het feit dat PVV-aanhangers dit soort flauwekul te melden hebben, als reden om PVV te stemmen geeft dan weer hoop. :mrgreen:

 25. quote
  Het zit Loonstein niet lekker dat de joden moeten lijden onder een probleem dat veroorzaakt wordt door islamitische leerlingen. ,,Ik weet niet of de vijf scholen ook daadwerkelijk keppeltjes willen verbieden, dus misschien zijn mijn opmerkingen wat prematuur, maar het zou een zeer zorgelijke ontwikkeling zijn als dit de implicaties van de kledingrichtlijn zouden zijn.”
  unquote

 26. @32 Jemus, LoL
  Zit een een docu te kijken over Venezuela, de bevolking wil landje roof doen van landeigenaren die al 150 jaar over het land beschikken. Ik zie af en toe ook termen langsvliegen die me doen denken aan de Hoop die de PVV-er heeft. Maar het zou ook zomaar voor Obama door het leven kunnen gaan :mrgreen:
  Als Wilders aan de macht is dan dit….
  Als Wilders aan de macht is dan dat….

 27. @31:

  Ik plijt daarom voor de terugkeer van een STERK NEDERLAND!

  \

  Ik PLEIT voor Nederlanders die onze taal goed beheersen. Verder slaat uw betoog nergens op. Ik weet niet in wat voor werkelijheid u leeft maar Nederland bestaat uit meer dan discussies over klederdracht. Waar blijft de PVV met oplossingen voor onze slechte economie?

 28. “Nederlanders moeten korte mouwen dragen in de verzorging, anders ga je maar weg (geen onderhandelingen)! Moslima’s maken bezwaar tegen de korte mouwen en krijgen dan na onderhandeling een fikse vergoeding.”

  @31 Lieve Nederlandse, hier moet ik je ff verbeteren want je heb zeker je arbeidsvoorwaarden niet goed gelezen: als je voor een bruine overhemd met swastika zou kiezen dan mag je zelf de lengte van de mouwen bepalen. Geen onderhandelingen!
  Prachtig, niet waar?

 29. #41. Zwembad ❓

  dit is een antwoord op ❓ ❓

  ah, islamiTisering, islamisering? wel dat beoefen ik dagelijks, al jaren trouwens (alleen kende ik de naam toen niet).

 30. “Wat is er mis met onze hoofddoekdragende landgenotes?”

  Dat het een uiting is van niet aan willen passen.
  Heeft ook niets meer met religie te maken. Het hoofddoekje wordt gedragen doordat vrouwen er volgens de koran niet te aantrekkelijk uit mogen zien in het openbaar. Maar veel moslima’s hebben een hoofddoek in combinatie met make-up en moderne kleding. Geldt ook voor de verschrikkelijke Fatima Elatiek (PvdA wethouder Amsterdam). De reden is allang niet meer de koran, het is bewuste afkeer van onze samenleving en provocatie.

  “Welk probleem wordt er met zo’n hoofddoekverbod opgelost?”

  Het is een gebaar waarmee we duidelijk maken dat er maar 2 keuzes zijn: aanpassen of opkrassen.

 31. @43 Natuurlijk is de hoofddoek uit geloofsovertuiging, net zoals dat er ook oude Nederlandse dames zijn die het nog doen ook uit geloof. Het doel is idd de aantrekkelijkheid te verbergen. U haalt make-up en moderne kleding erbij. Ik zou zeggen wees blij. Blijkbaar gaan die vrouwen met hun tijd mee en blijven ze niet vasthouden aan wat er eventueel in een heilig boek staat. Een veel gehoord argument is dat het voor onderdrukking staat. Dat gaat dus niet op als die vrouwen nu ook make-up en moderne kleding dragen in combinatie met een hoofddoek. Ik snap sowieso niet wat u provocerend vind aan een vrouw die een hoofddoek draagt. Blijkbaar ziet u daar iets bedreigends aan. Moeten die Nederlandse oude dames zich dan ook aanpassen of anders opkrassen?

