PVV stelt kamerkulvragen n.a.v. achterlijke Griekse tankhoax

REUZEVRAGEN stelt de PVV weer aan ons arme kabinet dat toch al niks beters te doen heeft dan met de PVV spelen, dit keer over de 400 tanks welke Griekenland volgens o.a. Telegraf zou gaan kopen van de USA:

1.)
Kent u het bericht ‘Grieken kopen 400 tanks in VS'(*)?

2.)
Is dit bericht waar? Zo ja, deelt u de mening dat het te gek voor woorden is dat Griekenland 400 tanks koopt terwijl het land nagenoeg failliet is en afhankelijk is van miljarden euro’s aan financiele steun oa van de Nederlandse belastingbetaler? Zo neen, waarom niet?

3.)
Deelt u de mening dat Griekenland per direct moet afzien van de aankoop van deze 400 tanks en dit geld beter kan besteden aan het terugdringen van haar begrotingstekort? Zo neen, waarom niet?

4.)
Bent u bereid per ommegaande Griekenland aan te spreken op deze krankzinnige plannen en bij hun weigering om van deze aankoop af te zien iedere verdere steun aan Griekenland per direct stop te zetten? Zo neen, waarom niet?

5.)
Wilt u deze vragen voor a.s. dinsdag 11.00 uur beantwoorden?

Bij dagelijksestinkiestankie ging Tim Engelbart al helemaal los; de PVV zou de Grieken keihard hun recht ontzeggen om zich te verdedigen tegen de ottomaanse Turkse horden!!! Pacifistenplaatje er bij en al. Ik bedoel hoe hilarisch wil je het hebben?

Ok, even serieus nu, wij lazen dus even indymedia.org, ik citeer:

Elk bericht wat er tot nu toe gepubliceerd is haalt deze pagina aan:
 http://www.defencegreece.com/index.php/2011/10/the-u-s-approved-to-grant-400-m1a1-abrams-to-greece/

Wie zijn die lui? “defencegreece.com is a private, non-governmental defence and geopolitics blog maintained by aerospace, defence technology and industry enthusiasts.”
Een hobbywebsite dus.

Deze website bestaat nog niet zo heel erg lang, een paar maanden nog maar:
Domain Name:defencegreece.com
Record last updated at
Record created on 2011/6/23

Zij hebben hun bericht vertaald uit het grieks van een andere website, wat de primaire bron is in dit verhaal:
 http://www.hellenicdefence.gr/eidiseis/e2011/110929c.html

hellenicdefence.gr is een onderdeel van een kleine tijdschriftenclub, die voornamelijk voor modelbouwers en amateur geinteresseerden een reeks tijdschriften publiceert over militaire geschiedenis. Het zal je niet verbazen dat niet elk bericht even betrouwbaar is.

Deze twee websites zijn de -enige- waar dit bericht op geplaatst is, met als enige bron dus een paar verhalen op webfora waar grieken en turken elkaar de loef afsteken met wie de grootste piemel heeft.

Wat echter helemaal duidelijk maakt dat het hier een hoax betreft is dat de professionele defensie sites met geen woord hebben gerept over deze deal. Zelfs Janes weet hier niks over te vermelden, terwijl dat toch een concern is wat alles publiceert. (zoals het feit dat Griekenland een militair concern nog 100 miljoen schuldig is en dat de levering van Saab fighters uiteindelijk niet doorgaat wegens de schuldencrisis)

Conclusie: een paar schreeuwlelijkerts lezen een vaag bericht op een vage website, nemen het direct voor waar aan zonder de bronnen te controleren, en het wordt opeens een politiek issue.

15 gedachten over “PVV stelt kamerkulvragen n.a.v. achterlijke Griekse tankhoax”

 1. Het wordt op nibura .nl , xander nieuws en stond in leesbalk onder ochtend programma op ned 1 gemeld.
  Ja, Griekenland heeft het recht zich te verdedigen.
  Maar toch stelt zich de vraag of dit wel noodzakelijk is en of het niet beter aan de bevolking besteed had kunnen worden.

