Niet links, maar rechts zit achter ‘multiculti’

We hebben het op deze site al 3000 keer verteld maar we willen het best voor de 3001e keer vertellen: niet links, maar rechts zit achter ‘multiculti’. Het is NIET de schuld van de PvdA, NIET de schuld van Femke Halsema, en NIET de schuld van geitenwollen sokken en sandalen dragende baardmannen of “gutmenschen” of whatevah:

Met gedoogpartner PVV stelt het kabinet paal en perk aan immigratie. Is dat slim? En welke partijen waren er ook alweer aan de macht toen de meeste immigranten binnenkwamen?

Het blijft merkwaardig, het beeld dat er door Geert Wilders en zijn secondant Martin Bosma de afgelopen jaren met succes is ingeramd. De ‘massa-immigratie’, de zogenoemde ‘islamisering’ en de almaar uitdijende multiculturele samenleving is de schuld van links, met name van de PvdA.

Na ‘vadertje Drees’, destijds leider van de PvdA, zetten de nieuw-linksers binnen de partij de sluizen voor de ‘massa-immigratie’ (woorden van Geert Wilders) wijd open. Alle problemen die zouden samenhangen met migratie en integratie waren de schuld van links dan wel de ‘linkse kerk’. (En lees verder bij Trouw)

34 gedachten over “Niet links, maar rechts zit achter ‘multiculti’”

 1. Nou en,multiculti ja en dan?
  we zijn het al dus…wat wou je eraan doen dan? het enigste is iedereen uitzetten,zolang de multiculti hier woont blijft het multiculti!!

  Dus wie er wat dan ook aangedaan heeft om multiculti te worden doet er niet meer toe het IS zo,en zolang de migranten hier wonen…………….Blijft het ook zo oke?of men roept mislukt enz…dikke pech het is zo,en niet mislukt overigens hoezo mislukt wat is de mislukking dan?

  Voor regeringen:wanneer ik een cake bak die nadien is mislukt pleur ik hem weg…wat doe je dan met de multiculturele samenleving?

 2. Volgens de PVV heeft de linkse kerk de deur wagenwijd opengezet voor immigranten.
  Een grotere verdraaiing van de werkelijkheid is haast niet te bedenken.

  Tijdens de jaren zestig en zeventig waren de PVDA en de vakbonden totaal niet gediend van immigranten. Links was toen bang voor werkverdringing en had zeer strenge voorwaarden gesteld aan immigratie. Na 2 jaar diende de immigrant weer huiswaarts te keren.
  Het zijn juist de rechtse partijen geweest die onder druk van de ondernemers deze regels hebben versoepeld [ Namelijk kabinet van agt – wiegel ]
  De ondernemers waren maar al te blij met deze goedkope krachten en waren niet gelukkig met het feit dat een werknemer al na 2 jaar terug moest.

  Toen Nederland na de oorlog begon met het werven van buitenlandse arbeiders
  (nodig vanwege o.a emigratie, de oorlog in Nederlands Indië en de lage lonen in de mijnbouw waardoor Nederlandse mijnwerkers liever in Duitsland gingen werken) waren de regels erg streng:
  werkgevers waren verantwoordelijk voor kost & huisvesting, wie geen werk had moest terug
  en pas als je 5 jaar aaneengesloten had gewerkt, mocht je blijven en je gezin laten overkomen.

  In 1960/1961 werden de regels door het kabinet De Quai (KVP / VVD / ARP / CHU, dwz. het eerste naoorlogse kabinet waar de PvdA *niet* inzat) aanmerkelijk versoepeld: na 1 jaar werk mocht je al blijven en waren de werkgevers niet meer verantwoordelijk en na 2 jaar mocht het gezin al overkomen. Alleen minister Klompé (KVP) was tegen omdat volgens haar de nieuwe regels permanent verblijf mogelijk maakten, maar dat was een vrouw dus dat telde toen nog niet zo.