 32. Het klederdracht is maar 1 voorbeeld.
  Zo is halal eten in gevangenissen verplicht, kan ik het hebben over de kortingen en privelèges waar de normale nederlandse èn buitenlandse mens hard moet werken enz…enz…
  Ook de sharia (islamitische wetgeving) is in aantocht!
  Kijk eens wat vaker opsporing verzocht, lees kranten, kijk op internet en praat met vrouwen voordat je mij beklaag flauwekul noemt of steek inderdaad je hoofd maar in het zand.
  Als je begint met alle buitenlandse onnuttige, luie en geweldadige tuig eruit zet zonder behoud van uitkering en kinderbijslag, zal dit de crisis niet verhelpen maar hebben we wel een beter inzicht in de staatsportefeuille.
  Het Nederlandse tuig zware geldboetes opleggen, straten laten schoonmaken èn de hondenpoep laten opruimen.
  Voor mij is iedereen welkom. gezellig! Maar als je hier alleen maar rotzooi kan schoppen, mij en mijn moeder voor hoer uitscheld, mijn dochter in de prostitutie stopt, je geloof aan me opdringt en commentaar hebt op ònze normen en waarden ….doei.
  Gelukkig of juist helaas zijn mijn ogen open en benijd ik degene met oogkleppen op.
  Vroeger was er trouwens ook veel geruzie, tussen de protestanten en de katolieken.
  Zo zie je maar:geloof maakt meer kapot dan je lief is.
  Ik wens IEDEREEN een fijn,veilig en vredig weekend!

 33. @45 Heeft u er last van dat gevangenen Halal eten? Ik mag hopen van niet. :mrgreen: De Sharia is niet in aantocht, aangezien het totaal indruist tegen de Nederlandse Wetgeving. We wonen hier niet in Somalië.
  Opsporing verzocht kijk ik alleen voor vermaak, dat zie ik niet als serieuze bron voor misdaadcijfers.
  U noemt buitenlandse tuig, maar naar mijn weten zijn het volwaardige Nederlanders zoals U die niet uitgezet kunnen worden. U wilt mensen straten laten boenen e.d, maar het lijkt me verstandig dat we ons gewoon aan het huidige strafrecht houden. Wil u moordenaars ook straten laten boenen? Verder meet u met dubbele maten. Want iedereen die ook maar enigszins een verdacht tintje heeft wordt uitgezet, maar oude Nederlanders mogen straten boenen en komen ervan af met een geldboete.

 34. Ik vind mensen die in Nederland wonen en lopen te jammeren over sharia, stenigingen en zweepslagen, gewoon hysterici. Die kan ik echt niet serieus nemen.

 35. Ik woon al heel wat jaren in Kirgizie en het is toch wel interessant om te zien dat de mensen die daar wonen (minimaal 90% Islamitisch) met verwondering en verbazing naar Nederland kijken waar het gaat om hoofddoekjes. In Kirgizie is het dragen van een hoofddoek niet verboden maar op geen enkele manier toegestaan in elke andere gelegenheid of op het werk. En dat wordt gemotiveerd met de “oprechte wens van de overheid om mannen en vrouwen gelijk te laten zijn en de ontwikkeling van de vrouw te stimuleren”. Misschien is het wel zo dat Kirgizie gewoon ver voorop loopt in vergelijking met Nederland? Overigens zou je eens naar Baku moeten gaan in Azerbeidjan. Een prachtig standbeeld met een vrouw die triomfantelijk haar hoofddoek afneemt. En dat in een land wat geheel Islamitisch is.

 36. @45, Lieve Nederlandse, de meeste “problemen” dat je noemt komen voort uit je eigen fantasiewereld. Overigens heb je recht op je eigen perceptie gelijk je recht heb op vakkundige medische behandeling.

  Wees niet angstig, stap ’s een keertje bij je huisarts en vertel hem wat je voelt en denkt, hoe je de wereld en vreemde mensen opvat.

  Als integer behandelaar hij zal je meteen naar de dichtbij staande psycholoog of psychiater moeten verwijzen. Ongegronde en imaginere angsten zijn goed te behandelen. Het doet geen pijn, probeer het eens – het is zeker de moeite waard! Het zal zeker een zware last van je schouder doen vallen.

