Ruttes prestigeproject is fiasco

Rutte blijft toch de man van de 130 km per uur nu blijkt dat werkelijk niemand zit te wachten op zijn plan om 3 provincies samen te voegen tot 1 superprovincie. Zelfs zijn partners bij de PVV vinden het niks, om over de oppositie nog maar te zwijgen. Zelfs als het CDA het iets zou vinden zou eenzame Mark Rutte geen meerderheid kunnen vinden voor zijn prestigieuze megaplan, waarmee hij de geschiedenisboekjes zou hebben gehaald, stel dat het was doorgegaan. Waar dus geen sprake van is. Daar sta je dan, zonder gedoogvriendje. Op dit moment is nog niet bekend hoeveel Rutte aan bezuinigingen had ingeboekt voor deze maatregel maar hij kan altijd nog een reservewiel van zijn Joint Strike Fighter op marktplaats zetten.

Update: kabinet kennelijk op ramkoers en zetten paradepaardje Rutte gewoon door.

31 gedachten over “Ruttes prestigeproject is fiasco”

 1. Vind het toch wel bizar dat er vanuit de PVV om een visie op iets wordt gevraagd. Of zouden ze eerst in het woordenboek opgezocht hebben wat dat is?

 2. 2
  Keira

  Off topic
  Wil je iets lezen waar de haren van overeind gaan staan, dan lees dit.

  site Xander nieuws
  Artikel is genaamd : Migranten zorgen voor forse daling gemiddelde intelligentie Duitsland.
  Lees ook eens de reacties.

 3. Keira Schreef:

  Vind het toch wel bizar dat er vanuit de PVV om een visie op iets wordt gevraagd. Of zouden ze eerst in het woordenboek opgezocht hebben wat dat is?

  hahahaha,Keira. 🙂

 4. DarkSkywise Schreef:

  Volgens mij bedoelen ze alles daar bloedserieus.

  Je kon wel eens gelijk hebben, maar ik blijf ‘m een giller vinden.
  (Momenteel geen zin om het op te zoeken, maar ik meen dat ik via Sargasso op een site terecht kwam waar dit soort onzin ook werd beschreven maar er wel nadrukkelijk onder stond dat het een grapje was. Het betrof de mishandeling die homo’s hun buren voortdurend toebedeelden en de politie die weigerde er iets aan te doen)

 5. Henk Veldman Schreef:

  Je kon wel eens gelijk hebben, maar ik blijf ‘m een giller vinden.

  Xandernieuws is een afsplitsing (wegens ruzie) van de reli-site weeswaakzaam.nl (inmiddels wegens de grotere vrijheid van kwetsingsuiting als weeswaakzaam.info naar de VS verhuisd), is al minstens 1 keer offline gehaald wegens bedenkelijke content (iets met racisme) en heeft een zeer hoog Niburu-gehalte.

  Dat laatste kan inderdaad af en toe satirisch overkomen. 😛

  Het oorspronkelijke artikel is overigens afkomstig van Kopp Online, de site van de samenzweringstherorieën- / UFO- / anti-links- / anti-islam-uitgever Kopp Verlag, kortom, het bekende “wat U van de overheid allemaal niet mag weten”-gezeur. Zo wist Kopp bijvoorbeeld eind vorig jaar nog te melden dat er in Griekenland met geld uit het EU-noodfonds een moskee zou worden gebouwd (o.a. overgenomen door Elsevier), wat ook al je reinste gelul bleek te zijn.

 6. Ik kan het waarheidsgehalte van dit artikel natuurlijk niet één-twee-drie beoordelen, maar een daling van het IQ van 107 naar 98, voornamelijk als gevolg van immigratie is zorgwekkend. Het lijkt me wel een erg forse daling.
  Feit is wel dat bekend is dat het IQ van grote groepen immigranten zeer laag is. Ze vinden nauwelijks aansluiting bij onze samenleving én, ernstiger, wij zijn geneigd ons aan hun niveau aan te passen.
  Het voorbeeld van de ontwikkeling in het hindoestaanse India (hoog) versus het islamitische Pakistan (laag) doet vermoeden dat religie ook een remmende factor op ontwikkeling kan zijn. Daarnaast weten wij al een hele tijd dat inteelt niet echt bevorderlijk is voor de intellectuele kwaliteit van het nageslacht.