 2. Volgens mij gaan de ministers het straks nog leuk vinden om deze shit te beantwoorden.

  Antwoorden:
  1) Helaas nu wel
  2) Nee, daarom niet
  3) Zie antwoord op vraag 2)
  4) Zie antwoord op vraag 2)
  5) Bij deze.

 3. Jaap STB Schreef:

  Volgens mij gaan de ministers het straks nog leuk vinden om deze shit te beantwoorden.
  Antwoorden:
  1) Helaas nu wel
  2) Nee, daarom niet
  3) Zie antwoord op vraag 2)
  4) Zie antwoord op vraag 2)
  5) Bij deze.

  😆

 4. Elsevier heeft het geplaatst,
  De Telegraaf heeft het geplaatst,
  Geenstijl heeft het geplaatst,
  RTL Nieuws heeft het zelfs!!

 5. voor anderhalf miljoen mensen in dit land is één bron in de vorm van één persoon meer dan voldoende

  ein Volk, ein Reich, ein Geert

 6. Minister De Jager heeft inmiddels gereageerd op de Kamervragen. Hij stelt dat Amerika de tanks gratis wilde leveren, maar dat de overdracht is afgelast omdat de Grieken de transportkosten niet konden dragen. Van een plan om F16-gevechtsvliegtuigen te kopen (zoals op andere sites werd gemeld) zou helemaal geen sprake zijn.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/12/kamervraag-van-de-week-wat-moet-griekenland-met-400-tanks/

  Tja, dan moet je ook maar geen Kamervragen stellen aan de hand van een artikel op een modelbouwsite. 😛

 7. Henk Veldman Schreef:

  Peter Miedema Schreef:
  Prima toch, die tanks? Kan Griekenland Italië mooi veroveren, blijft er nog maar één probleemland in Zuid-Europa over! Simpele oplossing toch? Of is deze beter? http://wp.me/p1zDUu-z3

  Prachtig verhaal!!!!!

  ‘k Heb overigens een ideetje voor mensen die het niet leuk vinden belasting te betalen voor mensen die het geld hard nodig hebben en liever hun belasting betalen t.g.v. mensen die toch al behoorlijk in de slappe was zitten.
  Ik betaal dat deel wat zij liever niet betalen en betaal zelfs van m’n belasting geld aan degenen waar zij de voorkeur aangeven.
  Als zij hun belasting dus moeten afdragen kan 100% van wat ze moeten naar de wat rijkere deel van de mensen + mijn aandeel dus die arme mensen die gebukt gaan onder zware hypotheken kunnen zonder problemen hun hypotheekaftrke verkrijgen.
  Ik reken wel 1% van het bedrag wat ze aan de belasting moeten betalen als administatiekosten.
  Per slot van rekening moet ik Jan Kees de Jager bellen of mailen om te vertellen wat we hebben geregeld. Jan Kees móet dat weten anders betaal je toch per ongeluk aan mensen zoals armoeaaiers, werklozen, allochtoenen en moslims.

 8. DarkSkywise Schreef:

  Minister De Jager heeft inmiddels gereageerd op de Kamervragen. Hij stelt dat Amerika de tanks gratis wilde leveren, maar dat de overdracht is afgelast omdat de Grieken de transportkosten niet konden dragen. Van een plan om F16-gevechtsvliegtuigen te kopen (zoals op andere sites werd gemeld) zou helemaal geen sprake zijn.

  Tja, dat is een beetje vreemd.
  Ik kan me nog heel goed herinneren dat toen gebleken was dat Irak geen massa’s vernietigingswapens had, de VS die alsnog geheel gratis aan de Irakezen hebben geleverd, ondanks het feit dat de VN het daar niet mee eens was.
  Maar de VS hebben samen met GB en God overlegd dat het niet aanging dat een land dat zolang gebukt is gegaan onder de terreur van een dictator Hoessein en daardoor in armoede leeft je zoveel mogelijk moet helpen want elk beschaafd land heeft massavernietigingswapens nodig.,
  En het mooie is dat de nabestaanden van 135.000 Irakezen nog steeds dolblij waren toen ze die wapens als Zweeds wittebrood uit de hemel zagen vallen!!!

Reacties zijn gesloten.