  Ook een gezellige, vrolijk en veilig (let op vooral op geblondeerde criminelen!) weekend toegewenst.

 37. Men kan erom heen praten wat men wil maar het dragen van een hoofdoek is een uiting van de orthodoxe islam.
  Liberale moslims dragen geen hoofdoek.
  Daarnaast wil men roomser zijn dan de paus.
  Ik heb ooit begrepen dat ten tijden van de preken van Mohammed zaten alleen de vrouwen en moeder van Mohamemd apart en afgedekt uit respect.
  Mannen en vrouwen zaten gewoon door elkaar.
  In de overheid vind ik het en zeker niet bij publieke functies niet wenselijk dat je geconfronteerd moet worden met iemands religie of ideaal.
  Kortom even bot gezegd een vrije vrouw die geconfronteerd wordt bij een overheidsbalie met iemand met een hoofdoek. Hoeft niet geconfronteerd te worden met iemands zijn geloof dat een vrouw ondergeschikt is. Of een homo hoeft niet aan een balie geconfronteerd worden met een uiting van de islam van de versie die predikt dat homo’s van torens gegooid moeten worden.

 38. 55. Klaas
  ja, uit de tijden van de preker Mohammed. 2010 klaas dat is het jaar waarin wij leven.

  verder zijn er vrouwen in een gezin waar de een wel een hoofddoek draagt en de andere niet. ook Moslims beleven hun geloof verschillend.

  verder nog nooit in Nederland meegemaakt dat een Moslim trachtte mij te bekeren. met en zonder hoofddoek, geen van beiden. Christenen daarentegen zetten hun voet tussen de deur,

  hoe is het trouwens met de economie in Nederland? ik las dat er tig gezinnen diep in de schulden zitten en niet meer rond kunnen komen.

  heeft men het daar nog wel eens over? lijkt mij best een belangrijkonderwerp. die armoede in Nederland die groter wordt.

 39. oh ja, en ik ben ook wel eens geholpen door een homo bij een overheids intstelling. nergens last van.

  minder de Donald Duck lezen is een advies aan jou. want hierdoor gaan geloven dat men tientallen miljoenen mensen kan gaan deporteren, wel dat is een fout geloof.

  zit er niet in. dan die Leiders maar het land uit. (of vast met TBR).

 40. de PVV gaat niet meeregeren omdat zij nog de capaciteiten nog de mensen in huis hebben. Ze zullen gewoon aan de zijnlijn blijven doorgaan met het tegen elkaar opzetten van mensen. En de vele tokkies hobbelen achter elkaar aan naar de stembus en laten zich door oneliners en griezels in de zeik nemen.
  Dat was het probleem naar ik begreep ook voor Fortuyn. Die was enorm geschrokken over het grote aantal gelukszoekers en mafkezen die achter hem aankwamen. Dat moet een vreselijke ervaring voor een intellectueel als hij zijn geweest.
  En GW ach de man heeft jaren in de verzekeringswereld gezeten, het niveau is onbekend, en politiek is natuurlijk veel lucratiever. En verder vraag je erom dat je allerlei mafkezen achter je aankrijgt, die het in de samenleving gewoonlijk niet maken.
  Dus ik hoop dat mensen op hun zaak letten. Stem met je hart en hoofd en niet met emoties.
  Als we met zij allen onze schouders eronder zetten moet het wel lukken allemaal, daarvan ben ik overtuigd. 😎

 41. @klaas
  Roomser dan de paus, klopt als je in het Achterhoekse gaat zie je op zondag ook zeeen van hoofddoekjes.
  Als je naar de orthodoxe joodse vrouwen kijkt hebben die of een hoofddoek of een pruik op.
  En vele vrouwen die bestraald worden hebben ook vaak een hoofddoek op. Het is maar hoe je het bekijkt.
  Mijn grootmoe zaliger droeg in de 40er jaren ook een hoofddoek als Amsterdamse. In de Elvis Presley tijd, Grace Kelly tijd ed was het super een hoofddoek leuk geknoopt te dragen en vooral in een open cabrio te rijden.
  Mij interessert het geen bal wie wat doet. En een stel zwakbegaafde PVV’rs zouden dan de mensen moeten opleggen wat wel en niet te doen. Laat ze nou eens echt iets goed doen voor de samenleving. Daar heb ik nog niets van gehoord. Ik heb ze nog niet gehoord over het vermeende misbruik van paters in Brabant, en dat zou GW toch moeten aanspreken als vm katholiek zijnde. Gel..l allemaal.