 7. Liera Schreef:

  Ik kan het waarheidsgehalte van dit artikel natuurlijk niet één-twee-drie beoordelen, maar een daling van het IQ van 107 naar 98, voornamelijk als gevolg van immigratie is zorgwekkend. Het lijkt me wel een erg forse daling.

  Inderdaad, dat kun je niet maar je hebt als Wilders-aanbidder een goed excuus.
  Niemand zal je lage IQ je kwalijk nemen. En niemand zal in eerste instantie je dommige goedgelovigheid voor de voeten gooien, wetend dat je het slachtoffer bent van een zeer doortrapt en slecht mens, die mensen zoals jij heel goed kan gebruiken om z’n verderfelijke ideologie te ondersteunen en te propageren.

  Je moet eventjes iets weten.
  Het gemiddeld IQ is 100.
  Precies de helft van de mensen zit er boven en de andere helft er onder.
  Het is dus klinkklare nonsens te beweren dat Duitsers bovengemiddeld intelligent zouden zijn.
  In Eindhoven wonen bovengemiddeld veel intelligente mensen. Hoe dat komt?
  Heel simpel. In die ene stad zitten verhoudingsgewijs meer hoogopgeleiden dan elders. Oorzaak is dat er een aantal hoogwaardige technologische industrieën gevestigd zijn
  Neem je de strook van Noord-Nederland en Noord-Duitsland zie je precies hetzelfde.
  In ons gebied heb je realtief veel hoge scholen en universiteiten, terwijl er maar een lage bevolkingsdichtheid is. (Terzijde: toen men dat had geconstateerd heeft m’n mij niet in de berekening mee genomen, maar de manier van metingen zoals ze nu worden gedaan zijn hoe dan ook wél van een andere Groninger, namelijk Frans Verhagen, die de GIT, Groninger Intelligentietest heeft ontwikkeld)
  Wij Groningers horen dus gemiddeld tot de meest intelligentste mensen ter wereld.

  In principe is het IQ aangeboren. Wel is die te ontwikkelen. Eén van de beste manieren om dat te doen is om mensen zo veel mogelijk variaties in hun omgeving aan te bieden. Dat kan dus door bijvoorbeeld mensen in contact te laten komen met zo veel mogelijk verschillende culturen en leefomgevingen.
  Wilders als groot voorstander van een een zoveel mogelijke monoculturele omgeving doet er alles aan om mensen daar toe te verleiden. Daarom heeft hij jou als z’n één van z’n beste leerlingen ook zo lief. Z’n aanhangers hebben allemaal een bloedje hekel aan een multiculturele samenleving want dat vergt teveel van hun intelligentie.

  Feit is wel dat bekend is dat het IQ van grote groepen immigranten zeer laag is. Ze vinden nauwelijks aansluiting bij onze samenleving én, ernstiger, wij zijn geneigd ons aan hun niveau aan te passen.

  Nee, dat is niet zo als jij zegt. Je merkt dat het niveau van de meeste immigranten juist tamelijk hoog is en dáár probeer je je bij aan te passen. Dat siert je overigens.
  Wat niet zo leuk van je is, maar wat heel bekend is bij mensen zoals jullie dat je anderen je eigen domheid verwijt. Jij snapt die mensen niet, maar dat ligt niet aan jou volgens jou maar aan die andere mensen. Je ziet het gedrag ook bij kinderen. Pappa en mamma weten er niks van, kraaien ze opgetogen als ze iets anders vinden dan pappa en mamma.