  Ondertussen bleven de werkgevers maar werven en werd onder het kabinet De Jong (opnieuw KVP / ARP / CHU / VVD) een wervingsovereenkomst voor arme Rif-bewoners afgesloten, waarna in 1969 (nog steeds tijdens De Jong) een stroom van gezinsherenigers naar Nederland kwam. In 1972 (tijdens Kabinet Biesheuvel – yep, weer diezelfde partijen, plus eventjes met DS’70) trokken de grote steden aan de bel omdat de situatie onhoudbaar was geworden,

  Periode 1982-1994: De kabinetten-Lubbers
  Deze periode wordt gedomineerd door het CDA van premier Lubbers. Na het mislukte kabinet-Van Agt/Den Uyl/Terlouw kwam er in november 1982 een centrumrechts kabinet onder leiding van de opvolger van Van Agt. Het kabinet-Lubbers bepaalde in 1985 dat kinderen van gastarbeiders zonder voldoende middelen van bestaan een partner naar Nederland mochten laten overkomen

  Bovenstaand verhaal was ik in een ver verleden al eens tegengekomen, of ik heb hetzelf eens op wikipedia bij elkaar gesprokkeld. Dat weet ik niet meer. Hoe dan ook; ik heb het in die tijd opgeslagen in Word, dus vergeef mij dat ik er geen Link bij heb

 3. Het is volstrekt onzinnig, natuurlijk, om naar de verantwoordelijken voor de opkomst en de ondergang van onze multiculturele samenleving te gaan/blijven zoeken. Feit is simpelweg, beweer ik nou maar even, dat Nederland er eenvoudigweg zelf niet klaar voor was. Kom: we hadden amper onze zuilen verlaten en wierpen – nog halfhangend in diezelfde zuilen – “diepverzuilde” uitwerpselen naar elkaar. Om een multiculturele samenleving in Nederland te doen slagen ontbrak het eenvoudigweg maar aan één ding, een samenleving…
  😉

 4. @ Liera:
  Ja idd lierakind,vanwege het ontkennen van onze multicultureel land.
  Wees zoals Rita TROTS op Nederland en anders hoepel op zou ik zeggen want nederland zonder multiculti kan alleen nog maar in je dromen..nachtmerries bedoel ik

  Lieraatje vertel eens jij woont ook in nederland toch in dit multicultiland? hoe zou JIJ het veranderen,want dat willen sommigen toch die pvv stemmen enzo?vertel eens ik ben zooooo benieuwd of jouw droom haalbaar is of gewoon een illusie van een ongelukkige wanhopig naar erkenning zoekende innrid..O Liera geen rechts omheengedraai hoor gewoon eerlijk antwoorden aub

 5. Klaass Schreef:

  Hoe dan ook; ik heb het in die tijd opgeslagen in Word, dus vergeef mij dat ik er geen Link bij heb

  Zit een heel stuk tekst van mezelf bij 😆 dus je bent vergeven! 😉

 6. Liera Schreef:

  Nu kan ik wel beter begrijpen waarom jullie zo’n hekel aan rechts hebben.

  Liera, ik heb het al eerder verteld. Eén van de eigenschappen van Wilders en z’n volgelingen is dat men consequent mensen beschuldigd van wat men zelf heeft uitgevreten of nog steeds flikt.
  De zogenaamde massa-immigratie is juist tot stand gekomen door rechts.
  En het is vooral de SP geweest die zich er tegen heeft verzet.

 7. jvdheuvel Schreef:

  Multiculti is helemaal niet mislukt. We zijn hartstikke multiculti. Prima gelukt dus.

  Jawel. We zijn er niet in geslaagd om zo’n 1½ miljoen meest Wilders-volgelingen te laten integreren in een multiculturele samenleving. Dat is veel beter gelukt bij de immigranten en de rest van de autochtone bevolking in Nederland.
  En dat terwijl ze hier geboren zijn.

 8. Jullie hebben gelijk. De massa-immigratie is door rechts aangewakkerd. Maar.. waarom verzet de SP zich als rechts er nu iets aan wil doen ? Blijkbaar heeft rechts hun fout ingezien en willen ze de toestroom indammen en dan… verzetten de linkse partijen zich daartegen. Rare wereld.
  Trouwens, Henk Veldman, als schrijver van leerboeken voor het voortgezet onderwijs, het is beschuldigt met een “t” en niet met een “d” zoals jij in posting 13 schrijft.
  Ik zeg maar. Men klaagt immers zo over de taalvaardigheid van onze jeugd.

 9. Klaass Schreef:

  Volgens de PVV heeft de linkse kerk de deur wagenwijd opengezet voor immigranten.
  Een grotere verdraaiing van de werkelijkheid is haast niet te bedenken.