 42. #58,
  quote
  de PVV gaat niet meeregeren omdat zij nog de capaciteiten nog de mensen in huis hebben. Ze zullen gewoon aan de zijnlijn blijven doorgaan met het tegen elkaar opzetten van
  unquote

  ik ben het met u eens. en ja, er is hoop. want een mafkees wordt wel een keer “herkend”.

  alleen heeft het allemaal veel tijd en geld gekost, die NIEUWE POLITIEK.

  (ik sta ook niet achter de “OUDE”, maar opgeschoten is Nederland hier niet mee. alleen de belangstelling voor het land en de bevolking is erg simplistisch geworden.

  waardoor de rest zijn gang kan gaan.

  tja, beetje depri gedachte, maar wel met hoop.

 43. Wilders lost geen problemen op, ook niet voor de burgers die hij zegt te vertegenwoordigen.( De kleine man, de man uit de volkswijken. Hij veroorzaakt alleen maar haat tussen mensen. Ik zou echt niet kunnen begrijpen hoe iemand die haat voedt voor een beter Nederland gaat zorgen. Hoe wordt de kleine man er beter op als er een hoofddoekjesverbod komt, als een deel van de bevolking uitgesloten wordt en als minderwaardig wordt gezien?

 44. #63. Sjef

  sommigen denken dat het wijzigen van kledingvoorschriften helpend is.

  dus jan met de pet draagt een hoed en een stropdas.
  en de vrouwen passen zich aan. die kopen een “taart” op hun hoofd. hetgeen gebruikelijk is als Beatrix de troonrede (nakletst ❓ ) voorleest.

  ook nog zelf te maken die onzin (pc hoofdstraat is niet voor iedereen bereikbaar, te betalen).

  en dan zijn wij Nederlanders weer allemaal “gelijk”.

 45. 😎
  We moeeten het allemaal samen doen en lekker de schouders eronder zetten.
  Dan komt het heus nog goed allemaal. Vertrouwen in de toekomst, vertrouwen in jezelf maar vooral in je medemens.
  Probeer te doen zoals ik, het gekrakeel van GW het ene oor in en het andere weer snel eruit. Iedereen schijnt elkaar na te moeten praten, GW roept en iedereen komt. Als je nu werkelijk kijkt wat de man en zijn flutpartij tot op heden heeft gepresteerd, behalve haat te zaaien, is dat 0komma0.
  Ik wil hem graag horen over het feit dat een heel groot deel van de vrouwen van islamitische achtergrond in de ouderenzorg zitten en de billen van onze opoes schoonkrabt, want laten we wel wezen wij Ned. hebben daar niet echt zin in. Schoonmaakwerk, ’s avonds ja zoek ‘onze hardwerkende Nederlanders die nu steeds zo roepen er maar uit. Nou ja zo zijn er voorbeelden zat als je maar om je heen kijkt.
  Natuurlijk zijn er figuren die de boel verpesten. Maar om iedereen maar stomweg te criminaliseren is m.i. een schande. En GW die lacht zich rot ondertussen om de domme massa die achter hem aanholt, want laten we wel wezen het is toch allemaal kassa. Jan Hollander betaald wel via zijn belasting mee aan dat stelletje vullis. Sorry hoor ander woord heb ik er niet voor.
  Maar goed, mensen blijven kuddedieren. Er zullen altijd figuren opstaan die dit door hebben . Daar hebben we allemaal geschiedenisles in gehad.