  Het voorbeeld van de ontwikkeling in het hindoestaanse India (hoog) versus het islamitische Pakistan (laag) doet vermoeden dat religie ook een remmende factor op ontwikkeling kan zijn.

  Hindoeïsme is een religie, hoor. De Islam is een ideologie. Dat weet je niet van jezelf maar van je leermeester.
  Jij kunt dat ook niet zelf bedenken want de Ideologie van Wilders staat zelfdenkzaamheid niet toe.
  Vandaar je verwarring.

  Daarnaast weten wij al een hele tijd dat inteelt niet echt bevorderlijk is voor de intellectuele kwaliteit van het nageslacht.

  Is dát je verklaring voor het feit dat je ver onder de geestelijke armoedegrens leeft?

 8. Jammer dat je niks zinnigs te melden hebt , Henk. Maar je hebt eerder al aangegeven op school niet veel opgestoken te hebben. Dat verklaart het misschien.
  Maar, serieus nu. je zult begrijpen dat ik niet inga op iemand wiens schrijfsels vol met schimpscheuten zitten

 9. Oke, het off topic gedoe is nu weer afgelopen en de ad hominem’s ook! Reageren welkom als het over het ondw gaat.
  En Liera dat gaat dus niet over het gemiddelde IQ van de PVV-stemmer.

 10. Goed lezen, voor jou geldt ook dat je je aan de regels moet houden. Als Henk in de sloot springt, spring jij dan ook. Wat een vreselijk kinderachtig gedrag. Ik hou me niet aan de regels omdat hij *vingertje wijst* het ook niet doet.
  Overigens janken, piepen en zaniken is ook tegen de REGELS!

 11. Liera Schreef:

  Maar, serieus nu. je zult begrijpen dat ik niet inga op iemand……..

  Een laag IQ, zo simpel. Het weet van vlag maar niet van wimpel.
  Heb je Kaaskop al antwoord gegeven, wat je had beloofd, of is dat te hoog gegrepen?

 12. Liera Schreef:

  Jammer dat je niks zinnigs te melden hebt , Henk. Maar je hebt eerder al aangegeven op school niet veel opgestoken te hebben. Dat verklaart het misschien.
  Maar, serieus nu. je zult begrijpen dat ik niet inga op iemand wiens schrijfsels vol met schimpscheuten zitten

  Liera, probeer eens in te zien dat wat op die site geschreven stond klinkklare nonsens zijn die je ook zelf wel had kunnen bedenken.
  Immers om een gemiddeld IQ 10 punten naar beneden te krijgen dus van 107 naar 97 moet de lage waarde 90 zijn.
  Reken maar uit. Jij hebt een IQ van 107, een immigrant heeft 90
  90+107 gedeeld door 2 is 98½ toch? . Dat heb jij mogelijk niet op school opgestoken maar ik wel.
  M.a.w. als alle immigranten gemiddeld een IQ van 90 hebben dan zouden er net zoveel immigranten als Duitsers zijn dus zo’n 82 miljoen zijn er daarvoor nodig. Als het gemiddelde 80 is bij die immigranten heb je toch nog altijd zo 75 miljoen nodig.
  Kortom het is gelul, maar het is lulpraat wat Wilders graag z’n aanbidder wil voorhouden om maar argumenten te hebben om te discrimineren.
  Ik kan me wel voorstellen dat je pissig bent, maar realiseer je je dat je voortdurend weer nieuwe excuses zoekt om mensen te kunnen discrimineren en dat jij daarmee juist een gewillig slachtoffer bent van Wilders die liever niet heeft dat je al te logisch nadenkt.
  Dat discriminerende gedrag van jullie Wilders-aanhangers maakt jullie zo verwerpelijk snap je dat niet? Je hebt toch niks waar je trots op kunt zijn als je zo doet?
  De overgrote meerderheid van de mensen walgt van dit soort dingen.
  Liera, nogmaals Wilders is een oplichter en ook nog eens van het hele kwaadaardige type ook..
  Toen de Joden in Duitsland een soortgelijke behandeling kregen als nu van Wilders cs deed men dat in de regel niet uit kwaadaardigheid.
  Men geloofde oprecht dat het niet koosjer zat met die gasten.
  Ik heb sterk de indruk dat jij ook vanuit een gevoel van oprechtheid denkt te handelen omdat je veronderstelt dat die gasten niet helemaal netjes zijn.
  Maar echt. Je laat je misleiden en verleiden tot dingen die je waarschijnlijk helemaal niet eigen zijn.