  Het is zelfs nog sterker.
  Nog tijdens het kabinet Drees heeft men geprobeerd zoveel mogelijk mensen te laten emigreren. Je kon ƒ 5000,- meekrijgen als je naar Canada of Australië vertrok.
  De reden was de overbevolking. Men had berekend dat rond de eeuwwisseling 21 miljoen mensen zou hebben. (Bedenk dat men toen nog geen rekening kon houden met iets als de pil en andere anti-conceptiemiddelen)
  Op dit moment hebben we 16,5 miljoen inwoners, waaronder 3,2 miljoen allochtonen. (21%)
  Zonder immigratie en volgens Bartjes zouden we dus nu 13,3 miljoen inwoners hebben.
  Nederland is op 8 na het rijkste land ter wereld, gerekend per hoofd van de bevolking.
  Na Luxemburg het rijkste land van de EU.
  Een land als Duitsland komt in de top 10 niet voor.
  Duitsland telt 7 miljoen immigranten. Nog geen 9% dus.
  4% van de Duitsers is moslim. 7% van de Nederlanders zijn aanhangers van die verderfelijke ideologie, die Islam heet.
  Wilders en z’n aanbidders hebben heel wat uit te leggen om hun Wilderiaanse fascisme te kunnen rechtvaardigen.

 10. Liera Schreef:

  Trouwens, Henk Veldman, als schrijver van leerboeken voor het voortgezet onderwijs, het is beschuldigt met een “t” en niet met een “d” zoals jij in posting 13 schrijft.

  1. Ik had het gezien op het moment dat ik al op verzenden had geklikt.
  2. Het is een opvallende gewoonte van mensen als ze merken dat ze fout zitten dat ze dan graag naar taalfouten wijzen.
  3. Ik gebruik 14 verschillende soorten medicijnen per dag. Sinds ik die medicijnen slik ben ik me er van bewust dat ik lang niet zo snel fouten zie als vroeger. Toch is het een stuk beter dan voor m’n dood.
  Toen kreeg ik een medicijn Tramadol geheten. Daardoor kon ik wel zien dat er bijvoorbeeld aan het woord “iedee” iets mankeerde maar niet “wad”. Toen dat vervangen werd door morfine ging het een stuk beter.
  Nu, na m’n dood, zou ik eens kunnen proberen om bepaalde medicijnen te laten staan om te achterhalen wel spul de dader is, maar dan loop ik het risico dat ik daar geen verslag meer van kan doen.

 11. Normaal reageer ik nooit op taalfouten. Maar omdat je schrijver bent van leerboeken….en de jeugd zo ontzettend veel fouten maakt bij de werkwoordspelling…..dacht ik……laat ik eens attent zijn.
  Verder nog een lang tweede leven gewenst. Ik houd het verder voor gezien. Glaasje wijn is al ingeschonken, geïnspireerd door een muziekje…Dubbonet on ice, een echt wijvendrankje, Henk, soort rode Vermouth 15%
  En als muziek Berlin van Lou Reed, de 1973 versie. Ken je die, Henk ? Uit je eerste leven misschien ?
  Leuke avond verder en een goede nacht.

 12. @18: Henk V:

  [ Toen kreeg ik een medicijn Tramadol geheten ]

  Dat is één van de meest grote schandalen van de farmaceuten. Het helpt geen moer en mensen zijn vrijwel direct verslaafd ( terwijl het aangesmeerd wordt als niet-verslavend).
  Morfine is vaak een veel beter middel zoals jij ook al ondervonden hebt blijkbaar. Maar daar rust een soort pillenpreutsheid op, volkomen ten onrechte.

 13. Liera Schreef:

  Hoeveel % van de Luxemburgers is moslim, Henk ?

  Dat is niet bekend. In Luxemburg is het verboden om onderzoek te doen naar geloofsrichting.
  Hier in Nederland hoef je niet aan te geven dat je moslim bent. Dus aanhanger van een verderfelijke ideologie. Een door en door slecht mens dus. Mensen kunnen dat zo aan je zien.
  Vroeger moesten de Joden een ster dragen. Anders kon men vaak niet zien of iemand een Jood was.
  Op het niet dragen van een ster stond ƒ 1000,- boete. Zover zal Wilders niet gaan. Is ook niet nodig. Men ziet onmiddellijk wel vlees men in de kuip heeft
  Wel moeten mensen het volgende in de gaten houden:
  Zie http://is.gd/KWSs0r
  Hier kun je lezen dat als je bijvoorbeeld op het strand loopt en je ziet iemand met moslimextremistenbaardje waarvan je de blote voetzolen kan zien dat hij je gewoon aan het beledigen en vernederen is. Je mag hem dan geen trap geven maar je mag hem natuurlijk er wel op wijzen dat hij moet opdonderen met z’n schofferingen jegens jou hardwerkende blanke Nederlander. Doet die dat niet dan mag je dan pas eventueel gepast geweld gebruiken.
  Ook levensgevaarlijk is als je iemand met deze klederdracht ziet: http://is.gd/tRYz2P
  Dit is een moslimvrouw wier kleding een politieke keuze vertegenwoordigt, en een speciale interpretatie van de islam. Voor iemand die niet weet, is dat gevaarlijk en triest.
  Ik weet zeker Liera, dat jij nu wel met een grote bocht om zulke lieden heen loopt en mogelijk politiebewaking aanvraagt mocht je bij iemand in de buurt komen.
  Je zult misschien ook ontdekken hoe gevaarlijk de jeugdserie Spangas.nl is die dagelijks op tv te zien is. Je ziet heel vaak van die gehoofddoekte meisjes. En dat krijgt de jeugd van tegenwoordig maar zo onder ogen Zie bijvoorbeeld: http://is.gd/TeJspx en dit is nog maar een licht geval.

