Oh dus jullie dachten dat dat ID gratis was?

Dan heb je verkeerd gedacht. Donner stuurt wel even de rekening met terugwerkende kracht, verder verwijs ik naar deze reactie die ik maar even heb gekopieerd:

Hallo, jullie wilden rechts, nou, dit is rechts. Alle extraatjes en belastingvoordeeltjes gaan naar boven modaal, en zo hoort het ook bij een rechts kabinet. Het is genoeg geweest dat gepamper van het volk en daar waren jullie het toch mee eens? Dus niet zeuren, jullie eigen Geert is het volkomen met Donner eens. Niets meer voor niets voor iedereen die minder dan boven modaal verdient. Ja, wie stemt als een rover (zonder kapitaal), wordt nu zelf de beroofde. (Telegraf)

9 gedachten over “Oh dus jullie dachten dat dat ID gratis was?”

 1. Ik heb nooit het nut van die kaart ingezien. Waarom niet?
  Goeie vraag.
  1. De politie mag ‘m nooit vragen als je niets onoorbaars hebt gedaan of van plan bent dat te doen.
  Dus als je niet van plan bent om door het rode licht of te hard rijden dan wel iemand doodschieten dan heeft het ook geen zin om ‘m bij te steken. Het risico dat je ‘m verliest of van je wordt gestolen is daarom veel te groot. En die dingen zijn gewoon duur!
  2. Als je ‘m wel bij je hebt, gedraag je je verdacht. Immers je steekt ‘m bij je omdat je er rekening mee houdt dat de politie ‘m kan vragen en dat kan ze alleen doen als ze je ergens van verdenken of als je daadwerkelijk een overtreding hebt begaan.
  3. Als je ‘m niet bij je hebt kun je nooit een bekeuring krijgen of worden opgepakt omdat immers een eventuele rechter kan vragen of de identiteit van jou als dader wel voldoende is vastgesteld wat immers nodig is als je voor de rechter moet verschijnen en de politieagent een verklaring moet afleggen.
  En dat lukt dus niet zonder identiteitsbewijs. Sterker nog, dat schijnt ook niet te kunnen als die zoals die wij hebben, een half jaar is verlopen. Pas als je € 40,- betaald, herkennen ze je weer. IK ben overigens helemaal niet te herkennen want ik sta lachend op de pasfoto en dat mag niet eens want dan kunnen ze je ook al niet herkennen.

 2. Maak niet uit joh,geert is tegen Islam,hoofdoekjes,moslims en DAARMEE heeft hij stemmen binnengehaald de rest is niet van toepassing voor de pvv stemmer….daarom worden ze ook niet boos op de pvv,en blijven ze geert trouw omdat hij de islam basht blijven ze op hem stemmen al de echte andere partijleuzen die geert allang heeft moeten laten vallen vinden ze niet belangrijk

 3. Al zou geert de helft van de innrids en henks schofferen of hun uitkering stoppen blijven ze hem trouw echt,kijk zorgpremie omhoog,ov chipkaart niet meer vergoed voor ouderen,enzzzzzzzzz maarja geeert is tegen Moslims dus zijn stem geven ze gewoon door

 4. Dat er nog geen Telegraf website is ;). telegraf.nl De webkrant voor hersendood Nederland ;).

 5. Theo Gerris Schreef:

  1
  Henk Veldman
  Heb laatst een ID kaart gehaald voor dochter.
  Kosten 11 Euro.

  Klopt. Voor kinderen is het inderdaad dat bedrag. Voor ons is het € 43,-

  ‘k Heb overigens Pierre Heijnen Kamerlid PvdA gemaild en het volgende antwoord terug gekregen:
  Geachte Heer Veldman,
  Dank voor uw mail. Dat is precies wat ik voorstel, verlenging van de geldigheid tot 10 jaar en voor ouderen onbepaalde tijd.
  Pierre Heijnen
  Tweede-Kamerlid PvdA

  Of hij dat klaar krijgt weet ik niet.

 6. @1 Meneer Veldman: Is dat echt waar, dat de politie geen ID mag vragen als je niets onoorbaars hebt gedaan of van plan bent? Mogelijk hebt u formeel gelijk, maar wist u dan niet dat de politie daar heel creatief mee is? Mijn 16-jarige kleinzoon heeft er een boete voor gekregen.Hij had vanuit de deuropening van een winkel tegen zijn vrienden die al buiten stonden geroepen: “Effe wachten, ik moet nog afrekenen”.
  (Hard roepen = schreeuwen= verstoring van openbare orde) Langslopende agenten, dus aangehouden, geen legitimatie, dus gefouilleerd en mee naar het bureau. Onderweg naar het bureau, vraag van agent: “jij ziet eruit alsof je aan sport doet, klopt dat?” antwoord: “Ja agent, ik speel rugby” Agent: dan kun je zeker heel hard rennen, probeer dat eens, dan kan ik je onderuit schoppen”. Mijn wetsovertredende kleinzoon is daar niet ingetrapt en heeft op het bureau gewacht tot zijn ouders hem kwamen halen.
  De agent beweerde naderhand dat deze provocatie en bedreiging “maar een geintje waren”.

 7. nada niente Schreef:

  Is dat echt waar, dat de politie geen ID mag vragen als je niets onoorbaars hebt gedaan of van plan bent? Mogelijk hebt u formeel gelijk,

  Ja, het is echt waar.
  Dat was namelijk één van de belangrijkste voorwaarden waarom dat ding door de Kamer kwam.
  Men was doodsbang voor het “Halt! Ausweiss!” uit de oorlog.
  Met de toezegging dat er niet zonder reden gevraagd mag worden naar de ID-kaart is men uiteindelijk akkoord gegaan.

  (Een variant wat je zoon is overkomen het volgende:
  Meer dan 30 jaar geleden…Ik sloeg eens een keer rechtsaf op de fiets terwijl het licht op rood stond. Tegenwoordig mag dat.
  Er was overigens absoluut geen verkeer op het kruispunt. Dus ook niet wachtend voor een licht.
  Ik werd aangehouden. Ik werd aangehouden. Uiteraard protesteerde ik zonder overigens één onvertogen woord. Agent reageert met “Ja, scheld me maar weer uit voor fascist”. Het zou niet eens in me op zijn gekomen. Zelfs niet na deze provocatie. Een paar jaar geleden schreeuwde één van m’n zoons eens heel hard en provocerend op de Grote Markt. “Alle agenten zijn fascisten”. Boete € 300,-
  Mijn boete voor het door het rode licht rijden was ƒ 50,-

Reacties zijn gesloten.