Rosenthal zet PVV-kleuter Bosma in de hoek

PVV “ideoloog” Martin Bosma stelt debiele kamervragen. Meestal komen die er op neer dat hij iemand de mond wil snoeren. De verantwoordelijke ministers sturen hem dan het bos in want als er iemand zijn bek moet houden is het natuurlijk PVV-griezel Bosma wel. Gisteren hadden we al het voorbeeld Bijsterveldt, vandaag hebben we Rosenthal. Zoals ik gisteren al aangaf; droog onderkoeld reageren is inderdaad leuk, maar KEIHARD optreden tegen dat stompzinnige PVV-gejank zou beter zijn. Onze peperdure ministers hebben wel wat beter te doen dan kleuterleidster spelen, dunkt me.

11 gedachten over “Rosenthal zet PVV-kleuter Bosma in de hoek”

 1. Ik denk, dat je juist aan de hand van deze ultradroge antwoorden van Rosenthal heel gemakkelijk kunt aantonen, waarom de reactie van Bijsterveldt echt wel iets bijzonders was. Dit (Rosenthal) is inderdaad droog en onderkoeld, dat (Bijsterveldt) was een heuse, kundig geformuleerde sneer jegens de vragensteller. Maar dat kun je dan weer van Rosenthal amper verwachten…
  😉

 2. Ter Braak rolt in zijn graf bij het idee dat die nazi’s met hem komen aansjouwen…

 3. Ik vond de reaktie van Bijsterveld best wel geweldig (mag ik dat zeggen van iets van Ons Kabinet? 😛 ), alhoewel bij het bericht van Rosenthal de irritatie toch best wel tussen de regels vandaan druipt: “Mamma heeft al nee gezegd, dus waar haal je precies het idee vandaan dat pappa nu opeens ja zou zeggen?”

  En Bosma geeft natuurlijk niet op, want die is alweer een volgend ministerie aan het verzinnen dat wellicht het Nexus-instituut kan dichtgooien. (Let maar op, vóór het eind van dit jaar krijgen we opnieuw een poging!)

 4. @3: DarkSkywise:

  [ Ik vond de reaktie van Bijsterveld best wel geweldig ]

  Dapper zou zijn niet meer meewerken aan dit gedoe. Vind je dat we echt blij moeten zijn met zo’n tuthola die waarschijnlijk uit electorale overwegingen die mag zeggen van haar opperhoofd Ruttte? Het cda-volk was zoooo gelukkig met Haersma Buma dat hij iets durfde te zeggen over de toon van het debat, dat ze hem pardoes de lauweren omhingen.

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat er een afspraak is van het CDA en de VVD om Wilders voorzichtigjesaan wat tegen te spreken om hun eigen morrende achterban blij en vrolijk te maken.
  Niet teveel natuurlijk, anders wordt Herr Wilders böse, en gaat hij aan de stekker morrelen.

 5. @5 Alle begin is moeilijk. 😉

  Ook ik heb het gevoel dat ze aan het morren zijn vanwege pers en achterban, maar ze hebben er duidelijk succes mee, dus wie weet waar dit pas het begin van is…

 6. Uri zit natuurlijk in een lastige positie

  als hij Butthead Bosma te hard en/of gevat van repliek dient dan gaat Butthead Uri demoniseren waarna Uri Butthead op zijn beurt weer van antisemitisme moet beschuldigen…

  je moet een dikke huid hebben om je gedoogpartner te gedogen

 7. Hij kan bv. kamervragen stellen over Jan Jaap de Ruiter, n.a.v. hun fittie in de Volkskrant. Deze snoodaard uit het verderfelijke Tilburg zou nl. hem, de grote Bosma, verkeerd geciteerd hebben. Hij zou ze aan Verhagen kunnen stellen, aangezien het landsbelang op het spel staat.
  (http://www.janjaapderuiter.eu/de-ideologie-van-de-pvv/

  Dankzij Bosma heb ik toch maar mooi Riemens boekje gekocht, ik heb het net uit. Wat Bosma een doorn in het oog is, zoals zo’n tekst van Menno ter Braak, is telkens weer zeer lezenswaardig.

 8. We gaan ze helemaal gek maken in Den Haag, werd gezegd bij de PVV gezegd na hun verkiezingszege.

  Blijkbaar is dat het enige doel. Wel, het lukt ze aardig.

Reacties zijn gesloten.