 14. LeRoiDanse Schreef:

  @18: Henk V:
  [ Toen kreeg ik een medicijn Tramadol geheten ]
  Dat is één van de meest grote schandalen van de farmaceuten. Het helpt geen moer en mensen zijn vrijwel direct verslaafd ( terwijl het aangesmeerd wordt als niet-verslavend).
  Morfine is vaak een veel beter middel zoals jij ook al ondervonden hebt blijkbaar. Maar daar rust een soort pillenpreutsheid op, volkomen ten onrechte.

  In dit geval was hij bedoeld als vooralsnog een lichte pijnstiller. Ik was toen terminaal. Dus was het niet erg als ik er verslaafd aan raakte Toen het niet meer werkte kreeg is (steeds meer) morfine.
  Het afkicken van die morfine heeft maanden geduurd. Ik heb even geprobeerd om er ineens mee te stoppen maar dat was een hel (“Cold Turkey”)
  Ik had nooit eerder morfine gehad. Ik dacht dat je er high van werd, maar dat was dus niet het geval. Vandaar dat ik er direct mee wou stoppen.
  ‘k Heb ook nog een tijdje wiet gehad. Op staatskosten. Hielp ook wel wat, maar niet veel. Kon ik ook heel makkelijk mee stoppen.
  En dat was ook de ervaring die ik vroeger had toen ik hasj en wiet gebruikte. Het spul is nauwelijks verslavend. Ik kon er tenminste heel gemakkelijk mee stoppen en dat gold ook voor de meesten in mijn omgeving. Dat geouwehoer nu over die hennep-plantages van nu snap ik absoluut niks van.
  Ik heb een tijd mijn redactiekantoor gedeeld met die van de wijkpolitie.
  Op een dag kwamen er ineens een hele zwik politie-auto’s voor de deur. Een beetje meer dus dan normaal.
  Bij het pand pal naast ons werd de deur ingetrapt.
  Wat zat achter die deur?
  Een hele grote wiet-plantage. 15 meter diep, 6 meter breed. Smoorwarm. Fel verlicht. Dat was dus al jaren onze “buurman” geweest. Nooit wat van gemerkt. Hoe was men er achter gekomen. Iemand van het type Wilders-getuige, iemand die een pest had aan Turken en Marokkanen was er op één of andere manier achter gekomen. De man was een verschikkelijke etterbak. Hij zat als één of andere bestuurder wel eens bij een buurtvergadering. Altijd zat hij ergens over te jeremiëren. De laatste keer dat ik ‘m meemaakte werd hij de vergadering uitgeschopt.
  De politie heeft me gevraagd het niet te publiceren. (Inderdaad, da’s logisch. Wietkwekerij pal naast een politiebureau! Dat wordt lachen)
  Maar daar ging het niet zozeer om. Als de politie weet heeft van een kwekerij doet men niks. Pas als er geklaagd wordt móet men wel wat doen, immers het is illegaal.
  Maar 1. Het verplaats zich slechts. Je raakt ze toch nooit kwijt want de handel is wel legaal
  2. Wij politieagenten lusten ook wel eens een blowtje.Hoe moeten we er dan aan komen?

 15. Liera Schreef:

  Hoeveel % van de Luxemburgers is moslim, Henk ?

  Zelf te lui om even te googelen, typisch rechts gedrag , mekkeren over de ” werkschuwheid “van anderen maar te beroerd om zelf een constructieve poot uit te steken , Googel maar op “geloof per provincie “….
  Raar trouwens de Limbabwianen die in de jaren 20 vorige eeuw binnenlandse gastarbeiders in het noorden waren moeten toch bij visites verteld hebben over de discriminatie in het noorden , zelfde geleuter over te grote gebedshuizen , vreemde geloven , grote gezinnen ect ect … Nu zijn die voormalige katholieke gebieden toploper in PVV aanhang , de voormalige gediscrimineerden discrimineren het meest ….

