13 gedachten over “De NS en onze beschaving”

 1. ja joh,een VLIEGticket naar Londen is nog goedkoper dan een treinreis van r.dam naar a.dam,en in een vliegtuig heb je wel een koffiekar en toilet…..en aardige stewards en stewardessen en geen chagrijnige herintreder conducteur

 2. Er was ooit zo’n slogan “waar zouden we zijn zonder de trein?”
  Die vraag lijkt nu eenduidig beantwoordbaar: “Gelukkig thuis” 😐

 3. En Januari worrden de treinkaartjes weer procénten duurder om die pisbuidels, stoma’s zeg maar, te kunnen betalen, of je onderweg nou meepist of niet.

 4. @4 Dit zou zo langzamerhand toch een “kopersstaking” verdienen. Iedereen gewoon terug in de carpool?

 5. Dit plan is toch gedoemd te mislukken. Volgens mij is er best een ARBO regel te vinden dat je niet op de werkplek zelf je behoeftes mag doen. En een ander op jouw werkplek toelaten voor een sanitaire stop lijkt me echt een dikke NONO.

 6. Het had een idee van Richard de Mos kunnen zijn. Maar die zou werkeloos geworden NS personeel als vrijwilligers ronselen voor het open maken van de deurtjes naar het lege machinistenverblijf. Die hebben namelijk daarin veel ervaring. Het opruimen van de plaszakken blijft natuurlijk voorbestemd aan de (deels) geïntegreerde islamitische landgenoten want die hebben al jaren ervaring met het opruimen van pis, poep en kots in onze treinen.

 7. Ik ga nooit in de trein naar de WC. Ben je al eens wezen kijken ? Brrrrr…als je een weekje ziekteverlof wel ziet zitten, ga dan in de trein naar de WC. Zo goor!

 8. @8 – Ik zeg het niet vaak, maar dat is inderdaad een goed punt…
  Valt me altijd op, hoe schoon toch de Belgische treinen zijn. Volksaard, wellicht… 😉

 9. Ik mis die WC dus niet, maar i begrijp nog iets niet. Als je plaszakken beschikbaar stelt, wáár moeten reizigers die dan vullen ? Toch in een apart hokje mag ik hopen? En wat is dan nog de besparing ? Ik wil toch niet geconfronteerd worden met iemand die tegenover me zit, die dan zo’n zak zit te vullen ?

 10. Uit bovengenoemd artikel:

  De treinreiziger kan zijn behoefte doen in de lege cabine van de machinist.

  Maar ook deze is een giller:

  De gevulde zakken kunnen in de trein achterblijven.

  😐

 11. Lol dus binnenkort allemaal plaszakken op de stoelen ipv van de metro krantjes die er nu in overvloed zijn 😉 ns spoort niet!

 12. Liera Schreef:

  Ik mis die WC dus niet, maar i begrijp nog iets niet. Als je plaszakken beschikbaar stelt, wáár moeten reizigers die dan vullen ? Toch in een apart hokje mag ik hopen? En wat is dan nog de besparing ? Ik wil toch niet geconfronteerd worden met iemand die tegenover me zit, die dan zo’n zak zit te vullen ?

  Er zou een paal met zakjes midden in elke wagon geplaatst worden?
  Hoe zien de zakjes voor vrouwen eruit, of is het de bedoeling om hierin te gaan discrimineren?

Reacties zijn gesloten.