  (Een kleinigheidje nog Liera. Als je tussen ’75 en ’90 een middelbare schoolopleiding hebt gevolgd heb je grote kans dat je indirect les van me hebt gehad. Ik ben namelijk redacteur en ghostwriter geweest van van een behoorlijk aantal schoolboeken, voor het grootste deel geschiedenis, maatschappijleer en “mensenkennis”. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan moet ik je m’n excuses aanbieden. Ik heb je de lesstof niet goed bij kunnen brengen.)

 13. # 18

  Henk , echt waar, ik heb bewondering voor je geduld maar dergelijke opmerkingen van een dergelijk persoon zijn zo laag dat ik er niet eens meer een antwoord op heb, het is echt dieptriest. Ik vind het gewoon walgelijk.

 14. Henk, in de tweede regel van mijn posting bij 11 zeg ik zelf de daling wel erg fors te vinden. Dat heeft mede te maken met de rekenkundige achtergrond dat er wel erg veel Duitsers met een hoog IQ moeten vertrekken en er een grote instroom van mensen met een laag IQ moet zijn om deze daling te verklaren.
  Maar dalingen tot 103 of 104 zijn vanuit demografische cijfers wél mogelijk.
  Het gaat ook niet om de preciese cijfers, het gaat om het feit dat mensen met een hoog IQ en dito arbeidsmoraal het land verlaten en dat hun plaats wordt ingenomen door mensen met een overwegend laag IQ en, vaak, overeenkomstige arbeidsmoraal.
  Daar wordt een land niet beter van en het is een kwestie van tijd totdat het gemiddelde IQ inderdaad tot 98 is gedaald.
  Zelfs onafhankelijke berekeningen omtrent de kosten van immigratie komen tot 7 à 8 miljard per jaar in Nederland. Dit is na verrekening van eventuele opbrengsten. Zet dat af tegen de totale bezuinigingen van 18 miljard over de totale regeerperiode van dit kabinet. Dan snap je dat we een funeste keuze hebben gemaakt.

  Ik kan me jouw boeken niet herinneren, Henk, maar ik hoop dat ze inhoudelijk minder eenzijdig waren dan de visies die jij op dit forum uit.

 15. Liera Schreef:

  berekeningen omtrent de kosten van immigratie komen tot 7 à 8 miljard per jaar

  …gebaseerd op cijfers uit de vorige eeuw en een situatie die al minstens 10 jaar niet meer van toepassing is….

 16. Liera Schreef:

  het gaat om het feit dat mensen met een hoog IQ en dito arbeidsmoraal het land verlaten en dat hun plaats wordt ingenomen door mensen met een overwegend laag IQ en, vaak, overeenkomstige arbeidsmoraal.
  Daar wordt een land niet beter van en het is een kwestie van tijd totdat het gemiddelde IQ inderdaad tot 98 is gedaald.

  Wat een àchterlijk gezwam!! Hoe idioot kun je jezelf als PVV-troela verkopen? Bral, bral, kun je ook nog iets onderbouwen? Dit is trowens mijn laatse reactie op je.

 17. DarkSkywise Schreef:

  Liera Schreef:
  berekeningen omtrent de kosten van immigratie komen tot 7 à 8 miljard per jaar
  …gebaseerd op cijfers uit de vorige eeuw en een situatie die al minstens 10 jaar niet meer van toepassing is….