 16. Al Bakrastani Schreef:

  Liera Schreef:
  Hoeveel % van de Luxemburgers is moslim, Henk ?

  Zelf te lui om even te googelen, typisch rechts gedrag , mekkeren over de ” werkschuwheid “van anderen maar te beroerd om zelf een constructieve poot uit te steken , Googel maar op “geloof per provincie “….
  Raar trouwens de Limbabwianen die in de jaren 20 vorige eeuw binnenlandse gastarbeiders in het noorden waren moeten toch bij visites verteld hebben over de discriminatie in het noorden , zelfde geleuter over te grote gebedshuizen , vreemde geloven , grote gezinnen ect ect … Nu zijn die voormalige katholieke gebieden toploper in PVV aanhang , de voormalige gediscrimineerden discrimineren het meest ….

  Wilders-aanhangers worden op dit moment het meest gediscrimineerd.
  Niemand wil met ze te maken hebben, kijken neer op hun discriminatie-ideologie geïnspireerd door hun laffe leider die nergens verantwoording voor durft te nemen.

 17. Henk Veldman Schreef:

  Jawel. We zijn er niet in geslaagd om zo’n 1½ miljoen meest Wilders-volgelingen te laten integreren in een multiculturele samenleving. Dat is veel beter gelukt bij de immigranten en de rest van de autochtone bevolking in Nederland.
  En dat terwijl ze hier geboren zijn.

  Droevig, maar Bolkestein zou dan zijn woorden dat integratie best gelukt is toch terug moeten nemen. 🙂

 18. en weer heeft liera mijn vraag #9 niet beantwoordt vanwege met de mond vol tanden staan of gewoon omdat ik gelijk heb…zo slap echt pvv

 19. # 19

  Als we het toch over taalfouten hebben , je maakt er zelf ook geregeld eentje.
  Je schreef ” faeces” het zou dus “faces” moeten zijn. Vreemd , vooral omdat je het forum hier bijna dagelijks mee overspoelt en je favoriete partij ook uit niets anders bestaat dan schijtbakken en pispalen.

 20. @desert flower.
  Natuurlijk maak ik fouten, maar het is toch echt faecaliën en niet datgene wat jij schrijft. Maar het is wel leuk geprobeerd.

 21. Liera Schreef:

  Natuurlijk maak ik fouten, maar het is toch echt faecaliën en niet datgene wat jij schrijft. Maar het is wel leuk geprobeerd.

  En nu on topic of anders opgekrast! Jij bent degene die in #19 begon te zemelen over taalfouten.
  Gezien je peil van geletterdheid en inhoudelijkheid heb je daar het recht niet toe. Alleen trollen vallen in een discussie daar hun opponent mee aan als de argumenten op zijn.

 22. Liera Schreef:

  het is toch echt faecaliën

  Voorkeurspelling is fecaliën / feces. Het Latijnse faeces is in onbruik geraakt, een meervoudsvorm als “faecaliën” is taalkundig niet geheel jofel omdat faeces al meervoud is (van faex).

 23. Ik weet dat dit even off topic is maar ik had het inderdaad fout ingetypt , ik bedoelde dat het feces moest zijn, het is een woord wat vaak fout wordt gespeld, ik het het nog even opgezocht in Wikipedia.
  Wat ook een onderwerp om moeilijk over te doen. Uiteindelijk belandt het toch in het riool.

 24. desert flower Schreef:

  Je schreef ” faeces” het zou dus “faces” moeten zijn. Vreemd , vooral omdat je het forum hier bijna dagelijks mee overspoelt en je favoriete partij ook uit niets anders bestaat dan schijtbakken en pispalen.

  Ja, inderdaad Desert Flower. Dat bruine stuk onbenul dat zich Liera noemt en alles inderhaast van Wiki haalt om zich geschoold voor te doen bedoelt dus eigenlijk: fasces
  http://images.google.nl/search?hl=nl&biw=990&bih=656&gbv=2&tbm=isch&sa=1&q=fasces&oq=fasces&aq=f&aqi=g1g-S4&aql=&gs_sm=e&gs_upl=4111l7821l0l9574l6l6l0l0l0l0l211l993l1.3.2l6l0
  Het fascistensymbool, dat in uitstraling in wezen weinig verschilt met de hoop excrementen die door hem en zijn xenoïde tafelgenoten wordt uitgescheiden. De botjes van hun kiloknallerkluiven zitten er nog
  in.

Reacties zijn gesloten.