 46. Ik weiger er aan mee te doen om iedereen over 1 kam te scheren.
  Ik ben als homosexueel 5 jr geleden naar Amsterdam verhuisd omdat het in mijn dorp, in het Oosten des lands, heel erg slecht vertoeven werd als homo. Het schelden, achterna roepen en stenen gooien leek meer op de middeleeuwen. Mijn vriend (van niet Ned. afkomst) en ik voelden ons niet veilig. Ik heb de partij van Wilders over dit soort zaken nooit ook maar iets horen zeggen.
  Dus we zouden een keer moeten stoppen elkaar voor de gek te houden en a.s. woensdag goed nadenken of zo’n clown je stem waard is. En daarbij genomen komt juni al snel dichterbij. Ik durf een voorspelling te maken dat al die polls een lachertje zijn. De mensen geven hun stem toch pas in het stemhokje.
  Ik in ieder geval wel.

 47. Bij ons op de biljartclub zijn ook regels. Die gaan ook buiten het Nederlandse rechtssysteem om.

 48. Bij wijze van spreken dan he. Want ik zit natuurlijk niet bij een biljartclub.

 49. Wat ik bedoel is dat er heel veel instituten zijn met regels die niet zijn vastgelegd in de Nederlandse wet.

 50. De problemen tussen bevolkingsgroepen worden natuurlijk niet veroorzaakt door de PVV.
  Dat is volstrekte onzin. Die problemen waren er al vele jaren voordat de PVV bestond.
  .
  De PVV benoemd de problemen slechts en geeft daar, vanuit haar visie, oplossingen voor.
  Je kunt het oneens zijn met de wijze waarop de PVV die problemen benoemd en de oplossingen die zij daarvoor aandraagt. Maar daarmee verdwijnen de problemen niet.
  .
  Wie derhalve tegen de aanpak van de PVV is moet zelf met betere methoden komen om die problemen te benoemen en op te lossen. Tot op heden zie ik de tegenstanders van de PVV echter weinig verder komen dan de PVV te demoniseren. Met echte oplossingen voor het probleem zie ik ze niet komen.
  .
  Liever vegen ze de problemen onder het vloerkleed of ontkennen ze deze ronduit.
  En verketteren ze de mensen die met deze problemen worden geconfronteerd. Mensen die uit pure nood om aandacht voor hun problemen zo langzamerhand elke oplossing daarvoor accepteren.
  .
  Het zijn juist de veroorzakers van deze problemen (van links naar rechts: GL, PvdA, D’66, CU, VVD en CDA ) die nog steeds deze problemen blijven veroorzaken, waardoor de gevolgen ervan steeds extremer worden, door niet met werkbare oplossingen te komen.
  .

 51. @#73
  De politiek correcte tijden zijn al lang voorbij. Problemen worden in dit land al jaren benoemd. Helaas worden sommige problemen wel nogal overdreven.

  Over welke problemen heb je het precies?

 52. Betere methodes .. het opknappen van armoedewijken zoals Vogelaar deed heeft in onze voormalige probleemwijk prima .. Agenten in de wijk op een fiets die vriendelijk naar mensen zijn in plaats van machtswellustig hielp hier ook … De problemen zin nu in een luxere wittere wijk bij ons in de buurt verplaatst , maar daar geven de media amperan andacht aan .. de witte puistekoppies van de PVV stemmers zijn minder nieuws dan jongens de Mo of Ali heten …

 53. Ik ben laatst nog gebeld door de politie over de veiligheid in mijn buurt en wat er verbeterd kon worden. De dame die belde wilde weten welke prioriteiten ik graag zou zien. Deze week werd ik na aangifte van een poging tot inbraak gebeld om na te gaan of forensisch onderzoek zin had.

  Ik ben niet zo vaak positief over Korps Amstelland maar ik moet toe geven dat ze bezig zijn dingen te verbeteren.

 54. @ jvdheuvel:
  Zie nu pas dat je naar mijn site linkt. Let op wat er staat: Ik pleit ervoor om Godwin’s Law op non-actief te stellen. Waarom? Omdat ik verwijzingen naar het oude fascisme volkomen terecht vind als het gaat om de PVV.

Reacties zijn gesloten.