  … en zelfs dat nog niet eens.
  Er werd/wordt vergeten dat al die mensen ook heel veel opbrengen (gemiddeld € 35.000, per jaar vrouwen en kinderen inbegrepen) . Bovendien werd er voorbijgegaan aan het feit dat de eerste 20 jaar van je leven je ongeveer € 100.000,- gemeenschapsgeld kost, iets wat je bij immigranten niet hebt. De “inrijkosten” zijn er dus al af.
  In die zogenaamde “onafhankelijke berekeningen” van Liera kost een immigrant € 50.000,- per jaar.
  Liera zal samen met z’n leider Wilders heel wat moeten bereken om dat bedrag rond te krijgen.

 18. @20 Liera, je blijft maar steeds je best doen om mensen te kunnen discrimineren en inderdaad ben jij daarom het lievelingetje van Wilders omdat je niet door hebt dat hij je besodemietert met z’n leugens. Dat toont de vakmanschap van Wilders aan. Minder jou onnozelheid.

 19. Liera Schreef:

  het gaat om het feit dat mensen met een hoog IQ en dito arbeidsmoraal het land verlaten en dat hun plaats wordt ingenomen door mensen met een overwegend laag IQ en, vaak, overeenkomstige arbeidsmoraal.

  Geld dan ook vast voor hier .. Ik zie namelijk zelden nog Nederlanders met arbeidsmoraal , die zijn zekergeemigreerd en hebben jankende amperan werkende zeurdozen als Liera achtergelaten … Ik zie het op mijn werk: Beveiligers : meerderheid Allochtoon Schoonmakers : meerderheid Allochtoon ( 2 Nederlanders op de ongeveer 80 schoonmakers , verhuisdienst : Meerderheid Allochtoon , Onderhoud: ongeveer 50-50 , maar voor het zware werk komen er buitenbedrijven die weer voor de meerderheid Allochtoon zijn … Raar trouwens wat de schoonmaak betreft , Ik zie voldoende werkloze NEDERLANDERS in mijn buurt , maar die zie ik nooit wachten op de busjes naar het Westland of tussen de sollicitanten bij de schoonmaakdienst van mijn werk …

 20. Ik ben wel voor provinciale hervormingen .. maar dan gewoon weer 7 onafhankelijke staten en een gekozen stadshouder … Job Cohen is daar wel goed voor , getalenteerd bestuurder …

 21. Al Bakrastani Schreef:

  Liera Schreef:
  het gaat om het feit dat mensen met een hoog IQ en dito arbeidsmoraal het land verlaten en dat hun plaats wordt ingenomen door mensen met een overwegend laag IQ en, vaak, overeenkomstige arbeidsmoraal.
  Geld dan ook vast voor hier .. Ik zie namelijk zelden nog Nederlanders met arbeidsmoraal , die zijn zekergeemigreerd en hebben jankende amperan werkende zeurdozen als Liera achtergelaten … Ik zie het op mijn werk: Beveiligers : meerderheid Allochtoon Schoonmakers : meerderheid Allochtoon ( 2 Nederlanders op de ongeveer 80 schoonmakers , verhuisdienst : Meerderheid Allochtoon , Onderhoud: ongeveer 50-50 , maar voor het zware werk komen er buitenbedrijven die weer voor de meerderheid Allochtoon zijn … Raar trouwens wat de schoonmaak betreft , Ik zie voldoende werkloze NEDERLANDERS in mijn buurt , maar die zie ik nooit wachten op de busjes naar het Westland of tussen de sollicitanten bij de schoonmaakdienst van mijn werk …

  Zie je wel. En dan zijn er nog steeds mensen die beweren dat die allochtonen onze baantjes niet inpikken.

 22. Al Bakrastani Schreef:

  Ik zie namelijk zelden nog Nederlanders met arbeidsmoraal , die zijn zekergeemigreerd en hebben jankende amperan werkende zeurdozen als Liera achtergelaten …

  Krek. Ik zie alleen hardwerkende niet-Nederlanders, kleine Turkse ondernemers bv.

Reacties zijn gesloten.